• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine yeniden kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Unus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kayınvalide çok güzel yönetiyor eşinizi, kadın çok usta bir manipulatör. Bu kadın asla huzur vermez, kocanız misafir ağırlamaya bu kadar meraklıysa bir otel odası ayarlasın. Kibarlıkla olsa belki idare edilirdi ama emrivaki olması çok sinir bozucu.
Gerçekten öyle. Onunla konuştuktan sonra ben bile biraz dilimi sıksam ne olurdu ki diyorum hep. Ama sürekli diş sıkan ben oluyorum. Öyle bir şey ki tüm sinirlerimi biliyor ve inadına basıyor gibi hissediyorum.

Aslında arada iyilik güzellik olunca her yerde yatılır ama kayınvalidenin tavrı çirkin. Sürekli istediğini emrivaki yoluyla yaptırma çabası var. Bu da çok can sıkıcı. Belki eltin de daracık bir evde sıkış tepiş yatmak istemiyor.
Üç seçeneğin var; ya tavrını net koyacaksın gerekirse bir süre görüşmeyeceksin boyun eğmeyeceksin. Ya bu şekilde sinir ola ola her olayda böyle yaşayıp gideceksin. Ya da inşallah ihtiyaç olmaz ama yolları ayıracaksın
Eltim nişana bile gelmek istemiyordu zorla dahil etti herkesi. Alavere dalavere bir şeyler çeviriyor sonra ben düşünemedim kötü niyetli yapmadım oluyor. Bir ev olayı yüzünden eşimle abisinin arasını bile bozdu. Şimdi eşim de bu olayın üzerine gelmeyin demek istemiyorum diyor

Bir saatlik mesafede. Çok yakın değil ama gidilemeyecek yer değil. İstanbul için çok normal bir mesafe. 10 gün boyunca bende kalacak muhtemelen. Gidiş ve dönüşü bu taraftaki havalimanından çünkü
Ne saçma ya. Muhtemelen Yeni havalimanını kullanacak. Binsin metroya, gitsin Gayrettepe'den metrobüs veya metro & Marmaray ile Anadolu yakasına geçsin. Dağ başı da değil burası. En kötü gece yolculuk edecekse o günler size geçsin.

Sorunun kaynağı olarak kayınvalidenizi gördüğünüz sürece çözüme ulaşamazsınız.

Sorun eşinizde.

Eşinizin sizden önce, sizin uygun bulmayacağınızı bilip 'anne evimiz küçük biliyorsun seni misafir ederken bile zorlanıyoruz abimler ne alaka, ben de çok isterdim inşallah evimizi büyütünce hep birlikte misafir edelim sizi' demeliydi. Demek ki sizin gerilmeniz, moralinizin bozulması eşiniz için bir şey ifade etmiyor, bunu halletmeye çalışın.

Ay okadar haklisiniz ki, kendimi gordum yeminle. Istanbulda 45 dklik mesafedeyiz, gecen gece biz geliyoruz diye arayip 11 de geldiler bekar kaynimla. Kapidan girdikleri gibi açiz dediler. Birde ben hamileyim. Dusunce sifir.. siz evden gelmiyor musunuz neden acsiniz dedim kaynanam bozuldu. 2 yumurta verdim kirip yiyin dedim esimde saat 11 oldu biz bu saate yatiyoruz oturmayiz dedi benide aldi gittim yattik. Oyle kalakaldilar. Evden nasil ciktiysa pijama bile almamis yanina bende vermedim, oyle yatti. Ama yuzsuzler malesef. Siz iştesiniz sizi bekleyemem evin anahtarindan bana da yaptirin demisti, esim biz yokken evde isin yok biz varken gelirsin dedi. Bu insanlara ne dersen de anlamiyorlar yada islerine gelmiyor. Surat yapip odadan cikmayacaksin otursun tek basina.

Kayınvalidem 1 ve 2 şubatta olacak olan yeğenlerinin nişanı için gelecek. Bana sormadan kendine 31 ocakta öğlen 12 de ve 10 Şubat pazartesi sabah 6 da bilet almış. Bana da beni karşılarsınız diye mesaj atmış. Arayıp “saatleri değiştir işteyiz o saatte” dedim “ek para istiyor” dedi. “Bana sormadan neden alıyorsun karşılanmayı bekliyorsan” dedim bana “kör değil sağır değilim tamam gelirim ben” dedi ağlayarak kapattı telefonu. Birkaç gün sonra eşimi aradı “abinleri arayın davet edin onlarda iki gece sizde kalsın ben çağırdım onları size onlar sizden de davet bekliyor.” dedi. Evim misafir ağırlamaya müsait değil. Bir odam var ona da kayınvalidemi mi eltimleri mi çocuklarını mı yatıracağım. Karşılamaya işten dolayı gidemeyeceğiz. İnatla hala ayarlayın bir şekilde diye eşime ağlıyor. Eşim “aradaki farkı ödeyeyim cuma ben alırım pazartesi ben nöbetçiyim sen sabah 4 te çıkıp bırakır işine arabayla geçersin” dedi. Kalacak yer için de annesi erkeklerin yatak odasında bizim de ortada salonda yatmamız önerisinde bulunmuş. Ben tesettürlüyüm tüm odalarım oturma odasına açılıyor. Ben ortada yatarsam lazım kimse tuvalete de su içmeye de gitmesin ayrıca yatak odamı da vermek istemiyorum kimseye. Eltimler Anadolu yakasında oturuyor gayet de git gel yapabilirler bunları eşime söyledim “bana iki gün dayanamıyorsun dimi” dedi kavga ettik. Ne yapacağımı şaşırdım. Zorunlu bir durum olsa evimi de veririm anahtarımı da ama kayınvalidem beni sindirmeye çalışıyor. Eşime lafını kim geçirecek savaşına soktu bizi. Eşime sürekli ağlayıp kendi dezavantajlı durumunu kullanmasından bıktım artık. Bana sormadan sürekli bir emrivakisi var. Hayır dediğim her şeyde ağlayarak eşimi arıyor. Bunlar çok küçük sorunlar gibi gelebilir yine size ama evliliğimde huzurum kalmadı. Kendisi memur emeklisi. İyi kötü bir geliri var. 3 tane evi var Giresun’da. Bizim arabamız dışında hiçbir şeyimiz yok ama eşim ona sürekli para yolluyor. Evine alınacak şeyleri sürekli bize kitliyor. Eşime artık biz aileyiz farkındasın dimi benim annemlere de alalım o zaman diyorum alalım ben bir şey demiyorum ki diyor. Gerçekten alsam bir şey demez bunu da biliyorum ama ben kendime alacaklarımı ortak bütçeden doğru zamanı beklerken kayınvalideme süpürge almak istemiyorum, balkonuna masa takımı dizmek istemiyorum. Söyleyince de paragöz oluyorum. Boşanmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım geçen geldiği zamandan beri. Evlilik terapisine başladık annesi eşimin abisinden öğrenmiş beni arayıp “fuzili yerlere para harcıyorsun benim sırtımda sandalyeler kırıldı sesimi hiç çıkarmadım” dedi. Ne diyeceğimi şaştım kaldım artık. Eşimle somut bir sorunum yok. Sorun olsa da çözüm için gerçekten uğraşan birisi ama annesiyle hiçbir şekilde anlaşamıyorum. Şu an anlatmadığım zibilyon tane sorun yaşadık. Toparlanacağına dair umuda ihtiyacım var. Bu şekilde evliliğe başlayıp düzelen var mı aranızda?
Evime davet edeceğim misafire kadar karışıyorsa orda bir çizgi çekmenin vakiti gelmiştir artık. Evim 1 misafiri yatılı alacak büyüklükte deyin abisi bir zahmet gelsin gitsin. Ve sizde hata o annesine ne alıyorsa bende anneme aynı şeyleri alırdım azıcık bütçesi sarsılsın beyfendininde bakalım al demesi kolaymıymış size sormadan sizinde bütçenizden harcaması kolaymıymış bir süre sizde ailenize birşeyler alın derim. Evlilik terapisine bile karışmaya başlamış bu kadın sizin ne özeliniz nede aileniz kalmış onların gözlerinde eşinizi karşınıza alıp ciddi bir şekilde konuşma yapın derim.

Bir yaz tatilinde muhafazakar villa kiraladık. Kayınvalideyi de götürelim dedik bana zararı olmaz kocaman ev. Neyse bu tutturdu abinlere de haber verin onlar da gelsin. Ben tesettürlüyüm onca para bayılıp korunaklı havuzu olan ev tutmuşum kaynım ne alaka. Baktım eşim ağzımı arıyor. Dedim tamam ben gelmiyorum sen annene abine yengene iyi bir tatil yaptır ama döndüğünde eski ben olmam. Orda konu kapandı. Kayınvalidem biraz söylendi bir süre lafı açılınca laf soktu ama çok da tınn. Kocana karşı da annesinin manipülatif tavırlarına karşı da keskin bir sınır çizmelisin

Sorunun kaynağı olarak kayınvalidenizi gördüğünüz sürece çözüme ulaşamazsınız.

Sorun eşinizde.

Eşinizin sizden önce, sizin uygun bulmayacağınızı bilip 'anne evimiz küçük biliyorsun seni misafir ederken bile zorlanıyoruz abimler ne alaka, ben de çok isterdim inşallah evimizi büyütünce hep birlikte misafir edelim sizi' demeliydi. Demek ki sizin gerilmeniz, moralinizin bozulması eşiniz için bir şey ifade etmiyor, bunu halletmeye çalışın.

Kayınvalidem Giresun’dan ev satıp istanbuldan ev almaya karar vermişti bizi kiradan kurtarmak için (daha doğrusu değerli oğlunu). Arada doğal olarak 3 4 milyon fark çıkıyor. Biz de aradaki farkı tamamlarsak bizim yine evimiz olmayacak saçma deyip kabul etmedik. O da sizin üzerinize yaparım demiş. Ben de satarsan yarısını bize yarısını eltimlere ver hem bizim üstümüze olur istediğimizi alırız hem de eltimler sorun çıkarmaz dedim. Eltimleri arayıp evi onlara vermeyecektim ki benim üstüme olacaktı onlar size farklı lanse etmiş gibi bir şey deyince araları açıldı baya. Şimdi abisine bir şey demek istemiyor.

Gerçekten öyle. Onunla konuştuktan sonra ben bile biraz dilimi sıksam ne olurdu ki diyorum hep. Ama sürekli diş sıkan ben oluyorum. Öyle bir şey ki tüm sinirlerimi biliyor ve inadına basıyor gibi hissediyorum.
Valaa ne kadar dilinizi sıksanız da sıkılacak gibi değil ki. Kv kafasına göre bilet alıyor. Evdemiler iştemiler demeden... Bu devirde insanlar komşusuna habersiz gitmiyor. Sen yoldan geliyorsun. Oğluna yatılı misafir ayarliyorsun. Bunlar küçük problemler değil.
İlk konunuzu hatırlıyorum. O zaman eşinizi kabahatli bulamamıştım ama eşinizde de kabahat var. Annesine karşı daha net olmalı. Haa kadın dinlemiyorsa üzgünüm biraz kaba olacak ya ya kv ölene kadar sabredeceksiniz ya da kocam iyi ama kv yüzünden ayrılıyorum diyeceksiniz. Zor mesele. Allah yardımcınız olsun..

Eşiniz annesinin saçma uyuma önerisine bir şey dememiş mi? Çok hasta, yaşlı biri gelir ekstra bir durum olurda yatak odası verilir, onun haricinde aynı şehirdeki kaynın ne işi var yatak odasında? Eşiniz bunu söylediği için kendi de normal değil. Ev müsait değilse abisi neden gelip kalsın, nisana gelip giderler. İş eşinizde bitiyor ne kadar onunla sorunuz olmasa da mesele tam olarak o.

Konuyu farkli yere tasidigim dusunulmesin ama birsey sormak istiyorum Unus Unus

Tesetturluyum demissiniz, kv'niz ultra uç noktada başı aciklardan olabilir mi, hani tesetture tahammulu olmayanlardan? Sizi bu sebeple sevmiyor ve bilerek boyle erkekler yatak odanizda yatsin biz kadınlar ulu orta yatariz diye bir plan kurmus olabilir mi? Hos bu plandan bir basi acik olarak bende rahatsiz olurum, niye kaynim totomu gorsun deli yatarim sonucta diye dusunurum. Yani neden yatak odasinda kadinlar yatsin degilde kadinlar ulu orta ayak altinda yatsin diye plan kurar ki insan?

Konuyu farkli yere tasidigim dusunulmesin ama birsey sormak istiyorum Unus Unus

Tesetturluyum demissiniz, kv'niz ultra uç noktada başı aciklardan olabilir mi, hani tesetture tahammulu olmayanlardan? Sizi bu sebeple sevmiyor ve bilerek boyle erkekler yatak odanizda yatsin biz kadınlar ulu orta yatariz diye bir plan kurmus olabilir mi? Hos bu plandan bir basi acik olarak bende rahatsiz olurum, niye kaynim totomu gorsun deli yatarim sonucta diye dusunurum. Yani neden yatak odasinda kadinlar yatsin degilde kadinlar ulu orta ayak altinda yatsin diye plan kurar ki insan?
Kayınvalidemin dini hayatını ben çok anlamlandıramıyorum. Eltimlerde açık bikini ile denize geliyor. Biz ne zaman görsek kapalı. O kadar garip şeyleri var ki nereden tutsam elimde kalıyor.

Kayınvalidem 1 ve 2 şubatta olacak olan yeğenlerinin nişanı için gelecek. Bana sormadan kendine 31 ocakta öğlen 12 de ve 10 Şubat pazartesi sabah 6 da bilet almış. Bana da beni karşılarsınız diye mesaj atmış. Arayıp “saatleri değiştir işteyiz o saatte” dedim “ek para istiyor” dedi. “Bana sormadan neden alıyorsun karşılanmayı bekliyorsan” dedim bana “kör değil sağır değilim tamam gelirim ben” dedi ağlayarak kapattı telefonu. Birkaç gün sonra eşimi aradı “abinleri arayın davet edin onlarda iki gece sizde kalsın ben çağırdım onları size onlar sizden de davet bekliyor.” dedi. Evim misafir ağırlamaya müsait değil. Bir odam var ona da kayınvalidemi mi eltimleri mi çocuklarını mı yatıracağım. Karşılamaya işten dolayı gidemeyeceğiz. İnatla hala ayarlayın bir şekilde diye eşime ağlıyor. Eşim “aradaki farkı ödeyeyim cuma ben alırım pazartesi ben nöbetçiyim sen sabah 4 te çıkıp bırakır işine arabayla geçersin” dedi. Kalacak yer için de annesi erkeklerin yatak odasında bizim de ortada salonda yatmamız önerisinde bulunmuş. Ben tesettürlüyüm tüm odalarım oturma odasına açılıyor. Ben ortada yatarsam lazım kimse tuvalete de su içmeye de gitmesin ayrıca yatak odamı da vermek istemiyorum kimseye. Eltimler Anadolu yakasında oturuyor gayet de git gel yapabilirler bunları eşime söyledim “bana iki gün dayanamıyorsun dimi” dedi kavga ettik. Ne yapacağımı şaşırdım. Zorunlu bir durum olsa evimi de veririm anahtarımı da ama kayınvalidem beni sindirmeye çalışıyor. Eşime lafını kim geçirecek savaşına soktu bizi. Eşime sürekli ağlayıp kendi dezavantajlı durumunu kullanmasından bıktım artık. Bana sormadan sürekli bir emrivakisi var. Hayır dediğim her şeyde ağlayarak eşimi arıyor. Bunlar çok küçük sorunlar gibi gelebilir yine size ama evliliğimde huzurum kalmadı. Kendisi memur emeklisi. İyi kötü bir geliri var. 3 tane evi var Giresun’da. Bizim arabamız dışında hiçbir şeyimiz yok ama eşim ona sürekli para yolluyor. Evine alınacak şeyleri sürekli bize kitliyor. Eşime artık biz aileyiz farkındasın dimi benim annemlere de alalım o zaman diyorum alalım ben bir şey demiyorum ki diyor. Gerçekten alsam bir şey demez bunu da biliyorum ama ben kendime alacaklarımı ortak bütçeden doğru zamanı beklerken kayınvalideme süpürge almak istemiyorum, balkonuna masa takımı dizmek istemiyorum. Söyleyince de paragöz oluyorum. Boşanmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım geçen geldiği zamandan beri. Evlilik terapisine başladık annesi eşimin abisinden öğrenmiş beni arayıp “fuzili yerlere para harcıyorsun benim sırtımda sandalyeler kırıldı sesimi hiç çıkarmadım” dedi. Ne diyeceğimi şaştım kaldım artık. Eşimle somut bir sorunum yok. Sorun olsa da çözüm için gerçekten uğraşan birisi ama annesiyle hiçbir şekilde anlaşamıyorum. Şu an anlatmadığım zibilyon tane sorun yaşadık. Toparlanacağına dair umuda ihtiyacım var. Bu şekilde evliliğe başlayıp düzelen var mı aranızda?
Kocan problem şekerim, baktın ıslah olmuyor şutla kocayı, bunlar adamı içten içe yer kurur çürür gidersin ömrüne yazık.

Kayınvalidemin dini hayatını ben çok anlamlandıramıyorum. Eltimlerde açık bikini ile denize geliyor. Biz ne zaman görsek kapalı. O kadar garip şeyleri var ki nereden tutsam elimde kalıyor.
Sanirim siz tesetturlusunuz diye oglunun tercihlerine oynamak icin size gelince ortunuyor. Oldukca ilginc, kayinpederiniz nerede? Vefat mi etmis bosanmislar mi?

Sanirim siz tesetturlusunuz diye oglunun tercihlerine oynamak icin size gelince ortunuyor. Oldukca ilginc, kayinpederiniz nerede? Vefat mi etmis bosanmislar mi?
Kayınpederimle 9 sene önce boşanmışlar. Alkol problemi yüzünden çok çekmiş. Sürekli dayak yer annesinin evine gidermiş. Annesi de barıştırır geri yollarmış. Tüm kavgalarında eşim aralarına giriyormuş. Ailesi sürekli yalnız bıraktığı için eşime hep anlatıyormuş sıkıntısını falan. O yüzden eşimle olan bağı daha farklı. Onu hem eşi hem sırdaşı hem oğlu olarak görüyor. Takıntı problemi olduğunun eşim de farkında ama tedaviye uyumlu değil. Sürekli herkes için bir şeyler düşünür. Bizim yerimize plan yapar üzerine vazife olmasa da. Arar saçma sapan planlarını söyler uydurman için uğraşır. Hayır desen de anlatır o. Eşim bir keresinde beni mesire alanına pikniğe götürdü. Ordan fotoğraf attık şey yazmış ormana gitmeyin sizin boğazınızı keserler. Mesela kira zammı için kiracısı ile konuşacak eşimi de çağırıyor yanına bana tecavüz ederler beni tek bırakma vs vs… Bu şekilde sayabileceğim binlerce takıntı olayı var.

Kayınpederimle 9 sene önce boşanmışlar. Alkol problemi yüzünden çok çekmiş. Sürekli dayak yer annesinin evine gidermiş. Annesi de barıştırır geri yollarmış. Tüm kavgalarında eşim aralarına giriyormuş. Ailesi sürekli yalnız bıraktığı için eşime hep anlatıyormuş sıkıntısını falan. O yüzden eşimle olan bağı daha farklı. Onu hem eşi hem sırdaşı hem oğlu olarak görüyor. Takıntı problemi olduğunun eşim de farkında ama tedaviye uyumlu değil. Sürekli herkes için bir şeyler düşünür. Bizim yerimize plan yapar üzerine vazife olmasa da. Arar saçma sapan planlarını söyler uydurman için uğraşır. Hayır desen de anlatır o. Eşim bir keresinde beni mesire alanına pikniğe götürdü. Ordan fotoğraf attık şey yazmış ormana gitmeyin sizin boğazınızı keserler. Mesela kira zammı için kiracısı ile konuşacak eşimi de çağırıyor yanına bana tecavüz ederler beni tek bırakma vs vs… Bu şekilde sayabileceğim binlerce takıntı olayı var.
Ruh hali iyi degil o zaman.

Esinizi anneci insanlardan diye dusunmustum ama soyle bir anneyle cok normal adamin tavırları, evet anneci ama adamin baska sansi da olamamiski. Çocukken eziyet goren bir anne, bosaninca derdine ortak eden bir anne, adamin hamuru boyle yogurulmus.

Sizin cozumunuz aile terapistiymis hakikaten, 3. Bir gozun esinizi ayiktirmasi gerekiyor, simdi siz ne kadar dogruyu da soyleseniz, bu anne onu bir sekilde yanlisa çevirir ve siz suclu olursunuz.

Ruh hali iyi degil o zaman.

Esinizi anneci insanlardan diye dusunmustum ama soyle bir anneyle cok normal adamin tavırları, evet anneci ama adamin baska sansi da olamamiski. Çocukken eziyet goren bir anne, bosaninca derdine ortam eden bir anne, adamin hamuru boyle yogurulmus.

Sizin cozumunuz aile terapistiymis hakikaten, 3. Bir gozun esinizi ayiktirmasi gerekiyor, simdi siz ne kadar dogruyu da soyleseniz, bu anne onu bir sekilde yanlisa çevirir ve siz suclu olursunuz.
Kesinlikle öyle. Her kavgamızda bana da çok ciddi bir vicdan yükü kalıyor. Kadın zaten çekmiş bir de ben mi çektireceğim diyorum. Ama bu şekilde de evlilik nasıl olur kısmında tıkanıp kalıyorum. Hem çok üzülüyorum hem çok kızıyorum. Hem eşime hem annesine. Beni alt üst ettiler. Ne doğru ne yanlış kestiremiyroum

Hakkaten isi inada bindirmis. Eltileri kafana gore çağırmak nedir kadin calisiyor cocuk var ev musait degil. Ne kadar inat bir kadin yahu. Vallahi savasi sizinle. Ve basedilecek gibi durmuyor

Eşin beş para etmez , anası da resmen sana savaş açmış, boşan kurtul ...

Back