Arkadaşımın takıntıları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben böyle bir kaç kişiye tanık oldum. kadın evini toplamaz, tuvaletten çıkar ellerini yıkamaz, saçlarını toplar olduğu yere atar, yemek yapmaz doğru düzgün yani öz bakımla bir derdi var. Sürekli ailesini suçlar ama totolarından ayrılmaz, otorite kurmaya çalışır insanlara. Bir şey beceremez gözüyle bakar insanlara, yönetmeye çalışır, örneğin biri diyelim ev aldı havuzlu vs bi yerde yaşıyor "görgüsüz" der direk, kıskanır ama arkadaşlığına devam eder, ailesinden herşeyi gizler,. Kocası evlenmeden önce niyeti belli olmasına rağmen bile bile evlendi sonra çocuk yaptı. Ayrıldı sonra. Çünkü adam başkasını buldu. Çocuğa zoraki bakıyor, tuvaletten sonra poposunu bile temizlemiyor doğru düzgün. Kardeşine asla doğru düzgün davranmaz kıskanır, ailesiyle kapıştırır sürekli. Çocuk gibi şikayet eder kardeşini ama çocuğuna baktırtır onlara. İlk doğum yaptıktan sonra mesela vermemişti çocuğu ailesine kendi ailesiydi üstelik. Lohusa haliyle taşımaya çalışıyordu. Babaları zaten normal değil vs. Başka biri de çocuğu olduktan sonra temizlik takıntısı başlamıştı. Çocuğuna baktırtıyodu ama karşısındaki bir şey bilmiyormuş gibi davranıyordu vs sebebini çok düşündüm ve kişisel algılanmaması gerektiğini düşünüyorum, onların derdi kendileriyle.

Ben böyle bir kaç kişiye tanık oldum. kadın evini toplamaz, tuvaletten çıkar ellerini yıkamaz, saçlarını toplar olduğu yere atar, yemek yapmaz doğru düzgün yani öz bakımla bir derdi var. Sürekli ailesini suçlar ama totolarından ayrılmaz, otorite kurmaya çalışır insanlara. Bir şey beceremez gözüyle bakar insanlara, yönetmeye çalışır, örneğin biri diyelim ev aldı havuzlu vs bi yerde yaşıyor "görgüsüz" der direk, kıskanır ama arkadaşlığına devam eder, ailesinden herşeyi gizler,. Kocası evlenmeden önce niyeti belli olmasına rağmen bile bile evlendi sonra çocuk yaptı. Ayrıldı sonra. Çünkü adam başkasını buldu. Çocuğa zoraki bakıyor, tuvaletten sonra poposunu bile temizlemiyor doğru düzgün. Kardeşine asla doğru düzgün davranmaz kıskanır, ailesiyle kapıştırır sürekli. Çocuk gibi şikayet eder kardeşini ama çocuğuna baktırtır onlara. İlk doğum yaptıktan sonra mesela vermemişti çocuğu ailesine kendi ailesiydi üstelik. Lohusa haliyle taşımaya çalışıyordu. Babaları zaten normal değil vs. Başka biri de çocuğu olduktan sonra temizlik takıntısı başlamıştı. Çocuğuna baktırtıyodu ama karşısındaki bir şey bilmiyormuş gibi davranıyordu vs sebebini çok düşündüm ve kişisel algılanmaması gerektiğini düşünüyorum, onların derdi kendileriyle.
Evet her insanın psikolojisi farklı kisisel olmadığını biliyorum zaten o yüzden yardım etmek istemiştim ama uzak durmak en iyisi galiba

Haklısınız, teşekkür ederim dikkate alacağım ☘
Çok agresif yorumlar gelmiş şaşırdım açıkçası... lütfen onları kulak ardı edin. Annelik birden bire oluşan Can sorumluluğu cidden çok kolay değil, çok güle oynaya geçmiyor ilk aylar. Bende yaşadım benzerini etraf sizi eleştirdikçe iyice dibe batıyorsunuz. Eşide dırdır ediyorsa o kadın bunu nasıl aşacak çok zor. Eşiyle güzelce konuşulmalı farkına varmalı durumun. Çok kötü sonuçları olabiliyor Allah korusun.

Çok agresif yorumlar gelmiş şaşırdım açıkçası... lütfen onları kulak ardı edin. Annelik birden bire oluşan Can sorumluluğu cidden çok kolay değil, çok güle oynaya geçmiyor ilk aylar. Bende yaşadım benzerini etraf sizi eleştirdikçe iyice dibe batıyorsunuz. Eşide dırdır ediyorsa o kadın bunu nasıl aşacak çok zor. Eşiyle güzelce konuşulmalı farkına varmalı durumun. Çok kötü sonuçları olabiliyor Allah korusun.
Amin. 🌱
İnşallah araları da düzelir, kendisi de.

Olabilir canım normalde diğer arkadaşlarımızdan daha yakın bulur beni ama bana daha tuhaf davrandı, diğer arkadaşım tek korktuğu için aynı odaya uyumuslar bana neden öyle oldu bilmiyorum. Ben çok seviyorum çocukları, eşimin durumundan dolayı bebeğimiz olmuyor arkadaşım da bunu biliyor ondan böyle yapmıs olabilir mi?
Ayrıca hanımlar benim bebeğim olmadığı için fazla kırıldım :) sanırım kırılmakta haklıyım biraz. Çünkü bu arkadaşda bebek konusunda çok üzüldüğümü biliyordu. Kendimi çok çaresiz ve kötü hissettim.
Allah Allah çok ilginc hem sizin hem arkadaşınızın korkup aynı odada yatmak istemesi falan.
Lohusa psikolojisi nasıl olur bilemiyorum ki neler hissediyor..
Bebeğin olmadığı için kırılacağın bir şey yapmamış aslında sanmıyorum o niyetle yapacağını o kendinle ilgili hissettiğin üzüntü.Ayrıca gençsiniz olur illa ki üzülme

Allah Allah çok ilginc hem sizin hem arkadaşınızın korkup aynı odada yatmak istemesi falan.
Lohusa psikolojisi nasıl olur bilemiyorum ki neler hissediyor..
Bebeğin olmadığı için kırılacağın bir şey yapmamış aslında sanmıyorum o niyetle yapacağını o kendinle ilgili hissettiğin üzüntü.Ayrıca gençsiniz olur illa ki üzülme
Sen doğur sana soracam lohusa psikolojisini :D

Merhaba kızlar.
Bir arkadaşım var hemen hemen beraber evlendik. Eşlerimiz yakın arkadaş, onlar aracılığıyla tanıştık zaten.
Arkadaşım 28 yaşında, 1 bucuk aylık bebeği var.
Her neyse.
Geçenlerde eşi bir yere 1 haftalığına gitmek zorunda kaldı, arkadaşım evinde yalnız kalmaya başladı. Eşi de bebek henüz küçük olduğu için yalnız kalmamasını söylemiş ona.
Eşinin ailesi ile doğum sonrası kötü şeyler yaşadıkları için araları bozuk onlardan kimse gelemedi yanına. Kendi ailesinden de kimse gelmedi, eşi kendi annende kal dedi, arkadaşım kabul etmedi bunu. Evimde kalırım dedi. Evide pek güvenilir bir muhitte değil, birde lohusa kadın diye herhalde.
Neyse bir arkadaşımız yanında kalmaya gitti öbür gün kaçtı yanından dayanamıyorum dedi.
Neyse bir kaç gün sonra arkadaşımın isteği ve onun eşi ve benim eşimden dolayı ben gittim kalmaya 2 günlüğüne, yani gitmek istemedim açıkçası. Ama küçük bebek var yardımcı olurum diye gittim.
Neyse gittiğim ilk vakitler bi sıkıntı yoktu, yalnız evi dağınıktı günlerce yıkanmamış bulasıkları vs duruyordu. Bebek küçük diye yapamıyor diye düşündüm. Gerçi daha önce de gitmiştim yine böyleydi. Bu beni ilgilendirmez ama, beni ilgilendiren tarafa geçecem o yüzden ön bilgi vermek istedim :KK70:

Neyse akşam oldu bende bebeğin kıyafetleri fazla yer kaplıyor odadan alıp yatak odasına götürmek için katliyalım dedim. Hep gerek yok gerek yok diyip duruyordu. Bende sorun değil yaparım dedim.
Neyse kıyafetleri katlarken aldı bebeği başka odaya götürdü, kendisi de tuvalete gidecekmiş, bende o sıra kıyafetleri bebeğin olduğu odaya tam götürecektim ki arkadaşım henüz tuvalete girmeden çıktı geldi yanıma, noldu dedim hiç dedi tedirgindi hemen bebeğin yanına geldi. Açıkçası çok rahatsız oldum, bebeğe napacaktım ki.
Her neyse görmezden geldim. Gece oldu uyuyacağız, ben korkuyorum aynı odada uyuyalım dedim kabul etmedi başka odaya yatmaya gitti. Uyurken de kapıyı üstüne kitledi, benim odamın kapısını da gece gelip tam kapattı, kendi odasının kapısının dibine de bir şey koydu gece tuvalete giderken fark ettim. :/
Neyse öbür gün oldu anlattım bir bir.
Farkındayım dedi devam etti yaptıklarına yine. Hatta arttırdı, bebeği sallıyorduk dk bir sıkı tut sıkı tut dedi. Telefonum çaldı yerden aldım annemle konusuyorm ya kapat su telefonu diyip duruyor böyle kızar gibi, hani bebek elimde diye sanırım sıkıca tutuyordum oysa ki.
Telefonu kapattıktan sonra bana 3 defa tekrar yaptırmış telefonu yerden alma tekrarı bakacak hele bebeğin kafası yere değmiş mi diye. Çok kötü hissettim. Neyse dedim geçiştirdim.
O gece çok yorgundum, bulasıkları yıkayalım kıyafetleri katla sende dedim. Tamam dedi geldik mutfaga, beraber yıkayalım dedi tamam dedim.
Birden ortadan kayboldu bende o sıra bulasık yıkuyodum baktım annesini aramıs ben tek işlerini yapıyorm o sırada. Çok rahatsız oldum. Seslendim kıyafetlerini katlar mısın diye..
Tamam dedi gitti odasına baktım kilit sesi geldi napıyosun dedm uyuyorum dedi
Kendimi enayi gibi hissettim.
Yaptığı hareketler çok rahatsız etti beni, sizce normal mi bu ben mi abartıyorum daha önce de tuhaflıklarına şahit olmuştum ama bu çok başkaydı, ona karşı nasil davranmalıyım? :/
Lohusa psikolojisi çok değişik birşey ya anlayış gösterin elinde değildir.

Yargılamayın yeter ve bence evine gitmeyin. Mesela ev dağınıktır siz toparlamaya çalışıyorsunuz huyum öyledir diye. O bile batıyor olabilir, ben olsam gitmezdim. Benden ne istiyorsun diye sorardım ? yemek mi mesela yapar götürürdüm. İlla ki faydalı olacaksam bu şekilde talep, soru cevap üzerine olurdum. Seni anlıyorum bebeğine kimse zarar veremez mesajı verirdim, arkasından insanların " kadın da manyakmış he" diyecekleri dalga geçecekleri bir konu açmazdım. Niye çünkü hafif de olsa benzer dönemlerden geçtik, lohusa sendromu denilen bişey var. Bir gece emzirmesinde kendini hooop balkondan atan var bunlar geyik değil, tıbbi bir gerçek..
İşte bu sebepten burada birkaç arkadaşın da söylediği gibi bu konuyu eşi bilmeli ve yardım almalı bu anne. Ben konu sahibinde art niyet göremedim açıkçası. Normal olmayan her durum çevre tarafından yargılanır ve bir sonuç çıkarılır buradaki sonuç kadın ağır lohusa depresyonunda ve yardım edilmeli. Öyle sizin dediğiniz gibi yalnız bırakılıp yemeği suyu götürülmemeli.
Ben de ağır yaşayan gruptayim ve kızımın yerine şeytan gibi bir şey görürdüm(gözleri tamamen siyah) beşikte ara ara. Eğer kendimi telkin etmesem ya da annem yanımda olmasa belki de yavruma zarar verecektim. Ben annemle paylaştım ve beni geçene kadar yalnız bırakmadı. Bu kadın ise kaçıyor bu durumdan.

kapı kitlemesi huy olabilir, evet garip bir şey cidden ama eski en yakın arkadaşlarımdan biri de böyleydi ev arkadaşıyla 3 sene kaldılar 3 sene boyunca yatmadan kitlemiş :D bana ben ailemle evdeyken de kitliyorum takıntılıyım demişti

İşte bu sebepten burada birkaç arkadaşın da söylediği gibi bu konuyu eşi bilmeli ve yardım almalı bu anne. Ben konu sahibinde art niyet göremedim açıkçası. Normal olmayan her durum çevre tarafından yargılanır ve bir sonuç çıkarılır buradaki sonuç kadın ağır lohusa depresyonunda ve yardım edilmeli. Öyle sizin dediğiniz gibi yalnız bırakılıp yemeği suyu götürülmemeli.
Ben de ağır yaşayan gruptayim ve kızımın yerine şeytan gibi bir şey görürdüm(gözleri tamamen siyah) beşikte ara ara. Eğer kendimi telkin etmesem ya da annem yanımda olmasa belki de yavruma zarar verecektim. Ben annemle paylaştım ve beni geçene kadar yalnız bırakmadı. Bu kadın ise kaçıyor bu durumdan.
Gerçekten mi ya .başka şeyler de olur muydu al basması derler bizim burdada .
Geçmiş olsun

kapı kitlemesi huy olabilir, evet garip bir şey cidden ama eski en yakın arkadaşlarımdan biri de böyleydi ev arkadaşıyla 3 sene kaldılar 3 sene boyunca yatmadan kitlemiş :D bana ben ailemle evdeyken de kitliyorum takıntılıyım demişti
Ablamda kilitler bozulurdum çok .

Geçen de evlendim diye o benim evime gelince bende yatak odami kilitledim nasılmış gorsun🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back