- 16 Şubat 2012
- 6.289
- 10.266
Afiyet olsun günaydınlar hayırlı sabahlarSağlıklı, huzurlu, mutlu bir günümüz olsun.
25 saatlik oruçtan sonraki ilk öğünüm.
Sarısı az pişmiş yumurtanın yanında, uzuuuun bir aradan sonra canım banmalik yumus yumus, sıcacık ekmek istedi. Tabi ki almadım da, yemedim de.
Yesem hemen kilo mu alırdım?
Tabi ki hayır...
Muhtemelen ikinci öğüne kadar acıkma hissederdim. Bir de vücudum her bir gramı için 4 Gr su tutardı.
Yarın da yine yemek isteyebilitdim, ertesi gün de, daha ertesi günde vsvsvs.
Bağımlılık yapan ne olursa olsun, tamamen birakmadiktan sonra ondan kurtulmak pek mümkün olmuyor.
Yunus yumus, pamuk gibi ekmekler de şekerdir.
Maalesef seker de baş edilmesi zor bir bagimlilik...
Allah herkesi kurtarsın...
Güzel bir gün olur umarım .Söylediklerinde öyle haklısın ki bir başladınmı durdurmak çok zor birde acıktırıyor
Ben çok çok canım isterse en azından zararsız olsun diye badem unundan ya da mercimek unundan ekmek yapıyorum oda arada bir .Mercimek kuruyemişlerden biraz daha ucuz olduğu için daha çok onunla.Bir bardak kırmızı mercimeği geceden ıslatıyorum.Ertesi gün yıkayıp süzdürüp içine kabartma tozu ,yumurta ,yoğurt, peynir, maydanoz,isteğe bağlı pırasa kabak gibi bir sebze yada sade yapıp tuz ,kırmızıbiber, kimyon koyup blenderlıyorum.Sonra kek yapar gibi pişiriyorum.O hamurla krep yapanda oluyor.Badem unundan ya da ceviz unundan kurabiye poğaça yapanda gördüm.
Bizim evde babam şeker hastası ekmeği bırakamıyor ,eşim bırakamıyor yemeyin diyorum ama dinleyen kim bende saldım artık.Onlar ekmek yiyor bende marul yiyorum.En çok menemen yerken zorlanıyorum sulu olduğu için yanında ekmek istiyor.Onun yerine ya marul ya salatalık
Sabah iki yumurta,peynir,zeytin,marul,salatalık,domates,turp ,cevizli pesto sos yedim.Ha azıcıkta patates.Patates karatayda yok ama bu sefer tadımlık yedim.
Akşama hamsi buğulama var birazda nohut yemeği olabilir yanında salata
Son düzenleme: