Gebeliğe Hazırlık BAT HAZİRAN 2018 BEKLEYENLER

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
aynen bu zaman zarfinda kayinpederimi kaybettik eminik stresten kiste donusup geciktim.
benimde 2side kiz buyuk 9 kucuk 5 yasinda yas ilerlemeden 3.olsun dedik
O kadar cok ortak yonumuz varmis ki bende kayinpedrimi yeni kaybettim.onu kaybetmek ucuncu cocugu daha cok istememe neden oldu.cunku kardesler birbirlerine oyle destek oldular ki..
Benim yas 31 sen?

ben 10 haziranda test yapmayı düşünüyorum

O kadar cok ortak yonumuz varmis ki bende kayinpedrimi yeni kaybettim.onu kaybetmek ucuncu cocugu daha cok istememe neden oldu.cunku kardesler birbirlerine oyle destek oldular ki..
Benim yas 31 sen?

canım 2 haftalıkken nasıl öğrendin gebe kaldıgını?
daha yumurtlama dönemindesin :)

İyi akşamlar kızlar bende bu ay ovulasın testi kullanmaya başladım bakalım.prolaktin sınırda doktorum ilaç vermedi.7 ay önce miydim ameliyatı oldum inşallah iyi haberlerimizi alırız bat 20-24 haziran

Bende ovülasyon testi kullanmaya başlıyorum. Reglim biter bitmez. Sat tarihlerimizde yakınmış. Ben yumurtladığım tarihte geçen ay çok yanılmışım mesela. O yüzden tüm regl takip eden programları sildim. Ovülasyon testiyle günü tayin edip öyle denicem zaten ramazan öyle çokta fırsatım yok gün değerlendirecek bari ovülasyonla kesin günleri bulayım :) Sen başladın mı takibe peki? Ben reglim biter bitmez başlıcam. İnternetten 50 tane aldım :):)

Arkadaşlar folik asit kullanıyor musunuz? Doktorunuz mu verdi kendiniz mi başladınız? Aslında gebelik öncesi kullanılması öneriliyor ama ne bileyim daha olmadan da kullanasım gelmiyor...

yumurtalamayı o programlar battan 14 gün öncesini kabule diyorlar. sizin gerçekten kaç gün öncesiymiş?

Arkadaşlar folik asit kullanıyor musunuz? Doktorunuz mu verdi kendiniz mi başladınız? Aslında gebelik öncesi kullanılması öneriliyor ama ne bileyim daha olmadan da kullanasım gelmiyor...
Gebelikten 3 ay önce başlanması öneriliyor ben Kendim aylar öncesi almıştım Dr da sordu kullanıyorum dedim vücutta depolanmayan bir vitamin olduğu için kullan sende zararı yok eksikliği sıkıntı

yumurtalamayı o programlar battan 14 gün öncesini kabule diyorlar. sizin gerçekten kaç gün öncesiymiş?

Benim de normalde çok düzenlidir her ay 29 günde bir olurum ama son 2 aydır yaz dönemine geçti herhalde 32 günde oldum. Yani programım hep 29 güne ayarlı olduğundan ben tatilimi falan hep o tarihlere göre ayarlamıştım ama bünyem yaz moduna geçip 32 döngüyü 32 güne çekince benim planlar alt üst oldu :):) Bu sebeple ovülasyon testinin daha etkili olduğunu düşünüyorum çünkü yine 32 günde mi yoksa hep olduğu gibi 29 günde mi olacak döngüm kestiremiyorum. Programlar 14 gün öncesini gösteriyor ama gecikmeler sanırım süreci etkiliyor. Bir de her ay sonunda regline 2 gün kaldı 1 gün kaldı geciktin diye uyarı verince stres oluyorum Akışına bırakıp zamanda kaybolmak için programı kısa süreliğine kaldırdım :):)

Ben doktora kontrole gittiğimde doktor verdi bana ben kullanmaya başladım folbiol 5 mg ama yarısını iç dedi bana her gün. Bebeğin sağlıklı gelişimi için folik asit çok önemli dedi hatta bebekten 3 ay öncesinde başlamak gerekiyormuş. Bunlar doktorun söyledikleri :)

Ben de programdan takip ediyorum. ilişki günlerini kaydediyorum falan zevkli oluyo benim de çok düzenli değildir. ortalama 28-29 ama bazen 32 de olur. adet olduğunda yumurtlama tarihinde değişiyor programda otomatikman.

evet doktorlar öyle söylüyor aslında kullanmak lazımmış. Ama ihmal ediyorum işte

:)aynen ya zaten Ramazan’da herşey altüst oldu başlamadım canım bugün adetimin 3.günü sanırım 9.günü başlarım bende netten aldım hergün yapcam inşallah tutar sıkıldım her ay kendimi hamile hissetmekten ya

benim de 2. günüm haha çok paralel gidiyormuşuz artık beraber başlarız beklemeye ben biter bitmez başlamayı planlıyorum gün kaçırmak istemiyorum tam bir psikopatım doktor da salla gitsin akışına bırak takma dedi resmen. takmamak kolaymış gibi; ama sülaleme bakıyorum hep ilk aydan hemen hamile kalmış hepsi. Bu kadar zaman bekleyerek tarihi rekoru ben kırdım. Düşününce onlar daha şanslı oh ilk aydan mis

Bence yine de folik asiti ihmal etme. genel kanı bebeğin beyin gelişimi için gerekli olduğu yönünde. Programda adet olduğumda değişiyor evet ama bana öncesi lazım :) Doktor reglden 10 gün sonra çalışmalara başlayın 7 gün boyunca bir dolu bir boş devam edin yakalarsınız dedi ama ramazanda zor öyle

Doktor önermişti 1 yıl kullandım gebelik oluşmadı akışına bırakalım diyip folik asiti de bıraktırmıştı

Bugün kendimi iyi hissetmiyorum kızlar adet öncesi sendrom başladı galiba baş dönmem var sanki gözüm kararıyo bi yandan da midem kötü habire kuscam gibi oluyo

Bugün kendimi iyi hissetmiyorum kızlar adet öncesi sendrom başladı galiba baş dönmem var sanki gözüm kararıyo bi yandan da midem kötü habire kuscam gibi oluyo

güzel düşünün güzel olsun. Başka şeylerle ilgilenin üzerine düşünmeyin. Bebeğiniz varsa zaten sizinle yoksa da ya nasip önümüzdeki ay inşallah :) Kendinizi dinleyip belirti arıyorsanız eğer süreç uzatıyor gerçekten. Güzel haberlerinizi alalım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…