- 15 Haziran 2016
- 7.707
- 20.419
- 38
-
- Konu Sahibi cileklidon
Bana gelene kadar kırılacağınız o kadar şey var kiSize biraz sakinlik nasip etsin Allah. kimse yaşamadığı hayatın ahkamını kesemez arkadaşım lütfen kendine gel ve şu kırıcı üstten konuşmalarına bir son ver.
Lütfen insanlara laf yetiştirip kavga moduna girmeyin bi konu için ben bu konuyu kavga edilsin üstten bakılsın diye açmadım darda olmasam açmazdım. Tanımadığım birine kırılmam elbet yazdıklarını okumadım bile uzun uzadıya cevaplar verip haklı çıkma çabanız gerçekten yersiz şu durumda. İlk yorumlarınızda kim bilir ne kadar delirttin tarzı yorumlarınızdan sonra kim bilir nasıl taviz verdiye geçti konuşmanız. Gerçekten samimi söylüyorum bazı yerlerde haklı olsanız da ilk yorumlarınız bende ki kafa yapınızı gösterdi. Baktınız yorumunuz çoğu kişi tarafından beğenmedim aldı, bu sefer ters atağa geçtiniz. Ben salak biri değilim safsatalara karnımda tok.Bana gelene kadar kırılacağınız o kadar şey var ki
Kırıcı birşey de söylemedim ayrıca gerçekleri söyledim
Duanız için teşekkür ederim de beni boşverin siz kendiniz ve bundan sonraki hayatınız için hayır dileyin
İlk yorumumdan bu yana hep aynı şeyi söylüyorum kışkırtan sizsiniz, sonrasında çanak tutan sizsiniz ve daha sonrasında izin veren sizsinizLütfen insanlara laf yetiştirip kavga moduna girmeyin bi konu için ben bu konuyu kavga edilsin üstten bakılsın diye açmadım darda olmasam açmazdım. Tanımadığım birine kırılmam elbet yazdıklarını okumadım bile uzun uzadıya cevaplar verip haklı çıkma çabanız gerçekten yersiz şu durumda. İlk yorumlarınızda kim bilir ne kadar delirttin tarzı yorumlarınızdan sonra kim bilir nasıl taviz verdiye geçti konuşmanız. Gerçekten samimi söylüyorum bazı yerlerde haklı olsanız da ilk yorumlarınız bende ki kafa yapınızı gösterdi. Baktınız yorumunuz çoğu kişi tarafından beğenmedim aldı, bu sefer ters atağa geçtiniz. Ben salak biri değilim safsatalara karnımda tok.
Önce şu üslubunuzun farkına varmayı deneyin olur mu?
Esinizle konustunuz mu peki? Sizin icin en iyisi olur umarim.Boşanacağız zaten bitmiştir bu evlilik kararımızı verdik babama da söyledim böyle devam edemem ben kendi ayakları üzerinde duran biriyim kimseyi bu denli çekemem dedim. Babam da eşimin ailesine oğlunuz bugün duvara vurur yarın kızıma vurur ne hesap vereceksiniz dedi bitiyorsa bitsin ben kızlarımı artık ezdiremem dedi bende tabi biraz doldurdum baba senin bize bakmayacağını öne sürüyor sürekli merak etme kiranı öderim baban bakmazsa dedi dedim kim oluyormuş edepsize bak yürüsün gitsin dedi kaynanama. çok duygusal çok üzgün olsam da doğru olanın bu olduğuna inanıyoruz. İnşallah kolay atlatırım bu dönemi. Yorumlar için teşekkür ediyorum beni kendime getirdiniz. Görmek istemedim bir çok şeyi görsem de olur heralde her evlilikte diye sineye çekmeyi tercih ettim bu süreçte çocukta düşünmemiştim zaten iyi oldu benim için. Üzücü ama doğru bir aydınlanmanın içerisindeyim. Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Öyle işte.
Hayır dün annesi geldi aradı terbiyesiz insan karısına böyle yaparmı ayıp sana yazıklar olsun dedi kendini savunmaya geçti ne istiyorsa onu yapsın geliyorsa gelsin dedi bende arkadan ben istemiyorum benim için bitmiştir dedim annesi bana kızsada umurumda olmadı bu kadar örselenmeyi kaldıramıyorum. vücut fonksiyonlarım bozuldu stresten sürekli ishal mide bulantısı karın yanması yaşıyorum uykularım kaçtı ne hakkı vardı bunaEsinizle konustunuz mu peki? Sizin icin en iyisi olur umarim.
Burdaki üyelerle laf dalaşına giren sensin kendinle çelişiyorsun.Kadın derdini paylaşıyor olayı saptıran da sensin. Aynı yerde dolanıp duruyorsun hakaret duyduysa gelmeseydi boşansaydı vs...Kesin?
“Akılcı davranan insan kendine her kavgada babanın evine git dedirtmez, bu laf bir kez söylenir kapı çarpılır gidilir daha da dönülmez” lafımdan bunu çıkarmak için akıl üstü bir yetenek gerekiyor
Diyorum ki diyelim ki kocan seni kendi evinden kovdu, ya gidip dönmeyeceksin yada adamı kapının önüne koyacak o kapıyı ona bir daha açmayacaksın. Sürekli kovulup kovulup geri dönersen o adama seni kovma hakkı vermiş olursun, kendini kovdurtmaktan zevk mi alıyorsun diyorum
Kocan sana kahpe dedikten sonra hala onun koynuna giriyor yemeğini pişiriyor donlarını yıkıyor eşim diye koluna takıp geziyor bir de üzerine özür diliyorsan hata karşındakinde değil sendedir, bu yutulacak bir laf mı? Kahpe diyen özür dilemiyor denen diliyor farkında mısınız?
Yıllardır buraya üyeyim bir kez de varsayımınız doğru çıksın ya
Ben bana hakaret edecek küfür edecek bir insan seçmedim kendime koca diye
16 yıldır aynı adamla birlikteyim, 11 yıldır evliyim, ne hakaret edildim ne de ettim. Ha edemezmi insanoğlu tabiki böyle bir ihtimal var, diyelim ki eşim bana hakaret etti ikinci kez etmesini göze alıyorsam alır karşıma insan gibi bir kez ikaz ederim, bir daha olmazsa ne ala, tekrarlanırsa evliliğimiz biter
Şimdi siz bana salak dediniz diyelimki, ben asıl salak sensiiiin lanet olsun senle yazıştığım güne diye karşılık vermem, bu savunma değildir edepsizliğe çirkeflikle karşılık vermektir, ne size ne bana birşey kazandırmaz, rezillikten ahmaklıktan başka birşey geçmez elimize, onun yerine sizi insan gibi uyarırım, uyarımı dikkate almazsanız basarım engeli bir daha edebiliyorsanız hakaret edin, akıllı insan bunu yapar, kendine defahatle hakaret ettirmez, bir sonuca kişinin kendine hayrı olacak bir sonuca böyle ulaşılır, laf dalaşına girerek karşılıklı hakaretler yağdırarak sonuca varılmaz, insan kendini böyle savunur
Diyelim ki eşim bana kahpe dedi, bunun ikinci bir şansı olmaz, o dakika bitmiştir
Diyelim ki defol git babanın evine dedi peki kocacım diyip gidip dön ulan dediğinde tekrar kendimi kovdurtmak için dönmem, bir daha benimle aynı çatı altında olacağı tek yer adliye olur
Eşim bunların hepsini bilir, bunları ben yapsam ondan alacağım karşılık da aynısıdır
Üçüncü kez yazıyorum belki anlarsınız umuduyla, ben insanları kadın-erkek diye cinsiyetlerine göre ayırmıyorum, o yüzden kadın da yapamaz erkek de yapamaz, insan olan yapmaz diyorum, yapan ve yaptıran hakettiği karşılığı alır
Cevap verip tokat yeme kısmına hiç girmeyeyim, hakarete vereceğim tepki buysa şiddete vereceğim tepkinin ne olacağını tahmin edebilecek zekaya sahipsinizdir
Son olarak aynı noktadayım bana göre küfür yiyip hakaret yutup kovulup kovulup gidip gel denince geliyorsan buna dur demediysen yani boşanmadıysan sorun çıkmasını istemiyorsan karşındakine bu fırsatı vermeyeceksin
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin
Abartmakta üstüne yok.Kesin?
“Akılcı davranan insan kendine her kavgada babanın evine git dedirtmez, bu laf bir kez söylenir kapı çarpılır gidilir daha da dönülmez” lafımdan bunu çıkarmak için akıl üstü bir yetenek gerekiyor
Diyorum ki diyelim ki kocan seni kendi evinden kovdu, ya gidip dönmeyeceksin yada adamı kapının önüne koyacak o kapıyı ona bir daha açmayacaksın. Sürekli kovulup kovulup geri dönersen o adama seni kovma hakkı vermiş olursun, kendini kovdurtmaktan zevk mi alıyorsun diyorum
Kocan sana kahpe dedikten sonra hala onun koynuna giriyor yemeğini pişiriyor donlarını yıkıyor eşim diye koluna takıp geziyor bir de üzerine özür diliyorsan hata karşındakinde değil sendedir, bu yutulacak bir laf mı? Kahpe diyen özür dilemiyor denen diliyor farkında mısınız?
Yıllardır buraya üyeyim bir kez de varsayımınız doğru çıksın ya
Ben bana hakaret edecek küfür edecek bir insan seçmedim kendime koca diye
16 yıldır aynı adamla birlikteyim, 11 yıldır evliyim, ne hakaret edildim ne de ettim. Ha edemezmi insanoğlu tabiki böyle bir ihtimal var, diyelim ki eşim bana hakaret etti ikinci kez etmesini göze alıyorsam alır karşıma insan gibi bir kez ikaz ederim, bir daha olmazsa ne ala, tekrarlanırsa evliliğimiz biter
Şimdi siz bana salak dediniz diyelimki, ben asıl salak sensiiiin lanet olsun senle yazıştığım güne diye karşılık vermem, bu savunma değildir edepsizliğe çirkeflikle karşılık vermektir, ne size ne bana birşey kazandırmaz, rezillikten ahmaklıktan başka birşey geçmez elimize, onun yerine sizi insan gibi uyarırım, uyarımı dikkate almazsanız basarım engeli bir daha edebiliyorsanız hakaret edin, akıllı insan bunu yapar, kendine defahatle hakaret ettirmez, bir sonuca kişinin kendine hayrı olacak bir sonuca böyle ulaşılır, laf dalaşına girerek karşılıklı hakaretler yağdırarak sonuca varılmaz, insan kendini böyle savunur
Diyelim ki eşim bana kahpe dedi, bunun ikinci bir şansı olmaz, o dakika bitmiştir
Diyelim ki defol git babanın evine dedi peki kocacım diyip gidip dön ulan dediğinde tekrar kendimi kovdurtmak için dönmem, bir daha benimle aynı çatı altında olacağı tek yer adliye olur
Eşim bunların hepsini bilir, bunları ben yapsam ondan alacağım karşılık da aynısıdır
Üçüncü kez yazıyorum belki anlarsınız umuduyla, ben insanları kadın-erkek diye cinsiyetlerine göre ayırmıyorum, o yüzden kadın da yapamaz erkek de yapamaz, insan olan yapmaz diyorum, yapan ve yaptıran hakettiği karşılığı alır
Cevap verip tokat yeme kısmına hiç girmeyeyim, hakarete vereceğim tepki buysa şiddete vereceğim tepkinin ne olacağını tahmin edebilecek zekaya sahipsinizdir
Son olarak aynı noktadayım bana göre küfür yiyip hakaret yutup kovulup kovulup gidip gel denince geliyorsan buna dur demediysen yani boşanmadıysan sorun çıkmasını istemiyorsan karşındakine bu fırsatı vermeyeceksin
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin
Konu sahibine yazdığım şeyi beğenmeyip alıntılayıp yazıyorsunuz cevap verince üyelerle laf dalaşına giren ben oluyorum öyle mi? Muhatabım yalnızca konu sahibesiyken karşıma çıkıp diyalog başlattığınızda görmemezlikten mi gelmeliydim? Önemseyip cevap verdiğim için mi rahatsız oldunuz şimdideBurdaki üyelerle laf dalaşına giren sensin kendinle çelişiyorsun.Kadın derdini paylaşıyor olayı saptıran da sensin. Aynı yerde dolanıp duruyorsun hakaret duyduysa gelmeseydi boşansaydı vs...
Adam kaldıramıyorsa gidecekti kadının yüzüne vurmayacak bunu diyemiyorsun. Bağlamışsın aynı şeye kadın izin veriyor boşansın da boşansın.
Ben de sözümü öyle büyük konuşma hayatta kimin başına ne geleceği belli olmaz ile bitiriyorum.
Bence kadin baslatmis. Adam arkadaslasiyla iftar acmak istemis ve kadin gitme demis, burda baslamis olay. Birak gitsin plan yapmis belli. Adam bozulmus bir defa. Bu arada adami falan savunmuyorum pis, saldirgan herifin teki belli.Kadın başlatmamış ki ilk eşi lanet okumuş söylenmiş.Yukarda belirtmiş iyi okuyun bence.
Insanlar hata yapabilir hazmedemeyecekse o anda bırakıp gidecekti eşi. Zaman geçtikçe yüze vurarak yıpratmaktan başka birşey geçmez ele.
Her tartışmada babanın evine git denmesi kadar onur kırıcı bir hareket yok.
Neyi?Abartmakta üstüne yok.
Üslupta abartmakta üstüne yok. Ne bu şiddet ne bu celal?Neyi?
Kocam bana küfür ederse boşanırım, kocam beni evden kovarsa boşanırım demem mi abartı?
Senin neyinle uğraşacağım kadın burda sıkıntı paylaşıyor üstüne gittikçe gittin.2 satır mesaj yazanlara sayfayı doldurarak cevap verdin.Konu sahibine yazdığım şeyi beğenmeyip alıntılayıp yazıyorsunuz cevap verince üyelerle laf dalaşına giren ben oluyorum öyle mi? Muhatabım yalnızca konu sahibesiyken karşıma çıkıp diyalog başlattığınızda görmemezlikten mi gelmeliydim? Önemseyip cevap verdiğim için mi rahatsız oldunuz şimdide
Benimle uğraştığınız kadar konu sahibiyle uğraşmadınız ya
Evet ilk mesajımda da aynı yerdeyim son mesajımda da artık bunu kabullenip değiştiremeyeceğinizi anlayıp rahat mı bıraksanız acaba çünkü aynı şeyleri söyletip duruyor bir türlü anlamıyorsunuz, anlaşamayacağız belli yani ne diye uğraşıyorsunuz
Adam kaldıramayıp yüzüne vuruyor(size göre) kadın defalarca küfürü kaldırmış heeeey üstüne de özür dilemiş. Kaldırmaması gereken kadın, konu sahibesi adamın ilk kahpe deyişinde kapının önüne koymalıydı adamı, bana inat yapacaksınız diye bu dediğimi bile beğenmiyorsunuz ya
Boşanmasın mı? Boşansın demem de mi yanlış?
Hayatta kimin başına ne geleceği tabiki belli olmaz ama başına gelen şeylere vereceğin tepki bellidir
Daha önce de yazdığım gibi benim başıma bu gelseydi tepkim bu olmazdı, sizin vereceğiniz tepki benimkinden farklı olur bir başkasınınki çok daha farklı olur
Sonuç? Konu sahibemiz boşanmaya karar vermiş, hayırlı uğurlu olsun Allah bir celsede kurtarsın
yazıyorum anlamayıp tekrar yazdırıyorlar tekrar yazıyorum tekrar anlamayıp yada başka bir nedenle tekrar aynı şeyi söyletiyorlar gel de sinirlenmeÜslupta abartmakta üstüne yok. Ne bu şiddet ne bu celal?
Düşün ki eşinle bu akşam için 3 gün önceden plan kurmuşsunuz romantik bir gün geçireceksiniz.Bence kadin baslatmis. Adam arkadaslasiyla iftar acmak istemis ve kadin gitme demis, burda baslamis olay. Birak gitsin plan yapmis belli. Adam bozulmus bir defa. Bu arada adami falan savunmuyorum pis, saldirgan herifin teki belli.
Adını temcit pilavı olarak değiştirsene sana çok yakışır :)yazıyorum anlamayıp tekrar yazdırıyorlar tekrar yazıyorum tekrar anlamayıp yada başka bir nedenle tekrar aynı şeyi söyletiyorlar gel de sinirlenme
Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı şey yeter da
Derdini paylaşan kadınla karşılıklı konuşabiliyoruz iletişim yollarımız açık size ihtiyacımız mı vardı uzattıkça uzatıyorsunuz?Senin neyinle uğraşacağım kadın burda sıkıntı paylaşıyor üstüne gittikçe gittin.2 satır mesaj yazanlara sayfayı doldurarak cevap verdin.
Kocana Allah sabır versin adam zaten bu konuşmalarından sesini çıkarmıyordur sırf başı ağrımasın diye
Yazma o zaman sinirleniyorsan. Kimseye bu tonda konuşmaya hakkın yok. Kimi azarlıyorsun ki ? Kendi egonu tatmin etmek için kimseye bu şekilde konuşamazsın.yazıyorum anlamayıp tekrar yazdırıyorlar tekrar yazıyorum tekrar anlamayıp yada başka bir nedenle tekrar aynı şeyi söyletiyorlar gel de sinirlenme
Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı şey yeter da
Keyfiniz yerine gelmeye başladı galiba hadi MaşallahAdını temcit pilavı olarak değiştirsene sana çok yakışır :)
Valla yazdıklarını okumuyorum bile kendi kendine azarlıyor bir şeyler yapıyor ne diyeyim ki temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getiriyorsunuz diyo kendi aynı kelimeleri tekrarlıyorYazma o zaman sinirleniyorsan. Kimseye bu tonda konuşmaya hakkın yok. Kimi azarlıyorsun ki ? Kendi egonu tatmin etmek için kimseye bu şekilde konuşamazsın.
Feminist böyle olmuyor yalnizBöyle yaptıkça ondan uzaklaşıyorum.
Feminist olduğumu söyler mesela. Gerçekten öyleyim. Ve elbet bir gün gideceğim. Öyle görünüyor.