annem, nişanım, ve yaşadığım stres

lanadelmilav

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2016
963
609
29
Merhabalar..
Bu sefer galiba annemi çok kırdım. Yeterince üzgünüm, lütfen yorumlarınızı beni incitmeden yapın..
Ben cumartesi günü nişanlanıyorum. Herşeyimi kendim yaptım ne annemne babam maddi anlamda destek oldular. Pek bir şey de beklemiyordum zaten. Benim için problem değil. Ama nişanlım sen kız evladısın senin için bişey yapmaları gerekirdi diyince bende düşünmeye başladım.
Nişanda erkek tarafına yaptığımız bohçanın kurdelesine kadar kendim aldım, herşeyi geçtim annemin kardeşimin takacağı altını bile kendim aldım..
Annemle babam ayrı.. Annem şehirdışında yaşıyor ve nişan annemin evinde olacak. Herşeyimiz hazır.. Ben annemden manevi olarak destek bekledim hep ama bu nişan hazırlıkları sürecinde sürekli moral bozan taraf oldu. Sürekli huzur kaçırdı.
Mesela bir gün olsun kızım ne yaptınız hallettiniz mi nasılsın heyecanlı mısın demedi sürekli ezdi beni aşağıladı. Nişan alışverişinde sadece yüzük ve bohçada annemle gittik diğerlerinde nişanlımla hep ikimiz gittik hallettik ve ikimizde çalıştığımız için hep iş çıkışları gitmek zorunda kaldık malum bende eve biraz geç kaldım (en geç 10 ) annem eve geç kaldığım için (annemle değil babamla yaşıyorum babam durumu bildiği için ses çıkarmıyor) nişan iptal kayınvalideni arayacağım diye tehditler yazıyordu nişanlım bunları gördü ve annemden soğudu sonuçta biz nişan alışverişi yapıyoruz sana destek olacağına köstek oluyor dedi. 11 yaşındaki kardeşim annemle yaşıyor ve bir günlüğüne bize kalmaya geldi bende benden 1 yaş küçük kız kardeşime yüklü miktarda para verdim ve kardeşimle gezin sonra akşam onu evine götürürsün sende bir gün annemle kalırsın dedim. bunu duyan annem küplere bindi niye sen getirmiyorsun da allah belanı versinde bilmem ne.. bende nişan alışverişinde olduğumu söyleyince sinirlendi..
en son olarak: dün akşam annem nişanlımı aradı benim yanında olduğumu bilmiyordu.
ben nişanlımla kız kardeşimle bi yerlere gidip tanışmadım sadece merhaba merhaba oldu. (kız kardeşimle tanışması için biz nişanlıma takım elbise bakarken annem bana sormadan etmeden kardeşimi göndermiş) dün annem aradı nişanlımı dediki baldızının seninle tanışmasını prenses istemedi, baldızını hep yanınıza alın o da sizinle olsun onunla iyi olmanı istiyorum falan. bende çok sinirlendim anneme nişan arifesi neden böyle olumsuz şeyler söylüyor diye..
anneme dün akşam nişanda takılan altınları dedemin evinde saklamak istemiyorum bankada hesap açtım sakın bana dedemin yanında kimsenin yanında altınlar burda kalsın, deden saklasın gibi bişey söyleme ben istemiyorum ben saklayacağım dedim o da benim ve babamın senin altınlarına ihtiyacımız yok dedi aslında ben ona altınlarımı almayın gibi bişey demedim yanlış anladı.
anneme para gönderdim bin tl altın , market alışverişi ve eve temizlik için bir kadın getirecekti onun için.. gönderdim ve bana teşekkür bile etmedi dediği şey sen beni paranla satın alamazsın.. tartıştık ona bıktım artık senden bende huzur bırakmadın hep huzurumu bozuyosun sen benim mutluluğumu istemiyosun dedim
o beni heryerden engelledi arayamıyorum bile babama da nişan benim evimde olmayacak demiş telefonda.
bu sabah şirketten aradım konuştuk, nişan için sırf sen kötü duruma düşme diye gelsinler ama ondan sonra benimle kesinlikle muhattap olmanı istemiyorum benimle dedi ve suratıma kapattı ve onda hala engelliyim.
nişanlancak olmamın heyecanını bile yaşayamıyorum sürekli stres..

İncinmeyin de, anneniz tam bir doğurmakla anne olunmuyor örneği.
Bir anne kızı için önemli bir günü ancak bu denli sabote edebilir.
Babanızla devam edin hazırlıklarınıza, zaten her şeyi kendiniz yapmışsınız.
Annenizi el gibi davet edersiniz, gelen gelir, gelmeyen gelmez.

babanızla yasıyorsunuz neden nısanıannenızde yapıyorsunuz kı babanızın evınde yapsaydınız, annenızde ısterse tesrıf eder ısterse etmezdı kı ben olsam altınına varana kadar cebımden vermem bır zahmet benı dogurdularsa en azından bır ceyrek altın alıp takıversınler..

o altını bile ben alıyorum..
ama o sorun değil de manevi olarak yanımda olsa yeterdi..
sürekli huzurumu bozdu..

babamın evi uygun değil nişan için.. yoksa elbette babamın evinde yapardık

Keşke nişan işine girişmeseydiniz. Aile arasında söz yeterli olurdu.. Sanırım annenle daha önce ilişkiniz pek iyi değilmiş. Babanla yaşadığın için, aranıza fazla mesafeler girmiş..
Şimdi siz evleniyorsunuz ya, annen kıskançlık krizlerine girmiş de olabilir. Bizi bırakıp gidecek.. Aramayacak sormayacak gibi..
Bu arada da annenle aranızda geçen konuşmaları neden nişanlına anlatıyorsun.. Nişanlın senin özel aile hayatını bilmek sorunda değil. Yaptığın yanlış. Gün gelir, kötü gününüzde nişanlın sana, ailen de böyle böyleydi, diyebilir.. Ne nişanlınla sorunlarını ailene anlat, ne de ailenle sorunlarını nişanlına..

eklemek istediğim bişey var : yılbaşı için nişanlım beni güzel bi yere götürecekti
bana elbise falan aldı. annemde yılbaşında arkadaşıyla dışarda tek kutlamak istiyordu fakat kız kardeşim ona surat yaptığı için gidemeyecek evde olacak
bana da mesaj atmış. ben gidemiyorsam sende gidemezsin eşşek gibi bana geleceksin benim evimde oturacaksın bu bizimle son yılbaşın! diye
ama ben kesinlikle gitmek istemiyorum bu emir bakiden sonra. kayınvalidemle bu sizin nişanlı olarak ilk yılbaşınız. annenin düşünmesi gerekirdi diye söyledi.

ben anlatmak istemem elbette, ama nişanlım telefonda mesajları kendisi gördü.

Çok fena. Ben olsam böyle bir kadınla görüşmem. annedir kanındır canındır diye bişey yok. Anne, bu kadar vicdansız olmaz. Anne, çocuğunun mutluluğunu ister. Anne, her zaman çocuğuna destek olur, yanında olur. Anne huzur verendir. Üzgünüm ama hayatınızı zorlaştırmaktan başka bişey yapmamış ki sizin anneniz. kalp herkeste varda, vicdan herkese nasip olmuyor işte..

Nişan alışverişi sırasında yaşadığınız tartışmada da anneniz haksızdı, burda anlattıklarınız konusunda da yanlış. Nişanı ertelemek zor tabi bu saatten sonra, ama ben sizin yerinize olsam nişandan sonra annemle olan ilişkimi minimuma indiririm. Siz babanızla yaşıyormuşsunuz zaten, yılbaşına, saat kaçta geldiğinize karışma hakkı yok ki. duymazdan gelin onu. Nişan için de bir aile dostunuzdan yardım isteyin annenizle konuşsun ve onu frenlesin. Yoksa o akşamı da rezil etmeye çalışabilir.

Her anne anne olamıyor işte. Nişanı atlattıktan sonra düğün için hiçbirşeye karıştırmayın el gibi davetiye gönderin anlar belki bazı şeyleri.
Üzüldüm sizin için nişan zaten zor bir süreç bir de en destek vermesi gereken kişinin köstek olması çok zor.
Annede olsa aranıza mesafe koyun bundan sonra yok farzedin düzelmediği sürece, nişanlınıza da yansıtmayın olayları onun kız evladısın nasıl sana destek olmazlar gibi şeyler söylemesi sizin için daha zor olmuştur. İleride size karşı kötü olarak dönebilir çünkü bunlar.

Merhaba,
Yorum yapılması zor bir durumunuz var aslında, yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım ama belki benim deneyimlerim ufak da olsa bir rahatlama ya da kabullenme getirir umudu ile yazayım dedim :).
Aynı olmasa da benzer tutumda bir anneye ile 40 yıllık inişli çıkışlı, zorlu bir ilişkiye sahibim. Kabullenmek istemesem de genel tanı iletişimimizi bu şekilde kurduğumuz üzere. Sanırım sizin anneniz de bu şekilde iletişim kuruyor (zorlayıcı bir durum kesinlikle).
Şu an daha gençsiniz ve bu durum sizi rahatsız etmeye bence uzun bir süre daha devam edecek. Çünkü annenizden vazgeçmeyeceksiniz, vazgeçmek istemeyeceksiniz, bu arada karşılaştığınız tutumları kendinize yediremeyeceksiniz. stresli bir durum kabul ediyorum.
Bu durum bence iki şekilde sizde (duygularınızda) değişecek. Birincisi yaşınız ilerleyecek ve alışacaksınız/kabulleneceksiniz (yaş derken 40 lara yaklaşmaktan bahsediyorum). Diğeri kendi çocuğunuz olduğunda anneliği sorgulamaya başlayacaksınız ve bu sizi iki sonuçtan birine götürebilecek. Ya annenizin davranış nedenlerini anlayacak ve empati geliştireceksiniz, ya da annenizin davranışlarının yanlış olduğunu kendinize kanıtlayacaksınız. Eğer durum birinci öngörüdeki gibi olursa ilişkilerinizde iyileşme yaşabilirsiniz. Ama eğer annenizin hatalı olduğu kanısına varırsanız sizde ki savaşma arzusu bitecek ve annenizi bırakacaksınız. Yani artık ne yaptıklarına üzülecek ne de kırılacaksınız, anlamsızlaşacak.

Bunlar benim yaşadığım hayat içerisinden çıkardığım sonuçlar. Kesinlikle böyle olacak değil elbet. ancak deneyimlerimin öğrettiği bu.

Ne yapabilirsiniz? Pek fazla birşey değil malesef. Derin nefes alın, 10 a kadar sayın ve kendi gücünüze güvenin . Benim yöntemim genelde "evet, tabii" diyip geçiştirmek üzere artık, tartışmaya girmemeye çabalıyorum. Diyeceğini dedikten sonra ben arkamı dönüp unutuyorum açıkcası, çoğunluk o da mutlu ben de huzurlu. Tabii her zaman olamıyor :). İnsanız...
Mutluluklar diliyorum size.

(Uzun oldu kusura bakmayın.)

ben anlatmak istemem elbette, ama nişanlım telefonda mesajları kendisi gördü.

Anneniz normal değil, mesafe koymaktan başka bir çözüm yok şu anda. Nişanı dışarıda bir yerde yapsaydınız keşke.

Bu arada normalmiş gibi yazmışsınız da nişanlınız sizin mesajları nasıl okuyor??? Telefon özel bir şeydir. Şimdiden başlamayın mıç mıç ilişkilere. Herkesin kendi özel alanı olur. Telefonu da bu alana dahildir. Siz de onunkine bakmayın, o da sizinkine bakmasın.

Canım sana tavsiyem aileni hep iyi et ailenle aranda olan hiç bir şeyi ne kv ne nede nişanlına anlatma . Annene gelince yaptığı yanlış seni en iyi anlayan benim benim annem böyle vicdansızlık yapmadı ama diktatör olduğu için her şeyi kendi dediği olsun istediği için olmayan şeylerde hep sorun çıkardı . Nişanlım ( şimdiki kocam) da pek alttan alan biri değil oda hep sorun ben arada kalmıştım resmen çok kötüydü o günler şimdilerde hala konuşur senin annen böyle de söyle annemi de sevmez kadın iyilik yapsa ona batar hala aralarında kalıyorum çok zor o yüzden öyle her şeyi nişanlına anlatma

yazdıklarınız beni çok etkiledi. öncelikle çok teşekkür ederim.
haklısınız benim en büyük sorunum annem bunca şeyi yapmış olsa bile ondan vazgeçmek istemeyişim.. ondan vazgeçmeyişim..
ama ben annemin davranışlarını kesinlikle yanlış buluyorum. ben onun gibi anne olmak istemiyorum beni en güzel en heyecanlı zamanlarımda yalnız bıraktığı yetmiyormuş gibi bide huzursuz etti.

Niye annenin evinde yapıyorsun ? Kadın kusura bakma da tam manyak. Babanla yaşıyorsan babanın evinde yap. Annende geliyorsa gelsin gelmiyorsa otursun evinde.

yok eline alıp bakmadı zaten
ben mesaj geldi o an bişey bakarken okuyordum oda noldu bişey mi oldu diye geldi o an

Ayrıca keşke dışarıda bir şey tutmuş olsaydınız acaba bir kavga olur mu düşüncesi de giderdi sizden. Ben az önce ki yoruma katılmıyorum nişanlınız sizin sizde nişanlınızın telefonuna bakabilir siniz artık sen ben değil biz oluyorsunuz . Yedi geldiğinde bu güven sorununa kadar gider sadece dk sn birlikte değilsiniz ya okumasını istemediğiniz mesajları sizlersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…