Annemgile giderken…

Herkese de nahif cevaplar veriyorsunuz
Çok sakinsiniz

Ben sevdim sizi ama çok üzülürsünüz böyle
Yani genel olarak sakinimdir çok zor sinirlenirim ama sinirlenince gözüm bişey görmez. Oda son nokta olur. Eşim hiç bir konuda üstüme gelmiyor. Annemgile gelince geceye kadar arkadaşlarımla görüşsem dahi laf etmez. Ama işte hep bi söylenme oluyor ailem deyince.. Bakalım nereye kadar söylenecek.

Yani genel olarak sakinimdir çok zor sinirlenirim ama sinirlenince gözüm bişey görmez. Oda son nokta olur. Eşim hiç bir konuda üstüme gelmiyor. Annemgile gelince geceye kadar arkadaşlarımla görüşsem dahi laf etmez. Ama işte hep bi söylenme oluyor ailem deyince.. Bakalım nereye kadar söylenecek.
Alışacak bu duruma da
Siz hiç taviz vermeyin

yani resmen aileniz için gelmesin mi diyor öyle saçma şey mi olur?
anneniz hiç demez mi kızım sana geleceğim diye o zaman ne diyorsunuz annenize?
eşiniz terbiyesizleşmesin.. senin ailen de gelmeyecek o zaman bende rahat edemiyorum diyemiyor musunuz?
Gelmesin demiyor. Ama onu ima ediyor hareket ve tavırlarıyla. Rahat edemiyorum biri yatıya gelince diyor. Otobüs de tek sefer var mecburen gelip kalmak zorundalar. Annem sen huzurlu ol,sadece sen gel yeter diyor. Anne baba bu yani büyüklerimiz ben saygı duyuyorum.

Gelmesin demiyor. Ama onu ima ediyor hareket ve tavırlarıyla. Rahat edemiyorum biri yatıya gelince diyor. Otobüs de tek sefer var mecburen gelip kalmak zorundalar. Annem sen huzurlu ol,sadece sen gel yeter diyor. Anne baba bu yani büyüklerimiz ben saygı duyuyorum.
siz saygı duyuyorsunuz da o sizinkilere saygı duymuyor

Herhalde her erkeğin hayali olabilirsiniz😀
Ne kadar ılımlısınız maşallah.
Kendi ailesi canı istediğinde evimize gelecek, kendisi canı istediğinde gidecek, ben arabamız olduğu halde gidemeyeceğim, onlar gelemeyecek, oldu başka. Çok net ailesiyle görüşmem.
Adamakıllı tavır almasının zamanı gelmiş geciyor bile
Eşine bir hop demesi şart
Tamamıyla ezilen bir kadın profili görüyorum konuda

Kimse eşinin her yaptığını bayılarak kabul etmiyor ama işte bu noktada saygı devreye giriyor. Eşiniz de size ve isteklerinize saygı duymayı öğrenmeli...

Adamakıllı tavır almasının zamanı gelmiş geciyor bile
Eşine bir hop demesi şart
Tamamıyla ezilen bir kadın profili görüyorum konuda
Hayır tamamıyla ezilmiyorum. Öyle anlaşılsın istemiyorum. Gayet mutluyum,eşimin bana olan sevgisinden eminim,saygı çerçevesinde tartışabiliyoruz. Ama konu ailem olunca bana duygu sömürüsü yapıyor gibime geliyor. Bu beni üzüyor. Anne baba bu,yeri doldurulamaz.

Kimse eşinin her yaptığını bayılarak kabul etmiyor ama işte bu noktada saygı devreye giriyor. Eşiniz de size ve isteklerinize saygı duymayı öğrenmeli...
Diğer tüm konularda öyle. Ama annemgile gideyim dediğim zaman adam başlıyor ben ne yapacağım yanlız kalacağım sizi özleyeceğim…..

Bugun yaptiginiz yemekten yarin da yesin
2.gun hazir pizza atsin firina
3.gun disardan yesin
4.gun buzluktaki sarmayi isitsin
5.gun de 2 yumurta kirsin yesin
5 gunu de abartmak neymis oyle yahu
Sanki elini ayagini baglayip oyle gidiyorsunuz
Bulundugunuz yerde goruscek kimse yoksa ailenizle vakit gecirmek istemeniz gayet dogal

5 gun kalmazsiniz da 2 3 gun kalirsiniz olay bu degil
Esinizin size bu durumu dert ettirmesi
Sen ailem soz konusu olunca surat asiyorsun ya daha cok kalasim geliyor orada diyin
O sizin ailenizden rahatsiz oluyorsa sizde aynisini yapin
kendi ailesinden de rahatsiz oluyor mu bari?

Hayır tamamıyla ezilmiyorum. Öyle anlaşılsın istemiyorum. Gayet mutluyum,eşimin bana olan sevgisinden eminim,saygı çerçevesinde tartışabiliyoruz. Ama konu ailem olunca bana duygu sömürüsü yapıyor gibime geliyor. Bu beni üzüyor. Anne baba bu,yeri doldurulamaz.
aman ailedir gelsin anne babadır bu diyorsunuz eve alıyorsunuz da
o sizinkilere bunu yapmıyor anlayın artık

çağırın ailenizi gelsinler.. ona da ailemi çağırıyorum diyin
herkesin ailesi kızına gidiyor özeniyorum bir zhmet biraz rahatın bozulsun diyin
ay sinir oldum

Bu konuda koca duyarı yemişsiniz ya pes gerçekten. Hanımlar 2 saatlik mesafe kısa buna tamamda kadın 2 ayda 1 gidebiliyor bu kısa mesafeye. Hanzo kocası 2 saat dediğimiz o kısa mesafe için karısına çocuğuna araba vermiyor. Her hafta bi gün arabayı alır gider görür ailesini bunuda sağlamıyor. Annesi evine gelse ben rahat edemiyorum diyip kadını darlıyor yahu 4 senede bir elin parmağını geçmemiş gelmeleri ondada kızın burnundan getirmiş rahat edemedim diye. Yapmayın yani bu kocayla gelmedik dünyaya bu ne bu kadar kocamda kocam diyecek. İnsan ailesini 2 ayda bir göremeyecek mi hemde bu kadar kısa mesafede, çocuk okula başlayınca zaten sınırlı zaman kalacak.
Konu sahibi çok sabırlısınız, kocanın sizi özlerim demesine ne yiyecem demesine sakın kanmayın, çocuk aile büyüğü kuzen görüyor ne güzel onun gelişimi içinde faydalı. Size duygu sömürüsüne başladığında siz bastırın aylarca görmeyim o zaman annemleri senin ailende bu kapıdan girmeyecek gitmeyeceksin diyin. 2 ayda 1-2 saat görsün ailesini bakayım nasıl oluyo.

Anladığım kadarıyla eşinizin ailesi yakınınızda, eşiniz ne zaman ailesini görmek istese rahatça gidip görüyor ama siz 2 ayda 1 görebiliyorsunuz, gitmişken de 3-5 gün kalayım diyorsunuz, eşiniz ailesine sizi de koşa koşa götürürken, söz konusu sizin aileniz olunca mırın kırın ediyor değil mi?
Duygu sömürülerine kulak asmayın, hadi kocacığım ben gidiyorum öptüm baaaay deyip gidin.
2 ayda 1, 3-5 gün yalnızlıktan ve açlıktan ölmez, eşiniz iyi biri olabilir size evladına sevgisinde de sıkıntı yoktur ama aileniz konusunda düşüncesiz ve bencil, ailelerin yaşadığı yerleri değiştirme imkanı olsaydı, o ailesini sık sık göremeseydi de siz 2 ayda 1 görüşmesine tavır yapsaydınız sizi takacak mıydı veya onun ailesi size yatılı gelse, siz biri gelince rahat edemiyorum deseydiniz.

Dediğim gibi eşiniz iyi bir eş iyi bir baba olabilir ama duygularında bencil, siz ağaç kovuğundan çıkmadınız aileniz de belli ki ılımlı insanlar, damatlarının bu yaptığına kırılsalar da öncelikleri sizin mutluluğunuz, kayınvalideniz olsa size inat evinizin salonuna çadır kurardı, yatsın kalksın dua etsin siz de aileniz de yumuşak insanlarsınız, bu sevgi dolu yumuşak halinizi suistimal etmesine izin vermeyin.

Son düzenleme:
1 saatlik mesafeye bir hafta kalmak çok.onun yerine ayda bir iki günlüğüne gidin.cocuklar olduktan sonra ben başka yerde kalamıyorum.

Diğer tüm konularda öyle. Ama annemgile gideyim dediğim zaman adam başlıyor ben ne yapacağım yanlız kalacağım sizi özleyeceğim…..
Eşinize çok sinir oldum. Kendisi hem empati yoksunu, hem de bencilin teki... Kendisi nasıl çocuğunu özlüyorsa annenizin de sizi özlemesi normal değil mi? Bir de ailenin size gelip kalmasından rahatsız oluyormuş beyefendi. Sanki orası tek onun evi ayrıca ezilmiyorum demişsiniz ama yazdıklarınız ezildiğiniz izlenimi veriyor. O çok sevdiğiniz eşiniz sizi ailenizden soyutlamaya çalışıyor. Azıcık gözünüzü açın. Adam akıllı karşınıza alıp konuşun.

Aylarca

Aylarca kalmak istemiyorum ki. 1 haftalık kalmaya gittiğim zaman küs gitmek istemiyorum.
1 hafta da çok. 2 saatlik yere neden kalmalı gidiyorsunuz? İşiniz gücünüz yok mu? Çocuklar okula gitmiyor mu?

Demek ki eşiniz sizi özlüyor. Anneniz demiyor mu kızım 1 hafta burda ne işin var? Bence abartı.. Eşiniz çok haklı.

Siz evliliğe alışamamışsıniz. Çekirdek Aileniz, sizin için çok da önemli değil.
Madem öyle evlenmeseydiniz mutlu mesut ailenizle yaşardınız.

Bugun yaptiginiz yemekten yarin da yesin
2.gun hazir pizza atsin firina
3.gun disardan yesin
4.gun buzluktaki sarmayi isitsin
5.gun de 2 yumurta kirsin yesin
5 gunu de abartmak neymis oyle yahu
Sanki elini ayagini baglayip oyle gidiyorsunuz
Bulundugunuz yerde goruscek kimse yoksa ailenizle vakit gecirmek istemeniz gayet dogal

5 gun kalmazsiniz da 2 3 gun kalirsiniz olay bu degil
Esinizin size bu durumu dert ettirmesi
Sen ailem soz konusu olunca surat asiyorsun ya daha cok kalasim geliyor orada diyin
O sizin ailenizden rahatsiz oluyorsa sizde aynisini yapin
kendi ailesinden de rahatsiz oluyor mu bari?
Diyor kim gelirse gelsin rahat etmiyorum. Ama ailesi gelip kalamaz çünkü aynı mahallede oturuyoruz zaten. Öyle kalma durumu olmuyor.

1 hafta da çok. 2 saatlik yere neden kalmalı gidiyorsunuz? İşiniz gücünüz yok mu? Çocuklar okula gitmiyor mu?

Demek ki eşiniz sizi özlüyor. Anneniz demiyor mu kızım 1 hafta burda ne işin var? Bence abartı.. Eşiniz çok haklı.

Siz evliliğe alışamamışsıniz. Çekirdek Aileniz, sizin için çok da önemli değil.
Madem öyle evlenmeseydiniz mutlu mesut ailenizle yaşardınız.
Evet haklısınız evlendim ailemi sileyim.

Eşinize çok sinir oldum. Kendisi hem empati yoksunu, hem de bencilin teki... Kendisi nasıl çocuğunu özlüyorsa annenizin de sizi özlemesi normal değil mi? Bir de ailenin size gelip kalmasından rahatsız oluyormuş beyefendi. Sanki orası tek onun evi ayrıca ezilmiyorum demişsiniz ama yazdıklarınız ezildiğiniz izlenimi veriyor. O çok sevdiğiniz eşiniz sizi ailenizden soyutlamaya çalışıyor. Azıcık gözünüzü açın. Adam akıllı karşınıza alıp konuşun.
Alıp karşıma konuştum,tartıştım,küstüm. Duygusalıktan vurdu. Ben seni yanımda isyiyorum bundan daha doğal ne var diyor.

Evet haklısınız evlendim ailemi sileyim.
Silmekle alakası yok bunu sizde biliyorsunuz.

Günü birlik de gidebilirsiniz bunu haftada 1- 2 de yapabilirsiniz, onlar gelebilir.

Bu durumu çok abartirsanız boşanmanız yakındır. O zaman sık sık o gittiğiniz Aileniz de size değer vermez bunu bir kenara yazın.

X