Bazen diyorum hiç evlenmesem mi

Siz bence evlenmeeyi istemiyorsunuz veya nişanlınızı istemiyorsunuz bu olayıda bahane ediyorsunuz. Eğer nişanlınızı çok sevseydiniz bu olayda birşey yok evet ayıp olmuş kadına ama konuyu anlatıp özür dileyip düzeltilebilecek bır mevzu. Bu olay için değil ama Evlenmeye hazır değilseniz veya sevmiyorsanız evet nişanı atın.

kesinlikle 100 kişiye sorsan 100 ü de nişan atılacak bir konu değil cevabını verir

Nişan atılacak bir mevzu değil ama sizin aklinizi kurcalayan başka şeyler olmalı ki bu kadar üzerinde durmuşsunuz. Kayınvalide kibarlık edip teklif etmiş ama uygun olanı zaten sizin kabul etmemeniz. Elticilik oyunlarına zaten hiç aklım ermez.

Kayınvalide adayınız iyi düşünmüş olabilir ama bu teklifi uluorta yapmaması gerekirdi. Özel bi zamanda sadece sizle birlikte konuşmalıydı bu konuyu. Gereksiz yere eltiye malzeme yapmış. Ne kadar samimi olsa bile! Siz de duygusal düşünerek politik davranamamışsınız haklı olarak. O anda sinirlenseydik çoğumuz da böyle davranabilirdik.
Ayrıca ne kadar okumuş, güzel, iş güç sahibi de olsa ‘elti’ eltiliğini yapmaktan geri kalmıyor :)
Olayı zamana ve akışına bırakın sonuçta özrünüzü dilemişsiniz. Arada telefon açıp hal hatır sorarsınız kv ye. Zamanla tanıdıkça o da anlar sizi zaten. Oğluna söylemediğine göre o da uzatmak istemiyor demek ki.

Kusura bakmayın ama ben hiçbir şey anlamadım. Kız kardeşiniz neden ne zaman sizle kalacak neden kv denizin evinde kalacaksınız bu ev meselesini anlayamadım ne zaman kalıncak nasıl olcak

Ben size hak verdim.
Kv sizi ne kadar tanıyor ki, nasıl karşılayacağınızı bile bilmeden kardeşinize bedava ev vermeyi teklif ediyor.
Ben de olsam sert çıkarım; çok şükür kimseye muhtaç değiliz diye.

Kv düşüncesiz ve kinci geldi bana.
Münasip olanı nikaha yakın zamanda ve sadece nişanlınızla sizin olduğunuz ortamda bu teklifi yapmasıydı.

Eltiyi boşverin, ömür boyu sıkıntı onlar :)

Kv ile yüzyüze konuşmayı denemeye gerek yok bence. Trip atmaya devam ederse nişanlınızdan barışmak için yardım istersiniz.

Ve her evlilikte benzer sorunlar var. Kimi orta yolu bulur güzelce idare eder. Kimi ömür boyu resmi olur ya da görüşmez. Biraz şans işi bu.

Yok, cidden ağlayarak yazdım. Ben dolmuşum belki de bilmiyorum. Gördüğüm tavırlar incitti biraz ne yalan söyleyeyim. İçten sorarsanız elbette istemem nişan atmayı ama kök ailelerin genel olarak sorun çıkarttığını, yeni kurulan aileyi yaraladığını biliyorum. Aynı olaylar başıma gelip iyice yıpranmak istemiyorum. En baştan yıpranmasak mı tarzı bir düşünce benimkisi, biraz da çaresizlik.

Canım bu aile olmaz başka ailede daha başka şeyler yaşarsın keşke onun bir garantisi olsa.

Eltiniz hasetlik peşinde genelde bazıları bana şunu yaptılar bakalım ona ne yapacaklar tarzında düşünurler aile ile sorunları sonradan gelen geline yüklerler.

Nişanlın ile aram zaten güzelmiş nisan atacak bir durum yok. Senin o gün söylediğin sözde kayinvalideni kırmis belli o da ben onun iyiliği için düşündüm o neler söyledi tarzında dusunmus olabilir.

Bunlar hep ince konular eltiniz için aile üyelerini kirmamaya çalışın gerekirse çoğu şeyde saf dışı yapın he diyin geçin pek üstünde durmayın.
Bunun içinde Nisan falan atmayı düşünmeyin olur öyle seyler zamanla olaylara daha farklı bakmayı öğreneceksin.

seninle ve nişanlıla aranda sorun edilecek bir mevzu göremedim.evlenip barklandıktan sonra kardeşine ki şimdide öyle aslında bakma yükümlüğüğü baba ve annene ait.böyle bir yükü yüklenmem ve nişanlının ailesinin yanında bunu sorun etmen çok yanluş olmuş.ha kardeşime destek olamak istiyorum diyorsan yarı yarıya bölüşürsünüz babanla kardeşinin ihtiyaçlarını.yani sencede çok anlamsız değil mi; kayınvalidenle kardeşinin kalacağı yer için fikir alış verişinde bulunmaya kalkışmak.eltiyi konu bile etmiyorum şuan

Ben size hak verdim.
Kv sizi ne kadar tanıyor ki, nasıl karşılayacağınızı bile bilmeden kardeşinize bedava ev vermeyi teklif ediyor.
Ben de olsam sert çıkarım; çok şükür kimseye muhtaç değiliz diye.

Kv düşüncesiz ve kinci geldi bana.
Münasip olanı nikaha yakın zamanda ve sadece nişanlınızla sizin olduğunuz ortamda bu teklifi yapmasıydı.

Eltiyi boşverin, ömür boyu sıkıntı onlar :)

Kv ile yüzyüze konuşmayı denemeye gerek yok bence. Trip atmaya devam ederse nişanlınızdan barışmak için yardım istersiniz.

Ve her evlilikte benzer sorunlar var. Kimi orta yolu bulur güzelce idare eder. Kimi ömür boyu resmi olur ya da görüşmez. Biraz şans işi bu.
onların olduğu bir ortamda ev mevzusunun olması tamamen mantık dışı ama.

Merhaba kızlar, aslında bunun konusunu açmayacaktım ama buradan çok sevdiğim bir arkadaşıma konuyu açınca ne kadar dolduğumu fark ettim. Sizden de akıl almak istedim, çünkü ne zaman buraya sorduysam hep isabetli şekilde beni yönlendirdiniz. O yüzden saygısını bozmadan beni yönlendiren, akıl veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Yine yardımlarınızı bekliyorum, çok üzgünüm. Uzun olacak sanırım, çok doldum.

Çoğunuz bilmiyorsunuz, ani bir kararla yaklaşık 1 ay önce nişanlandım. Erkek arkadaşımın (nişanlımın, nişanlım demek bile hala garibime gidiyor neyse) ısrarlarına karşı koyamadım, dedim ne bekleyeceğiz işimiz var gücümüz var. Ama aileleri hızlıca tanıştırıp kendi aramızda diyebileceğimiz bir şekilde nişanlandık (bütün sülaleyi toplamadan), babam kız isteme törenine son dakika yetişti sürekli yurt dışında olduğu için. Acaba diyorum acele işe şeytan mı karıştırdık, neyse konuya gireyim. Eylül'de evlenme niyetimiz vardı ama sarkacak gibi çünkü herkesin bir isteği var, her kafadan bir ses çıkıyor. Babaannem ayrı laf sokuyor falan, yok ne aceleniz vardı da atlı mı kovalıyor da bilmem ne. Oldu artık yani, ne yapalım üstüme gelmenin manası var mı? Annem babamdan çok babaannem karışıyor her işime yahu. Bir de ben burada kirada oturuyorum, kız kardeşimle birlikte. Biz evlendikten sonra o atandığında ben mecburen buradaki işimi bırakıp onunla gitmek zorundayım (özel sektörde çalışıyorum), ayrı gayrı olamayız. Bu evi de kız kardeşime bırakma niyetim vardı eşyasına falan hiç dokunmadan. Kirasını da ben öderim diyordum bir şekilde, belki ailem yardım eder, belki ben de devlete atanırım kadro açılırsa veya gideceğimiz ilde iş bulurum. Bilmiyorum ki, inanın ben de hiç bilmiyorum.

Bunları tartışıp duruyoruz ne zamandır. Nişanlımın ailesi emekli olduktan sonra deniz kenarı bir yerde yazlık tarzı bir ev aldılar, orada yaşıyorlar. Burada yaşadıkları evi de nişanlıma bırakıp öyle gitmişler. Yani şu an bahsi geçecek olan evde nişanlım tek kalıyor. Nişanlımın annesi de bizim bunları tartıştığımızı görünce dedi ki bana "Astoriacım isterseniz bu evi size verelim, kız kardeşin de okulu bitene kadar bu evde kalsın, kira vermesin. Ev zaten boş kalacak bari kardeşin otursun öğrenci kız." Bu sırada nişanlımın abisi ve eşi de (eski konularımı okuyanlar bilirler muhteşem "elticiğimi") oradaydılar. Yav eltim (artık eltim diyebilirim sanırım nişanlandığımız için ehehe) bir surat astı, bozulduğunu anlamamak imkansız. Üstüne gülerek şey dedi "Ne kadar cömertsiniz anne". Ilımlı bir ses tonu vardı ama belli alttan alta laf sokuyor bana aklınca. Bizim böyle bir talebimiz olmadı bile yani öyle bir duruma düştük ki sanki ben dedim "Kardeşim bu evde kalsın nooolooorr" diye, kimsenin evine kalmadık dilenci değiliz şükür. Ben de sinirlendim, aptal gibi gittim hırsımı kadından çıkardım. "Yok istemiyoruz, ben evimi bozmayacağım kardeşimin de kirasını çalışır öderim çok şükür" falan Yaşar usta gibi triplere girdim. Keşke az kendime hakim olabilseydim. Kadın çok bozuldu, o günden beri soğuk konuşuyor benimle. Nişanlım bir şey demiyor, konusunu bile açmadı bana bunun yani "Anneme niye öyle davrandın" gibilerinden ama ben çok üzüldüm. Özür dileyecek gibi oldum ama kadın konuşturmadı bile beni, telefonu "İyi tamam kızım ya aaa" diyerek suratıma kapattı. Bazen diyorum hiç evlenmesem mi, şimdiden böyleysek. Nişanı atmayı düşünüyorum. Sonumuz iyi bir yere çıkmıyor gibi.

Buraya kadar sabredip okuyan herkese teşekkür ederim. Olmayacaksa da siz söyleyin olmayacak deyin, ben göremiyorum yolun sonunu.

evleneceksen her şeyi ailelerle konuşmayın
dallanıp budaklandırmayın Astoria

Lütfen nişan atmayı düşünmeyin. Siz seviyorsanız karşı taraf seviyorsa bence de uzatmaya gerek yok birbirinizi biraz tanıdıktan sonrada evlenirsiniz. Bunlar olabilecek şeyler ama emin değilseniz de bu konudan biraz düşünün kendinize zaman verin.

Sizin konularınızı biliyorum öncelikle nişanlılık döneminde bu şekilde garip olaylar olabiliyor hem senden hem de nişanlın tarafından da olabilir aslında bu çok normal çünkü şuan kimse kimseyi tam olarak tanımıyor neye kızıp tepki verebileceğini ya da neye kızmayıp tepki vermemen gerektiğini bilemiyorsun.

Kv illaki yumuşayacaktır aradan biraz zaman geçsin arayın eltiyi karıştırmadan sanırım sözlerime kırıldınız niyetim asla bu değildi vb bir konuşma yapın ve konuyu kapatın. O da sizi anlayacaktır şimdi anlamazsa zamanla anlar.

Ben hep derim zamanla samimiyet kurulur o bağ oluşur birden mıçmıç olan ilişkiler sonradan bozulur.

Eltiye gelince merhaba merhaba olun onun söylediklerini ciddiye almak yerine ya duymayın ya da gülün geçin onu daha da çıldırtır belli ki iyi niyetli biri değil.

Babanneyi de duymayın her kafadan ses çıkar bu dönemde dolduruşa gelmeyin ağzıyla kuş da tutsa nişanlınız şimdi onlar sana üzüldükleri için evleniyorsun duygusallar beğenmezler.

Ama içinize sinmeyen hiçbir şeyi yapmayın pişman olursunuz aceleye getirmeyin ama kimseyi de karıştırmayın. Biz eşimle her şeyi ikimiz yaptık eşyaları ikimiz aldık alışverişe ikimiz çıktık bohça vs işlere girmedik hatta evlendikten sonra evimizi bile önce ikimiz beğendik sonra ailelerimize gösterdik önce “biz” olun bu çok önemli.

Nerede yaşayacaksınız örneğin? Şehir dışıysa ben orada yapabilir miyim? Zorlanır mıyım? Evet yaparım ya da yapamam.. ama bu benim kararım olmalı sonra adama dünyayı dar etmeyeyim dimi alışamadım diye..

Bir de bu çok önemli ailenizle olan bir şeyi nişanlıya, nişanlıyla olan bir şeyi de ailenize anlatmayın. O da anlatmasın.

Mutluluklar dilerim size

Yanlış anlamadıysam bu mevzu onların önünde açılmış. Kadında kayıtsız kalmamış, çünkü devamlı bu konuyu tartışıyoruz demişsiniz.
Kayınvalide siz telefonda tartışırken telefonu nişanlınızın elinden çekip size bu tarz yaklaşımda bulunsaydı haklısınız derdim.
Fakat onların önünde mevzu açıp, vay efendim bana nasıl böyle bir şey teklif eder derseniz, bende size o zaman orda konusunu açtırtmasaydınız nişanlınıza derim.
Kadın kayıtsız kalamamış iyi niyetli bir teklif yapmış sizi ve kardeşinizi o kadar aileden benimsemiş demektir bu. Karşılığını terslenerek almış.
Bende olsam çok kırılırım. Ben nedense elti de fesatlık sezmedim aksine sizin vermeniz gereken ılımlı cevabı o vermiş.
Dediğim gibi mevzu uluorta konuşulduğu için bu yorumu yaptım.
İncir kabuğunu doldurmayan meseleden nişan atmayı düşünüyorsanız atın madem.
Kendinizi gerçek anlamda hazır hissettiğinizde evlenirsiniz.

Noop yavrum bak sen beni biliyorsun burada sence ben güç savaşına çevirir miyim? Çevirecek olsam abisinin eşine falan bozulmazdım da yani. Ama bozuldum ya, sen olsan bozulmaz mıydın biraz objektif ol. Kendini bir yerime koy da düşün, ondan sonra haksızsam haksızsın de. Kardeşimi orada niye dahil ediyor, biz olsak neyse de bizim aile içi meselemizde niye söz sahibi? Bizim durumumuz iyi olmayabilirdi de, yine de onu ilgilendirmez şimdiden.

eltiye bozulurdum net.
ama kv ye hayır.
bak şimdi bende sana madem aile içi meseleniz kv abi elti gibi (şimdiden) diye tabir ettiğin insanların yanında niye aile içi meseleni konuşuyorsun da diyebilirim o zaman.
konuyu açtığın mesajda bu mevzu yok bile hangi noktada bu kadar doldun kv ye?
kadın yardımcı olmak istemiş üstelik eltiyi kıskandıracak kadar.
ha onu ilgilendirmez diyebilirsin ama iyi niyeti inkar edemezsin.
seni rahatsız ettiyse kibarca reddersin milletin içinde henüz seni tanımayan zamanla tanıyacak birine sert çıkmazsın.
bu durumunun iyi yada kötü olmasıyla ilgili değil kadının kendince yardımcı olmaya çalışmasıyla ilgili.
fikir sunmuş beğenip beğenmemek sana kalmış uygulayıp uygulamamakta.
ama daha birbirinizin huyunu suyunu bilmeden had bildirmeye çalışmak olmamış.
ve sonuç olarak evet haksızsın. :)

Ailenin yaninda kardesinin durumunu konusursan onlarda pat diye herkesin icinde teklifte bulunabilirler. Alinacak bir durum goremedim.
Kvdenin telefon mevzusunda da 'amma uzattin konuyu kapat artik' der gibi yapmis bana oyle geldi.
Son olarak babaanne hakli nisanlilik donemini uzat derim :)

Ele karismak kolay degil tabii, puruzler elbette olacak ama anlattiginiza bakarsak olmayacak gibi gorunen bir sey yok.

Astoria'cigim öncelikle hayirli olsun diyelim.
Eltiye girmeyecegim çünkü tee ben burdan sinir oldum sifirla çarptim etkisiz eleman o. :)
K.v art niyetli gelmedi canim pek.Kardesini düsünmek gibi ince düsünceli ve sizi önemseyen deger veren birisi demekki.Ama mizacini bilirim az çok sen böyle davranmazdin.Biseylere çok kafa taktin dert tasa ettin demekki..
Herkesten ve herseyden bagimsiz bir özür ve tesekkür borcun var güzel bir aciklamayla gönlünü alirsin diye düsünüyorum canim.Bu dönemlerde insanlarda tuhaf bir sekilde hassasiyet olusuyor.O da seni ciddi sekilde yanlis anlamis olabilir.Nisanlinla aranizda bunun mevzusunun olmamasi da k.v iyi niyetinin göstergesi olayi carpitarak da anlatabilirdi.
Nisanlin hakkinda düsüncelerimin olumlu oldugunu biliyorsundur hep olumlu düsündüm ve olumlu yorumlar yaptim.
Ben de zamaninda nisan dügün v.s evrelerden geçtigim için bilirim ne kadar olmayacak,ters,can skan mevzular varsa patlak verir.Sakin olmani olaylari bir defa daha düsünerek degerlendirmeni tavsiye ederim.Yasadigim olaylari bir anlatsam sana :) Ne yaptim vazgecmedim sonuc da ortada zaten.Bazen dogru noktada birakabilmek gerekiyor canim ama siz daha basindasiniz yani bitirmen icin sebep göremedim.Ailede sinir bozucu tek birey elti o da tin yani disardaki kapinin mandali.
Nisan icin suan geç olmus artik ama evlilik icin biraz zaman lazim sana kuzum.Emin olmadan sakin o imzayi atma.
Zamanla ve sakince düsündügünde hala zor geliyor ve seni mutsuz ediyorsa o zaman daha radikal kararlar alirsin.
Simdilik olumsuzluklari bertaraf edip biraz tadini çikarmaya calis olur mu? ❤❤

Canım siz nişanlınla yeni bir aile olacaksanız, ikinizin de ailelerini belli bir mesafede tutmanız lazım. Örneğin kızkardeşinin kirası senin sorumluluğun olmamalı. Tamam kız öğrenciymiş, yardım edersin yine ama ev kirası da az bi meblağ değil be canım. Sen böyle bir şeyle gelince nişanlının annesi de öyle bir teklifle gelmiş, bi nevi onlara da öneri hakkı doğmuş.

Yorumların hepsini okuyamadım.
Kıskanç bir pislik yüzünden (elti) nişanlından ayrılmamalısın. Ne kadar kültürlü, kibar bir insan olsanızda basit insana basit davranacaksınız. Elti kavınvalideye cömertsin diye laf soktuğunda "evet beni çok sevdi müstakbel kayınvalideciğim" gibi bir söz söyleyebilirdiniz. Eltinin manipülasyonlarına izin vermeyin. İleride size sokulan her laf için keşke şöyle deseydim, keşke sessiz kalmasaydım haddini bildirseydim diye büyük pişmanlıklar yaşarsınız.

X