Annemgile giderken…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar merhaba. Bi konu çok canımı sıkıyor. 4 yıllık evliyim. Ne zaman annemgile gitmek istesem muhakkak eşimle bi sürtüşme yaşıyoruz. 1 hafta kalayım diyorum yok 3 gün kal diyor. Sürekli bi manipüle etme durumu oluyor. Sen gideceksin ben senle kızımı özleyeceğim insan biraz düşünür ben seni bırakıp gitsem hoşuna gider mi. Çalışıyorum hiç demiyorsun bu adamın yemeği ne olacak vs vs. Her gidişimde en fazla 5-6 gün kalıyorum. Öyle aylarcada değil. Sürekli aramız bozuk ayrılıyoruz. Kaldığım süre boyunca aramız limonu oluyor. Eve döndüğümde hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Annemgille 1 buçuk 2 saatlik mesafede oturuyorum ama iki ayda 1 gidiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Eşiniz haklı. İki gün yeter

Yani ben çocuğumu bir gün görmesem özlerim. Adam bir hafta uzak kalıyor az değil cidden
Evet özler. Bende özlerim. 1 saat dahi ayrı kalmak istemem. Ama çok sıkılıyorum. Yapacak hiç bir şey yok. Tek aktivite market gezmek. Bakınebileceğim kurumsal bir mağaza bile yok. Belki bunlar bazılarına göre saçma sebeplerdir. Ama yıllardır çalışıyordum işim vardı bi şekilde zamanım geçiyordu.

1 saatlik yol dediğiniz yerde 1 hafta kalmak bana da fazla geldi. Sıkılıyorsanız gün içinde gidip dönemez misiniz, çocuk için de fazla düzen bozucu bi şey bu bence
Benim anamda 1 saat uzağımda olsa valla akşamına döner evimde yatarım insanın evi gibisi yok ki 1hafta çok

Evet özler. Bende özlerim. 1 saat dahi ayrı kalmak istemem. Ama çok sıkılıyorum. Yapacak hiç bir şey yok. Tek aktivite market gezmek. Bakınebileceğim kurumsal bir mağaza bile yok. Belki bunlar bazılarına göre saçma sebeplerdir. Ama yıllardır çalışıyordum işim vardı bi şekilde zamanım geçiyordu.
Annene gittiğinde de dışarı çıkıp kahve içip gezip bir kaç gün kalıp dönebilirsin hayatım ben olsam sabahtan gider kahvaltımızı yapar dışarı çıkarım gezerim akşam evime dönerim

Ya ne olur darilmayin da gayet guzel yazip kendini ifade ediyorsun. Şu annemgille ne ya. Allah inizi severseniz. Turkce de boyle bir kelime yok. Insanin okurken gözü kaniyor.
İç Anadolu'da annemgil, babamgil, dayimgil diye söylenir, Türkçe'de yoktur ama dilde vardir, sizin bilmemeniz bu durumu değiştirmez.

Ebrulibayan Ebrulibayan kocanız haksız değil. (İlk mesaja göre yanıt verdim)

Eşiniz ne kadar bencil
Hem ailenizi kabul etmiyor hem kendi ailesi ile yaşıyor
Hem sizinle gelmiyor hem sizin gitmenize izin vermiyor
Arabası da lazımmış paşanın onu da kullandırtmıyor

Tam eş yapılıp çocuk yapmalık adammış
Evlerden ırak

Küserse küssün anasına sarılıp ağlasın alın çocuğunuzu gidin

Annene gittiğinde de dışarı çıkıp kahve içip gezip bir kaç gün kalıp dönebilirsin hayatım ben olsam sabahtan gider kahvaltımızı yapar dışarı çıkarım gezerim akşam evime dönerim
Evet çok haklısınız. 1 günde kalsam 1 haftada kalsam hep bi söylenme oluyor.

Bu sorunu çözmeye çok çalıştık. Benlik sıkıntı yok isteyen gelebilir. Ama eşim rahat edemediğini söylüyor. E bana gelemeyen olunca ben gideyim bari diyorum.
Valla kusura bakma ama bu evin enayisi sen misin? Paşa beyimiz anasını babasını her istediğinde gidip görecek, üstüne onun ailesi her istediğinde ziyarete gelecek ama senin ailen evine gelemediği gibi sen de onlara gidemeyeceksin öyle mi? Kısasa kısastan başka şansın yok. Madem öyle "Benim ailem gelemiyorsa senin ailen de gelmeyecek, eğer ben gidemiyorsam sen de gitmeyeceksin" diyip oturtacaksın kocanı. Bu çifte standart neden?

Evet özlüyorum. Çünkü çok yakınımı kaybettim. Annemide aniden kaybetmek istemiyorum.
Eşim eve biri geldiği zaman rahat edemediğini söylüyor. O yüzden kimseye gel demiyorum.
Kocanın ailesi gelince rahatı bozulmuyor
Evet oturmaya geliyorlar. Aynı yerde yaşıyoruz zaten. Ben evime kim gelip gitmiş sorun etmiyorum.
İlk zamanlar çalışıyordum sonra işten çıktım. Eşimle aynı işi yapıyoruz. O devlette ben özeldeydim. Ailem gelemiyor evime. Bi benim gitme şansım var. Evet şuan evin tüm işi bende.
Evet ilk yazdığın mesaja göre abartıyorsun diyecektim ki sonraki cevaplarına bakınca severek evlendiğin eşin cami önünden alınmış çöpsüz üzüm gibi ol falan istiyor heralde.
Beni çok rahatsız etti senin de evin olan evine aileni çağıramaman bu şekilde kısıtlanman ve duygusal bir baskı oluşturması epeyce itici.
Tayin işi ailesinin memleketinde olduğu için istemediğinden ya da olmayacak yerleri yazdığından çıkmıyor olmasın.
Sanki evlenmeden evvel kandırılmış gibisin, vaatler ve yaşanılanlar farklı gibi heralde.
İşin varmış ekonomik özgürlük elden gitmiş, çalışan ve yaşadığı yere göre büyük yerden küçüğe giden parasız kalan bir kadın için oldukça zor bir süreç seninki. Evet ziyaret süresi çok gibi duruyor da sen bunalımdan kaçmak için ailene sığınıyor gibisin.
Eşinin yemek bulaşığı ne olacakmış annesigil aynı yerdeymiş gitsin annesine orada kalsın bir kaç gün ölmez açlıktan.
Arabayı çocukla gitmene rağmen sana vermemesi de itici geldi bana, ya aşkım çocuk yolda telef olmasın rahatça git gel diyeceği yerde küçük sosyal etkinlik olmayan belki de yürüme mesafesi işi olan bir yerde neyine araç lazım devlet memuruna çözemedim.
Sen köleden hallice olmadığına emin misin?
Çok sık gitmek neyse de anam babam evime gelemiyorsa, benim anne babama gitmeme mırın kırın ediyorsa eşim vallahi ortalığı yıkarım büyük konuşmak istemiyorum ama. Benim ailem giremiyorsa evime onunki de giremez. Benimle eşim de gelmiyorsa ben de onunla gitmem. Her şey karşılıklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X