- 20 Ocak 2021
- 1.006
- 555
- 26
-
- Konu Sahibi Ebrulibayan
Yani çocukluktan beri o şekilde konuşuyorum. Bunun bir hata olduğunu şuan anladım. Ama şuan bu yazanları önemseyemiyorum.Size kaçtır yazıyorum bu öz Türkçe bir kullanım, insanın kendi diliniz konuşması nasıl yanlışlık veya cehalet olabilir? Yazdığınız son derece anlamsız ve aptalca kusura bakmayın. Yanlışınızı kabul edin Türkçe konuşmak kimseyi cahil yapmaz, insanlara burda kendi dilini kullanma yazamazsınız kendi dilinin kullanan insanlara da burdan laf edemezsiniz.
dhdddggdg son paragrafa cevap dahi yazmıyorum benim gittiğim okulalrın kapısından dahi geçemzsiniz burda beni tanıyanlar bilir.
son paragrafa cevaben ;Size kaçtır yazıyorum bu öz Türkçe bir kullanım, insanın kendi diliniz konuşması nasıl yanlışlık veya cehalet olabilir? Yazdığınız son derece anlamsız ve aptalca kusura bakmayın. Yanlışınızı kabul edin Türkçe konuşmak kimseyi cahil yapmaz, insanlara burda kendi dilini kullanma yazamazsınız kendi dilinin kullanan insanlara da burdan laf edemezsiniz.
dhdddggdg son paragrafa cevap dahi yazmıyorum benim gittiğim okulalrın kapısından dahi geçemzsiniz burda beni tanıyanlar bilir.
Bir daha dönmemekle tehtid edeyim mi ?Kocan için bir kaos ve ayar verme vakti gelmiş
Evet anneme yetmiyor. Seni istemiyorum torunumu istiyorum demeler başladı artık :) E bende özlüyorum. Bazen sıkılıyorum.Konu sahibinin ailesine ayda 5-6 gun gitmesi niye Cok görülmüş
Bende bir anneyim
Evlat anne bağı bu
Nedir bes altı gün görmek nıye abarttınız?
gidip kalma imkanı varsa gitsin tabi
Kocası akşama kadar isteyken kadında cocukta sıkılıyordur degısıklık herkese ıyı gelır bu yonden de bakılabilir
Evlendik dıye adamın 7*24 köle izaurası prangalısı degılız
Evlendik dıye anamızı babamızı satmadık noluyor yahu
Ne bu evlendin sen farkında mısınlar
Yıl hesabına vurup Cok fazla dıye ortaya dokmeler
Siz birde onu anneye sorun yetmiyordur bile
Yani çocukluktan beri o şekilde konuşuyorum. Bunun bir hata olduğunu şuan anladım. Ama şuan bu yazanları önemseyemiyorum.
Tükürdüğünü yalayacak isen hayır tabikiBir daha dönmemekle tehtid edeyim mi ?
Senin sonun o olacak zaten söyleyeyim sanaBir daha dönmemekle tehtid edeyim mi ?
Hayır inanın öyle biri değilim. Hataysa hata. Kabul ederim affetmem. Ama bu çıkmaza bi yol bulmak istiyorum.Sen ve ailene acayip saygı varkız sen de kemalim yapmazcılardan mısın
Kocam da kocam modu enerjisi alıyorum
bildigim kadariyla Türkçede böyle bir ifade var. etimolojisi belki tartışılabilir. ama yöresel söylemde de, literatürde de geçiyor. göz kanatacak bir durum yok.Ya ne olur darilmayin da gayet guzel yazip kendini ifade ediyorsun. Şu annemgille ne ya. Allah inizi severseniz. Turkce de boyle bir kelime yok. Insanin okurken gözü kaniyor.
Sizin öneriniz. Onun ailesi geldiği zaman aynı şekil mi davranayım? Kimseyi evime kabul etmeyeyim mi?Tükürdüğünü yalayacak isen hayır tabiki
Dönmemek demek boşanmak demek
Boşanmanın blöf olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Evliliği zedeliyor
Aynen ben de y kuşağıyım, ben çocukken çok duyardım bu kullanımı.Var, evet. Ama standart kullanılan dilde yeni nesil artık pek kullanmıyor. Biraz kırsal kaçıyor açıkçası.
Ben çocukken daha sık kullanılırdı, y kuşağıyım. :)
Şimdi kullanınca "köylü" bulanlar var.
Gil yerine -ler çoğul eki kullanılıyor artık çoğu yerde.
Şimdi sen orta yol için hazırsın adamın kafasında mutlak doğru gitmemen ve onların gelmemesi ise o iş biraz zor.Hayır inanın öyle biri değilim. Hataysa hata. Kabul ederim affetmem. Ama bu çıkmaza bi yol bulmak istiyorum.
İnşallah öyle olmaz. Çünkü tek sıkıntımız bu. Beni yoran ve üzen tek şey bu..Senin sonun o olacak zaten söyleyeyim sana
Eşim şey diyor 3 4 ayda bir gideriz. 1 gece kalır döneriz.Şimdi sen orta yol için hazırsın adamın kafasında mutlak doğru gitmemen ve onların gelmemesi ise o iş biraz zor.
Senin tek ailen benim diyor. Ben ne olacağım diyor. Sizi özleyeceğim diyor. Ne yemek yiyeceğim diyor…konu sahibine de bir düzeltme yapayım. kişinin duygularını, hele ki eşine karşı açıkça dile getirmesi manipülasyon değildir. ben eşinizi haklı buldum
Yeter mı yaEvet anneme yetmiyor. Seni istemiyorum torunumu istiyorum demeler başladı artık :) E bende özlüyorum. Bazen sıkılıyorum.
Öyle dediğinde şak diye tamam seninkilerde 3-4 ayda bir gelir 2 saat oturur gider desenizeEşim şey diyor 3 4 ayda bir gideriz. 1 gece kalır döneriz.