Annemgile giderken…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size kaçtır yazıyorum bu öz Türkçe bir kullanım, insanın kendi diliniz konuşması nasıl yanlışlık veya cehalet olabilir? Yazdığınız son derece anlamsız ve aptalca kusura bakmayın. Yanlışınızı kabul edin Türkçe konuşmak kimseyi cahil yapmaz, insanlara burda kendi dilini kullanma yazamazsınız kendi dilinin kullanan insanlara da burdan laf edemezsiniz.

dhdddggdg son paragrafa cevap dahi yazmıyorum benim gittiğim okulalrın kapısından dahi geçemzsiniz burda beni tanıyanlar bilir.
Yani çocukluktan beri o şekilde konuşuyorum. Bunun bir hata olduğunu şuan anladım. Ama şuan bu yazanları önemseyemiyorum.

Size kaçtır yazıyorum bu öz Türkçe bir kullanım, insanın kendi diliniz konuşması nasıl yanlışlık veya cehalet olabilir? Yazdığınız son derece anlamsız ve aptalca kusura bakmayın. Yanlışınızı kabul edin Türkçe konuşmak kimseyi cahil yapmaz, insanlara burda kendi dilini kullanma yazamazsınız kendi dilinin kullanan insanlara da burdan laf edemezsiniz.

dhdddggdg son paragrafa cevap dahi yazmıyorum benim gittiğim okulalrın kapısından dahi geçemzsiniz burda beni tanıyanlar bilir.
son paragrafa cevaben ;
O yüzden mi benimle sidik yarışındasın 🤣🤣🤣

Konu sahibinin ailesine ayda 5-6 gun gitmesi niye Cok görülmüş
Bende bir anneyim
Evlat anne bağı bu
Nedir bes altı gün görmek nıye abarttınız?
gidip kalma imkanı varsa gitsin tabi
Kocası akşama kadar isteyken kadında cocukta sıkılıyordur degısıklık herkese ıyı gelır bu yonden de bakılabilir
Evlendik dıye adamın 7*24 köle izaurası prangalısı degılız
Evlendik dıye anamızı babamızı satmadık noluyor yahu
Ne bu evlendin sen farkında mısınlar
Yıl hesabına vurup Cok fazla dıye ortaya dokmeler
Siz birde onu anneye sorun yetmiyordur bile

Konu sahibinin ailesine ayda 5-6 gun gitmesi niye Cok görülmüş
Bende bir anneyim
Evlat anne bağı bu
Nedir bes altı gün görmek nıye abarttınız?
gidip kalma imkanı varsa gitsin tabi
Kocası akşama kadar isteyken kadında cocukta sıkılıyordur degısıklık herkese ıyı gelır bu yonden de bakılabilir
Evlendik dıye adamın 7*24 köle izaurası prangalısı degılız
Evlendik dıye anamızı babamızı satmadık noluyor yahu
Ne bu evlendin sen farkında mısınlar
Yıl hesabına vurup Cok fazla dıye ortaya dokmeler
Siz birde onu anneye sorun yetmiyordur bile
Evet anneme yetmiyor. Seni istemiyorum torunumu istiyorum demeler başladı artık :) E bende özlüyorum. Bazen sıkılıyorum.

Ya ne olur darilmayin da gayet guzel yazip kendini ifade ediyorsun. Şu annemgille ne ya. Allah inizi severseniz. Turkce de boyle bir kelime yok. Insanin okurken gözü kaniyor.
bildigim kadariyla Türkçede böyle bir ifade var. etimolojisi belki tartışılabilir. ama yöresel söylemde de, literatürde de geçiyor. göz kanatacak bir durum yok.

Var, evet. Ama standart kullanılan dilde yeni nesil artık pek kullanmıyor. Biraz kırsal kaçıyor açıkçası.
Ben çocukken daha sık kullanılırdı, y kuşağıyım. :)
Şimdi kullanınca "köylü" bulanlar var.
Gil yerine -ler çoğul eki kullanılıyor artık çoğu yerde.
Aynen ben de y kuşağıyım, ben çocukken çok duyardım bu kullanımı. 😄 ben de kullanmıyorum da böyle bir şey yok denince şaşırıyorum.

Hayır inanın öyle biri değilim. Hataysa hata. Kabul ederim affetmem. Ama bu çıkmaza bi yol bulmak istiyorum.
Şimdi sen orta yol için hazırsın adamın kafasında mutlak doğru gitmemen ve onların gelmemesi ise o iş biraz zor.

Evet anneme yetmiyor. Seni istemiyorum torunumu istiyorum demeler başladı artık :) E bende özlüyorum. Bazen sıkılıyorum.
Yeter mı ya
Anne
Ah annelik🥹🩷 gidin yanlış yaptıgınız bişey yok
Size olumsuz yorum yapanlar anneye nıye gidiyosun sureklı, evlenmeseydın o zaman diyenler zaten anne kız ılıskıleri sorunlu olanlar
Anne sevgisi pek gormemısler😐onları seven bekleyen anneleri yok
Cok üzücü😞

Başta süre fazla eşiniz haklı diyecektim ama kendisi ne sizin gitmenizi istiyor ne ailenizin gelmesini. Kendi ailesi içinse durum tam tersi.
Ailenizi tamamen yok sayın istiyor beyfendi.
Asla iyi niyetli değil. Özlerim falan da hikaye.
Ayda bir gidip 2-3 gün kalın, surat asıyorsa assın. İnsan olsun bir siz gidin bir aileniz gelsin bir denge kurarsınız öyle ama bu şekilde ne düşündüğünü umursamanız hata.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X