annem, nişanım, ve yaşadığım stres

El içine karışmak olayını resmileştireceğiniz nişanınızı annenizin evinde yapmamalısınız.Nişanlınız ve ailesi konuları yazılı olarak yada sizin agzınızdan işittiler. Anneniz bir patavatsızlık olumsuzluk yaparsa bu nişanlınızın ailesiyle sınırlı kalmayıp nişanlınızın akrabalarınada yayılacak. hoş olmayacak. çok üzülürsünüz. bütçenizin el verdiği kadarıyla bir cafe pastahane lokal gibi bir yerde nişanınızı yapın derim ben. ilk intiba çokkkk önemlidir ve ardından mükemmeli bile yapsanız ilk nasıl göründüyse öyle hatırlanır. hırçın bir kadın anneniz anladığım kadarıyla. babanızın yanında yaşıyor olmanız belki babanıza duyduğu öfke belki babanız hakkında yaptığınız olumlu birkaç yorum onu bu tarz tepkileri yapmaya itiyordur. öfkeli gibi size. varsayım tabiki benimkiler.çünkü hayatınızı yaşantınızı bilemiyorum. olma olasılığını düşünüyorum. bu şartlarda nişanı o evde yapmamalısınız. hayırlı uğurlu bereketli mutlu bir ömür dilerim size hayat arkadaşınızla
çok teşekkür ederim.. benimde gönlüm orda yapmamaktan yana..

Nişanınızı dışarda ufak bir mekanda kutlayın babanızın evi uygun değilse. Tanıdık bir cafe gibi bir yerde mesela. Soran olursa bizim için manevi değeri olan bir mekandı, o yüzden burda yapmak istedik dersiniz. Ben olsam o kadar laftan sonra ölsem annemin evinde nişan yapmam. Sizinle görüşmek istemiyorsa da uğurlar olsun. Öyle anne olsa nolur olmasa nolur zaten. Nişana da yarım ağız davet edin bence. Belli ki çok da gönüllü değil zaten. Varlığı canınızı daha çok sıkacak olaylara neden olabilir.

Annemi bu sefer çok kırdım derken nerede kırmışsınız ki?
Tam aksi anneniz nasıl hareketlerde böyle ya.
Dua edin de nişan günü, gününüzü bir şekilde bozmasın, ben o potansiyeli gördüm annenizde.
Bu arada hayırlı olsun, mutluluklar...

Annemi bu sefer çok kırdım derken nerede kırmışsınız ki?
Tam aksi anneniz nasıl hareketlerde böyle ya.
Dua edin de nişan günü, gününüzü bir şekilde bozmasın, ben o potansiyeli gördüm annenizde.
Bu arada hayırlı olsun, mutluluklar...
altınlar dedende kalsın deden saklasın deme ben kendim saklamak istiyorum dedim
o da babamında benimde senin altınlarında gözümüz yok dedi kırdım galiba

canım diğer konunda da anlamıştım biraz maalesef annenin hatalı tarafları var, huzursuz bir tip sanırım biraz. bende yeni evliyim o dönemi bilirim, herkes destek olsun heyecanını paylaşsın istiyorsun. ama benim de ailemle çok tartışmalarım oldu, ailem kesinlikle sorun çıkarmadı hiçbir konuda ama çok pasif kaldılar, maddi olarak da pek iyi bir dönemde olmadıkları için maalesef ben de herşeyi kendim yaptım ve çok yalnız hissettim o dönem kendimi. o yüzden duygularını anlayabiliyorum.

annenin nişanlını araması ne kadar yanlış bir hareket, benden sana tavsiye annen ne kadar yanlış davranırsa davransın nişanlına belli etme, annen hakkında eline koz verme. ben en çok buna dikkat ettim. mesela ailemle yaşadığım problemlerin tekini bile eşime anlatmadım. hiç gerek yok. inan ileride pişman olursun.

annenin sen eve geç gelince nişanı bozmakla tehdit etmesi de garip, sanırım dünya kendi etrafından dönsün istiyor. ama anne işte bu atsan atılmaz satsan satılmaz. yapacak bir şey yok idare edecek bir şekilde orta yolu bulacaksınız. kendini çok bunaltma, yoluna girer her şey. evlenince anlayacaksın hepsi boş, bir şekilde gelip geçiyor, keyfini çıkarmaya bak, aslında en zevkli dönemler bunlar.

altınlar dedende kalsın deden saklasın deme ben kendim saklamak istiyorum dedim
o da babamında benimde senin altınlarında gözümüz yok dedi kırdım galiba

yaa boşver annen fazla alıngan, bende aileme dedim, nişanda takılanları alıcam dedim. onlar da al dedi, hatta bir yarım altınım kalmış geçen anneme dedimi getirin haa altınımı diye :KK53: alınsalar bizimkiler alınır, senin annen huzursuzluk çıkarmaya yer arıyor.

Hayır senin dediğin doğru, neden deden veya annende kalsın ki?
kırıcı buldu galiba tüm aileye anlatmış ağlaya ağlaya
ananem ve teyzeme anlatmış ikiside çok üzülmüş ananem aradı beni
dedenin senin altınlarına ihtiyacı olmaz falan dedi
ne gerek varyani herkesi arayıp aramızdaki mevzuyu anlatıyorsun

bende kendi nişanımı kendim yaptım üstelik babamın işi için ona yardımda ettim o sürede :)
kızın anne babası takı takmaz diye biliyorum ben he takılcak deseydiler onlarıda ayarlardım anne babama.
onların giyeceği kıyafetleri evin bütün ihtiyaclarını ben aldım. ben isteme günü kuaförden eve gelip elektrikli süpürgeyi açtım kimse yapmıyo diye :KK70:
annemde bana cok ters davrandı hazırlıklar sırasında ama öncesinde cok iyiydik sonhaftalar yaptı bunları, aynı seninki gibi eve geç gelmem sorun oldu herşeyi nişanlımla biz yaptık
tanışmaya geleceklerine 1 saatten az varken annemle babam markete diye evden cıktılar sırf beni sinirlendirmek için ama geçti gitti cok şükür su an gayet iyiyiz sevdiklerinden bence her anne baba kızını kıskanır ama bazıları böyle sert gösteriyo malesef..

Yok artık gerçekten bunu da mı yaptı?
Ben olsam anne evinde nişan yapmazdım, çok riskli bir kadın bence anneniz.
Çok şaşkınım :KK57:

canım anne çok alıngan bunu artık biz bile biliyoruz, sen bir şey dememişsin üzülme ama alınganlık işte... yemek mevzusunda küsüp gitmesinden belliydi. orta yolu bulayım demiyor herkes beni hoş etsin diyor. annedir dediğim gibi suyuna git ama dolduruşa gelip nişanlınla aranı bozma.

canım anne çok alıngan bunu artık biz bile biliyoruz, sen bir şey dememişsin üzülme ama alınganlık işte... yemek mevzusunda küsüp gitmesinden belliydi. orta yolu bulayım demiyor herkes beni hoş etsin diyor. annedir dediğim gibi suyuna git ama dolduruşa gelip nişanlınla aranı bozma.
ananem ve teyzem konusunda ne yapmalıyım peki?

prenses benced e annenle yaşadığın bu olumsuzlukları nişanlına yansıtma..nişanlın bir melek bile olsa bir tartışma anında vs karşına çıkarabilir bu durumu ..
en güzel zamanlarınız şimdi varsın herşeyini sen yap annenide idare etmeye çalışacaksın yapacak bir şey yok..
inşallah evlendikten sonra huzurunuzu bozmaz

ananem ve teyzem konusunda ne yapmalıyım peki?

annene hak veriyorlar bu durumda tabii, öyle anlatınca onlar da şimdiden altınların peşine düştün gibi bir izlenim yaratmış. bir şey yapamacaksın aradıklarında söymeişsindir zaten. kim ne düşünmek istiyorsa düşünsün. sen işe mi gideceksin nişan hazırlıkları ile mi uğracaksın yoksa milletin nazını kahrını mı çekeceksin? şu an naz yapması gereken strese girmsi gereken sensin. ama neden nişan işine girdin ki madem durumlar böyle karışık, istemede yüzükleri taksaydınız olsaydı bitseydi.

annene hak veriyorlar bu durumda tabii, öyle anlatınca onlar da şimdiden altınların peşine düştün gibi bir izlenim yaratmış. bir şey yapamacaksın aradıklarında söymeişsindir zaten. kim ne düşünmek istiyorsa düşünsün. sen işe mi gideceksin nişan hazırlıkları ile mi uğracaksın yoksa milletin nazını kahrını mı çekeceksin? şu an naz yapması gereken strese girmsi gereken sensin. ama neden nişan işine girdin ki madem durumlar böyle karışık, istemede yüzükleri taksaydınız olsaydı bitseydi.
istemede o gün olacak..
hepsi bi arada..
yoksa elbette nişanı başka biyerde yapardım..
annem beni rezil etti teyzemlere ananemlere

X