Eşin.hakaret etse de erkektir yapar diyip susuyosundur kesin.Cevap verip tokat yersen sen çıldırtmışsındır değil mi!Bu kafa yapısı ancak böyle birine ait olabilir.
Kesin?
“Akılcı davranan insan kendine her kavgada babanın evine git dedirtmez, bu laf bir kez söylenir kapı çarpılır gidilir daha da dönülmez” lafımdan bunu çıkarmak için akıl üstü bir yetenek gerekiyor
Diyorum ki diyelim ki kocan seni kendi evinden kovdu, ya gidip dönmeyeceksin yada adamı kapının önüne koyacak o kapıyı ona bir daha açmayacaksın. Sürekli kovulup kovulup geri dönersen o adama seni kovma hakkı vermiş olursun, kendini kovdurtmaktan zevk mi alıyorsun diyorum
Kocan sana kahpe dedikten sonra hala onun koynuna giriyor yemeğini pişiriyor donlarını yıkıyor eşim diye koluna takıp geziyor bir de üzerine özür diliyorsan hata karşındakinde değil sendedir, bu yutulacak bir laf mı? Kahpe diyen özür dilemiyor denen diliyor farkında mısınız?
Yıllardır buraya üyeyim bir kez de varsayımınız doğru çıksın ya
Ben bana hakaret edecek küfür edecek bir insan seçmedim kendime koca diye
16 yıldır aynı adamla birlikteyim, 11 yıldır evliyim, ne hakaret edildim ne de ettim. Ha edemezmi insanoğlu tabiki böyle bir ihtimal var, diyelim ki eşim bana hakaret etti ikinci kez etmesini göze alıyorsam alır karşıma insan gibi bir kez ikaz ederim, bir daha olmazsa ne ala, tekrarlanırsa evliliğimiz biter
Şimdi siz bana salak dediniz diyelimki, ben asıl salak sensiiiin lanet olsun senle yazıştığım güne diye karşılık vermem, bu savunma değildir edepsizliğe çirkeflikle karşılık vermektir, ne size ne bana birşey kazandırmaz, rezillikten ahmaklıktan başka birşey geçmez elimize, onun yerine sizi insan gibi uyarırım, uyarımı dikkate almazsanız basarım engeli bir daha edebiliyorsanız hakaret edin, akıllı insan bunu yapar, kendine defahatle hakaret ettirmez, bir sonuca kişinin kendine hayrı olacak bir sonuca böyle ulaşılır, laf dalaşına girerek karşılıklı hakaretler yağdırarak sonuca varılmaz, insan kendini böyle savunur
Diyelim ki eşim bana kahpe dedi, bunun ikinci bir şansı olmaz, o dakika bitmiştir
Diyelim ki defol git babanın evine dedi peki kocacım diyip gidip dön ulan dediğinde tekrar kendimi kovdurtmak için dönmem, bir daha benimle aynı çatı altında olacağı tek yer adliye olur
Eşim bunların hepsini bilir, bunları ben yapsam ondan alacağım karşılık da aynısıdır
Üçüncü kez yazıyorum belki anlarsınız umuduyla, ben insanları kadın-erkek diye cinsiyetlerine göre ayırmıyorum, o yüzden kadın da yapamaz erkek de yapamaz, insan olan yapmaz diyorum, yapan ve yaptıran hakettiği karşılığı alır
Cevap verip tokat yeme kısmına hiç girmeyeyim, hakarete vereceğim tepki buysa şiddete vereceğim tepkinin ne olacağını tahmin edebilecek zekaya sahipsinizdir
Son olarak aynı noktadayım bana göre küfür yiyip hakaret yutup kovulup kovulup gidip gel denince geliyorsan buna dur demediysen yani boşanmadıysan sorun çıkmasını istemiyorsan karşındakine bu fırsatı vermeyeceksin
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin