Annemgile giderken…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaş Türkçe bilen kimse kalmadı mı memlekette, ortaokulda Türkçe dersi de mi görmediniz??? -gil eki özbeöz Türkçe bir kullanımdır, eklendiği sözcüğe aile ve/veya topluluk anlamı katar. Burda ghosting mhosting, toxic ilişki yazmayı biliyorsunuz da kendi dilinizi mi bilmiyorsunuz??? Anadolu şivesi, yerel kullanım biçimi vb değildir bu kullanım gayet normal bir kullanımdır, bilmiyorsanız yorum yapmayın. Bilmiyorsanız da lütfen öğrenin: +gil EKİ ÜZERİNE ETİMOLOJİK BİR DEĞERLENDİRME

TDK da rahatsız olmak demek

TDKda böyle bir sözcük yok dostum, tamamiyle 'irritation'dan getirip kullanılan uydurma bir sözcük. İrritation = rahatsızlık, sizin kullandığınız uydurma sözcükler=rahatsız olmak. Türkçesi rahatsız olmak, rahatsızlık duymak yani.

Evet sürekli öyle diyor. Ben senin ailenim. E özlüyorum ama annemi kız kardeşimi. Bana gelemiyorlar zaten. E bari ben gideyim. Zaten çocuk büyüyüp okula gidince kısıtlı zamanlarda gideceğim.
Babanz yok anladgm kadaryla eğer oyleyse öye bi giderim ki... bana ihtiyaclari varsa ve bana da duygusal olarak yanlarinda olmak iyi geliyorsa beni kimse engelleyemez... evime gelemiyorlar derken bu cümlenin altinda ailenize yansiyan bir istenmeme durumu bu konuda yaşanan bir tartisma varsa onun aileside evimize giremez. Adaletli olmak gerekir o benim aileme nasilsa bende onun ailesine öyle olurum. Cadiyim ben hakkimi söke söke alirim. Yok öyle aman tadimiz kacmasin modu... eşim tadimi kacirirsa kendi tadida kacar hic affetmem....

Arakadş Türkçe bilen kimse kalmadı mı memlekette, ortaokulda Türkçe dersi de mi görmediniz??? -gil eki özbeöz Türkçe bir kullanımdır, eklendiği sözcüğe aile ve/veya topluluk anlamı katar. Burda ghosting mhosting, toxic ilişki yazmayı biliyorsunuz da kendi dilinizi mi bilmiyorsunuz??? Anadolu şivesi, yerel kullanım biçimi vb değildir bu kullanım gayet normal bir kullanımdır, bilmiyorsanız yorum yapmayın. Bilmiyorsanız da lütfen öğrenin: +gil EKİ ÜZERİNE ETİMOLOJİK BİR DEĞERLENDİRME
Siz kullanın madem
Bakalım girdiğiniz ortamlar iş hayatı vs. bunu nasıl karşılayacak ?

Eki Görüntüle 3502474
Ya arkadaşlar, var böyle bir kullanım Anadoluda. Ben de böyle yorumlara hayret ediyorum. 😄
Var, evet. Ama standart kullanılan dilde yeni nesil artık pek kullanmıyor. Biraz kırsal kaçıyor açıkçası.
Ben çocukken daha sık kullanılırdı, y kuşağıyım. :)
Şimdi kullanınca "köylü" bulanlar var.
Gil yerine -ler çoğul eki kullanılıyor artık çoğu yerde.

eşin de az manipüle etmiyor sanada hak verdiğim kısımlar var ama orta yolu bulmak lazım
Kocası kaşınıyor, evime annem babam giremeyecekse eşikten sokmam anne babasını.
Evet çok sık ve süre uzun da, bence konu sahibi rahat ettiği mutlu olduğu yere kaçıyor farkında değil

Siz kullanın madem
Bakalım girdiğiniz ortamlar iş hayatı vs. bunu nasıl karşılayacak ?

Kullanıyorum zaten, kullanırım da. kendi dilimin tüm zenginliğini istediğim gibi kullanırım güzel konuşmamla ve yazmamla da ancak çevremin takdirini toplarım. Türkçe konuşuyorum diye 'irrite olacak' gariban cahillere de birer Türkçe gramer kitabı hediye ederim okuyup öğrensinler.

Kocası kaşınıyor, evime annem babam giremeyecekse eşikten sokmam anne babasını.
Evet çok sık ve süre uzun da, bence konu sahibi rahat ettiği mutlu olduğu yere kaçıyor farkında değil
Aynen öyle Freyam çok iyi anlıyorum arkadaşı tek başına çocukla mutsuz olup evde olacağına annesine gitmek istemesi en doğal hakkı…
Orta yol bulmak zorundalar…

Kocanın ailesi gelince rahatı bozulmuyor

Evet ilk yazdığın mesaja göre abartıyorsun diyecektim ki sonraki cevaplarına bakınca severek evlendiğin eşin cami önünden alınmış çöpsüz üzüm gibi ol falan istiyor heralde.
Beni çok rahatsız etti senin de evin olan evine aileni çağıramaman bu şekilde kısıtlanman ve duygusal bir baskı oluşturması epeyce itici.
Tayin işi ailesinin memleketinde olduğu için istemediğinden ya da olmayacak yerleri yazdığından çıkmıyor olmasın.
Sanki evlenmeden evvel kandırılmış gibisin, vaatler ve yaşanılanlar farklı gibi heralde.
İşin varmış ekonomik özgürlük elden gitmiş, çalışan ve yaşadığı yere göre büyük yerden küçüğe giden parasız kalan bir kadın için oldukça zor bir süreç seninki. Evet ziyaret süresi çok gibi duruyor da sen bunalımdan kaçmak için ailene sığınıyor gibisin.
Eşinin yemek bulaşığı ne olacakmış annesigil aynı yerdeymiş gitsin annesine orada kalsın bir kaç gün ölmez açlıktan.
Arabayı çocukla gitmene rağmen sana vermemesi de itici geldi bana, ya aşkım çocuk yolda telef olmasın rahatça git gel diyeceği yerde küçük sosyal etkinlik olmayan belki de yürüme mesafesi işi olan bir yerde neyine araç lazım devlet memuruna çözemedim.
Sen köleden hallice olmadığına emin misin?
Çok sık gitmek neyse de anam babam evime gelemiyorsa, benim anne babama gitmeme mırın kırın ediyorsa eşim vallahi ortalığı yıkarım büyük konuşmak istemiyorum ama. Benim ailem giremiyorsa evime onunki de giremez. Benimle eşim de gelmiyorsa ben de onunla gitmem. Her şey karşılıklı.
İnanın ben evime kim gelmiş gitmiş sıkıntı etmiyor. Onun ailesi günübirlik gidip gelebiliyor. Aynı yerde yaşıyoruz. Ama benim ailem gelirse 1 gece kalmak zorunda. Çünkü tek sefer var otobüs için. Oda ben rahat edemiyorum diyor. Benim aileme gitmekten başka sorunumuz yok çok mutluyuz her şey miss… atanamamış olsam da çok güzel bir maaşım vardı. İşim sabah 8 -5 di. Allah var maddi konuda eşim hiç kısıtlamaz beni. Sevgisindende eminim. Ama sanki beni seçim yapmaya zorluyor. Bu çok üzüyor beni..

Aynen öyle Freyam çok iyi anlıyorum arkadaşı tek başına çocukla mutsuz olup evde olacağına annesine gitmek istemesi en doğal hakkı…
Orta yol bulmak zorundalar…
Orta yolu bulamıyoruzzzz. Ben eşimin kızımın yanımda olmasını istiyorum diyor… Ne desem ki..

İnanın ben evime kim gelmiş gitmiş sıkıntı etmiyor. Onun ailesi günübirlik gidip gelebiliyor. Aynı yerde yaşıyoruz. Ama benim ailem gelirse 1 gece kalmak zorunda. Çünkü tek sefer var otobüs için. Oda ben rahat edemiyorum diyor. Benim aileme gitmekten başka sorunumuz yok çok mutluyuz her şey miss… atanamamış olsam da çok güzel bir maaşım vardı. İşim sabah 8 -5 di. Allah var maddi konuda eşim hiç kısıtlamaz beni. Sevgisindende eminim. Ama sanki beni seçim yapmaya zorluyor. Bu çok üzüyor beni..
Eşinin yaptığı ayıp canım. Onun anası danası girsin çıksın sana gelince rahat edemiyorum. Alma eve ben de edemiyorum rahat de madem

İşte sıkıntı edeceksin tek çözümü bu. Onun sıkıntı ettiği durumları sen de edeceksin ki seni anlayacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X