Harikasın...Tez zamanda sifalanmani diliyorum.Merhaba Cantorun bende başlamak istiyorum.Dün aç karnına tahlil verdim glikoz 128 çıkmış.6 sene öncede şeker 125 olmuştu .20 kilo verince normal sınırlara dönmüştü.Karatay diyetiyle 20 kilo vermiştim ve 6 sene boyunca korumuştum.
Geçen sene gittiğim tatilde kendime sınır koymadım ekmek tatlı vb ne varsa yemiştim ve maalesef o bir yıl boyunca düzen oturtamadım 30 kilo aldım .
Geçen aylarda aralıklı orucu denedim 16/8 yapıyordum iki haftada 4-5 kilo verdim ama onuda devam ettiremedim.İşyerinde zorlanıyorum yine Karataya döndüm.Sabah ekmeksiz kahvaltımı yapıp işyerime geliyorum akşam 18 gibide akşam yemeğimi yiyorum.Dünki tahlil sonucumu öğrenince bu işi ciddiye almam ve sporada başlamam gerektiğini farkettim.Pazartesi şekersiz 21 güne başlamak istiyorum.
Yılda 3-4 kez yaptığım şekerden arınma programına başlayacağım. Belki eşlik etmek isteyenler olabilir diye değiştirdim.Aa grubun adindegismis.hayirli olsun.ben devam ediyorum.az az gidiyor cok sukur.dengeleli beslenmeye calisiyorum.pazartesi tatrtilip verdigim kiloyu paylasayim
Ellerinize sağlık hemşerimİkramliklarim hazır.
Tereyağlı dizmana, elmalı havuçlu ve tarçınlı kış keki.
Soruyorlar, evde bu tür atıştırmalıklar varken nasıl yemeden duruyorsun, çok iradelisin.
Konu irade değil. Gerçekten değil...Belki en baslarda kısmen irade, daha çoğunluğu azim, istek, bilinç ...
Konu şu:
Basit karbonhidratları hayatımızdan cikarinca, hormonlar da düzene giriyor.
Böylelikle uzak kalinan her tür yiyeceğe karşı, iştah azalması oluyor.
Deneyin, denemesi bedava.
Biraz sabır, biraz istikrar, çokça bilinç.
Maşallah, daim olsun. Hep birlikte sifalanalim.Tünaydınlar herkese merhaba
Umarım hepiniz iyisinizdir.Bugun bende şekersiz 21 güne başladım.Hazır işteyken tek öğün yapayım dedim.Kahvaltı yapmadım.Sabah bir çay bir kahve içtim biraz su .Azıcık midem bulandı ama geçti neyseki .Akşam menüde nohut salata turşu var.Belki birazda bulgur pilavı yerim.
Merhabalar...Selam
Tekrar mi basladin abla? Nasilsin bu arada
Ah su carb i tamamen cikarsam zaten gider kilolarMerhabalar...
Çok şükür iyiyim, sen nasılsın?
Yılda 3-4 kez 21 gün şekersiz beslenmeyi rutin haline getirdim canım. Böyle yapa yapa basit karbonhidratlardan kurtuldum. Şimdi de ara ara meyveleri diyetimden çıkarıp, şöyle bir ariniyorum.
Gel sen de başla.