• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem bana ve eşime küstü

Ne kapınız tam kapalı ne de misafir var evde diyip kavgayı erteliyorsunuz. Her türlü sorun ve anneniz babanız çok haklı sizinle iletişimi kesmekte. Odaya girmemiş bile sadece kapıyı aralamış anlaşılan anneniz, siz ise bağırıp kovmuşsunuz odadan size aynısı yapılsa kalır mıydınız o gece ? Ben şahsen istenmediğim yerde durmam annenize hak verdim. Üstüne bir de nasıl rahatça uyuyabildiniz aklım almadı. Hele eşinizin suçsuz annenize bağırmasına nasıl müsaade ettiniz ? :(

Her haftami kavga ediyorlarmış? O fazla
arkadaşım şaka mısın ya
benim doğurduğum ,9 ay taşıdığım ,ölümlerden ölüm beğendiğim çocuk bana bağıramaz
evlense de
yetişkin olsa da
kendi çocuğu olsa da
90 yaşına gelse de
ağzını yırtarım
anneniz yine küsmüş gitmiş

bağrış duyan anne bunu mu düşünür
ne belli adamın kızıma vurmadığı
bir durup düşünücem orda öyle mi
Ortada öyle vurma gibi bir durum yoktu, herhangi bir küfürlü laf kötü hakaret içerikli lafta yoktu, sadece sözlü bir tartışma oldu

Ne kapınız tam kapalı ne de misafir var evde diyip kavgayı erteliyorsunuz. Her türlü sorun ve anneniz babanız çok haklı sizinle iletişimi kesmekte. Odaya girmemiş bile sadece kapıyı aralamış anlaşılan anneniz, siz ise bağırıp kovmuşsunuz odadan size aynısı yapılsa kalır mıydınız o gece ? Ben şahsen istenmediğim yerde durmam annenize hak verdim. Üstüne bir de nasıl rahatça uyuyabildiniz aklım almadı. Hele eşinizin suçsuz annenize bağırmasına nasıl müsaade ettiniz ? :(
Ağız münakaşasında sinirlerimiz gerginken girdi cikarmisin dedik sesimiz yükselmiş olabilir ama hakaret ederek kovmadık ki hatamizi kabul de ettik ayrıca özür diledik ertesi sabahı bekleyip durumu anlatırız diye düşündük o zamanda zaten özür dilerdik.

Şuan anne olarak anneyi haklı buldum bilmiyorum ama benim bile kalbim kırıldı 🫢 En azından bı iki dakika çıkıp anne merak etme bı an sinirle tartıştık bir şey yok sabah detaylı konuşuruz deseydin.Ben kızımın evimde yüksek sesle kavga ettiklerine şahit olsam bende hayırdır kızım veya oğlum sakin olun problem ne derim sanırım
Haklısınız ama birkaç dakika daha bekleselerdi zaten kavgamız bitirecektik eşimle, o an tam birbirinize kızarak laf söylersiniz ya öyle bir andı, hatalı olabiliriz ama ortada büyütülecek bir kavga yoktu, her evde tartışma olur.

Odadan kovma varmı konu sahibi anneniz yatak odasına daldiginda sen karışma dan başka cümle sarf ettiniz mi evladini komple hayatından silmesini gerektirecek

Odadan kovma varmı konu sahibi anneniz yatak odasına daldiginda sen karışma dan başka cümle sarf ettiniz mi evladini komple hayatından silmesini gerektirecek kadar ?????
Odadan kovmadık, yüksek bir sesle cikarmisin anne dedik bu kadar yani annemin bu kadar bu lafı buyutecegini bilmiyordum

Barışır halledersiniz et tirnaktir anne kız annenizde uzatmasin madem özür dilediniz olur gider .Evden kaçıp kaçtığı her adama çocuk yapıp oradan da kaçan evladı olanlar napsin yahu al sana bı sürü torun orada burada bunlar var bunlar hayatda .ben hep bunu düşünürüm benim başıma gelen her olay ölümcül affedilmez değildir Büyütmeden kolaylıkla halletmenizi dilerim inşallah iyi olun hepiniz bebîşte sizlerde.Olur gider.Devlet meselesi haline getirmeyin bir sarilma bir öpücük bir yanlış anladın iki anam anam olsun bitsin.Aaa gündem değişti yahu evlat yani atsan atilmaz satsan satilmaz.

Her iki tarafta hatalı. Sizin onların bulunduğu evde, duyulacak kadar yuksek sesle tartışmamanız gerekirdi. Anneninde dan diye sizin odanıza girmemesi gerekirdi ama anne yüreği dayanamadı demek ki eşinizin size sesini yükseltmesine o telaşla girip müdahale etmek istedi. Size değil de eşinizin onu terslemesine alınmıştır anneniz daha çok. Sizde daha dikkatli olun, eşinizin yanında annenize daha iyi davranın. Erkekler bu durumlarda eşlerinin davrandığı gibi davranmaya meyilli oluyorlar. O gücü sizden alıyor çünkü.
Eve çiçek yollayın özür notu yazarak. Babanız aracılığı ile konuşmaya çalışın.

Gözumuz dönmedi bizimde sinirlerimiz yioraniyor bazen ufak bi tartisma çok basit aslında belirli işte şundan diyebilecek bir sebep bile gosteremiyorum. Eşim anneme saygısızlık yapacak biri değildir. Bi anda gelince cikarmisin dedik sesimiz yükseldi hataliyiz farkındayız onemli olanda hatayı farkedip özür dilemek ki kendisinden ben de eşimde özür diledik annem hemen eşimi engellemis zaten, gittiklerini farkedince ben de eşimde aradık annemle babami geri dönüş vermediler, babam sadece memleketlerine donduklerini yazdı anneme mesaj attım annemde bizi unut senin annen yok gibisinden mesaj yazdı ve engelledi ona rağmen tekrardan babama yazıp özür diledik ve dilemeye devam ediyoruz
anneniz diye şımarmışsınız ama yanlış
eşiniz nereden buluyor bu haddi hadi sizin anneniz.. terbiyesiz
aynı şeyi kv ye yapabilir miydiniz? tabiki hayır

Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden
Tabi ki de var bişi...Kadın bişey dememiş ki..Hadi sen anne çıkarmısın dedin de eşinin bunu dememesi gerekiyordu..

Doğada şöyle bir kanun var zannımca kimse kendi osurdugu osurugundan rahatsız olmaz...Sizi bir şekilde tölere edebilirlerdi belki ama damat beye alınmaları çok çok olası bir durum..

Ayrıca anne baba değil baska bırıde gelse taraflar bu kadar yukselmemelı...Bilmiyorum ama annenizin yerinde olsam bende basar gıderdım...

Annenizin yerinde olsam duyulacak kadar kavgada yerimde oturup beklemezdim de keza bu şiddetli kavgada komsu kapısı dahı calınmalı kı olaylar sağlık problemıne yol acacak kadar buyumesın dıye ama bu devırde onu yapmakta guc en kolayı polıs cagırırım öyle bır durumda da...

Nasıl affettırırsınız kendınızı bılemıyorum ama onlar adına üzüldüm..

Odadan kovmadık, yüksek bir sesle cikarmisin anne dedik bu kadar yani annemin bu kadar bu lafı buyutecegini bilmiyordum
Odadan kovmuşsunuz işte, bu dediğiniz kovmak olmuyor mu? Hem de sen de eşin de annene bağırarak. Hadi seni geçtim ki senin eşinin yanında annene bağırman çok çirkin eşin nasıl bağırıyor annene ne hakla?? Sen onun annesine aynı şekilde bağır odadan kov bak bakalım eşin ne yapıyor. Zerrece değer vermiyorsun annene eşinin yanında bağırmandan belli. Hadi bağırdın git özür dile sabaha kadar o kadının kalbi kırık yatmasına nasıl gönlünüz el verdi. Çok rahat ve saygısızsınız tek kelimeyle. Ayrıca misafirin yanında kavga edilmez 2 gün kalıp gideceklerdi zaten

Biri bana dışarı çıkar mısın dediğinde orada gereksiz yere olduğumu düşünüyorum. Mesela hadsizce odaya girmiyorum

tamam siz öyle yapın o zaman.
kendi evladınızdan aldığı gazla gelininiz/damadınız size çıkar mısın diye bağırdığında kendinizi affettirmek için özürler dileyin.
hayat düz mantıkla ilerleseydi keşke.

Aileler varken kavga edilmemeli. Aileler kendilerini tutamıyor işte. Kız ailesi de olsa oğlan ailesi de olsa. O çık anne diyen siz olsaydınız da anne kocanızın olsa görürdünüz.

İnsanlar yaşlandıkça daha alıngan ve kırılgan oluyorlar. Hayatta yaşadıkları o kadar zaman tahammül sınırlarını doldurmuş oluyor. Sen annen için hala çocuksun, kendince kavga etmeyin çocuklar diyerek sizi sakinleştirmek için geldiğine eminim. Ne kadar büyürsek büyüyelim çocuklarımız, torunlarımız da olsa hala onların gözünde çocuğuz. Sinirle bağırmakta haksız değilsiniz ancak keskin olmasın sınırlarınız bence. Benim sınırlarım keskindi, kurallarım vardı. bir süredir değiştim. İnsan esnemediği yerden kırılır. Ailenize ulaşıp durumu anlatmaya çalışın, hatta onlara seni seviyorum demeniz bile çok mutlu eder. Ne olacak ölmezsiniz, uzaktan yanınıza geliyorlarmış, sürekli size müdahale edecek değiller ya. Etmeye çalışsalar bile tatlı sözlerle ekarte edebilirsiniz müdahalelerini.
Çok basit örnek, annen evliliğine mi karıştı, annecim seni seviyorum ama evliliğimde yaşadıklarımı ben biliyorum, sen takma kafana, ben totalde mutluyum, üzme kendini kafana yorma bunlara der geçersiniz.

Misafir ne kadar en yakınınızda olsa evde başkaları varken kavga edilmez. Küsülse bile belli edilmez.
Artı aileniz de küsmeye yer arıyormuş gibi geldi. Hadi anneniz küstü babanız da yangına körükle gidip onluk hiçbir durum yokken o neden küsüyor. İki tarafta ayrı saçmalamış.
Zamana bırakın. Küçük bir bebeğiniz var. Sizle konuşmasalar dahi torun seviyorlarsa eğer onun için arayıp sorarlar.

Misafir ne kadar en yakınınızda olsa evde başkaları varken kavga edilmez. Küsülse bile belli edilmez.
Artı aileniz de küsmeye yer arıyormuş gibi geldi. Hadi anneniz küstü babanız da yangına körükle gidip onluk hiçbir durum yokken o neden küsüyor. İki tarafta ayrı saçmalamış.
Zamana bırakın. Küçük bir bebeğiniz var. Sizle konuşmasalar dahi torun seviyorlarsa eğer onun için arayıp sorarlar.
Haklısınız evde kavga etmemiz çok yanlıştı orada zaten hatalıyız. Anneme yüksek sesle bagirdigimiz için de hatalayız özür de diledik bakalım artık torunlarını özleyip geri dönüş yapacaklar mı eşimde ben de özür diledik kirilmakta haklı buluyorum ama kusulecek kadar büyük birsey de ortada yok sonuçta ailemiz onların kalbini kırdık ama bir daha konuşulmayacak bir durum değil bu diye düşünüyorum. Yorumunuz için de teşekkürler

Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden
Bu tartışmadan sonra yatıp uyumanız onların gittiğini sabah farketmeniz çok ilginç geldi.Anne baba diğer odada terslenmiş bir vaziyette iken nasıl uyuyabildiniz.Hadi eşiniz gitmedi en azından siz kızları gidip gönüllerini alıp yok bir şey deseydiniz.Bu çok çok yanlış olmuş.
.....iyi anlaşırken nedense aile evde misafir iken birden sesler yükseliyor ve anne baba telaşlanıp kapınızı açıp size bakmaya geliyorlar ve tersleniyorlar.Anlattığınız kadar basit bir ses yükselmesi olduğunu sanmıyorum.Bu ülkede hergün bir kaç kadın cinayeti varken anne babanızın kapınıza gelmesini bazılarının anlaması için onlarında anne olup bunu yaşaması gerekir diyorum.

Bu tartışmadan sonra yatıp uyumanız onların gittiğini sabah farketmeniz çok ilginç geldi.Anne baba diğer odada terslenmiş bir vaziyette iken nasıl uyuyabildiniz.Hadi eşiniz gitmedi en azından siz kızları gidip gönüllerini alıp yok bir şey deseydiniz.Bu çok çok yanlış olmuş.
.....iyi anlaşırken nedense aile evde misafir iken birden sesler yükseliyor ve anne baba telaşlanıp kapınızı açıp size bakmaya geliyorlar ve tersleniyorlar.Anlattığınız kadar basit bir ses yükselmesi olduğunu sanmıyorum.Bu ülkede hergün bir kaç kadın cinayeti varken anne babanızın kapınıza gelmesini bazılarının anlaması için onlarında anne olup bunu yaşaması gerekir diyorum.

.....iyi anlaşırken nedense aile evde misafir iken birden sesler yükseliyor ve anne baba telaşlanıp kapınızı açıp size bakmaya geliyorlar ve tersleniyorlar.Anlattığınız kadar basit bir ses yükselmesi olduğunu sanmıyorum.Bu ülkede hergün bir kaç kadın cinayeti varken anne babanızın kapınıza gelmesini bazılarının anlaması için onlarında anne olup bunu yaşaması gerekir diyorum

Şöyle aciklayayim ağız munakasasi bazen içinizde biriktir onlar dışarı çıkar ya çok içinize atmaktan ağız münakaşası oldu öyle vurdulu kırdılı birşey asla ama asla degildi, eşimle ikimiz de yorgunuz, bazen mental olarak yıpranabiliyoruz, gereksiz bir tartışma yaşadık buyutulecek asla birşey yok, yan odadan duymuşlar odayınin kapısını yatarken sonuna kadar kapatmıyorduk çalmadan açılabilir bir şekilde duruyordu kapı annemle babam seslerimizi duymuş merak etmişler, babam annemi göndermiş çocuklara söyle tartışması lar gibisinden o anki sinirle anneme biraz ses yükselterek cikar misn dedik, annem buna çok kırılmış fakat onun şahsına özel bir bağırma degildi bu annemin buyutecegini düşünmemiştim sandığınız gibi büyük bir kavga değildi, evet ben yanlarına gitmedim cunku gereksiz bir tartismayi anlatıp daha da yorulmak istemedim sabah anlatır özür dilerdik çünkü onlarda büyüğümüz olarak cekip gitmek ve bize küsmek yerine nasihat edebilirlerdi kusluge gerek var mı yatıp uyudum bebeğimi uyutup geceydi çünkü yorgundum da üstelik. Annemler sabahın erken saatinde evden sessiz sedasız çıkıp gitmişler onları aradık nerdelerse getirmek için onlar çoktan memleketlerinin yolunu tutmuşlar bile özür diledik annem engellemiş bizi

Back
X