- 14 Haziran 2023
- 6.332
- 19.373
- 33
-
- Konu Sahibi Ebrulibayan
Benim ailem gelemiyorsa evime baskasi da gelemezDiyor kim gelirse gelsin rahat etmiyorum. Ama ailesi gelip kalamaz çünkü aynı mahallede oturuyoruz zaten. Öyle kalma durumu olmuyor.
Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız. Annem boşver kızım senin huzurun önemli sen gelirsin yeter diyor. Oda farkında rahat edemediğinin o yüzden gelip gitmiyor. Aynen dediğiniz gibi yapıyor ben gidiyorum aileme. 5 gün kalıp dönüyorum. Bu süre zarfında eşimle bozuk oluyoruz farkındayım ama sorduğum zaman yooo ben gayet normalim diyor. Ama yok normal zamanda ağzından aşkım düşmez :) sadece bu durum böyle olsun istemiyorum. Sırf aileme gitmek istediğim için duygusallıktan vurulmak istemiyorum. Şunu da belirteyim kendisininde asla benden ayrı sosyal hayatı yok. Nereye gitsek beraber gidiyoruz. Eşimle aramızdaki tek fark onun ailesi yanında aile özlemi çekmiyor. Babası annesi abisi… Ama demekki aynı şeyi onada yaşatmam lazım. Bunu yapacağım.Anladığım kadarıyla eşinizin ailesi yakınınızda, eşiniz ne zaman ailesi görmek istese rahatça gidip görüyor ama siz 2 ayda 1 görebiliyorsunuz, gitmişken de 3-5 gün kalayım diyorsunuz, eşiniz ailesine sizi de koşa koşa götürürken, söz konusu sizin aileniz olunca mırın kırın ediyor değil mi?
Duygu sömürülerine kulak asmayın, hadi kocacığım ben gidiyorum öptüm baaaay deyip gidin.
2 ayda 1, 3-5 gün yalnızlıktan ve açlıktan ölmez, eşiniz iyi biri olabilir size evladına sevgisininde de sıkıntı yoktur ama aileniz konusunda düşüncesiz ve bencil, ailelerin yaşadığı yerleri değiştirme imkanı olsaydı, o ailesini sık sık göremeseydi de siz 2 ayda 1 görüşmesine tavır yapsaydınız sizi takacak mıydı veya onun ailesi size yatılı gelse, siz biri gelince rahat edemiyorum deseydiniz.
Dediğim gibi eşiniz iyi bir eş iyi bir baba olabilir ama duygularında bencil, siz ağaç kovuğundan çıkmadınız aileniz de belli ki ılımlı insanlar, damatlarının bu yaptığına kırılsalar da öncelikleri sizin mutluluğunuz, kayınvalideniz olsa size inat evinizin salonuna çadır kurardı, yatsın kalksın dua etsin siz de aileniz de yumuşak insanlarsınız, bu esevgi dolu yumuşak halinizi suistimal etmesine izin vermeyin.
Zaten eşşek gibi KPSS çalışacağım. Bu yıl virgülle kaybettim çok üzüldüm. Tekrar böyle olmasına izin vermeyeceğim.Atan memleketine de kocanı eş durumu ile yanına al bu iş anca böyle çözülür
Artık bende etmeyeceğim. Bir çok kişi aynı şeyi demiş. Kıssasa kısas.Benim ailem gelemiyorsa evime baskasi da gelemez
1 gun misafir edemiyorsa bende onun ailesini misafir etmem sahsen
Sorun ne biliyor musunuz haftada 1 2 de gitmem eşim için sıkıntı. O zaman da diyor ki her hafta her hafta gidilir mi. Eşime kalsa 3 4 ayda bir gidelim. 1 gece kalıp dönelim.Silmekle alakası yok bunu sizde biliyorsunuz.
Günü birlik de gidebilirsiniz bunu haftada 1- 2 de yapabilirsiniz, onlar gelebilir.
Bu durumu çok abartirsanız boşanmanız yakındır. O zaman sık sık o gittiğiniz Aileniz de size değer vermez bunu bir kenara yazın.
Laf ederse aciklaArtık bende etmeyeceğim. Bir çok kişi aynı şeyi demiş. Kıssasa kısas.
Ailenize gidip kalmanız yanlış anlaşılmış, konunun ana içeriğinde de belirtmemişsiniz o yüzden arkadaşlar annenizin yaşadığı yere günde sadece bir kere toplu taşıma gittiğini bilmiyor, anladığım kadarıyla İstanbul Ankara İzmir gibi ulaşımı rahat bir şehirde de yaşamıyorsunuz, o yüzden 1-2 saatlik yol dahi eziyet, bu yüzden de haftada bir gitmek yerine 2 ayda 1 gidip birkaç gün kalmalı bir yöntem bulmuşsunuz kendinize, çocuğunuzunda henüz 3-4 yaşında olduğunu göz önünde bulundurursak, gitmişken anneannesiyle rahatça vakit geçirsin sosyalleşsin diye de kalıyorsunuz.Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız. Annem boşver kızım senin huzurun önemli sen gelirsin yeter diyor. Oda farkında rahat edemediğinin o yüzden gelip gitmiyor. Aynen dediğiniz gibi yapıyor ben gidiyorum aileme. 5 gün kalıp dönüyorum. Bu süre zarfında eşimle bozuk oluyoruz farkındayım ama sorduğum zaman yooo ben gayet normalim diyor. Ama yok normal zamanda ağzından aşkım düşmez :) sadece bu durum böyle olsun istemiyorum. Sırf aileme gitmek istediğim için duygusallıktan vurulmak istemiyorum. Şunu da belirteyim kendisininde asla benden ayrı sosyal hayatı yok. Nereye gitsek beraber gidiyoruz. Eşimle aramızdaki tek fark onun ailesi yanında aile özlemi çekmiyor. Babası annesi abisi… Ama demekki aynı şeyi onada yaşatmam lazım. Bunu yapacağım.
Eşinizde abartmasın sizde abartmayın orta yolu bulmanız lazım. Bir de siz eşinizin ailesine kisasa kısas yapmayın onların ne günahı var?Sorun ne biliyor musunuz haftada 1 2 de gitmem eşim için sıkıntı. O zaman da diyor ki her hafta her hafta gidilir mi. Eşime kalsa 3 4 ayda bir gidelim. 1 gece kalıp dönelim.
Ohoooo eşiniz ailenize giden tüm yolları tıkıyorsa iyi yapıyorsunuz 2 ayda bir gidip kalarak, ona gelmem buna gelmem, eşinizin başka isteği var mıymış sorun bakalım, yok yok bencil derken ayıp mı ettim diyordum ama kusura bakmayın eşiniz bencil.Sorun ne biliyor musunuz haftada 1 2 de gitmem eşim için sıkıntı. O zaman da diyor ki her hafta her hafta gidilir mi. Eşime kalsa 3 4 ayda bir gidelim. 1 gece kalıp dönelim.
Evet empati kurmaktan yoksun. Maalesef.. Şuan 4 yıllık evliyiz,umarım alışır.Ohoooo eşiniz ailenize giden tüm yolları tıkıyorsa iyi yapıyorsunuz 2 ayda bir gidip kalarak, ona gelmem buna gelmem, eşinizin başka isteği var mıymış sorun bakalım, yok yok bencil derken ayıp mı ettim diyordum ama kusura bakmayın eşiniz bencil.
Ya işte bende öyle diyorum. Ailelerin suçu yok. Evlatlarının evi,evlatlarına duydukları özlem bunda hata yokki. Ama burda herkes sende aynısını yap sadece nasıl bişey olduğunu bilsin diyor. Belki o zaman beni anlar.Eşinizde abartmasın sizde abartmayın orta yolu bulmanız lazım. Bir de siz eşinizin ailesine kisasa kısas yapmayın onların ne günahı var?
Siz anlaşamıyorsunuz aileleri neden perişan ediyorsunuz?
Asıl soruna odaklanın.
Siz meselenizi yatakta çözersiniz. Fakat Aile, sizin tepkilerinizi asla unutmaz ve size istediğiniz gibi davranmazlar.
Evet ulaşımı çok çok az. Bide çok geç gidiyorum zaten. O yüzden biraz kalmak istiyorum. Yaşadığım yerde yapacak hiç bir şey yok. Canım sıkılıyor. Annemgile gittiğimde aklım eşimde kalıyor ama güzel vakit geçiriyorum.Ailenize gidip kalmanız yanlış anlaşılmış, konunun ana içeriğinde de belirtmemişsiniz o yüzden arkadaşlar annenizin yaşadığı yere günde sadece bir kere toplu taşıma gittiğini bilmiyor, anladığım kadarıyla İstanbul Ankara İzmir gibi ulaşımı rahat bir şehirde de yaşamıyorsunuz, o yüzden 1-2 saatlik yol dahi eziyet, bu yüzden de haftada bir gitmek yerine 2 ayda 1 gidip birkaç gün kalmalı bir yöntem bulmuşsunuz kendinize, çocuğunuzunda henüz 3-4 yaşında olduğunu göz önünde bulundurursak, gitmişken anneannesiyle rahatça vakit geçirsin sosyalleşsin diye de kalıyorsunuz.
Normalde İstanbul’da olsanız annenizle aranızda 1 saatlik mesafe olsa ulaşım kolay olduğundan ben de neden kalıyorsunuz derdim ama yaşadığınız şehirde şartlarınız farklı o yüzden hak verdim, eşinize taviz vermeyin, o istediği an tüm ailesini görüyor, siz 2 ayda 1, onda da 3-5 günün suratını yapmasın.
ulasimiz valla bazı erkekler bundan anlıyor, anladığım kadarıyla, ki yanlış anladıysamEşinizde abartmasın sizde abartmayın orta yolu bulmanız lazım. Bir de siz eşinizin ailesine kisasa kısas yapmayın onların ne günahı var?
Siz anlaşamıyorsunuz aileleri neden perişan ediyorsunuz?
Asıl soruna odaklanın.
Siz meselenizi yatakta çözersiniz. Fakat Aile, sizin tepkilerinizi asla unutmaz ve size istediğiniz gibi davranmazlar.
Bunu söylemiştim bir keresinde. Yapma ben seni zorlamıyorum ki diyor.Laf ederse acikla
Senin ailenle sorunum yok
Ama beni darlamandan biktim
Sen ailemi sorun ediyorsan bende senin aileni sorun ederim
Sen yuzume gulmuyorsan bende yuzune gulmem
Kisasa kisas, anca oyle anlayacaksin de
Resmen yazmak istediklerimi yazmışsınız. Çok doğru yazmışsınız. 10 yıl gitmesem git demez. Ama özlüyorum bende varım yokum annem Var sadece. İyi bir baba iyi bir eş. Ama “annemgil” sıkıntısı var. Annemlere gideyim dediğimde bağırıp çağırmıyor sesini yükseltmiyor. Duygusallıktan vuruyor.ulasimiz valla bazı erkekler bundan anlıyor, anladığım kadarıyla, ki yanlış anladıysamEbrulibayan düzeltsin, eşi iyi bir eş iyi de bir baba ama kendi ailesine gelince görüşelim gidelim, her akşam uğrayalım, seni de çocuğumu da gezdireyim sizden hiçbir şey esirgemeyeyim ama bana annemle görüşeyim deme diyen birisi.
Bu kız 1 sene annesine gitmese annene git özlemişsindir, onlar da seni ve torunlarını özlemiştir demeyecek bir koca kendisi ve yine yanlış anlamadıysam kendisi kayınvalidesine giden biri değil ama kendi ailesine eşini çocuğunu götürüyor, kendi ailesi anne baba, kendi ailesi torunu özler ama Ebruli’nin annesi babası çocuklarını torunlarını özlemesin.
Ebruli’nin annesi 4 yılda 1-2 defa kızının evine gelebilmiş, damadının kendisinden rahatsız olduğunu anlamış ki, kızım sen mutlu ol, biz gelmeyelim arada sen gel yeter demiş, ayıptır günahtır, kızın ailesinin ne günahı var peki?
Kadınlar evlenince kocanın malı olmuyorlar, evlenmeden önce kadının ailesini 6 okka yapan erkekler evlenince kadın benim çocuk benim deyip istedikleri gibi at koşturmak istiyorlarsa, kendi ailelerine gelince her gün görüşmekte sakınca görmeyip karısının ailesine gelince mırın kırın ediyorlarsa kısas yapılır.
Kız zaten yemeği sorun eden biri değil normalde ne bulsa yerHatta bugun aksam esine annemlere gidicem de baslat adimi
Sinir oldum cidden
Ne yicem derse de zikkimin pekini de (deme tabi sen bana uymabuzluga birseyler atariz onlari isitirsin de)
Abooo bu çok olurHatta bugun aksam esine annemlere gidicem de baslat adimi
Sinir oldum cidden
Ne yicem derse de zikkimin pekini de (deme tabi sen bana uymabuzluga birseyler atariz onlari isitirsin de)
Bunu söylemiştim bir keresinde. Yapma ben seni zorlamıyorum ki diyor.
Diyomus ya ne yicem diyeKız zaten yemeği sorun eden biri değil normalde ne bulsa yer