• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine yeniden kayınvalide

Kabul etmeyin. Diğer oğlu gelsin, annesini de alıp bir kaç günlüğüne kendilerine götürsün. Böylece onları da görmüş olur. Bir defa sınırınızı geçmesine izin verirseniz hep devamı gelir.

Ben eşinizin abisini de anlayamadım. Annesi teklif ettiğinde gelip sizde kalmak mantıklı mı gelmiş? Annesini bu sürenin bir kısmında kendi evinde ağırlaması gerektiğini düşünememiş mi?

Kesinlikle öyle. Her kavgamızda bana da çok ciddi bir vicdan yükü kalıyor. Kadın zaten çekmiş bir de ben mi çektireceğim diyorum. Ama bu şekilde de evlilik nasıl olur kısmında tıkanıp kalıyorum. Hem çok üzülüyorum hem çok kızıyorum. Hem eşime hem annesine. Beni alt üst ettiler. Ne doğru ne yanlış kestiremiyroum
İşte sizin de bundan kurtulmanız lazım.
Geçmişe bakarsan çoğumuzun annesi bir şeyler çekmiştir.
Ama bunların suçlusu biz değiliz.
Memur emeklisi dediniz memur bir insan gayet rahat boşanıp kendine bir hayat kurabilirdi.
Kimseye de kendini acindirmaya kalkmasın ben neler çektim diye çekip gidebilirdi o dayaklari yemeyebilirdi.
İnsan kendi kendinin kurtarıcısıdir kurtarıcı beklemeye gerek yok.
Onun pis OKB li huylarini da elin kızı çekmek zorunda değil.
Gitsin ilaç kullansın tedavi olsun.
Dünyaya bir kere geliyoruz onu da elin manyak insanı için asla harcamam.
Eşinizde annesinin gayet sorunlu bir tip olduğunu biliyormuş eşini ezdirmeyecek bir zahmet.

Neyin lafını sokuyor? Kendi paramla, rahat etmek için ayarladığım tatile kendisini dahil ettiğime teşekkür edeceğine sırf benim rahatımı bozmak için çağırdığı kaynımı kabul etmemem zoruna mı gitmiş? Ne değişik kafalar ya. Çok meraklıysa kaynım da ailesiyle gitsin tatiline
İşin garibi etlimle kaynım senede iki kere beş yıldızlı otelde tatil yapar. Ne yapsın benim tuttuğum kendin pişir kendin ye villamı asdkkfkgkgkfk

Kayınvalidem 1 ve 2 şubatta olacak olan yeğenlerinin nişanı için gelecek. Bana sormadan kendine 31 ocakta öğlen 12 de ve 10 Şubat pazartesi sabah 6 da bilet almış. Bana da beni karşılarsınız diye mesaj atmış. Arayıp “saatleri değiştir işteyiz o saatte” dedim “ek para istiyor” dedi. “Bana sormadan neden alıyorsun karşılanmayı bekliyorsan” dedim bana “kör değil sağır değilim tamam gelirim ben” dedi ağlayarak kapattı telefonu. Birkaç gün sonra eşimi aradı “abinleri arayın davet edin onlarda iki gece sizde kalsın ben çağırdım onları size onlar sizden de davet bekliyor.” dedi. Evim misafir ağırlamaya müsait değil. Bir odam var ona da kayınvalidemi mi eltimleri mi çocuklarını mı yatıracağım. Karşılamaya işten dolayı gidemeyeceğiz. İnatla hala ayarlayın bir şekilde diye eşime ağlıyor. Eşim “aradaki farkı ödeyeyim cuma ben alırım pazartesi ben nöbetçiyim sen sabah 4 te çıkıp bırakır işine arabayla geçersin” dedi. Kalacak yer için de annesi erkeklerin yatak odasında bizim de ortada salonda yatmamız önerisinde bulunmuş. Ben tesettürlüyüm tüm odalarım oturma odasına açılıyor. Ben ortada yatarsam lazım kimse tuvalete de su içmeye de gitmesin ayrıca yatak odamı da vermek istemiyorum kimseye. Eltimler Anadolu yakasında oturuyor gayet de git gel yapabilirler bunları eşime söyledim “bana iki gün dayanamıyorsun dimi” dedi kavga ettik. Ne yapacağımı şaşırdım. Zorunlu bir durum olsa evimi de veririm anahtarımı da ama kayınvalidem beni sindirmeye çalışıyor. Eşime lafını kim geçirecek savaşına soktu bizi. Eşime sürekli ağlayıp kendi dezavantajlı durumunu kullanmasından bıktım artık. Bana sormadan sürekli bir emrivakisi var. Hayır dediğim her şeyde ağlayarak eşimi arıyor. Bunlar çok küçük sorunlar gibi gelebilir yine size ama evliliğimde huzurum kalmadı. Kendisi memur emeklisi. İyi kötü bir geliri var. 3 tane evi var Giresun’da. Bizim arabamız dışında hiçbir şeyimiz yok ama eşim ona sürekli para yolluyor. Evine alınacak şeyleri sürekli bize kitliyor. Eşime artık biz aileyiz farkındasın dimi benim annemlere de alalım o zaman diyorum alalım ben bir şey demiyorum ki diyor. Gerçekten alsam bir şey demez bunu da biliyorum ama ben kendime alacaklarımı ortak bütçeden doğru zamanı beklerken kayınvalideme süpürge almak istemiyorum, balkonuna masa takımı dizmek istemiyorum. Söyleyince de paragöz oluyorum. Boşanmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım geçen geldiği zamandan beri. Evlilik terapisine başladık annesi eşimin abisinden öğrenmiş beni arayıp “fuzili yerlere para harcıyorsun benim sırtımda sandalyeler kırıldı sesimi hiç çıkarmadım” dedi. Ne diyeceğimi şaştım kaldım artık. Eşimle somut bir sorunum yok. Sorun olsa da çözüm için gerçekten uğraşan birisi ama annesiyle hiçbir şekilde anlaşamıyorum. Şu an anlatmadığım zibilyon tane sorun yaşadık. Toparlanacağına dair umuda ihtiyacım var. Bu şekilde evliliğe başlayıp düzelen var mı aranızda?
Çok enteresan
Onlar da haksız da siz de normal değilsiniz. Telefonda ilk geleceğim dediğinde çok sert girmissiniz olaya. Daha kibar olabilirsiniz. İki gün de agırlanır kayınvalide yani. Ben olsam kibar davranırdım. Kayınvalidenin misafir çağırması cidden saçma yer yok bişey yok. Onlara da deyin yemeğe gelin bize ama yatacak yer olmaz diye. Aile garip cidden ama siz de fevrisiniz bence.

Çok enteresan
Onlar da haksız da siz de normal değilsiniz. Telefonda ilk geleceğim dediğinde çok sert girmissiniz olaya. Daha kibar olabilirsiniz. İki gün de agırlanır kayınvalide yani. Ben olsam kibar davranırdım. Kayınvalidenin misafir çağırması cidden saçma yer yok bişey yok. Onlara da deyin yemeğe gelin bize ama yatacak yer olmaz diye. Aile garip cidden ama siz de fevrisiniz bence.
Daha kibar olabilirdi ama kaynanası kibarlıktan anlamayan bir insan çok belli

Yani bilemiyorum kimse benim evime misafir cagiramaz . Ben olsam arar sen benim evimde kimin nasıl kalacağına karar vermişsin de misafir istiyor muyum sormadın hayır kalacak yer yok niye elalemin adamı gelip benim yatağımda yatsın herkes evinde kalsın derdim . Ha bunun sonucu boşanma da olabilir onu zaten göze alırdım . Kaldı ki benim eşimin ailesi bunu yapamaz çünkü eşim direk söylerdi evde yer yok ne saçma evlerinde kalsınlar diye . Sorun esinizde en başta

Yani bilemiyorum kimse benim evime misafir cagiramaz . Ben olsam arar sen benim evimde kimin nasıl kalacağına karar vermişsin de misafir istiyor muyum sormadın hayır kalacak yer yok niye elalemin adamı gelip benim yatağımda yatsın herkes evinde kalsın derdim . Ha bunun sonucu boşanma da olabilir onu zaten göze alırdım . Kaldı ki benim eşimin ailesi bunu yapamaz çünkü eşim direk söylerdi evde yer yok ne saçma evlerinde kalsınlar diye . Sorun esinizde en başta
Ayrıca sabahın dördünde kimseyi götüremem eşin izin alacak madem çok seviyor anasını . Eve gelince de annesini uyarirdim bir daha tarihleri bana sorun ve evime gelecek misafiri de bana sorun diye otursun ağlasın . Peçete veririm eline

Kayınpederimle 9 sene önce boşanmışlar. Alkol problemi yüzünden çok çekmiş. Sürekli dayak yer annesinin evine gidermiş. Annesi de barıştırır geri yollarmış. Tüm kavgalarında eşim aralarına giriyormuş. Ailesi sürekli yalnız bıraktığı için eşime hep anlatıyormuş sıkıntısını falan. O yüzden eşimle olan bağı daha farklı. Onu hem eşi hem sırdaşı hem oğlu olarak görüyor. Takıntı problemi olduğunun eşim de farkında ama tedaviye uyumlu değil. Sürekli herkes için bir şeyler düşünür. Bizim yerimize plan yapar üzerine vazife olmasa da. Arar saçma sapan planlarını söyler uydurman için uğraşır. Hayır desen de anlatır o. Eşim bir keresinde beni mesire alanına pikniğe götürdü. Ordan fotoğraf attık şey yazmış ormana gitmeyin sizin boğazınızı keserler. Mesela kira zammı için kiracısı ile konuşacak eşimi de çağırıyor yanına bana tecavüz ederler beni tek bırakma vs vs… Bu şekilde sayabileceğim binlerce takıntı olayı var.
Neden sürdürmek için uğraşıyorsun ki bu evliliği bunun birde çocuk durumu olacak yani anlamıyorum sende sonunda kayinvaliden gibi olup çıkacaksın

Çok enteresan
Uzun uzun yazmaya üşendim. Ben geliyorum dediği ilk değildi ki.. Nişan tarihi aylar öncesinden belliydi. Hafta sonu için nişana kalıp gidecek olsa absürt bilet saatlerini normal görürdüm. 10 gün kalacak bu kadın. Cuma günü herkesin işte olacağı saatte bilet almasına gerek yoktu bence. Perşembe akşamı da gelebilirdi dönüşünü de pazartesi geceye alırdı hem havalimanından alınırdı hem de kimseyi zora sokmazdı. İkimizin de çalıştığını biliyor. Karşılanması için de ısrar ediyor. Ne demem gerekiyordu tam olarak anlamadım.

Uzun uzun yazmaya üşendim. Ben geliyorum dediği ilk değildi ki.. Nişan tarihi aylar öncesinden belliydi. Hafta sonu için nişana kalıp gidecek olsa absürt bilet saatlerini normal görürdüm. 10 gün kalacak bu kadın. Cuma günü herkesin işte olacağı saatte bilet almasına gerek yoktu bence. Perşembe akşamı da gelebilirdi dönüşünü de pazartesi geceye alırdı hem havalimanından alınırdı hem de kimseyi zora sokmazdı. İkimizin de çalıştığını biliyor. Karşılanması için de ısrar ediyor. Ne demem gerekiyordu tam olarak anlamadım.

Zahmet olacak oğlu alsın. Sen niye düşünüyorsun ki. Senin yatağın belli yerin belli. Belirsiz olanlar düşünsün.

Back