Gebeliğe Hazırlık Bat NİSAN 2018'i bekleyenler...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim merak ettiğim ve bilmediğim konu geç döllenme nedir nasıl oluyor mesela yumurtuluyosun ondan sonra mı geç döllenme oluyo biri açıklasın şimdi aklıma geldi

Adetten hemen sonraki gün başladık canım iki günde bir bazen üst üste adete bir hafta kalaya kadar bırakmadık
Benim adete bir hafta var ben de bıraksam mı. Ben dün ve ondan önceki gün kasık agrısı ve ıslaklık hissettim ya acaba geç mi yumurtladım diye tereddüt ettim. Yumurtlama belirtilerimi bilmiyorum da.

Haklısın stres kötü etkiliyor ben son bu haftaya kadar rahattım ama bu hafta sabırsızlanmaya başladım bat a 7 gün var da heyecan bastı

Ben
Benim merak ettiğim ve bilmediğim konu geç döllenme nedir nasıl oluyor mesela yumurtuluyosun ondan sonra mı geç döllenme oluyo biri açıklasın şimdi aklıma geldi
de bunu bilmiyorum belki geç yumurtlama olduğu için döllenme de geç olmuş sayılıyordur bilemedim salladım şu an :)

Ben

de bunu bilmiyorum belki geç yumurtlama olduğu için döllenme de geç olmuş sayılıyordur bilemedim salladım şu an :)
Canım yumurtan geç olgunlaşıyor. Benim 21. Gün olgunlaştı mesela. Normalde 14. Gün yumurtlama olması bekleniyor

O zaman yine bi fark yok ov testi kullananlara çünkü biliyorum bende 4 Nisan beklerken 6nisanda benim sağ yumurtam çatladığını hissettim mesela 4değil 6nisan olmuş olsa benim haberim olmadan ama ilişkiye devam da ettiğim için geç döllenmiş mi sayılıyor öyle ya 6 Nisan yumurtladım farzet hemen döllenmiyomu kafam allak bullak bu konuda

Benim adete bir hafta var ben de bıraksam mı. Ben dün ve ondan önceki gün kasık agrısı ve ıslaklık hissettim ya acaba geç mi yumurtladım diye tereddüt ettim. Yumurtlama belirtilerimi bilmiyorum da.
Eğer şüphen varsa bi kaç gün daha devam et canım

Canım normalde 14. gün yumurtlama bekleniyor ya o gün olursa döllenme betahcg değerin erken yükseliyor ve daha erken fark ediliyor gebelik.
Örnek veriyorum. Benim takvime göre 1 nisanda yumurtlamam gerekiyordu. Fakat ben 7 nisanda yumurtladım. Bunu ovulasyon testi ile tespit ettim. Yani normalde beklenenden 7 gün sonra döllenme olmuş oluyor. Bu nedenle de hormonlar geç artışa geçip daha geç farkediliyor.
Ay inşallah anlatabilmişimdir:)

Geç yumurtlama olursa döllenmede geç olur YouTubede videolar var çok güzel anlatıyor döllenmeyi izleyebilirsin canım o zaman daha net olur kafanda. Zaten bölünmeye başladığında kanda hcg yükselmeye başlıyor

S sgokcen canım sonucun cikmadimi
Canım şaka gibi ya.. sonuç numarasıyla aratıyorum barkod tc veya soyad yanlış hatası veriyor.. sağlık ocağını aradım onlar da bi anlam veremedi.. doktorun sisteminden arattılar sonuç yok.. inadına mı oluyor anlamadım ki. Tekrar arayacağım bi saat sonra belki sistemseldir dediler ama enteresan yani. Yaptığım idrar testleri hep negatif ama...

Eğer şüphen varsa bi kaç gün daha devam et canım
Şüphem var gerçekten tam bilmiyorum bi de kafamı karıştıran bir durumu size paylaşmak istiyorum. Ben normalde 32. Gün adet olurdum evlendikten sonra böyle düzen oturdu. Ama düşük yaptıgım zaman kanama 42. Gün geldi. Sonra üç adet oldum 1.si 32. Gün oldu. 2.si 42. Gün oldu. 3. Sü 32. Gün oldu. Bu ay 4. Bat ı bekliyorum 42. Gün olur diye tereddüt ediyorum

Aksilikler seni bulmuş maalesef üzüldüm inşallah pozitif bi sonuç gelir

2 gün sonraya geç döllenme demiyorlar. En az bir hafta sonra normal tarihten sonra yumurtlama oluyor. Doğal olarak adete bir hafta kala yumurtlamış oluyorsun. Adet günü ancak rahime geliyor. Ve adetten önce veya adetten sonra yaptığın testlerde çıkmıyor. Çünkü yumurtlamadan 10-12 gün sonra idrara geçiyormuş betahcg bu yüzden testlerde çıkmıyor.

Bende şu anda kendimde ondan şüpheleniyorum. 21.güne kadar yumurtlamam yoktu. Sonrada takip etmedim bilmiyorum yumurtlama oldu mu? Adetim e 7 gün geçti. Bakalım ne olacak.

Aksilikler seni bulmuş maalesef üzüldüm inşallah pozitif bi sonuç gelir
Sormayın.. şimdi de halk sağlığı merkezini aradım. Doktorunuz veriyi girmediği için bize ulaşmamış tekrar kan vermeniz gerekiyor dediler.. dünden beri sonuç bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…