annem, nişanım, ve yaşadığım stres

çok teşekkürler, haklısınız

Anneannen teyzen annenin sana karşı olan davranışlarını biliyorlar mı? Hiç paylaşıyor musun? İnsan kızının bilir, yol gösterir sana hiç destek olmuyorlar mı, arayı düzeltmek adına?
ananem aradı, ama kendi kızı üzülmesin diye çabalıyor işte..

geçen konunda yazmıştım annen sorunlu galiba diye öyleymiş gerçektende..
alışverişte de hatalıydı annen şimdi de hatalı ve bu senin değiştirebileceğin bir durum değil ancak riskleri en aza indirebilirsin.. babamın evi müsait değil demişsin ama sen o evde yaşıyorsun müsait yada değil olduğu kadar olur.. ben olsam asla annemin evinde nişan yapma riskine girmezdim kesin yeni bir bombası olur annenin.. nişanlın ve ailesinin daha çok bilenmesine sebep olacak durumlar içine sokmamamalısın artık annenle karşı tarafı.. yok varsay olmasaydı nişan nerde olacaktı ?

Valla annene vereceğin para ile küçük bir yer bile tutardın adın da salonda nişan yapmış olurdun

Anneni değiştiremeyiz onu bu hali ile kabul edip mümkün olduğunca uzak tutmak lazım hayattan

Bu tavırdaki anneyi neden alışverişe çağırdın mesela kesin nişanda da can sıkar

Hiçbir şey yapmasa görümcene hoş geldin demez ya da işte size layık değil ama ikramlar self servis der vs vs

nedense yazına gülümsedim..
nişandan sonra inşallah buraya konu açmam
heyecanlı değil de stresliyim

Kusura bakmada annen ergen gibi davranıyor.Sorunlu bir kadın.Mesafeli olmakta fayda var.Şimdilik bugünleri kötü anmamak adına sakin ol, sabırlı ol ,alttan almaya çalış.Tartışmamaya çalış he he de geç ,yine bildiğini oku.Çoğu konuyu nişanlımla ben hallettik demişsin inan böylesi daha iyi .İmkanınız varsa aileleri karıştırmadan kendi yağınızda kavrularak evlenin.

Nişanlınıda aile işlerine fazla karıştırmamanı öneriririm.Annene laf söyletme.Et tırnaktan ayrılmaz.İleride başına kakmaması için oda bilsin sınırını.Nişanlına o annemle benim aramda bu aralar stresliyiz tartışıyoruz yarın sakinleşince iyi oluruz gibi konuşabilirsin.

Nişanı kesinlikle ya babanın evinde ya da dışarıda salonda yapmalısın.Nişan annenin evinde olursa yine sorun çıkartabilir.Mantıktan ziyade anlık duygularla hareket eden bir kadına benziyor çünkü.Nişan alışverişinde bile herşeye alınganlık gösterip çocuk gibi küşmüştü.O kafada bir kadına önemli bir günümü emanet etmezdim açıkçası.Seni herkese rezil rüsva eder.

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam küçük bi yer tutar orda yapardım nişanı. Hiç karıştırmazdım annemi neticede biliyorsunuz annenizin huyunu. Annemede bana altın taksın diye para vermezdim. İsterse hiç takmasın. O kendisinin bileceği bişey. Kendisi utansın yaptığından

Babanız neden ısrarla nişanı anne evinde istedi?
Madem onda yaşıyorsunuz ve şartlar ne yazık ki böyle, o halde baba evinde yapmanız daha sağlıklı değil mi?
Baba evinde olacak bir konumda değilse, nişan tarihinize kadar annenize kendinizi affettirin ve birşekiöde o günü en güzel şekilde atlatmaya bakın.
Stress sizde fiziksel boyutta etki yaratabilir ki inanın buna hiç lüzum yok.

Anlattıklarınız üzerinden düşünecek olursak, yaşadıklarınız çok sarsıcı. Evlilik sürecinde de evlilikte de aile desteğine çok ihtiyaç duyabiliyor insan. Bizim bi komşumu teyzemiz var, her gün namazda kayınvalidemle kayınpederime dua ediyorum, aileme etmiyorum demişti. Umarım yeni akrabalarınızla sağlıklı ilişkiler kurarsınız. Belki bu size bir teselli olabilir. Bazı insanlar yaşadıklarının etkisiyle ya da kalıtsal olarak agresif ve tutarsız olabiliyorlar. Çocukluktan kalma bir travması olabilir annenin ya da belki metabolik bi sıkıntısı vardır (diyabet, guatr vb) o da gereksiz sinir yapıyordur. Gençliğinden kalma tatminsizliklerinden dolayı sinirleri harap olmuş da olabilir. Varsayımlar uzar gider, görünen o ki bu kadıncağızın kişisel problemleri bir çukur olmuş, bu çukurdan çıkamıyor ve dünyaya hep olumsuz bakıyor, öfkeli.

Bunu çözmek sizin göreviniz mi? Bu sizin cevap verebileceğiniz bir konu.

Eğer çözmek istiyorsanız; annenizle açık gönüllülükle, kavga etmeyi, sinir krizi geçirmesini göze alarak samimiyetle konuşmayı deneyebilirsiniz. Öfkesinin kaynağını çıkarmaya çabalayabilirsiniz. Sizden gerçekten ne beklediğini sorabilirsiniz. Ama bu sizi yıpratacak bir süreç olabilir. Bazen çift terapileri oluyor. Çift derken tek akla gelen partneriniz olmasın. İkili ilişkilerdeki problemleri çözmek adına olan terapilerden bahsediyorum. Anneniz böyle bir konuya olumlu yaklaşmayacak bir insansa, kendiniz bir psikologtan bu konuda yardım almayı deneyebilirsiniz eğer imkanınız varsa.

Annenizi hayatınızda sınırlı bir yerde tutup söylediklerini kulak arkası etmek de bir seçenek. Nişanlınızdan bu konuda olumsuz yorumlar yapmaktan kaçınmasını, yorum yapacaksa sizi sakinleştirecek şekilde davranmasını rica edebilirsiniz. Düzeltecek bir şey yoksa kendi kendinizi doldurmanın bir anlamı var mı?

Nişanınızı başka bi ortamda yaptığınız taktirde anneniz nişana gelmeyebilir. Bu sizi diğer aileye karşı mahcup eder mi, yoksa annenizin evinde gerilim içinde bir nişanı mı göze almanız gerekir bilmiyorum. Karşı tarafa bu durumu nasıl lanse etmek gerekir, onlar nasıl insanlardır bilemiyorum. Nişanı annenizin evinde yapacaksanız, nişandan önce annenizle arayı yumuşatmayı deneyin. Çünkü nişan günü zaten her şey yolunda gitse bile doğal bir stres yaşayabilirsiniz. Bir de üstüne annenizle olan gerilim eklenirse eliniz ayağınıza dolaşabilir.

Dilerim eşinizle güzel bir çekirdek aile kurar, çevreden gelen olumsuzluklardan etkilenmeden yaşamınızı sürdürürsünüz. Umarım annenizle ilişkileriniz yoluna girer.

Söyleyebileceğim tek şey annenizle olan durumlar kimseye yansıtmayın. Mutlaka karşınıza çıkar.

Siz ne kadar kızsanız da ileride anneniz hakkında birisi size olumsuz birşey söylerse ki söyleyeceklerdir, çok üzülürsünüz.

bak sana 7 senelik evli biri olarak yazıyım bende bunu hep 40 60 senelik insanlardan duydum ailenle olan herseyi sözlüne nisanlına esine anlatma yarın sen zannediyosun mu esin sana bunu demicek en üzgün anında demiyen vardır ama binde bir bak burda bile hep okuyoruz

sen altınları bile ben yaptım diye nisanlına söylemissin yazık ki yarın senin bi ... yoktu diye anlatıcak insallah anlatmaz ama emin ol erkek milletinede hicccccccccccccc güvenlmez se gene anneni üzme

aile herseyden önemli bence sen simdi asktan gözün görmüyo bizde o yollardan gectik kaynana görümce gözümüzde melek annen sorun cıkarıyo gibi görüyosun ama öyle degil

oooo sen naptın cnm ya kaynanana bu hakkı nasıl verirsin valla ilerde cok yanıcaksın sen

o kimki senin annene yorum yapıyo yaaa ayrıca annen haklı son yılbasın ve ailenle gecir senin bu aileden cok cekicegin var sana söyliyim ben

Niye annenin evinde yapıyorsun ? Kadın kusura bakma da tam manyak. Babanla yaşıyorsan babanın evinde yap. Annende geliyorsa gelsin gelmiyorsa otursun evinde.
tamam bugun kızdı annesinin evinde yapmadı esine kaynanasına buyuk bi koz verdi ilerde evlendi esi kaynanası söylemicek mi zannediyosun senin zaten ailen sorunlu sen söylesin sen böykesin ailen bile yok demicek mi bence yalız yapıyo arkadas ben kendi ailemden ne kadar nefret etsem de esime bunu anlatma mumkun oldugunca ailemi iyi göstermeye calısırım ki kozu olmasın ilerde

Anneniz sacmalamis bu cok belli.ancak sizde cocukca davranmissiniz.babanızla kaliyorsaniz orda yüzük takip yolunuza baksaydiniz.Annenizin bu tarz isleri sevmedigi idare edemedigi belli.Aranizda ne yasanirsa yasansin anne ve babanı ASLA ESINE SIKAYET ETME gun gelir destegim dedigin kocan seni ailenden vurur kaldiramazsin

Gönlün el vermese de annenden özür dile şu süreci kurtar ve kimsenin eline koz verme. Nişanı düğünü atlat yuvanı kur. Aileme en ufak laf gelse sen üzülürsün zoruna gider pişman olursun anlattığın için.

Ama canim bak farkindaysan mız bişey yapmıyor annesi kendi kendini bu şekilde gosteriyor utanmadan. Sen sanıyor musun nisan günü kadın ateskes imzalayacak. Damat adayını arayıp kızını kötüleyen kadın her rezilliği yapar. Bu yüzden mümkün olduğunca uzak tutmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…