Küsmeyin ama olur mu 6 yaşında çocuğa küsmek?
Kardeş kıskançlığı yapıyor belli ki.(olmaz demeyin oluyor kızım 11,oğlum 5 yaşında hala kıskançlığa dayalı sorunlar yasayabiliyoruz zaman zaman,eskisi kadar çok olmasada yadsınamaz bir gerçek bu)
Birde en çok kardeşini ağlatınca ilginizi çekiyor haliyle zayıf tarafınızı bulmuş zorluyor.
Yerinizde olsam anne oğul/baba oğul zamanı tarzında bir ayarlama yapardım,baba kardeşle ilgilenir siz oğlunuzu alıp başbasa 1-2 saat vakit geçirirsiniz yada babasıyla 1-2 saat. Maaile olmasın,ona özel bir zaman olsun.
Kızmakla çözemezsiniz,çok sinirleniyorsanız ortamdan uzaklaşıp sakinleşir,oğlunuz da sakinleşince konuşursunuz.
Ödev konusunda da karnı tok,dinlenmiş olsun ödeve oturmadan önce,sıkılmaya başladığını anladığınızda hadi ben yoruldum biraz mola verelim diyin,siz kahvenizi için o meyve ,kuruyemiş vs yesin. Sonra hadi enerji depoladık,hazırsan başlayalım diyin. Ödevini yanlış yapabilir bunu sorun etmeyin, yeter ki kendi yapsın cocuk,sorumlulugunu bilsin. Siz çok müdahil olmayın hatasını sürekli düzeltmeyin. Bıtirdikten sonra gözden geçirin sinirleniyorsa ama yerinizde olsam bunu bile yapmam,belli ki fazlaca müdahil oluyorsunuz,seneler sonra bile onunla ödeve oturmak istemiyorsanız şayet,hatasıyla da olsa kendisinin yapmasına müsade edin,alan açın biraz.