- Konu Sahibi Black Light
ben de evdeyken bazen kitliyorum dan diye giriyolar napimAblamda kilitler bozulurdum çok .
Geçen de evlendim diye o benim evime gelince bende yatak odami kilitledim nasılmış gorsun![]()
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de evdeyken bazen kitliyorum dan diye giriyolar napimAblamda kilitler bozulurdum çok .
Geçen de evlendim diye o benim evime gelince bende yatak odami kilitledim nasılmış gorsun![]()
Ama ablam ağır depresyondaydi kendine bişey yapmasından korkuyorduk .böyle olunca da o kapıyı kilitleyemezsin annen hasta senin baban yaşlı . Sonra da huy edindi ona bişey olsa kapıyı nasıl acacaz diye sinir olduk hepben de evdeyken bazen kitliyorum dan diye giriyolar napimkardeşim de bozuluyor
![]()
Annelikten fersah fersah uzak biri olarak, lohusalık döneminin sancısını yakın çevremdeki birkaç kişide gördüm. Ama sizin arkadaşınızın da doğumdan önce birtakım takıntıları varmış ve doğumdan sonra da devam ediyor.Merhaba kızlar.
Bir arkadaşım var hemen hemen beraber evlendik. Eşlerimiz yakın arkadaş, onlar aracılığıyla tanıştık zaten.
Arkadaşım 28 yaşında, 1 bucuk aylık bebeği var.
Her neyse.
Geçenlerde eşi bir yere 1 haftalığına gitmek zorunda kaldı, arkadaşım evinde yalnız kalmaya başladı. Eşi de bebek henüz küçük olduğu için yalnız kalmamasını söylemiş ona.
Eşinin ailesi ile doğum sonrası kötü şeyler yaşadıkları için araları bozuk onlardan kimse gelemedi yanına. Kendi ailesinden de kimse gelmedi, eşi kendi annende kal dedi, arkadaşım kabul etmedi bunu. Evimde kalırım dedi. Evide pek güvenilir bir muhitte değil, birde lohusa kadın diye herhalde.
Neyse bir arkadaşımız yanında kalmaya gitti öbür gün kaçtı yanından dayanamıyorum dedi.
Neyse bir kaç gün sonra arkadaşımın isteği ve onun eşi ve benim eşimden dolayı ben gittim kalmaya 2 günlüğüne, yani gitmek istemedim açıkçası. Ama küçük bebek var yardımcı olurum diye gittim.
Neyse gittiğim ilk vakitler bi sıkıntı yoktu, yalnız evi dağınıktı günlerce yıkanmamış bulasıkları vs duruyordu. Bebek küçük diye yapamıyor diye düşündüm. Gerçi daha önce de gitmiştim yine böyleydi. Bu beni ilgilendirmez ama, beni ilgilendiren tarafa geçecem o yüzden ön bilgi vermek istedim
Neyse akşam oldu bende bebeğin kıyafetleri fazla yer kaplıyor odadan alıp yatak odasına götürmek için katliyalım dedim. Hep gerek yok gerek yok diyip duruyordu. Bende sorun değil yaparım dedim.
Neyse kıyafetleri katlarken aldı bebeği başka odaya götürdü, kendisi de tuvalete gidecekmiş, bende o sıra kıyafetleri bebeğin olduğu odaya tam götürecektim ki arkadaşım henüz tuvalete girmeden çıktı geldi yanıma, noldu dedim hiç dedi tedirgindi hemen bebeğin yanına geldi. Açıkçası çok rahatsız oldum, bebeğe napacaktım ki.
Her neyse görmezden geldim. Gece oldu uyuyacağız, ben korkuyorum aynı odada uyuyalım dedim kabul etmedi başka odaya yatmaya gitti. Uyurken de kapıyı üstüne kitledi, benim odamın kapısını da gece gelip tam kapattı, kendi odasının kapısının dibine de bir şey koydu gece tuvalete giderken fark ettim. :/
Neyse öbür gün oldu anlattım bir bir.
Farkındayım dedi devam etti yaptıklarına yine. Hatta arttırdı, bebeği sallıyorduk dk bir sıkı tut sıkı tut dedi. Telefonum çaldı yerden aldım annemle konusuyorm ya kapat su telefonu diyip duruyor böyle kızar gibi, hani bebek elimde diye sanırım sıkıca tutuyordum oysa ki.
Telefonu kapattıktan sonra bana 3 defa tekrar yaptırmış telefonu yerden alma tekrarı bakacak hele bebeğin kafası yere değmiş mi diye. Çok kötü hissettim. Neyse dedim geçiştirdim.
O gece çok yorgundum, bulasıkları yıkayalım kıyafetleri katla sende dedim. Tamam dedi geldik mutfaga, beraber yıkayalım dedi tamam dedim.
Birden ortadan kayboldu bende o sıra bulasık yıkuyodum baktım annesini aramıs ben tek işlerini yapıyorm o sırada. Çok rahatsız oldum. Seslendim kıyafetlerini katlar mısın diye..
Tamam dedi gitti odasına baktım kilit sesi geldi napıyosun dedm uyuyorum dedi
Kendimi enayi gibi hissettim.
Yaptığı hareketler çok rahatsız etti beni, sizce normal mi bu ben mi abartıyorum daha önce de tuhaflıklarına şahit olmuştum ama bu çok başkaydı, ona karşı nasil davranmalıyım? :/
Merhaba kızlar.
Bir arkadaşım var hemen hemen beraber evlendik. Eşlerimiz yakın arkadaş, onlar aracılığıyla tanıştık zaten.
Arkadaşım 28 yaşında, 1 bucuk aylık bebeği var.
Her neyse.
Geçenlerde eşi bir yere 1 haftalığına gitmek zorunda kaldı, arkadaşım evinde yalnız kalmaya başladı. Eşi de bebek henüz küçük olduğu için yalnız kalmamasını söylemiş ona.
Eşinin ailesi ile doğum sonrası kötü şeyler yaşadıkları için araları bozuk onlardan kimse gelemedi yanına. Kendi ailesinden de kimse gelmedi, eşi kendi annende kal dedi, arkadaşım kabul etmedi bunu. Evimde kalırım dedi. Evide pek güvenilir bir muhitte değil, birde lohusa kadın diye herhalde.
Neyse bir arkadaşımız yanında kalmaya gitti öbür gün kaçtı yanından dayanamıyorum dedi.
Neyse bir kaç gün sonra arkadaşımın isteği ve onun eşi ve benim eşimden dolayı ben gittim kalmaya 2 günlüğüne, yani gitmek istemedim açıkçası. Ama küçük bebek var yardımcı olurum diye gittim.
Neyse gittiğim ilk vakitler bi sıkıntı yoktu, yalnız evi dağınıktı günlerce yıkanmamış bulasıkları vs duruyordu. Bebek küçük diye yapamıyor diye düşündüm. Gerçi daha önce de gitmiştim yine böyleydi. Bu beni ilgilendirmez ama, beni ilgilendiren tarafa geçecem o yüzden ön bilgi vermek istedim
Neyse akşam oldu bende bebeğin kıyafetleri fazla yer kaplıyor odadan alıp yatak odasına götürmek için katliyalım dedim. Hep gerek yok gerek yok diyip duruyordu. Bende sorun değil yaparım dedim.
Neyse kıyafetleri katlarken aldı bebeği başka odaya götürdü, kendisi de tuvalete gidecekmiş, bende o sıra kıyafetleri bebeğin olduğu odaya tam götürecektim ki arkadaşım henüz tuvalete girmeden çıktı geldi yanıma, noldu dedim hiç dedi tedirgindi hemen bebeğin yanına geldi. Açıkçası çok rahatsız oldum, bebeğe napacaktım ki.
Her neyse görmezden geldim. Gece oldu uyuyacağız, ben korkuyorum aynı odada uyuyalım dedim kabul etmedi başka odaya yatmaya gitti. Uyurken de kapıyı üstüne kitledi, benim odamın kapısını da gece gelip tam kapattı, kendi odasının kapısının dibine de bir şey koydu gece tuvalete giderken fark ettim. :/
Neyse öbür gün oldu anlattım bir bir.
Farkındayım dedi devam etti yaptıklarına yine. Hatta arttırdı, bebeği sallıyorduk dk bir sıkı tut sıkı tut dedi. Telefonum çaldı yerden aldım annemle konusuyorm ya kapat su telefonu diyip duruyor böyle kızar gibi, hani bebek elimde diye sanırım sıkıca tutuyordum oysa ki.
Telefonu kapattıktan sonra bana 3 defa tekrar yaptırmış telefonu yerden alma tekrarı bakacak hele bebeğin kafası yere değmiş mi diye. Çok kötü hissettim. Neyse dedim geçiştirdim.
O gece çok yorgundum, bulasıkları yıkayalım kıyafetleri katla sende dedim. Tamam dedi geldik mutfaga, beraber yıkayalım dedi tamam dedim.
Birden ortadan kayboldu bende o sıra bulasık yıkuyodum baktım annesini aramıs ben tek işlerini yapıyorm o sırada. Çok rahatsız oldum. Seslendim kıyafetlerini katlar mısın diye..
Tamam dedi gitti odasına baktım kilit sesi geldi napıyosun dedm uyuyorum dedi
Kendimi enayi gibi hissettim.
Yaptığı hareketler çok rahatsız etti beni, sizce normal mi bu ben mi abartıyorum daha önce de tuhaflıklarına şahit olmuştum ama bu çok başkaydı, ona karşı nasil davranmalıyım? :/
1 Hafta kal diyodu ben oradaykenKadın belli ki kalmanızdan rahatsız olmuş, kapısını kilitlemesi falan bunu düşündürdü, yerinizde olsam ikinci gece kalmazdım
Evet söyleyecem İnşallah teşekkür ederim canımAnnelikten fersah fersah uzak biri olarak, lohusalık döneminin sancısını yakın çevremdeki birkaç kişide gördüm. Ama sizin arkadaşınızın da doğumdan önce birtakım takıntıları varmış ve doğumdan sonra da devam ediyor.
Ona iki gün boyunca yardım etmek karşılığında gördüğünüz muamele arkadaşınızın psikolojik sorunları olduğunun habercisi. Merhametten maraz doğmuş anlayacağınız. Kapıyı kilitlemek, sizin üstünüze kapıyı kapatmak gibi saçmalıkları bıraktım... kapısının önüne eşya koymak nedir yahu?
Yani, çocuğunu size veremeyecek kadar güvensizliği varsa, kendine çekidüzen verene kadar aranıza mesafe koymanız daha iyi olur. Telefonunu açmamakla da iyi yapmışsınız. Hatta bir süre sonra bir yerde karşılaşırsanız bu konuyu direkt söylesenize?
Dediğim gibi, onun davranışlarının doğumla falan alakası yok, doğumdan sonra artmış sadece. Zaten arkadaşınız da sahip olduğu tuhaflıkların farkındadır ve yanına ailesi bile gitmiyormuş, düşünün. İnsanlara gösterdiği davranış biçimini biraz daha sorgularsa, psikolojik destek alması ve bu konuda aceleci davranması gerektiğini anlar.
1 Hafta kal diyodu ben oradayken
Bende tam aksine söyleyemiyorum. Bi yerde durmaktan rahatsız bile olsam, çekiniyorum bunu aşmam gerekBöyle durumlarda netimdir ben, kusura bakma arkadaşım seni rahatsız ettiğimi düşünüyorum şu şu sebepten, ben evime gideyim en iyisi, kal sağlıcakla, bu kadar. Kafası bu kadar gel-gitli insanla aynı çatı altında kalmam, güvensiz çünkü evinde birşey olur, birşey kaybolur sizden bilir, çektiğiniz strese değmez
Yok zaten kendisi dedi evim çok dağınık, bende yoo çok dağınık değil. Evet aşırı dağınık değildi ama normaldi, zaten iş konusunda bir şey demem benide ilgilendirmez açıkçası. Ama istiyodu yapmamı bende yapınca iyi hissediyordum, takıntıları ve herşeyi beraber yapalım deyip ben işin içinde iken hem gece hem gündüz bana söylemeden kapıyı üstüne kitleyip uyumaya gitmesi beni kırdı. Dediğiniz gibi lohusa psikolojisi olabilir yaşamadım bilmiyorumev işi için yardım istiyorsa evet yapın. elinizden geleni yapın. çünkü lohusa psikolojisi çok ayrı bişi. 45 gün demişti bana doktorum. saçma olduğunu kabul ettiğim düşüncelerim vardı. 45 gün sonra geçmezse gel dedi. çok şükür geçti. kimisinin lohusa sendromu daha uzun da sürebiliyor. bazen tedavi gerekebiliyor terapi bazen kendi kendine geçiyor.
o dönemi bilen biri olarak;
yardım talep ettiyse sizden yapın. elinizden geldiği kadarını yapın.
ondan bişi beklemeyin. yani sende ütü yap vs diye. onun kafa zaten bi milyon.
yardım istemediyse yardım etmeyin. o istemeden bulaşık yıkayayım çamaşır katlayayım moduna girmeyin. çünkü bir sebepten ellenmesini istemiyor olabilir.
oraya yardımdan öte destek için gittiğinizi düşünerek ortalığın dağınıklığını vs eleştirmeyin. teklif edebilirsiniz toparlayabilirim diye. baktınız yanaşmıyor bırakın. benim ev bebek 3 aylık olana kadar savaş alanı gibiydi.
bunun dışında alınganlık yapmamaya çalışın. tavırları tamamen hormon dengesi bozulmasından kaynaklı olabilir
uzayan bir lohusa depresyonu ise terapi teklif edebilirsiniz.
üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen arkadaşınızın garip takıntıları sürüyorsa arkadaşlığınızı sorgulamaya başlarsınız.
Sordum cevap vermedi.Bende eskiden kapimi kitlemeden yatamiyordum. Korkularim var cünkü. Esim evde olmasa yine kitlerim baskasi olsa bile. Bunun evde olanla alakali bir durum degil. Yani sahsi size karsi birsey olacak diye birsey yok. Bence sorabilirdiniz acik acik.
zamana bırakın derim. başka arkadaşı akrabası varsa biraz destek için onlar gelsinler. siz evinize gidin. arkadaşınız da düzelecektir diye umuyorum.Yok zaten kendisi dedi evim çok dağınık, bende yoo çok dağınık değil. Evet aşırı dağınık değildi ama normaldi, zaten iş konusunda bir şey demem benide ilgilendirmez açıkçası. Ama istiyodu yapmamı bende yapınca iyi hissediyordum, takıntıları ve herşeyi beraber yapalım deyip ben işin içinde iken hem gece hem gündüz bana söylemeden kapıyı üstüne kitleyip uyumaya gitmesi beni kırdı. Dediğiniz gibi lohusa psikolojisi olabilir yaşamadım bilmiyorum
Evimdeyim zaten :) 2 gün tek kaldım, eşi döndü evezamana bırakın derim. başka arkadaşı akrabası varsa biraz destek için onlar gelsinler. siz evinize gidin. arkadaşınız da düzelecektir diye umuyorum.
Umarım düzelirzamana bırakın derim. başka arkadaşı akrabası varsa biraz destek için onlar gelsinler. siz evinize gidin. arkadaşınız da düzelecektir diye umuyorum.
Rica ederim. Bu arada, konunuza yapılan "arkadaşını rezil ettin, onunla dalga geçtin" gibi yorumlarla sıkmayın canınızı. Haksız yönleriniz varsa bile, buradaki üyelerden yardım istemek en doğal hakkınız. Bazı insanlar eleştiri kültüründen maalesef yoksunlar, o yüzden her eleştiriye yetişmek zorunda bırakmayın kendinizi.Evet söyleyecem İnşallah teşekkür ederim canım
Haklısınız :)Rica ederim. Bu arada, konunuza yapılan "arkadaşını rezil ettin, onunla dalga geçtin" gibi yorumlarla sıkmayın canınızı. Haksız yönleriniz varsa bile, buradaki üyelerden yardım istemek en doğal hakkınız. Bazı insanlar eleştiri kültüründen maalesef yoksunlar, o yüzden her eleştiriye yetişmek zorunda bırakmayın kendinizi.
Duydum biri bana verdi hatta. Ilac kullaniyorum. Ilacla icilmiyor gibi duydum. Niyet etmedim hic. Tesekkur ederiz dualarinizi bekleriz.Haklilik yonleriniz var ama konu sahibj daha cok kapi kilitlenmesinden tuhaf hareketlerinden sikayetci sanirim
Ikiniz de sarilmak istiyorum![]()
![]()
konu sahibi ile sana
InsAllah hayirlisi ile yavrucaklarinizi kucaginiza alirsiniz
Caksir suyunu duydunuz mu denemek isterseniz burda konu bile var hatta
Çok kabus gördüm sadece ek olarak ama zor bir süreçti. Sağ olun şimdi 3 yaşında minnoşum her şey yolunda :)Gerçekten mi ya .başka şeyler de olur muydu al basması derler bizim burdada .
Geçmiş olsun