Annesiyle arası kötü olan varmı

Kayınvalidenin değerini bilin. Merhamet başka bir şey.. Anneniz, sizi çok kıskanmış belli..

Anneniz diğer kardeşe ev alması konusunu nasıl açıklıyor,hiç konuşmadınız mı..sizin eşinizin herşeyi var ama kardeşinizin durumu yok durumu mu

Annemle aram hiçbir zaman anne kız ilişkisi gibi olmadı . Yaşadıklarınıza benzer hatta zaman zaman daha sert tartışma kovulmalar yaşadık iki taraflı . Seviyenizi koruyun derim asla sırrınızı zor zamanınızı paylaşmayın koz olarak kullanır. Hiç görüşmemek arayıp sormamak da çözüm değil inanın bir süre sonra boşluğunu hissetmeye başlıyor insan ne kadar kötü bir anne de olsa .

O sabır yok maalesef mesafe den başka çarem yok ruh sağlığım için

Kayınvalidenin değerini bilin. Merhamet başka bir şey.. Anneniz, sizi çok kıskanmış belli..
Evet çok iyi yönleri var. Ama oda mesafeli olunması gereken biri. Kv nin hareketlerini abartıyormuyum diye konum var. Oğlum doğduktan sonra oğlumu benden sakınmaya filan başladı kendi oğlu sanıyor oğlumu. Ve kıyafet mevzusu var tabi.

Anneniz diğer kardeşe ev alması konusunu nasıl açıklıyor,hiç konuşmadınız mı..sizin eşinizin herşeyi var ama kardeşinizin durumu yok durumu mu
Sunu belirtmemişim. Annem abime ev aldığı zaman ikimizde ünide okuyorduk. Ben farklı şehiede okuyordum apartta kalıyordum tek kişilik odada kalmak istedim para yok dedi abim annemin evinde yaşıyordu aynı şehirde üniye gidiyordu o istediği zaman orda kalsın diye 1+1 ev almıştı. Bende tepki gösterdim duyduğum halde para yoktu hani dedim kredi filan dedi. Sonrada beni tek kişilik odaya geçirdi yurt sahibi ile konuşmuş. Sorduğumda neden yaptın diye seninle uğraşmamak için demişti. Bu arada konuda yamazdım eşime sen buna nasıl katlanıyorsun filan diyor.

Böyle yazınca akşıma şey geldi. Annem benim oğlumdan çekeceğim zamanı bekliyor bana da söyledi o sana neler yapcak bu iyi günlerin vs diye.

Böyle yazınca akşıma şey geldi. Annem benim oğlumdan çekeceğim zamanı bekliyor bana da söyledi o sana neler yapcak bu iyi günlerin vs diye.
Sizi bu şekilde manipüle etmesine izin vermeyin duymazdan gelin bazı şeyleri. Hiç de öyle olmuyor merak etmeyin . Bu çark bizim için de dönüyor

Kredi Kredi olsa kendi üzerine olmak zorunda değil mi..42 yaşında doğurdu demişsiniz,bir de üvey baba mı var

Annemle benim aram hiçbir zaman iyi olmadı sorunlarının hıncını hep benden çıkardı.Babamin aldatması yüzünden benim üstümde kaldı.Evdeyken hiçbir şey olmadığı halde ortada sana katlanamiyorum derdi , bazen de kurtulucam senden derdi.Hatta bugün bile inşallah evlenince kocan da seni döver dedi.Gorusmeyi zamanla kesmeyi planlıyorum.Herkes anne baba olamıyor.Yalniz değilsiniz.Konular uzun olduğu için anlatamıyorum ama mental sağlığıniz icin tamamen kesemiyorsaniz bile iletisimi minimuma indirin kendi iyiliğiniz için.Eminim kimse annesiyle bu şekilde olmak istemez.Ama bazı şeylerin oluru olmuyor

Çok üzüldüm. Bana açıkca sevmediğini söylemezdi hissettirirdi. Ben 2 aydır konuşmadım yanlış yapıyormuyım düşüncesi gelip gidiyordu ara ara ama bence sizde kesinlikle kesin ilişkiyi. Önemli olan sizin ruhsal durumunuz. Ben de bu yüzden uzaklaşıyorum annemden

Valla benim de aişem böyle ben silemiyorum umarım sen silebilirsin.

Bazı yaralar hiç iyileşmiyor ..ve bu acılar eşle bile paylaşılamıyor, yeri geldiğinde onlar bile bunları yüzünüze vurabiliyor, annenin degersizleştirmeye çalıştığını onlar daha da beterini yapıyorlar sonra..

Valla benim de aişem böyle ben silemiyorum umarım sen silebilirsin.
Bende çok uzun yıllar silemedim. Fakat babamı sildim mesela daha huzurlu oldum. Yokluğunu hissetmedim bile demekki hayatımda yeri yokmuş dedim. Annemlede konuşmuyorum. Bardak taştı galiba. Yazdıklarım veya benzeri şeyler yaşıyorsanız bir şekilde onlarsız yol çizin biliyorum kolay değil ama yapmak lazım

Bana değil annene söylemelisin bunları.

Sana hak etmediğin şekilde davranan, sistematik şekilde ayrımcılığa maruz bırakan annene.
Bak alabiliyormuşsun tavri gayet.
Duymak istemiyorsan herkese açık bir platforma da yazmayacaksin.
Senin kurallarinla dönmüyor burası.

Evet eşinizin dediği gibi yinede 10 günde bir arayıp hal hatır sorup kapatın ama o mesafeyi koruyun.

Bunu dememin nedeni ise şu; benim annem biz çok küçükken bizi evde bırakıp anneannemin sağlık sorunlarıyla uğraşır şehir dışına ameliyatlarına falan hep annemi götürürlerdi başında kalması için. Ama sadece şu son 4-5 yıldır uzaktı annesine karşı. O da aslında teyzemlerimden kaynaklıydı. Yani annem her ne olursa olsun her zaman annesine haftada bir kere bile ya arar yada yanına giderdi.

Teyzelerim anneannemle arası mal mülk miras olaylarından dolayı aralarını bozdu. Annemin sürekli yanına gelip arkasından neler konuştuğunu anlattılar annemde soğudu ve kardeşlerine destek çıktı miras konusunda.

Aradan 1-2 yıl geçti teyzemler hiç bir şey olmamış gibi gidip anneannemle barıştılar (anneannem asla alttan alıp aramadigi halde bunlar gittiler yine)
Olan anneme oldu. Annem affedemedi annesini.

Annem asla kimseye kin güdemez küsemez hayatımda ilk defa annemi annesine karşı kırgın ve küskün gördüm. Ve ona destek çıktım.

Anneannem öldükten sonra teyzelerim şöyle yas tutarak ağlıyordu "annee biz seni hiç üzmedik bak senin yanına gelmeyen evlatların torunlarin şimdi cenazene geldiler " diye ayılıp bayıldılar.

Sonrasında annemle ve kardeşlerimle bu teyzemlerin yaptığı iki yüzlülüğü konuştuk. Annem bir anda şehir dışına ameliyat için gittiklerinde refakatçi olduğu dönemleri anlattı ama hepsini bir solukta anlattı. Bunları sanki kendini aklamak için anlatıyordu hatta eminim oyuzden anlattığını çünkü teyzemler öyle bir yas tutuyorlardı ki anlatamam tek suçlu benim annem gibiydi onların gözünde. Çok üzüldüm annem için hâlâ kendini ifade etmeye çalışmasını falan. Üzülme dedim sen elinden gelenin fazlasını yaptın. Sen hastanelere giderken onlar gitmemek için çocuklarını bahane ettiler oysa ki seninde çocukların vardı dedim. Kardeşlerimde benimle aynı şeyleri söylediler.

Yani annemde öyle güzel merhamet vicdan var ki ona rağmen üzüldü. Vicdan yaptı. Mezarına gider kuranını okur.

Sizde de o merhamet vicdan var görebiliyorum bir gün anneniz ölünce küçük de olsa kendinizi suçlamayın bunun için hafta da bir kez veya 10 günde bir kez bile olsa arayın.

Çünkü biliyorum merhametli insanlar her zaman kendilerinde bir kusur arıyorlar ve üzülecek birşey buluyorlar. Bunu annemde gördüm. Ama mesafeyi her zaman koruyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…