ben de annemin benimle ne derdi olduğunu inan hala çözemedim.
neden bu kadar nefret etti benden bilmiyorum.
sen anlattıkça fazla iyi olmanın karşı tarafın sinirine dokunduğunu düşünmeye başladım.
bana yapılan o kadar haksızlıktan sonra bile annem kardeşim diye anne kardeş ilişkisini hep hiçbişey olmamış gibi sürdürdüm.
şimdi düşünüyorum bunu neden yaptım diye. çocukluktan hatta bebeklikten gelen anne ihtiyacı, daha sonrasında sevilmeyen evlet olmayı hazmedememe bile bile inkar etme,
ve böyle bir anne ve kardeşim olduğundan duyulan utanç yüzünden herşeyi örtpas etme duygusu sanırım. ama en önemlisi de korku tabiki... bunca zaman sessiz kalmama neden oldu.
şu an senin de yaşadığın duyguların temelinde de korku var değil mi.
en başta kaybetme korkusu. annesiz kardeşsiz kalma korkusu. onlarsız nasıl bir hayatın olacağını, seçtiğin yolun nereye varacağını bilmiyorsun,
önündeki bu dipsiz karanlığın korkusu. onlara bişey olursa sana ihtiyaçları olursa bunca şeyden sonra gitsen kendi gururunu kaybetme, gitmesen sonrasında içini acıtacak olan vicdanının korkusu.
gittiğinde gene bir oyunun içinde bulursan kendini aslında sana ihtiyaçları olmadığını görürsen, hala akıllanmamış olduğun için, acizliğini ve güçsüzlüğünü bir kez daha onlara segilediğin için, onlar bunun tadını çıkartıken kandine duyacağın öfkenin korkusu. vs. vs.
çok karmaşık duygular bunlar.
bir tarafın acı çeker engel olamazsın. yaşananların seni bu noktaya getirdiğini bilirsin ve başa dönmek istemezsin. istesende dönemezsin.
en azından benim için böyle.
geri dönüşü yok.
ben bütün ilişkimi tamamen kestim.
asla benim tercihim değildi.
bütün hayatımı düşünüyorum neler yaşadığımı, çocukluğumu, annemin gözünün içine bakardım sevsin beni diye. ama onun bana bakışlarında hep nefret vardı. sanki çok iğrenç bişey görmüş de tiksinmiş gibi bir yüz ifadesiyle ya da sinirden delirmiş ama patlamamak için kendini zor tutan biri gibi bakardı bana.
her an patlamaya hazır bomba gibiydi hep korktum ben ondan. yeterki bağırmasın kızmasın diye tıs pıs bir çocuk oldum. daha de sinir oldu bana
o günleri, içimde yaşadığım fırtınaları hatırladıkça, inan çocuk halimi kucağıma alıp sevesim geliyor.
bi de bütün bunların üstüne hep başkalarının çocuklarıyla mukayese edilmek var. bu mukayese ömür boyu sürdü. beni hem kendime hem başkalarına karşı küçük düşürmek. nasıl bir ego tatminidir bu anlayamıyorum.
bir gün üniversite yıllarımda X adlı bir arkadaşımın yanında bana 'sen X ' in ayağının tırnağının tozu bile olamazsın' demişti. arkadaşım da ben de donduk kaldık.
herşeyi anlatmanın imkanı yok ne yazık ki
yıllar geçti hiç bir şey değişmedi. her tatilde yanlarına gidişimde bazen sözleriye bazen tavırlarıyla neden geldin defol git der gibiydi. hiç memnun olmadı gidişlerimden. bazen suratıma bile bakmazdı. ne eşekmişim. yahu bu kadar şeye rağmen rest çekip dönüp arkamı gidemedim. için için salak gibi kendimi yedim durdum. sonuç hiiiç kendi değerimden kaybettim durmadan. daha da değersizleştim. daha da aptal zannedildim. adam yerine konulmadım. hep ne yapsak yutar bu dedirttim. ben dedirttim ama bütün kabahat bende aslında.
en nihayet geldik zurnanın zırt dediği yere. işte o an gelmeden film kopmuyormuş.
şimdi anlatamayacağım ama hayatımı kabusa çevirdiken sonra benim için bitti artık.
üstümden yük kalktı.
annen direk kendisi aramasa da başka birine aratabilir seni. kolay vazgeçmeyecektir. senin ne hissettiğini çok iyi anlıyorum
belki tamamen kopma noktasında değilsinizdir.
çünkü benim yaşadığım son olay senin anlattığından çooook daha büyüktü.
sen tamamen hayatından çıkartmayabilirsin belki.
zaten benim gibi değilmişsin sessiz kalmamışsın. haklı olduğun için bundan sonra sesini daha da çıkartabilir ve ilişkinizi istediğin şekle sokabilirsin.
onların senden çekindiği dikkatli davrandığı bir şekle yani. içinde kalan herşeyi patır kütür bağıra çağıra söyle ararlarsa. yık ortalığı. herşeyi yüzüne vur. çocuğuna yaptıklarını özellikle.
kocana senin için ettiği lafı vur yüzüne ne biçim anasın sen be ne biçim bi insansın de.
gene de aramaya devam ederse onlar seni alttan almaya başlayacaktır. sen ne kadar haklı ve baskın olursan onlar o kadar geri çekilir. ama gene alttan almaz da kendini haklı bulup çatışmaya girerse yapacağın bişey kalmamış olur.
biraz da böyle mücadele et bakalım. seni kaybedip kaybetmemek umurlarında mı yoksa hep kazanan taraf olmak senin üstünda saltanat kurmak derdinde mi bi görmüş olursun.
sen annenin sana yaptıklarından dolayı içine sinmişsin
bende tam tersi dahada asileştim hep
bana inan ben o kadar duygusal biriyimki
çevremde yardıma ihtiyacı olan herkeze yardım etmeye çalışırım biri eğer benden bişey isterse elimden geleni değil fazlasını yaparım
ve karşılık kesinlikle beklemem
yıllarca annem beni sevicek anneme yaranabilicem benim değerimi anlıcak diye bekledim hep
boşa zaman kaybıymış yaşadığım sıkıntılar yanıma kar kaldı
annem beni hep ihtiyacı olduğunda hatırladı
bana olan ihtiyacı bitince düşman oldu bana
yine ihtiyacı olduğundada yalakalık ve vicdan yaptı hep
annemi sürekjli uyardım konuşmaya çalıştım anne bana haksızlık yapıyosun dedim ama anlatamadım
evet ben eskiden beri sinirli bi yapıya sahibim
aslında susmam haksızlığa gelmem
fakat anneme çok özveride bulundum
evlenmeden önce o kadar çok annemin dayağını yedimki
çünkü annem hem bana kötü davranıyo hem çalışrıtıyo hem evde yardımcı olduruyo hemde lafından çıkmamamı istiyodu
her dediğini yapıyodum ama sakin olamıyodum eskiden beri annemle çok kavga ederim
annem bana kötü davrandıkça bende arkadaşlarıma yöneldim doğal olarak
arkadaşlarımı beğenmedi bende onlarla inadına görüşüyorum diye
beni öldürmeye kalkmıştı bi keresinde
nasıl iyi şeyler unutulmuyosa kötü şeylerde unutulşmuyo
annemden dayak yedim kocasındanda sürekli dayak yiyodum küfür işitiyodum
tamam bende çok uslu bi çocukı olamadım ama bunda annemin ilgisizliğinin çok payı var
annem hep sen okumadın sen salaksın bak ablan okudu deyip herşeyin iyisini ablama yaptı
ben okulu bırakmak istediğimi söylediğimde bana bağırıp çağırıp beni konfeksiyona vereceğine
anne olsaydıda
okulumun mküdürüne bi zahmet gelip sorun ne diye sorsaydı ben okulu bırakmamış olucaktım
benim oğlumun suratı asık bile gelse okuldan acaba noldu diye araştırıyorum
oğlumdan sağlıklı yanıt alamazsam arkadaşlarının ağzını arıyorum olmadı öğretmenleriyle görüşüyorum
bi sonrun varsada müdürüyle konuşmaktan çekinmiyorum
ama benim annem ne yaptı zaten okumamı istemiyodu
bende okulu bırakcam deyince ekmeğine yağ sürmüş oldum
şimdi açık öğretime yazıldım dışardan okucam
anneme söylediğimde annem beni küçümsedi zamanında okusaydın kocanın parası zehir olur sana dedi
ne alakaysa
inan dugularımı çok güzel ifade etmişsin seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız ve aynı şeyleri hissetmişiz
fakat benim annem öyle sabit fikirliki kesinlikle benimle barışmayı istemicektir eminim
çünkü kendisinin haklı olduğunu düşünüyo
belkide benden kurtulduğuna seviniyodur bile
bazen duygularıma yenilip beni aramasını istiyorum bazende arasa nolcak barışsak nolcak gene bana sıkıntıdan başka bişey vermicek
çünkü ben hayatımda hatırlamıyorum annemin evine gidip mutlu döndüğümü
hep ağlayarak annemin evinden çıkmışımdır hiç gülerek çıkmadım
belkide aramaması zaten en iyi olandır çünkü birbirimize söyleyeceğimiz kırıcı sözlerimiz içimizde
yine eskisi gibi kavga ediceksek zaten hiç görüşmemek en iyisi
annem hep zannettiki ben ne kadar kızsamda bana neler neler yapsada ben asla annemle küsmem onu hiç bırakmam
bilemediki en sabırlı insanın bile sabır taşı çatlar bir gün
bende şu an o noktadayım
sabır taşım çatladı ve herşeyi bitirdim
bazen duygularıma yenik düşüp üzülsemde
bence en doğrusu hiç görüşmemek
en çokta kardeşim için üzülşüyorum ben onu büyüttüm şimdi özel bi hastanede çok iyi bir hemşire ve nişanlı bi kız
büyüdü beni tanımıyo şimdi en çokta buna üzülüyorum
neyse iyilik yap denize at demişler
kardeşim iyi olsunda ben uzaktan seyredim yeter bana
bide dikkatimi şu çekti
annemin resimlerine baktığımda ona karşı özlem duysamda daha çok nefret hissediyorum
kardeşimin resmine bakıncada yavrum niye böyle yaptın ablana diye üzülüyorum
sanırım annem beni baya bi kendine kinlendirmiş
neyse allah affetsin ne diyim
peki bişey sorcam sen anneni hiç düşünüyomusun aileni özlüyomusun arada sırada
yoksa tamamen beynindedemi sildin