Annemgile giderken…

Kızlar merhaba. Bi konu çok canımı sıkıyor. 4 yıllık evliyim. Ne zaman annemgile gitmek istesem muhakkak eşimle bi sürtüşme yaşıyoruz. 1 hafta kalayım diyorum yok 3 gün kal diyor. Sürekli bi manipüle etme durumu oluyor. Sen gideceksin ben senle kızımı özleyeceğim insan biraz düşünür ben seni bırakıp gitsem hoşuna gider mi. Çalışıyorum hiç demiyorsun bu adamın yemeği ne olacak vs vs. Her gidişimde en fazla 5-6 gün kalıyorum. Öyle aylarcada değil. Sürekli aramız bozuk ayrılıyoruz. Kaldığım süre boyunca aramız limonu oluyor. Eve döndüğümde hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Annemgille 1 buçuk 2 saatlik mesafede oturuyorum ama iki ayda 1 gidiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
1,5 saat mesafeye neden 1 hafta kalmalı gidiyorsunuz? İki haftada bir haftasonları ailece gidip 1 gece kalıp dönün. Günübirlik bile gidilir.

1.5 saatlik mesafe çok değil ki bir hafta kalıyorsunuz. istanbulda bu mrsafede insanlar ise gidip geliyor her gün. 2 ayda bir bir hafta kalmaya gideceğiniz 15 günde bir günü birlik veya bir iki gün kalmaya gidip gelin.
Aynı şeyi eşime söyledim. 10 günde bir gideyim 1 gün kalıp döneyim dedim yok diyor onada. Yanımdan ayrılma diyor.

Hayıflanmıyorum. Sadece hobi edin diyenlere cevap verin. Çalışıyordum ilk zamanlar. Sonra bazı sebeplerden dolayı işten çıktım. O memur tayini çıkar diye düşündük hep. Sonra tayin işi olmadı hiç. Çalıştığım zamanlar gidemiyordum zaten. İkimizde mutlu huzurluyduk. Sonra ben işten çıktım. Her annemlere gideyim dediğimde sürtüşmeye başladık.
Ailenizi çok mu özlüyorsunuz ?

Bir gece yatıp geri dönebilirsiniz. Arada da aileniz gelsin. Araç kullanırsanız daha iyi olur. Günlük gidip görüp dönersiniz.

Eşim 1 saat işe gidip geliyor 13 yıldır 🙄 il dışı...

Bende aileciyim. Uzak olsalar özlerim.
Ailesi gelmiyormuş ama nedenini söylemiyor.
Ebrulibayan Ebrulibayan yoksa görüşüyorlar mi?
Ona göre yorum yaparız bizde

Hayıflanmıyorum. Sadece hobi edin diyenlere cevap verin. Çalışıyordum ilk zamanlar. Sonra bazı sebeplerden dolayı işten çıktım. O memur tayini çıkar diye düşündük hep. Sonra tayin işi olmadı hiç. Çalıştığım zamanlar gidemiyordum zaten. İkimizde mutlu huzurluyduk. Sonra ben işten çıktım. Her annemlere gideyim dediğimde sürtüşmeye başladık.
Şimdi anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz evde iken her işi halleden sizsiniz yemek bulaşık vs eşinizde bunun rahatlığına alışmış, birde yol parası harçlığı vs derken ekstra da masraf oluyor bir yerden bir yere gitmek için hem kendi konforu hem de maddiyat yüzünden bu kadar sık gitmenizi ve orada kalmanızı istemiyor olabilir diye düşündüm. Aileniz de veiniz müsait ise arada size gelebilir kalmak için. Benim ailemde aynı mesafede senede bir iki onlar gelir 2-3 gün kalıp dönerler bayramdan bayrama da biz gideriz , birde ara tatillerde ve yazın kızım onlarla kalıyor onu bırakıp almaya gideriz onun harici ekstra bir durum yoksa gitmem zaten çalışıyorum evde de işlerim oluyor her gün araşmak yetiyor. Onlarda sık gelmez çalışıyoruz kız okula gidiyor haftasonu kursları falan var evde kimse yok zaten.

Şimdi anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz evde iken her işi halleden sizsiniz yemek bulaşık vs eşinizde bunun rahatlığına alışmış, birde yol parası harçlığı vs derken ekstra da masraf oluyor bir yerden bir yere gitmek için hem kendi konforu hem de maddiyat yüzünden bu kadar sık gitmenizi ve orada kalmanızı istemiyor olabilir diye düşündüm. Aileniz de veiniz müsait ise arada size gelebilir kalmak için. Benim ailemde aynı mesafede senede bir iki onlar gelir 2-3 kalıp dönerler bayramdan bayrama da biz gideriz , birde ara tatillerde ve yazın kızım onlarla kalıyor onu bırakıp almaya gideriz onun harici ekstra bir durum yoksa gitmem zaten çalışıyorum evde de işlerim oluyor her gün araşmak yetiyor.
İlk zamanlar çalışıyordum sonra işten çıktım. Eşimle aynı işi yapıyoruz. O devlette ben özeldeydim. Ailem gelemiyor evime. Bi benim gitme şansım var. Evet şuan evin tüm işi bende.

Kızlar merhaba. Bi konu çok canımı sıkıyor. 4 yıllık evliyim. Ne zaman annemgile gitmek istesem muhakkak eşimle bi sürtüşme yaşıyoruz. 1 hafta kalayım diyorum yok 3 gün kal diyor. Sürekli bi manipüle etme durumu oluyor. Sen gideceksin ben senle kızımı özleyeceğim insan biraz düşünür ben seni bırakıp gitsem hoşuna gider mi. Çalışıyorum hiç demiyorsun bu adamın yemeği ne olacak vs vs. Her gidişimde en fazla 5-6 gün kalıyorum. Öyle aylarcada değil. Sürekli aramız bozuk ayrılıyoruz. Kaldığım süre boyunca aramız limonu oluyor. Eve döndüğümde hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Annemgille 1 buçuk 2 saatlik mesafede oturuyorum ama iki ayda 1 gidiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Bir hafta annenlerde napıyosunuz ? Yani iki ayda gitmek normal ben bekar olduğum halde anneme bu kadar gitmiyorun

Ya ne olur darilmayin da gayet guzel yazip kendini ifade ediyorsun. Şu annemgille ne ya. Allah inizi severseniz. Turkce de boyle bir kelime yok. Insanin okurken gözü kaniyor.

Çocuğunla ilgilen kendine hobi edin kendini geliştir. Böylece annemgil gibi kelimeleri kullanmaktan da sıyrılacaksın .
IMG_7073.jpeg

Ya arkadaşlar, var böyle bir kullanım Anadoluda. Ben de böyle yorumlara hayret ediyorum. 😄

X