- 28 Kasım 2018
- 3.106
- 9.720
- 36
Standartların biraz üstünde kv:)Nişanlımın haberi yok mevzudan. Yani o tartışma sırasında anlamadı sanırım soğukluğu; sonrasında da ne ben anlattım ne de kayınvalidem anlatmış sanırım. Yani anlattıysa da gelip bana bir şey söylemedi en azından.
Ben de elti olsam, benim de eşimin hakkı olan bir mülk bu şekilde alakasız şekilde müstakbel eltimin kız kardeşine verilse bozulurum. Her şeyi oldukça büyüttüğünüzü ve her şeye cevap verme peşinde olduğunuzu düşündüm. Evlilik tarihini ve daha pek çok şeyi netleştirmeden nişanlandığınız için sorun yaşamanız çok muhtemel. Ve inanın bana bunlar başlangıç.
ben sizi yazılarınızdan cok seviyorum. evlilik süreci aceleye geldigi icin haliyle hazırlıksız hissediyorsunuz ve belki kardeşinizi yarı yolda bırakacağınız icin vicdan yapıyorsunuz. nisanliniz atanacagi için mi boyle aceleye geldi o kismi tam anlayamadim.Kızlar merhaba tekrar. Herkese tek tek cevap veremeyeceğim kusura bakmayın lütfen. Genel olarak gördüklerime cevap vereceğim.
Öncelikle niye kayınvalidenin yanında ev mevzusu açıldı diye soranlar olmuş. Muhabbet şöyle olmadı, bilmediğiniz için siz de öyle sandınız haliyle. "Ya kardeşim evsiz barksız ne yapacak vah vah", bu şekilde konuşmuyoruz kesinlikle. Nişanlıma benim ödediğim kira miktarı fazla geliyor, bence fazla değil oturduğum muhite göre ama ona öyle geliyor. O kardeşimi çıkarıp daha uygun bir 1+1de oturtmakta ısrarcı ben de diyorum ki "Hayır bu işe sen karışma, bizim alıştığımız bir düzen var, kardeşim de alıştı (keza okulu da çok yakın benim oturduğum yerden) evi bozmayacağım, eşyaları da vermeyeceğim." O sırada da nişanlım sahibinden.comda 1+1 ev bulmuş, onu gösteriyordu. Ben de "Hayır X, evi bozmayacağım kardeşim bu evde oturmaya devam edecek" dedim sadece. Yemin ederim sadece bu. Kayınvalide bunun üzerine atladı direkt. Yoksa orada topluca oturulurken "Benim kardeşimi de ne etsek şimdi vah vah" muhabbeti açılmadı, öyle olmasa ben sinirlenir miyim zaten konuyu açan benim derim. Nişanlım annesine bahsetmiş olabilir ama "Astoria'nın kardeşi böyle böyle" diye onu bilmiyorum, sormadım.
Kayınvalidem iyi niyetli olabilir, zaten iyi niyetli olduğunu düşündüğümden sert çıktığıma üzüldüm ve arayıp özür dilemek istedim ancak telefonu suratıma kapattı ve haliyle buna bozuldum ben. Eminim burada beni haksız bulanlar da bozulurdu. O teklifi edecekse de milletin içinde etmemeliydi bana en azından kardeşime sorma nezaketini gösterebilirdi, sonuçta orada oturmasını istediği kişi kardeşim. Ortamda kardeşim yok, ben varım, kayınpederim var işte, nişanlım, nişanlımın abisi ve eşi var. Orada sanki biz muhtaçmışız da o da eltimin söylediği gibi "Ne kadar cömert" olduğunu gösterircesine bir teklif sundu. Yine de iyi niyetli olduğunu düşündüm, benden büyük, anne dediğim insan. Sert çıkışmasaydım ayıp ettim diye aradım ama o da bana ayıp etti, üzgünüm. Ben o tavrı hak etmedim. Sadece ses tonum sertti bu arada biraz Yaşar ustamsı konuştum o kadar, yoksa kadına car car carlamadım.
Birisi atanan kardeşin mi demiş, hayır kardeşim okuyor. Nişanlımın uzmanlık aldıktan sonra mecburi hizmeti var. Bizim evlenmemiz de onun bu dönemine denk gelecek. Karısı olacağım için yanında gitmem gerekir, ben yıllarca ayrı gayrı kalma taraftarı değilim. Nişanlımı istememe gibi bir durum kesinlikle yok, bu ayrılma olayını tamamen çaresizlikten ağlaya ağlaya yazmıştım o an. Çok severek ilişkiye başladım, isteyerek de evleniyorum kısmetse. İstemesem neden devam edeyim, başıma kimse silah dayamıyor ki.
Ben de elti olsam, benim de eşimin hakkı olan bir mülk bu şekilde alakasız şekilde müstakbel eltimin kız kardeşine verilse bozulurum. Her şeyi oldukça büyüttüğünüzü ve her şeye cevap verme peşinde olduğunuzu düşündüm. Evlilik tarihini ve daha pek çok şeyi netleştirmeden nişanlandığınız için sorun yaşamanız çok muhtemel. Ve inanın bana bunlar başlangıç.
Kızın üstüne mi yapacaklarmış daireyi? Orayı kaçırmışım ben..
ben kv ve kp e ait olan mallarda gelinlerin hak iddia etmesini anlayamıyorum? Kendinizde nasıl bozulma hakkını görebiliyorsunuz??
Bana kalırsa kv bu kira konusunun nişanlınızla aranızda problem olduğunu zannetmiş ve aklınca çözüm sunmuş. Aslında suç biraz da damat beyde. Ailesinin yanında bu konuyu deşmesine gerek yokmuş. Kv ise evi bir oğluna verince ötekine haksızlık edeceğini düşünememiş. Üstüne bir de jest yaptığını zannederek, gelen tepkiyi hazmedememiş. Olur öyle şeyler :) düzelir zamanla. Yeri geldiğinde açıklar, çözersiniz. Siz bir psikolog olarak böyle fevri olursanız biz fâniler ne yapalım :)
Astoria
İşte o moda girmemenin tek yolu az görüşmek
Yani Kv neden biliyor kardeşinin kirası vs hikayesini
Nişanlın ayrı evi düzeni parası olan Adam hatta egosu da var
Annesi bu teklifi sana getirmek cüretini Nasıl buluyor yani nişanlın bu konuşmaları neden taşıyor
Evet o evi kardeşine kullandırtacaksa bile nişanlın atanıp boşalınca üslubu ile nişanlın teklif eder ki bence o durumda da abes
Astoria çok karışmayı sevmem de nişanlın hem böyle pek bir cici çocuk modunda ama bir yandan da arkadan iş çeviriyor tadı var
Vardır ya çocuklar sana sevimli sevimli bakar döndüğün anda da arkadan dil çıkarır bunu hissettiriyor
Ben ilk Kv kp ile tanışmanda hissettim bunu ama o Zaman söylememiştim şimdi ilişki iyice ciddi Bir de bu gözle değerlendirir misin
Kv ile özellikle de elti ile iletişimi sıfırla ki zaten elti ile eski konularını aç oku onu kimse sevmemişti bol taktik vardır oralarda
Elti marşa basmış siz de 1 den 5 e vitesi atmissiniz hemen..Hosgeldiniz evlilik dunyasina:)
Bana göre kv iyi niyetli tabi elti biraz kiskanmış belli ki..Eltiniz ,cogunlukla eksik hizmet bedeli fatura keseriz ya o hissiyatta!Aslinda tepki size degil ama tabi dogrudan sizi ilgilendiriyor ayip etmiş..İşte tam da burada politik olmaniz gerekliydi ama acemiliginizin kurbani olmussunuz:)Duzelmeyecek sorunlar degil ve size güzel bir tecrube olmuş.Kv ile ilk firsatta eltinizin tavri üzerine,muhtac durumuna düşmüş gibi gorulmemek icin tavrinizin biraz sert oldugunu ,kv nizi iyi niyetli buldugunuzu ve yasanan gerginlikten dolayi rahatsiz oldugunuzu anlatabilirsiniz...Eltiniz konusuna gelince de tavrı boyle olacaktir ve sakin gazına gelmeyin,onlarin iliskisi onları sizin nisanlinizin ailesiyle olan iliskiniz sizi bağlar....Her sey gonlunuzce olsun...
Standartların biraz üstünde kv:)
Normali gelinle girdiği her tartışmayı oğluna yetiştirmektir çünkü
ben sizi yazılarınızdan cok seviyorum. evlilik süreci aceleye geldigi icin haliyle hazırlıksız hissediyorsunuz ve belki kardeşinizi yarı yolda bırakacağınız icin vicdan yapıyorsunuz. nisanliniz atanacagi için mi boyle aceleye geldi o kismi tam anlayamadim.
eger evlilikten eminseniz kayinvalide ile arayi mutlaka duzeltin alttan alın. sadece kuru bir özür dileme degil cicek hediye filan gonderin. biri size boyle davransa sonra sadece bir telf la özür dilese hemen yumuşar miydiniz.
insallah yoluna girer, bir nefes alin kendinizi dinleyin. evlilik konusundan uzaklasin yani hersey hızlı gelişmiş siz de sindirin bişeyleri. gerekirse ufak bir tatile cikin, cool down baby
Konunu ve mesajlara olan cevaplarınıda okuduğumu belirterek :) Kv çok iyi hassas ve kırılgan bir kadın , böyle bir kv olduğu için çok şanslısın , kaçırma derim .
Telefonu yüzüne neden kapattı ? Yoksa konuyumu uzatmak istemedi orası biraz meçhul !! Çünkü senin anlatımlarından biraz sabit fikirli olduğunu gördüm ve sende onun çocuğu yaşında olduğun için seni kırmamak adına uzatmamak istemiş diye düşündüm .
Kardeşinin masrafını karşılamak istemeni anlıyorum ama gereksiz görüyorum ailen bunu yapabilecek durumdayken sen neden evlendiğinde üstüne yük alasın, evlilik 2 kişilik bir kurum kardeş bile olsa 3, kişi için extra çaba göze batar , ki ihtiyaçda yok , bu durumları ele alınca senin ısrarın , kv verdiğin tepki hep dik başlılık olarak algılanıyor.
Nişan atmayacağını zaten söylemişsin ama ben hassas bir yapıda olduğunu ele alarak belirtmek istiyorum , nişanlılık süreci en zor süreçtir daha yumuşak geçişler yapmanı öneririm.
Sormamışsın ama söylemek istiyorum Eylül ayını bende çok severim ama düğün için hep zor bir aydır , yapmur yağma riski hep vardır. Saçın ,makyajın ,gelinliğin , hatta tuttuğun düğün alanın , düğününe gelecek insanları bile etkiler :) yaz ayı idealdir :)
Öncelikle vaktinizden ayırarak mesajlarımı okuyup düşüncelerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim. Sabit fikirli değilimdir aslında ama bu durumda çok kırıldığım için sanırım geri adım atmak istemiyorum. Kayınvalidem beni kırmamak için mi uzatmak istemedi bilmiyorum ama "İyi tamam kızım aaaa!!!" şeklinde bir cevapla suratıma kapanan telefon beni baya kırdı. Kardeşim konusunda da haklısınız ama biz sadece iki kız kardeşiz ve ailemle (özellikle babamla) maddiyat üzerine kurulu bir ilişkimiz var. Yani ne yaptığımızı, ne ettiğimizi çok umursamaz; normalde ne yapıyorsunuz diye aramaz bile bizi ama para istesek nedenini nasılını sormadan gönderir. Böyle bir ilişkiyi de sırf maddi çıkarlar uğruna ne ben sürdürmek istiyorum ne de kardeşim. Tabi ki öderler, dediğim gibi nedenini nasılını sormadan ama ben biraz kardeşime fazla bağlandım sanırım. Elimden geleni yaparım evlendikten sonra da ama tabi ki eşimden kardeşim için tek kuruş para istemem, bizi zorlamayacak şekilde destek olmaya çalışırım sanırım. Yoksa illaki şunu bunu yaparım demiyorum. Ya yaz ayları da full ter içinde, makyaj akar bilmem ne ehehe daha zor olmaz mı ya bir de ben yaz gelini olmak istemiyorum nedense :/