- 16 Şubat 2012
- 6.371
- 10.501
Bende gözünün önünde yapıyorum ama nafile.Hatta dün akşam çekirdek almış ben başka odaya gideyim sen etkilenme dedi ben yemedim kendi yemeye devam etti . Eşimde diyet konusunda bir gram ilerleme yok bende kendi haline bıraktım artık ağzımi açmıyorumIsrarcı olmadan gözünün önünde sadece uyguladım. O şekilde ikna oldu...
Bu insülin direnci yapmış çok şaşırdım sadece kilolularda olur sanıyordumAtistirmanin zararlariyla ilgili bir örnek vereyim.
Kızım 167 boyunda, maksimum 56 kg olmuştur. Yani hiç bir zaman kilo problemi yaşamadı.
Daha çok 53-54 kg arasındadır.
Ama gelip gidip atistirmayi çok sever.
Baştan bu problem olmasa da, zaman içinde insülin direnci geliştirdi.
Sürekli uyku hali, düşük enerji vsvsvs.
İki öğün yapmaya başladı.
Gelip gidip bir lokmalık atistirmalari da frenlemeye calisiyor.
Bu kadarı bile faydalı oldu.
İnşallah tamamen keser.
Herşey kilo da değil.
Evet, konu sadece kilo değilmiş.Bu insülin direnci yapmış çok şaşırdım sadece kilolularda olur sanıyordum
Demek ki vakti gelmemiş. Gün gelir onun da farkındalığı artar İnşallah...Bende gözünün önünde yapıyorum ama nafile.Hatta dün akşam çekirdek almış ben başka odaya gideyim sen etkilenme dedi ben yemedim kendi yemeye devam etti . Eşimde diyet konusunda bir gram ilerleme yok bende kendi haline bıraktım artık ağzımi açmıyorum
Günaydın canım eşinin doğumgünü kutlu olsun.Birlikte nice mutlu yaşlarınız olsun.Sizin orası bayağı hareketli bir yer gibi .Komşularla gününüzmü var ?Bugün gitmeyebilirm demişssin ya gitme gitme. Her gidişin sana yol su elektrik olarak geri dönüyor.O yemekler olmasa sen güzel düzen tutturuyorsun
Israrlara dayanamıyorsan gitmemek de bir çözüm. Bu şekilde bugüne kadarki emeklerine yazık edeceksin.
Benim esim de aynı eşiniz gibi maalesef yemeğe ve bol karbonhidratlı yemeye çok düşkün ben de öyleydim çok atıştırma yapardım hatta akşam yemeği yemez kahve yanına pastane ürünleri yerdim akşam yemeği yerine sonra bir gün kendime çok kötülük yaptığımı fark ettim başladım inşallah istikrarla ilerlerimBende gözünün önünde yapıyorum ama nafile.Hatta dün akşam çekirdek almış ben başka odaya gideyim sen etkilenme dedi ben yemedim kendi yemeye devam etti . Eşimde diyet konusunda bir gram ilerleme yok bende kendi haline bıraktım artık ağzımi açmıyorum
Amin inşallahDemek ki vakti gelmemiş. Gün gelir onun da farkındalığı artar İnşallah...
O biraz çok yürümesinden rahat.Nasilsa yakıyorum diyor ama göbek öyle söylemiyorAmin inşallah
Klasik akşamları çay yapardım sonra meyve tabağı yapardım .Ailem coluğum çocuğum vitamin alsın derdim.Cay yanında illa birşeyler olurdu.Kuruyemis bisküvi vb .Sonra Karatay beslenmesi ile ilgili kitap okuyunca ne kadar yanlış yaptığımı anladım.Aileme vitamin desteği veriyorum derken aslında şekerlerini yükseltiyormuşum.Kendimize kötülük yapiyormuşuz.Aksam meyve olayını kaldırdım.Bir babam meyve ve ekmek konusunda kendini durduramıyor az önce ağzım kuruyor diye portakal yedi mesela.Şeker hastası birde.Benim bizimkilerden pek ümidim yok ama inşallah olur.Babama tek artım çay içerdi şeker atardı .atma baba dedim sürekli şekersiz çay güzel dedim bir iki denedi sekersiz icecegime çayı bırakırım dedi gerçektende bıraktı .ondan dolayı ekstradan şeker kullanmamis oldu.Birde iki ögun yemek yiyor arada ağzına sadece bir meyve atıyor birde akşam yemek sadece iki öğün sabah 9-10 gibi akşamda 1800-1900Benim esim de aynı eşiniz gibi maalesef yemeğe ve bol karbonhidratlı yemeye çok düşkün ben de öyleydim çok atıştırma yapardım hatta akşam yemeği yemez kahve yanına pastane ürünleri yerdim akşam yemeği yerine sonra bir gün kendime çok kötülük yaptığımı fark ettim başladım inşallah istikrarla ilerlerim
eşlerimiz de bizden göre göre farkındalıkları artar umarım.
Kendimiz için başaracağımıza inancım tam.insallah onlarda bizdeki değişimi görüp farkindaliklari artarBenim esim de aynı eşiniz gibi maalesef yemeğe ve bol karbonhidratlı yemeye çok düşkün ben de öyleydim çok atıştırma yapardım hatta akşam yemeği yemez kahve yanına pastane ürünleri yerdim akşam yemeği yerine sonra bir gün kendime çok kötülük yaptığımı fark ettim başladım inşallah istikrarla ilerlerim
eşlerimiz de bizden göre göre farkındalıkları artar umarım.