Arkadaşımın takıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olabilir canım normalde diğer arkadaşlarımızdan daha yakın bulur beni ama bana daha tuhaf davrandı, diğer arkadaşım tek korktuğu için aynı odaya uyumuslar bana neden öyle oldu bilmiyorum. Ben çok seviyorum çocukları, eşimin durumundan dolayı bebeğimiz olmuyor arkadaşım da bunu biliyor ondan böyle yapmıs olabilir mi?
Ayrıca hanımlar benim bebeğim olmadığı için fazla kırıldım :) sanırım kırılmakta haklıyım biraz. Çünkü bu arkadaşda bebek konusunda çok üzüldüğümü biliyordu. Kendimi çok çaresiz ve kötü hissettim.
Aslinda butun olayin özü bu. Anne olamamis biri olarak bunu fark ettim de dillendirmek istememistim. Siz soylemissiniz. Benim de arkadasim boyle davranirdi. Ve ileri derecede cocuguna duskundu yanimda. Oper oper oper.. doyamaz. Sever sever sever sanki gunlerdir gormemis gibi. Video ceker fotograf ceker ha bire. Nedense anne olamamis insanlarin yaninda bir baska tribe giren tipler var. bir tanesi de hamileydi bir kere telefonda iki kere yuzyuze hayirli olsun dedim de havada birakti. Cok kiskaniyoruz saniyorlar, nazar degdirecegiz mi saniyorlar artik neyse.

Aynen zaten bi daha aramadım aradı açmadım :D öyle gıcık olmuştum
Açmamaya devam et lütfen .ve bak lütfen birdaha onun yardımına gitme .hatta bikac çay kahve çağırması olursa ona dahi gitme.
Lütfen diye tekrarlıyorum
...

Lütfen

Kızlar eşine söylemem gerektiğini tavsiye ettiler de.
Kız zaten destek almam gerekiyor diyor :) ama alır mı bilemem. Eşine bunu dese adam nasl düşünür bilemiyorum yani o yüzden belki adama söylemek daha fYdalı olur dedm ama söylememek daha iyi sanki.
Ben olsam uzak durur esinede karinin yardima ihtiyaci var bir dost olarak ben ustume duseni yaptim dersin hayir senden bu kadar korkup gece kapiyi kilitleyen korona şüphesi olan birinide sappur suppur öpmesi zaten hasta olduguna isaret eder tedaviye ihtoyaci var kessin

Aslinda butun olayin özü bu. Anne olamamis biri olarak bunu fark ettim de dillendirmek istememistim. Siz soylemissiniz. Benim de arkadasim boyle davranirdi. Ve ileri derecede cocuguna duskundu yanimda. Oper oper oper.. doyamaz. Sever sever sever sanki gunlerdir gormemis gibi. Video ceker fotograf ceker ha bire. Nedense anne olamamis insanlarin yaninda bir baska tribe giren tipler var. bir tanesi de hamileydi bir kere telefonda iki kere yuzyuze hayirli olsun dedim de havada birakti. Cok kiskaniyoruz saniyorlar, nazar degdirecegiz mi saniyorlar artik neyse.
Ne kadar ayip etmis bende dogurdum 2 tane kostur baba kostur nedir yani Allah isteyene versinde bununla olmayan insani kiskandirmak cok cok günah cahillik adi bu

Ne kadar ayip etmis bende dogurdum 2 tane kostur baba kostur nedir yani Allah isteyene versinde bununla olmayan insani kiskandirmak cok cok günah cahillik adi bu
Amac direkt kiskandirmak olsa hayatimdan silerim o insani. Bu tip insanlarin hayatta amaci gayesi yok. Cocukla var olabiliyor. Cocuk olmasa bir hic gibi davraniyor kendi kendine. Kendi yemeklerini, eglencelerini, kendilerine vakit ayirmayi bir kenara birakiyorlar. Odak noktasi cocuk oluyor. Oturdugunda konustugu da o. Zannediyor ki sen cocugun olmayinca yarimsin, kotusun hayatin bitik.. yasama sebebin yok.. anlatmasi guc bir durum. Ama kiskandirmak degil bu. Bir cesit davranis bicimi.

Amac direkt kiskandirmak olsa hayatimdan silerim o insani. Bu tip insanlarin hayatta amaci gayesi yok. Cocukla var olabiliyor. Cocuk olmasa bir hic gibi davraniyor kendi kendine. Kendi yemeklerini, eglencelerini, kendilerine vakit ayirmayi bir kenara birakiyorlar. Odak noktasi cocuk oluyor. Oturdugunda konustugu da o. Zannediyor ki sen cocugun olmayinca yarimsin, kotusun hayatin bitik.. yasama sebebin yok.. anlatmasi guc bir durum. Ama kiskandirmak degil bu. Bir cesit davranis bicimi.
Haklisiniz millet kafayi yedi iyice bir resim gördum instada kadin bebegi sehzade gibi giydirmis bunlada kalmamis baya hürrem gibi giyinip takmis takistirmis resimler atmis o ne ya ne görgüsüzlük ennnn nefret ettigim sünnet düğünü benim oglani sessiz sedasiz sünnet ettik dayilari amcalari kendi iclerinden geldigi icin para takti dogum gunumuzu bile ailecek masada kutlariz gerek yok boyle sacma gösterislere büyüttükleri cocuklarda doyumsuz egoist oluyorlar . Böyle insanlardan sessizce uzaklaşmak en dogrusu

Haklisiniz millet kafayi yedi iyice bir resim gördum instada kadin bebegi sehzade gibi giydirmis bunlada kalmamis baya hürrem gibi giyinip takmis takistirmis resimler atmis o ne ya ne görgüsüzlük ennnn nefret ettigim sünnet düğünü benim oglani sessiz sedasiz sünnet ettik dayilari amcalari kendi iclerinden geldigi icin para takti dogum gunumuzu bile ailecek masada kutlariz gerek yok boyle sacma gösterislere büyüttükleri cocuklarda doyumsuz egoist oluyorlar . Böyle insanlardan sessizce uzaklaşmak en dogrusu
Bizim cocugumuz yok diye kimse de sevinclerini bastirmak zorunda degil. Tabiki sevsin dogum gunu kutlasin vs. babsettiginiz durum sosyal medyanin yan etkilerinden. Gosteris meselesi. Gecen bir arkadasa gittik hayirlamaya. Bebegi kucagima verdi illa tut sev ilgilen diye. Uyuttum bile. Buldumcuk olmakla ilgili bir durum digerlerinin tavri.

Bizim cocugumuz yok diye kimse de sevinclerini bastirmak zorunda degil. Tabiki sevsin dogum gunu kutlasin vs. babsettiginiz durum sosyal medyanin yan etkilerinden. Gosteris meselesi. Gecen bir arkadasa gittik hayirlamaya. Bebegi kucagima verdi illa tut sev ilgilen diye. Uyuttum bile. Buldumcuk olmakla ilgili bir durum digerlerinin tavri.
Sevinclerini bastirmak degilde cok abartiyor b.kunu cikartiyorlar gereksiz inanki gereksiz ..

Sevinclerini bastirmak degilde cok abartiyor b.kunu cikartiyorlar gereksiz inanki gereksiz ..
Ona harcanan paralar.. gecen bir arkadas pandemiden dolayi kendi evinden canli yayin acti. Esi cinsiyet partisi duzenlemis. Cinsiyeti o biliyormus yani. Biz de izliyoruz. Oglu vardi onceden. Kiz istedigini soylerdi hep. Bir acti paketi. Yine erkek.. :D o anki hayal kirikligi, surat ifadesi ömrümce unutamam. Evlat mi evlat. Eminim cok seviyor simdi oglunu.. ama o yuz ifadesini cumle aleme ilan etmeye gerek var miydi.. bir ara soylerdin cinsiyeti ogrendik diye. herkes meragindan ölmüyordu.

Yakın bir arkadaşım var temizlik konusunda vurdum duymaz eşiyle araları İnanılmaz kötü gidecek yeri olsa 1 dkka durmaz yanında öyle diyeyim ama böyle insanlar çocuklarını yiyecek gibide davranmaz kimseye bebeği kucağıma tutuşturur tam aksine teyzen özlemiş seni diye temizliği konusunda da eşiyle araları açıldı açıldı birbirlerine tahaü sıfır ikisininde üzerine bebeği vefat etti ama kimse kendineeki düzen vermedi daha da kötü oldu yardımcı olmak için gitsem bile yaptırmak istemez zamanla aştık bunu yapcam dediğimde rahat edemeğimi düşünür naparsan yap der kendi fırsatı varken keyif yapmak ister kınamıyorum aile düzeni olmamış babayla büyümüş ve görmemiş belki oda öyledir

Kayınvalidemde beni uyarırdı çocukları sürekli saklamaya çalısırdı ona verme buna verme kimsenin yanında konusturma nazar değecek yanımızdan biri geçse çocuğu yıkamaya kalacaklar nerdeyse araya mesafe koyunca bide çocuklar büyüdükçe normale döndü ama çocuğu olmayan birini görse yine aynı oluyor nazarı değecek diye ben hiç ayırt etmiyorum böyle şeyleri karşımızdaki hissediyor böyle şeyleri bence ve çok itici geliyor bana kimse kırılsın istemem böyle konularda

Kayınvalidemde beni uyarırdı çocukları sürekli saklamaya çalısırdı ona verme buna verme kimsenin yanında konusturma nazar değecek yanımızdan biri geçse çocuğu yıkamaya kalacaklar nerdeyse araya mesafe koyunca bide çocuklar büyüdükçe normale döndü ama çocuğu olmayan birini görse yine aynı oluyor nazarı değecek diye ben hiç ayırt etmiyorum böyle şeyleri karşımızdaki hissediyor böyle şeyleri bence ve çok itici geliyor bana kimse kırılsın istemem böyle konularda
Sana veren Rabbim bana da vermeyen Rabbim. Ne cocuk yapabilmek senin marifetin. Ne yapamamak benim sucum. Allah vererek de imtihan edebiliyor vermeyerek de. Millet olarak boyle durumlari komplike hale getirmeyi seviyoruz. Allah herkesin evladini hayirli evlat eylesin.

Arkadasiniz tuhaf ama dizde tuhafsiniz
Siz kadin yanliz kalmasin diye gitmissiniz , neden israrla kiyafet kaldiriyorsunuz , birikmis bulasik yikiyorsunjz ki?
Kusura bakmayin sizin gibi insanlar bana hic samimi gelmiyor ve bu hareketler de hic iyi niyetle yapilan hareketler degil , en azindan karsidan boyle gorunuyor

kesinlikle aynı şeyi duşunuyorum hatta gitme amacının laf toplamak olduğuna inanıyorum konu sahibinin, o daha önce kalan arkadaşla konuşmuş etmiş merak etmiş, kendisi de gitmiş ben de göreyim bir neler yapıyor diye, butun çevresine anlatmıştır eminim bu olayları,kadın pis takıntılı falan diye, yetmemiş, bir de buraya yazmış. yardım etmek isteyen insan gider eder, surekli bir kontrol halinde olmaz.

Merhaba kızlar.
Bir arkadaşım var hemen hemen beraber evlendik. Eşlerimiz yakın arkadaş, onlar aracılığıyla tanıştık zaten.
Arkadaşım 28 yaşında, 1 bucuk aylık bebeği var.
Her neyse.
Geçenlerde eşi bir yere 1 haftalığına gitmek zorunda kaldı, arkadaşım evinde yalnız kalmaya başladı. Eşi de bebek henüz küçük olduğu için yalnız kalmamasını söylemiş ona.
Eşinin ailesi ile doğum sonrası kötü şeyler yaşadıkları için araları bozuk onlardan kimse gelemedi yanına. Kendi ailesinden de kimse gelmedi, eşi kendi annende kal dedi, arkadaşım kabul etmedi bunu. Evimde kalırım dedi. Evide pek güvenilir bir muhitte değil, birde lohusa kadın diye herhalde.
Neyse bir arkadaşımız yanında kalmaya gitti öbür gün kaçtı yanından dayanamıyorum dedi.
Neyse bir kaç gün sonra arkadaşımın isteği ve onun eşi ve benim eşimden dolayı ben gittim kalmaya 2 günlüğüne, yani gitmek istemedim açıkçası. Ama küçük bebek var yardımcı olurum diye gittim.
Neyse gittiğim ilk vakitler bi sıkıntı yoktu, yalnız evi dağınıktı günlerce yıkanmamış bulasıkları vs duruyordu. Bebek küçük diye yapamıyor diye düşündüm. Gerçi daha önce de gitmiştim yine böyleydi. Bu beni ilgilendirmez ama, beni ilgilendiren tarafa geçecem o yüzden ön bilgi vermek istedim :KK70:

Neyse akşam oldu bende bebeğin kıyafetleri fazla yer kaplıyor odadan alıp yatak odasına götürmek için katliyalım dedim. Hep gerek yok gerek yok diyip duruyordu. Bende sorun değil yaparım dedim.
Neyse kıyafetleri katlarken aldı bebeği başka odaya götürdü, kendisi de tuvalete gidecekmiş, bende o sıra kıyafetleri bebeğin olduğu odaya tam götürecektim ki arkadaşım henüz tuvalete girmeden çıktı geldi yanıma, noldu dedim hiç dedi tedirgindi hemen bebeğin yanına geldi. Açıkçası çok rahatsız oldum, bebeğe napacaktım ki.
Her neyse görmezden geldim. Gece oldu uyuyacağız, ben korkuyorum aynı odada uyuyalım dedim kabul etmedi başka odaya yatmaya gitti. Uyurken de kapıyı üstüne kitledi, benim odamın kapısını da gece gelip tam kapattı, kendi odasının kapısının dibine de bir şey koydu gece tuvalete giderken fark ettim. :/
Neyse öbür gün oldu anlattım bir bir.
Farkındayım dedi devam etti yaptıklarına yine. Hatta arttırdı, bebeği sallıyorduk dk bir sıkı tut sıkı tut dedi. Telefonum çaldı yerden aldım annemle konusuyorm ya kapat su telefonu diyip duruyor böyle kızar gibi, hani bebek elimde diye sanırım sıkıca tutuyordum oysa ki.
Telefonu kapattıktan sonra bana 3 defa tekrar yaptırmış telefonu yerden alma tekrarı bakacak hele bebeğin kafası yere değmiş mi diye. Çok kötü hissettim. Neyse dedim geçiştirdim.
O gece çok yorgundum, bulasıkları yıkayalım kıyafetleri katla sende dedim. Tamam dedi geldik mutfaga, beraber yıkayalım dedi tamam dedim.
Birden ortadan kayboldu bende o sıra bulasık yıkuyodum baktım annesini aramıs ben tek işlerini yapıyorm o sırada. Çok rahatsız oldum. Seslendim kıyafetlerini katlar mısın diye..
Tamam dedi gitti odasına baktım kilit sesi geldi napıyosun dedm uyuyorum dedi
Kendimi enayi gibi hissettim.
Yaptığı hareketler çok rahatsız etti beni, sizce normal mi bu ben mi abartıyorum daha önce de tuhaflıklarına şahit olmuştum ama bu çok başkaydı, ona karşı nasil davranmalıyım? :/
ilk aşamada lohusalıktan olduğunu düşünmüştüm . ama değilmiş bence huyu bu temizlik konusundan bahsediyorum. diğer konular içinde sanırım korkuyor lohusalıktan kaynaklı kapıyı falan kilitlemesi normal değil içeride bir şey olsa ölse kalsa evde siz varsınız başınız ağrır.zaten arkadaşınız kimseyi beğenmeyerek en son size kalmış annesini falanda istememiş ya en iyisi siz çok bulaşmayın derim. elinizden geleni yapmışssınız. Fazla zorlama gerek yok. Bu saatten sonrada onun yaklaşımına göre mesafenizi şekil aldırın. Bazı insanlar herşey benim merkezimden dönsün ister o size nasıl davranıyorsa sizde öyle davranın..

kesinlikle aynı şeyi duşunuyorum hatta gitme amacının laf toplamak olduğuna inanıyorum konu sahibinin, o daha önce kalan arkadaşla konuşmuş etmiş merak etmiş, kendisi de gitmiş ben de göreyim bir neler yapıyor diye, butun çevresine anlatmıştır eminim bu olayları,kadın pis takıntılı falan diye, yetmemiş, bir de buraya yazmış. yardım etmek isteyen insan gider eder, surekli bir kontrol halinde olmaz.
Ne kadar kötü kalplisiniz ben laf toplamadım arkadaşım dayanamadım eve geldim dedi yalnızca, ben kızı tanıyorm kesin temizlik yüzündendir demiştim, ama başka takıntıları yüzündenmiş. Gerçekten çok kötü niyetlisiniz

Ne kadar kötü kalplisiniz ben laf toplamadım arkadaşım dayanamadım eve geldim dedi yalnızca, ben kızı tanıyorm kesin temizlik yüzündendir demiştim, ama başka takıntıları yüzündenmiş. Gerçekten çok kötü niyetlisiniz

öyleyim ya ben çok kötu niyetliyim.
siz harikasınız.

Tek biseyi merak ettim sizi kendisi mi çağırdı gelin benle kalın diye siz kendiniz mi iyilik edip düşündünüz?
Kendisi ben daha annemin evinde iken on defa gel dedi ben gelemem eşimle uzun zamandır ayrıyız zaten dedim, eve geldikten sonra da 2 defa arkadaşım gitse sen gel dedi, bende yahu 2 gündür evime gelmisim nasil geleym dedim en son baktık kimse yok eşim de tek kalmasın deyince gideyim hem bebek de görürüm yardımda ederim dedm

benim de tanidigim biri var boyle agirdan alip alip yapmiyordu. Kocasi kalkip yapiyordu bezdiginden. Adamda bardak bir tasti. Kadinin yedi sulalesine rezil etti kadini. Soyle pis boyle pis. Ne yemek yapar ne temizlik.. ne guzeligi var ne insanligi.. ben bununla niye evlenmisim diye.. mahkemeden donduler. sizinkilerin de olcagi o. yazik adam bir de cocuk yapmis ondan.

konuyla ilgili baska bir ornegim de yakin arkadaslarimdan. size yaptigi bu hareketler var ya bebekle ilgili guvensiz guvensiz. Onlari kocalarina da yapiyor bu tipler. Ne bebek bakiminda, ne terbiyesinde, egitimde adama firsat vermiyorlar. Guvenmiyorlar. Evlilige cok buyuk zarar veren hareketler.

ben arkadasligima ara verdim bu insanla. size de tavsiye ederim.

size yaptirdigi tekrarlar vs hic normal degil. ömür törpüsü tiplerden.
Evet arkadaş da aynı böyle zaten. Bebek büyüyünce boşanacam demiş kocası.. Ben eğer kötü niyetli olsam kocasına anlatırdım, sadece her aradığında düzelmesi için tavsiye veriyorm, şaşırdım cidden burdaki yorumlara

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back