Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Anneniz sizin evlenmemenizi istiyor olabilir mi acaba?
Bu istekleri resmen nişan bozulsun adına çünkü.
Siz annenize dur demezseniz zaten erkek tarafı büyük ihtimalle ev konusu açılınca nişanı bozacak.

Herşeyi annen istiyor... babanızda annenize böyle yaptımi evlenirken sorun bi ne diyecek çok merak ediyorum

Annem hiçbir şeyi kabul etmiyor o eve benim bir katkım olmayacak ben bunu dememe rağmen yok diyor beni ilgilendirmez
Aynısını kayinvaliden yapsa nisanlin da ağzını açmasa ne yapardın. Kusura bakma ama karşı tarafa acıdım. Çok kötü bir aileye düşüyorlar. Senin söz hakkın yoksa hayatınla ilgili, herseyine annen karar verecekse bence evlenme annenle yaşamaya devam et. Ya da karşı taraf az akıllıysa annen böyle bir teklifle gittiğinde nişanı bozarlar zaten

Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.

İnşallah anneniz söyler ve ağzının payını alır. Gerçekten milletin malına nasıl göz dikiyor. Çok biliyorsa çalışsın ev alıp yarısını damadına versin.

Allah sizin anneniz gibi annlerden evlatlarımı korusun.

Annenizi dinleyin.bende evlilikte alınan mal ortak nasılsa diye üstüne düşmemiştim ama ne var ne yok tüm malları başkasının adına vermiş, kendini de asgari ücretle çalışıyor göstermişti. Ve bunları yıllar önce yapmış.elim sağlamdı aldatıldığıma dair ama çekişsem tazminat istesem de alacağım para bile yok ortada diye anlaşmalıya gittim.düşünün nafaka en alt sınırdan bağlandı.gerçekten zengin birinden boşandım ayrıca.boşanma başa gelince o ilk aşık olduğumuz adamlar çoluğuna çocuğuna bile acımıyor haksız olsa bile.

Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.
Size söyleyeyim böyle bir şey söylerseniz nişan bozulur. Nişanliyken karşı tarafın baba malından tapu istemek çoğu kişinin midesini bulandırır.
Türkiye'de böyle bir adet yok. Geline altin takılır. Kimi çok fazla altın takar kimi az takar. Ama genelde altın verilir ev tapusu verilmez. Çok nadirdir yani. Açıkçası bazı ailelerde baba ogluna bile vermez tapuyu. Kızı varsa damada kalacak korkusuyla oğluna devreder belki.
Az çok bu ülkenin insanını tanıdıysam anneniz bu konuda ısrar ederse çok sıkıntı çekersiniz.

Allah bana senin gibi gelin versin 🫠
Hahaha teşekkür ederim 💕 aile içinde de bu tavrım farkediliyor zaten. Çünkü diğer gelinler damatlar çok içindeler. Eşim hep bana bişey olsa oğlumun vasisi olarak söz senin olacak diyor. O zaman ağırlığımı koyar sözümü söylerim ama şu an için karışmamaya çalışıyorum. Tavırlara kızdığım oluyor kızdığımı da çekinmeden söylüyorum ama ne yapılacağına yorum yapmam asla. Bu konuda netimdir

Hayır bide boşanmayı geç nişan da atabilirler yani. Tek kuruş koymadan tek kuruş da borcun altına girmeden evin yarısı kıza kalacak öyle bir durumda. He çok istiyorsa yarı bedeli kadar krediyi çeksin üstüne kız, ortak tapu yapılsın.
Konu sahibinin annesi gibi bir kadın tanıyoruz annemlerin eski komşusuydu. Kızın annesi çirkef, babası alkolik, kızın anneannesi akıllara zarar saf kötü bir kadındı. Kızın tek özelliği standart üstü güzel olmasıydı.

Bir askerle nişanlandı ve o vakte kadar nasıl kandırmışlar adamı. Nisanın hemen sonrası resmi nikah istediler ve yapıldı. Anneannenin kız kardeşi dedi ki çocuk şehit olursa paraya konmak için yaptılar. Ve ne yazık ki evlenmeden çocuk sahiden şehit oldu. Muhtemel kız da hak sahibi oldu.

Yani bu tipler hep varlar. Dehşetle dinlemiştim yukarıdaki anlattığımı. Mal, para gelsinde nerden geldiğinin önemi yok.

O kız sonradan evlenmişti. Alkolik birine düşmüş sokakta bile dayak yiyordu. Ne bileyim içten içe ilk kez bir kadın dayak yiyor diye mutlu olmuştum.

nikahınızı yapın evinizi alın. Ortak tapuda ekstra bir tapu masrafı çıkıyor olabilir emin değilim. Evlilikten sonra edinilen bütün mallar ortak. Eğer krediyi birlikte ödeyecekseniz mutlaka garantiye alın. Eğer birikimiyle alıyor ve kredi ödenmeyecekse ortak olmanız zaten saçma. Evlendikten sonra ortak olur diye düşünmeyin, evlilikten önce edinilen mal o

Eski konusunu okumadım birisi yazmış başlık parası vs diye eğer öyle bir aile ise ac gözlüler zaten diye belirttim daha sonra.

Kendi birikimi olup olmaması önemli değil evlilik her konuda ortalıktır benim dusuncem bu şekilde.
Niye hep erkeğin birikiminden gidiyor o zaman? Siz biriktirin siz alın ama kocanızla ortak yapın o halde? Ne dersiniz?

nikahınızı yapın evinizi alın. Ortak tapuda ekstra bir tapu masrafı çıkıyor olabilir emin değilim. Evlilikten sonra edinilen bütün mallar ortak. Eğer krediyi birlikte ödeyecekseniz mutlaka garantiye alın. Eğer birikimiyle alıyor ve kredi ödenmeyecekse ortak olmanız zaten saçma. Evlendikten sonra ortak olur diye düşünmeyin, evlilikten önce edinilen mal o
Yalnız evin kredisi yok direkt nakit eş ailesi alıyormuş

Konu sahibinin annesi gibi bir kadın tanıyoruz annemlerin eski komşusuydu. Kızın annesi çirkef, babası alkolik, kızın anneannesi akıllara zarar saf kötü bir kadındı. Kızın tek özelliği standart üstü güzel olmasıydı.

Bir askerle nişanlandı ve o vakte kadar nasıl kandırmışlar adamı. Nisanın hemen sonrası resmi nikah istediler ve yapıldı. Anneannenin kız kardeşi dedi ki çocuk şehit olursa paraya konmak için yaptılar. Ve ne yazık ki evlenmeden çocuk sahiden şehit oldu. Muhtemel kız da hak sahibi oldu.

Yani bu tipler hep varlar. Dehşetle dinlemiştim yukarıdaki anlattığımı. Mal, para gelsinde nerden geldiğinin önemi yok.

O kız sonradan evlenmişti. Alkolik birine düşmüş sokakta bile dayak yiyordu. Ne bileyim içten içe ilk kez bir kadın dayak yiyor diye mutlu olmuştum.
Eee kıza memurluk hakkı da verilmiştir eş maaşı da buna rağmen gidip tekrar mı evlenmiş

Eee kıza memurluk hakkı da verilmiştir eş maaşı da buna rağmen gidip tekrar mı evlenmiş
Zaren Zaren bahsettiği olayda kadın ve adamın çocuğu yok o yüzden kadın tek mirascı olmaz adamın varsa anne,babası ,da mirascı olur hatta kardeste %50 paylaşılır maas, tazminat varsa ev-araba 20 bin maas bağlansa devlet memuru olduğu için 10 bin ailesine 10 bin kadına bağlanır memurluk hakkıda öyle cocuk olsa sadece eş ve çocuk mirascı olur.

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Annenize laf düşmez. Çok istiyorsa o size ev alabilir

Zaren Zaren bahsettiği olayda kadın ve adamın çocuğu yok o yüzden kadın tek mirascı olmaz adamın varsa anne,babası ,da mirascı olur hatta kardeste %50 paylaşılır maas, tazminat varsa ev-araba 20 bin maas bağlansa devlet memuru olduğu için 10 bin ailesine 10 bin kadına bağlanır memurluk hakkıda öyle cocuk olsa sadece eş ve çocuk mirascı olur.
Bunlar taşınmıştır ordan teyzelerinden duyduğum kadarıyla sonrasını biliyorum. O toplulukta x bir kişi daha demişti avm den çıkışta kocası dönüyordu denk geldik vs. Diye.

Hak sahibi olduysa dedim ya, bunların sadece nişanlı olduklarını, karı-koca olmadıkları yönünde bir mahkeme sürecine girilmişti. Memuriyet, para kısmını tam net bilmiyorum ama mahkemede aksini iddia ettiklerini biliyorum. Zaten sinir olduğum nokta o da hassas bir mevzu olduğu için aksini ispata girmeleri, hak istemeye kalkmaları olmuştu.

Haklarını aldı mı? bilmiyorum. Şehit olmuş birinin kanı üzerinden hak iddia etmesi oldukça sinir bozucuydu.

Kardeşim evlenmişti 4 yıl olacak. Evlenmeden önce arsamız vardı onu sattık.
2 tane 3+1 ev alabildik o parayla. İkisinin tapusu da babamın üzerine yapılmıştı o zaman.
Geçen yıl evin birinin tapusu kardeşime diğeri bana geçirildi. Bu durumda evlenmeden önce alınan evde
gelinimizin de yarı hakkı olmuş oldu. Aynı şekilde gelin evlenmeden bir araba almıştı. O da evlenince yükseltildi.
Kardeşim de arabaya ortak olmuş oldu. Evlilik durumlarında her şeyin ortak olmasından yanayım. Senin evin benim arabam
yerine bizim sözünün geçmesi en sağlıklı olanı.
Ben anneye sonuna kadar hak veriyorum.

2 tane 3+1 ev alabildik o parayla. İkisinin tapusu da babamın üzerine yapılmıştı o zaman.
Geçen yıl evin birinin tapusu kardeşime diğeri bana geçirildi. Bu durumda evlenmeden önce alınan evde
gelinimizin de yarı hakkı olmuş oldu. Aynı şekilde gelin evlenmeden bir araba almıştı. O da evlenince yükseltildi.
Kardeşim de arabaya ortak olmuş oldu. Evlilik durumlarında her şeyin ortak olmasından yanayım. Senin evin benim arabam
Bu gibi olaylar düz mantık olmuyor çeşitli durumlar var uğraşırsa mesela ispat eder ortak olmaz bizde de evimiz müstakil ama arsası kayınpederimden eşime verildi eşim de tapuyu bana devretti sadece ev. İlerde sorun olsa benden arsa hakkını alabilir yasal olarak bence. Yine ev önceden alınmış ama kredi evliyken ödenmiş. Yine bu durumu ispatlar hak alır.

Suistimale çok açık.
Konu sahibinin annesinin tek derdi damadı söğüşlemek. Ne malum tapuyu birlikte alıp daha evlenmeden nişan atmayacakları? Gözümüz kapalı nasıl güvenebiliriz de evlilikte her şey ortak olmalı deriz

Back
X