• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem bana ve eşime küstü

Odadan kovma varmı konu sahibi anneniz yatak odasına daldiginda sen karışma dan başka cümle sarf ettiniz mi evladini komple hayatından silmesini gerektirecek kadar ?????

yalnız gerçekten öyle olmuş.
kavgayı edip hiçbirşey olmamış gibi uyumuşlar. o kadar normal ki kavga etmek hobi olarak uyumadan önce bir tur etmişler.
Evet hele cüretkar annesi ne hakla odaya gelmiş . Sessiz sessiz bir köşeye kıvrılıp uyuyacakti sevgili damadı siniri geçene kadar gözüne gozukmeyecekti .

Ayy drama queen tam benim annem bu yüzden bir geceden fazla aynı evde yaşamak istemiyorum. Çekip gitmiş. Arayı düzelteceği yerde. Annene de ki senin yüzünden boşanma aşamasına geldim mutlu ol falan de vicdan yaptır biraz

biri size bağırdığında arayı düzeltmeniz gerektiğine mi inanıyorsunuz?

Evet hele cüretkar annesi ne hakla odaya gelmiş . Sessiz sessiz bir köşeye kıvrılıp uyuyacakti sevgili damadı siniri geçene kadar gözüne gozukmeyecekti .

besle kargayı oysun gözünü.
kendi oyduğu yetmemiş kocasına da oydurtmuş.
insan evladını tolere eder ama elin oğlu bağırdığında ses çıkarmayan evladını değil.

Sesiniz hararetliydi demekki annelik refleksi diye birsey var ya hani o an kibarlık yapmak akla gelmez konu sahibi kapı çalınmasını beklemissiniz birde 🥲 üstüne kadın korktugu için onada yükselip daha çok korkutmuşsunuz. Hatalısınız kusura bakmayın gönlünü alın

besle kargayı oysun gözünü.
kendi oyduğu yetmemiş kocasına da oydurtmuş.
insan evladını tolere eder ama elin oğlu bağırdığında ses çıkarmayan evladını değil.
Kesinlikle öyle . Yani anne bu ya tartışırken aman yavrum durun diye gelir . En çok kızdığım da hala eşim de özür dileyecekti neden engellemiş demesi . Bu tepelerine çıkarttıkları kocalarıyla bosansalar koşa koşa anne çocuğuma bak ben ise gireyim diye ömür boyu destek isterler . Benim anneme kimse böyle saygısızca bagiramaz . Olan kendine olmuş eşinin ailesiyle geçirir artık hayatını

Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden
Ayıp etmişsiniz ama bu kadar büyütülecek küsmeye kadar gidecek bir büyük sorun yok bence.Annen dayanamaz zaten barışırsınız yakında ama bi çiçek al gönlünü etmelisin bence

Misafir evdeyken kavga edınce sanki onlarda sizi yormus bıkmıssınız da onlar yuzunden darlanmıstw kavga edıyormus gıbı hıssedılıyor. Keske onlar gıdene kadar sussaydınız. Oldu annenız geldı sızı sakınletırmeye oyle demenız cok kotu olmus neyse tamam dıyıp konuyu kapatıp cıkabılırdınız
Eşinle onları ıstemedıgınız ıcın tartısıyoda olabılır sanmıslardır
Bende olsam gıderdım haklı
Düşünüyorum benim annem de ben ya da abim fark etmez kavga bağırış olsa gelirdi yani. Karı koca arasına girmeyeyim demez yetişkin iki çift insan yanında kavga etmemeli çünkü. Ya da orda kocanın anneye bağırmaması lazım ben de kv ile tartıştım ama bağırmadım hiç. Bir de yanlarına da gitmemişler. Bari o an sıcağı ile gidilseydi

Söyle soyleyeyim eşim kendisine bugune kadar saygısızlık yapmadı fakat annem bana da anlayış göstermedi
arkadaşım şaka mısın ya
benim doğurduğum ,9 ay taşıdığım ,ölümlerden ölüm beğendiğim çocuk bana bağıramaz
evlense de
yetişkin olsa da
kendi çocuğu olsa da
90 yaşına gelse de
ağzını yırtarım
anneniz yine küsmüş gitmiş

arkadaşım şaka mısın ya
benim doğurduğum ,9 ay taşıdığım ,ölümlerden ölüm beğendiğim çocuk bana bağıramaz
evlense de
yetişkin olsa da
kendi çocuğu olsa da
90 yaşına gelse de
ağzını yırtarım
anneniz yine küsmüş gitmiş
:KK53:Adanalımısınız bayan kadın

Şuan anne olarak anneyi haklı buldum bilmiyorum ama benim bile kalbim kırıldı 🫢 En azından bı iki dakika çıkıp anne merak etme bı an sinirle tartıştık bir şey yok sabah detaylı konuşuruz deseydin.Ben kızımın evimde yüksek sesle kavga ettiklerine şahit olsam bende hayırdır kızım veya oğlum sakin olun problem ne derim sanırım

İşin en kötü yanı, karı koca annenizi odadan bağırarak gönderip, hiçbir şey yokmuş gibi uyumussunuz. İnsan çıkıp anne kusura bakma, yorgunluktan birbirimize sarıyoruz, seni de üzdük yok yere falan der, gönlünü alır. Beni böyle bir durumda asla uyku tutmaz. İnsanlardaki rahatlık enteresan.

Son düzenleme:
Ne kadar farklı düşünceler var. Arkadaşlar annesi anneyse, konu sahibinide anne. 7 aylık bebeği varmış kadının. Kimse istemez zaten ailesi varken ses duyulacak şekilde tartışmayı. Kadın yorgun, gergin, tahammülsüz olabilir. Kendi içlerinde bambaşka duygular olabilir. İnsanız, bazen duygularımıza hakim olamıyoruz. Bu demek değil ki her zaman birileri varken tartışalım edelim. Bazen insan tutamayabilir kendini o an ki psikoloji ile. Benim şükür hiç başıma gelmedi, nişanlımın aramızda geçen bir konudan suratı dahi düşse yanımızda birileri varsa direk uyarırım. Ya da benim canım sıkılsın bir şeye asla belli etmem gülümserim sürekli zorlansamda. Yaşamadan eleştirmek kolay, aksilik ya tutamamışlar kendini. Evet anne odaya girdiğinde daha farklı tepki vermeleri gerekirdi ya da sonradan yanına gitselerdi keşke ama o gerginlikle gecenin bir körü konu uzamasın diye gitmemiş olabilirler. Sabah konuşur, özür dileriz demiş olabilirler. Annenin başta odaya girmemesi gerekiyordu. İstediği kadar canı ciğeri olsun, evladı olsun artık kızı evli ve onlar o evde yokkende tartışma kavga oluyor illa ki. O zaman eve ses kaydedici taksın, her ses yükseldiğinde çıksın eve gitsin “ne oluyor?” Diye. Çok büyük bir şey olmadıkça karı koca ilişkisine dahil olunmaz. Kadın kötü niyetinden yapmamış tamam ama yapmamalı. O anın gerginliğiyle yumuşak cevap verememişler kadına. Hatalı mı konu sahibi ve eşi de evet ama evi terk edecek kadar bir şey yok ortada. Bir kere anne olarak şunu düşünmesi lazım madem “anne o, evladı için endişelendi” diyip duruyoruz. “Ya zaten küçük bebeği var, eşiyle arası gerildi. Şimdi birde biz çekip gidersek bizi unut vs dersek iyice streslenip üzülecek. Bebeğine yansıyacak sıkıntısı” diye düşünmesi gerekir. Sabah olunca düzgünce konuşur. “Ben çok kırıldım dün gece en iyisi gidelim biz babanla, sizde baş başa kalın sorunlarınızı çözüm rahat rahat” diyebilir. Yine tavrını koyar sonra ama böyle “bizi unut” diyerek oradan buradan engelleyerek pireyi deve yapmasına gerek yok.

Bir kere anne olarak şunu düşünmesi lazım madem “anne o, evladı için endişelendi” diyip duruyoruz. “Ya zaten küçük bebeği var, eşiyle arası gerildi.
bağrış duyan anne bunu mu düşünür
ne belli adamın kızıma vurmadığı
bir durup düşünücem orda öyle mi

Back
X