Annesiyle arası kötü olan varmı

Insan evladına nasıl yapar bunca şeyi..Zulümbu ...Bu kadar olmasa da benzerlerini yaşadım bende ve hayatımın her anını etkiledi ..Aile gercekten onemli

Evet ne kadar anlatsam azalır, azala azala bitermi bilmiyorum ama anlatmak özellikle anlaşılmak aynı şeyler yaşayan insanlarla dertleşmek iyi geliyor. Daha önce burda eskiden yaşdıklarımı anlattığım konu var ve insanlar inanmadı bu kadar olamaz inanmadım diyen vardı. Bu konuyu da ikinciye açıyorum ilkinde yine saçma yorumlar geldi fakat aon birinin yorumu vardı iyi geldi bir daha anlaşılır yazayım belki başka anlayanlarda çıkr dedim. Ve anlaşıldığımı görmek iyi geldi.
Aslında anneminde annesi çok kötü ama ona ne yapılıyorsa aynısını yapıyor bana söylediğim zaman bunu sinirleniyor ve konuşmuyor. Başka yorumda da dedim ben anneme çok düşkündüm çok severdim zamanla itti hep kendinden üzgünüm sadece. Aramayı konuşmayı düşünmüyorum.

İşte insanın fıtratında var anneyi sevmek istemesede içinde bir yerde kalıyor. Mesafe koydum aslında 2 ay olucak aramadım sormadım gitmedim. Yanlış yapıyormuyım düşüncesi vardı hep eşim yinede ara annendir diyor ama o kötü konuşmamak için diyor biliyorum.

Insan evladına nasıl yapar bunca şeyi..Zulümbu ...Bu kadar olmasa da benzerlerini yaşadım bende ve hayatımın her anını etkiledi ..Aile gercekten onemli
Bende yeni anne oluyorum. Anne olunca anlarsın derdi birçok şey için anladığım tek şey bana nasıl böyle davranabilmiş annelik böyle olmamalı oldu.
Bencede insanın hayatının tüm seçimini etkiliyor aile yaşantısı. Sizde yaşamışsınız başkalarıda yazmış yaşadım diye aklım almıyor annenin çocuğuna böyle davranmasına

Ben bu hikayede babanız nerede merak ettim, ona göre yorum yapacağım…
14 yaşımdayken babam annemi aldattı diye boşandılar. Babam zaten evliykende ne anneme nede bize iyi davranmazdı. İstanbula çalışmak için gidicektim ve orospu muamelesi yaptı kavga ettim sildim. Benim için öldün dedim evlendim sonra ve bir süre öldürmekle tehtit etti beni hatta eşimi. Birdaha da görmedim

Benim abim vs. yok sizinki gibi yani temizlik yap vs. şeklinde mobbing görmedim ama karakter olarak kendi anneme çok benzettim. İnsanın içinde paylaşamadıkları hep kalıyor. Neden benim de normal anne kız ilişkim yok neden sevilmiyorum diyor insan. Yapacak birşey yok. Durumu kabullenmek lazım. Olabildiğince az görüşüyorum bende sonra vicdan yapıp sık görüşmeye çalışıyorum ama hep pişman oluyorum tabi. Bence beklentiyi sıfırlamak ve minimumda görüşmek en iyisi.

Aynısını defalarca yaptım. Bişey oldu uzaklaştım vicdan yaptım aradım gittim. Ne zaman gitsem pişman etti. Uzaklaştım konuşmuyoruz bunu da kabullendikten sonra babam gibi olucak benim için. Ama annemde kötü seyler yaşamış yetimhanede büyümüş babasız büyümüş annesi eziyet etmiş hala da eder. Kocasan fiziksel psikolojik şiddet vs. Bu zamana kadar yaptıklarını bunlardan dolayı anlamaua çalıştım bide benden yana kötü olmasın dedim. Ama bu düşüncede bana zarar veriyordu hem bende kötü şeyler yaşadım ama oğluma yaşatmam. O neden yaşattı da diyorum

Çok derin düşünmemek lazım. Aslında bu tamamen annenizle ilgili. Evlendikten sonra yaşadığı olumsuzlukları size bağlıyor olabilir. Erken anne olduğunu ve bunu sizin yüzünüzden yaşadığını düşünebilir. Sizinle bir iç hesaplaşması var yüksek ihtimal ama bunu sorgulamanın faydası olmuyor.

İlk çocuk ben değilim ki. 31 yaşında doğurmuş beni. Bi de hep kızı olsun istemiş. Gelde inan.

İlk çocuk ben değilim ki. 31 yaşında doğurmuş beni. Bi de hep kızı olsun istemiş. Gelde inan.
Yani kendi içinde bir hesaplaşması vs. olabilir. Annelerimiz bize karşı böyleyse bizim yapabileceğimiz birşey yok. Benim annem de benden rahatsız olur hep. Ses tonundan bile bellidir. Ben de Allah var hiç yumuşak biri olmadım o yüzden de ekstra siniri vardır bana. Sizin bir suçunuz yok. O yüzden kendinizi de üzmeyin.

Benim annem bana bunları yapacak bende sessiz kalacağım düşünemiyorum yaşayacağım sinir krizini . Ama o Anne diyenler olacaktır anne diye saygı bekliyorsa bir zahmet insan olsun, ayrım yapmasın. Siz o kadar acı çekerken yan gelip yatması ne demek? Arkadaşımda doğum yaptığında kendi annesinden görmediği ilgiyi, yardımı kv'den görmüştü. Hiç unutamıyorum herkes gitmişti sinirden hıçkıra hıçkıra ağlamıştı öz annemden göremediğimi elden görüyorum diye. Yakın olmayın mesafeli olun, yüz vermeyin, alttan almayın bırakın kime değer veriyorsa o koşsun peşinden hastalığında bundan sonra çocuğunuzla ve eşinizle çekirdek mutlu bir aile olun

Oğlu gariban değil de kıymetli. Babam annemi aldatınca 14 yaşımdayken boşandılar. Sonra ara ara konuşurduk ama iş için istanbula gitmem gerektiğinde kavga ettik sildim onu.
Bacım annen de anlaşılan çok zor şeyler yaşamış, evliyken yaşadıkları, boşanması, iki çocuğun sorumluluğu..v.s.birçok kişi ailesiyle üzücü, kırıcı anılar biriktiriyor ama biryerden sonra kötü anılarla vedalaşmak zorunda kalıyoruz..boşandıktan sonra anneniz size sahiplik etmiş,hayata hazırlamış,boşandıktan sonra savrulan o kadar çok çocuk var ki..evlemişsin,yuvanı kurmuşsun,evladın olmuş ..gerisini boşver..doguma gelmek istemesi çok güzel ama galiba onun da kendi yaşadıklarından dolayı biraz kırıcı, tahammülsüz biri haline gelmiş..genelde hep eşi tarafından üzücü şeyler yaşayan ,değersizlestirilen kadınlar böyle..

Zaten hep yaşadıklarından dolayı anlayışlı olmaya çalıştım. Kardeşi annesi oğlu kocası herkes yargılamıştır birtek ben yargılamadım zaman zaman haklı olduğunu söylerdim kendi geçmisi için. Ama anne olunca anlayışım azaldı çünkü ben asla yaşatmam yasadığımı oğluma annem neden yaşatmış dedim. Su 2 ayda çok sorguladım unuttuğum birçok şey geldi aklıma. En çok ayrımcılığı sindiremedim. Abime ve kardeşime yaptığını neden yapmıypr dedim.
Boşandıktan sonra okuttu doğru ama ergenlik zamanlarımızdı o zamanlarda hepimize çektirdi. Okul dışında bi yere gitmeye kalksak canımıza okurdu. Bi yere gidip eğlensek döndüğümüzde evde tantana kopardı.

Arkadaşınızın hissettiğini bende evlendikten sonra çok düşündüm. Kv ile bazı noktalarda sinir olurum ama beni annemden çok düşünmesi anneme karşı sinirlendiriyordu. Hamileyken kv eşim annem ben eminönünde geziyorduk ve kv eğildi ayakkabı bağcığımı bağladı, düşmeyim diye. annem geldi sanma senin için yapıyor, torunu için yapıyor demişti. Kendi yapmıyor birde beni değersizleştiriyor.

Kv merhametli bir kadın
Annen merhametsiz ve sevgisiz
Annen gibilerle az konuş az görüş
Annen olur ama az görüş işte

Annelerin yaşı ilerledikçe kaprisleri artıyor bir de sanki iyice çocuklaşıyorlar. Özellikle evlat sevgisini ayıran, kendisini kız evladıyla yarıştıranlar öyle oluyor..

Ya sabırlı olup onu örnek almayacaksınız yada güzel bir mesafe koyacaksınıź.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…