Kızlar merhaba tekrar. Herkese tek tek cevap veremeyeceğim kusura bakmayın lütfen. Genel olarak gördüklerime cevap vereceğim.
Öncelikle niye kayınvalidenin yanında ev mevzusu açıldı diye soranlar olmuş. Muhabbet şöyle olmadı, bilmediğiniz için siz de öyle sandınız haliyle. "Ya kardeşim evsiz barksız ne yapacak vah vah", bu şekilde konuşmuyoruz kesinlikle. Nişanlıma benim ödediğim kira miktarı fazla geliyor, bence fazla değil oturduğum muhite göre ama ona öyle geliyor. O kardeşimi çıkarıp daha uygun bir 1+1de oturtmakta ısrarcı ben de diyorum ki "Hayır bu işe sen karışma, bizim alıştığımız bir düzen var, kardeşim de alıştı (keza okulu da çok yakın benim oturduğum yerden) evi bozmayacağım, eşyaları da vermeyeceğim." O sırada da nişanlım sahibinden.comda 1+1 ev bulmuş, onu gösteriyordu. Ben de "Hayır X, evi bozmayacağım kardeşim bu evde oturmaya devam edecek" dedim sadece. Yemin ederim sadece bu. Kayınvalide bunun üzerine atladı direkt. Yoksa orada topluca oturulurken "Benim kardeşimi de ne etsek şimdi vah vah" muhabbeti açılmadı, öyle olmasa ben sinirlenir miyim zaten konuyu açan benim derim. Nişanlım annesine bahsetmiş olabilir ama "Astoria'nın kardeşi böyle böyle" diye onu bilmiyorum, sormadım.
Kayınvalidem iyi niyetli olabilir, zaten iyi niyetli olduğunu düşündüğümden sert çıktığıma üzüldüm ve arayıp özür dilemek istedim ancak telefonu suratıma kapattı ve haliyle buna bozuldum ben. Eminim burada beni haksız bulanlar da bozulurdu. O teklifi edecekse de milletin içinde etmemeliydi bana en azından kardeşime sorma nezaketini gösterebilirdi, sonuçta orada oturmasını istediği kişi kardeşim. Ortamda kardeşim yok, ben varım, kayınpederim var işte, nişanlım, nişanlımın abisi ve eşi var. Orada sanki biz muhtaçmışız da o da eltimin söylediği gibi "Ne kadar cömert" olduğunu gösterircesine bir teklif sundu. Yine de iyi niyetli olduğunu düşündüm, benden büyük, anne dediğim insan. Sert çıkışmasaydım ayıp ettim diye aradım ama o da bana ayıp etti, üzgünüm. Ben o tavrı hak etmedim. Sadece ses tonum sertti bu arada biraz Yaşar ustamsı konuştum o kadar, yoksa kadına car car carlamadım.
Birisi atanan kardeşin mi demiş, hayır kardeşim okuyor. Nişanlımın uzmanlık aldıktan sonra mecburi hizmeti var. Bizim evlenmemiz de onun bu dönemine denk gelecek. Karısı olacağım için yanında gitmem gerekir, ben yıllarca ayrı gayrı kalma taraftarı değilim. Nişanlımı istememe gibi bir durum kesinlikle yok, bu ayrılma olayını tamamen çaresizlikten ağlaya ağlaya yazmıştım o an. Çok severek ilişkiye başladım, isteyerek de evleniyorum kısmetse. İstemesem neden devam edeyim, başıma kimse silah dayamıyor ki.