Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Suistimale çok açık.
Konu sahibinin annesinin tek derdi damadı söğüşlemek. Ne malum tapuyu birlikte alıp daha evlenmeden nişan atmayacakları? Gözümüz kapalı nasıl güvenebiliriz de evlilikte her şey ortak olmalı deriz

Bizim yaptığımız gibi yapabilirler o zaman da. Damadın evlendikten sonra tapuyu ortağa çevirmeye açık olması lazım.
Evlilikte her şey ortak olmalı ki 2 tarafın da birbirine güveni sağlamlaşsın. Bu 3 yıl sonra olur 5 yıl sonra olur. Hemen evlenir evlenmez olsun demiyorum. Evliliğin oturduğu düşünüldüğünde yapılacak bir şey.
İlerde boşanma olursa 2 tarafın da mağdur olmaması lazım.

Bizim yaptığımız gibi yapabilirler o zaman da. Damadın evlendikten sonra tapuyu ortağa çevirmeye açık olması lazım.
Evlilikte her şey ortak olmalı ki 2 tarafın da birbirine güveni sağlamlaşsın. Bu 3 yıl sonra olur 5 yıl sonra olur. Hemen evlenir evlenmez olsun demiyorum. Evliliğin oturduğu düşünüldüğünde yapılacak bir şey.
Boşanma olursa ona göre davranabilir, neden illa tapuyu versin
Size aileniz evlendikten sonra tapu vermişler kanunen tapu kendisinde olmasa da gelin de söz hakkına sahip oldu. (Fakat miras olduğu kanıtlarla gösterilirse yine bir şey alamaz diye biliyorum)
Burda ise daha evlilik yok, başkasının parasına malına mülküne çökme hesapları yapılıyor.
Yoksa biz de eşimle sizin anlattığınıza benzer durumdayız, evlenirken ikimizin de arabası vardı benimkini sattık (daha eski diye) üstüne altınları da koyduk yatırımlık ev aldık. Sonra eşimin arabasını değiştirdik. Şu anda ikimizin de bir ev bir de araba var ortak şekilde. Ama bu konunun bu durumla hiç alakası bile yok

Kayınailenim malı neden güveni sağlamlaştırmak için gelin damada verilsin? Güven kazanılır, mal mülk verilerek sağlanmaz. Karı kocanın birlikte çalışıp yaptığı ortak zaten, insan neden kendi emeği olmayan bir şeyin ortağı olmak ister?

Boşanma olursa ona göre davranabilir, neden illa tapuyu versin
Size aileniz evlendikten sonra tapu vermişler kanunen tapu kendisinde olmasa da gelin de söz hakkına sahip oldu. (Fakat miras olduğu kanıtlarla gösterilirse yine bir şey alamaz diye biliyorum)
Burda ise daha evlilik yok, başkasının parasına malına mülküne çökme hesapları yapılıyor.
Yoksa biz de eşimle sizin anlattığınıza benzer durumdayız, evlenirken ikimizin de arabası vardı benimkini sattık (daha eski diye) üstüne altınları da koyduk yatırımlık ev aldık. Sonra eşimin arabasını değiştirdik. Şu anda ikimizin de bir ev bir de araba var ortak şekilde. Ama bu konunun bu durumla hiç alakası bile yok

Miras olarak göstermedik 2 tapu da satış yoluyla karşı tarafa geçirildi.
Şu an ortak yapılmasın zaten sadece konusu geçirilsin evlilikten sonrası için söz alınsın.
İnsanoğlu nankör ilerde kadının çocukları olsa boşanma olsa zorla gelecek birkaç kuruş nafaka kalır elinde sadece.
Annesi de kızının iyiliğini düşünüyor. Sadece evlilikten sonra verdiği sözü yerine getirmez nasılsa iş oldu bitti diye
korkuyordur. Bu durumda da erkek tarafı bakacak kıza ne kadar güveniyorlar mal için mi evleniyor bunu onlar tartacak.

Kayınailenim malı neden güveni sağlamlaştırmak için gelin damada verilsin? Güven kazanılır, mal mülk verilerek sağlanmaz. Karı kocanın birlikte çalışıp yaptığı ortak zaten, insan neden kendi emeği olmayan bir şeyin ortağı olmak ister?

Erkek tarafının ailesinin mallarından bahsetmedim yalnız ben. Eğer ki evlenmeden önce oğullarının üzerine tapu verilecekse kız tarafı ortak olmak isteyebilir. Ama ölmeden önce erkek ailesi kimsenin üzerine bir şey geçirmeden oturmalarına kullanmalarına izin veriyorsa o konuda oğlanın bile isteme hakkı yok.

Erkek tarafının ailesinin mallarından bahsetmedim yalnız ben. Eğer ki evlenmeden önce oğullarının üzerine tapu verilecekse kız tarafı ortak olmak isteyebilir. Ama ölmeden önce erkek ailesi kimsenin üzerine bir şey geçirmeden oturmalarına kullanmalarına izin veriyorsa o konuda oğlanın bile isteme hakkı yok.
Evlenmeden önce oğullarının üzerine tapu verilecekse kız tarafının nasıl bir hakkı var da ortaklık isteyebilirler? Gerçekten anlayamadım.

Erkek tarafının ailesinin mallarından bahsetmedim yalnız ben. Eğer ki evlenmeden önce oğullarının üzerine tapu verilecekse kız tarafı ortak olmak isteyebilir
E tamam erkek tarafının malı işte. Babası oğluna ev alıyor kendi parasıyla

Miras olarak göstermedik 2 tapu da satış yoluyla karşı tarafa geçirildi.
Şu an ortak yapılmasın zaten sadece konusu geçirilsin evlilikten sonrası için söz alınsın.
İnsanoğlu nankör ilerde kadının çocukları olsa boşanma olsa zorla gelecek birkaç kuruş nafaka kalır elinde sadece.
Annesi de kızının iyiliğini düşünüyor. Sadece evlilikten sonra verdiği sözü yerine getirmez nasılsa iş oldu bitti diye
korkuyordur. Bu durumda da erkek tarafı bakacak kıza ne kadar güveniyorlar mal için mi evleniyor bunu onlar tartacak.

Peki tapuyu aldıktan sonra ayrılık olursa ne olacak? Ortada daha nikah bile yok. Neden bir insan elin kızı/ oğluna ev sahibi yapsın ki? Başkasının emeğine göz dikmek, açgözlülük bu.

Kadın kızı için başlık parası istemiş erkek tarafı kabul etmeyince tüm masraflar size ait demişler. Kadın kızını filan korumuyor, öyle olsa okulun bitsin, çalış para kazan öyle evlen derdi. Milletin malına göz dikmezdi

Peki tapuyu aldıktan sonra ayrılık olursa ne olacak? Ortada daha nikah bile yok. Neden bir insan elin kızı/ oğluna ev sahibi yapsın ki? Başkasının emeğine göz dikmek, açgözlülük bu.

Kadın kızı için başlık parası istemiş erkek tarafı kabul etmeyince tüm masraflar size ait demişler. Kadın kızını filan korumuyor, öyle olsa okulun bitsin, çalış para kazan öyle evlen derdi. Milletin malına göz dikmezdi
Başkasının malına emeğine göz dikerek insan çocuğunu korumuş olmaz. Asıl burda damadın babası evlenmeden önce oğluna tapuyu vererek hem çocuğunu hem kendini koruyor

Başkasının malına emeğine göz dikerek insan çocuğunu korumuş olmaz. Asıl burda damadın babası evlenmeden önce oğluna tapuyu vererek hem çocuğunu hem kendini koruyor

Yani bencede nikah öncesi çok mantıklı hareket. Fark ettiler belki bir şeyleri. Aslında hiç vermeseler daha iyi bence. Ama belki başka durumlar vardır.

Kızım da var oğlumda var önce kendilerini sonra bana güvenmeleri gerek. Eş ailesinin maddi durumu onları ilgilendirmez. Benim malım da çocuklarımın eşlerini. Herkes çalışsın önce sonra aileler olarak destek olunur.

Yani bencede nikah öncesi çok mantıklı hareket. Fark ettiler belki bir şeyleri. Aslında hiç vermeseler daha iyi bence. Ama belki başka durumlar vardır.

Kızım da var oğlumda var önce kendilerini sonra bana güvenmeleri gerek. Eş ailesinin maddi durumu onları ilgilendirmez. Benim malım da çocuklarımın eşlerini. Herkes çalışsın önce sonra aileler olarak destek olunur.
Ben olsam oğluma da tapuyu vermem, madem kendi param o zaman benim üstüme olsun oğlum otursun. Dünyanın türlü türlü hali var

Ne münasebet oğluma/kızıma hediye ev almak istesem (ki dünyanin en saçma şeyi bence hiç gerek yok) gelinimi/damadımı neden ortak edeyim?

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Beraber çalışsanız sizin de katkısınız olsa Ya da katkınız olmasa da siz çalışmasanız da evlendikten sonra sizin ve kocanızın birikimi ile alınsa amenna ortak olmanız çok mantıklı ama hiçbir emeğiniz katkınız yokken annenizin talebi çok saçma değil mi? Anneniz insanı kendinden soğutur kafada soru işareti bıraktırır ben olsam böyle bir taleple gitmezdim nişanlıma

Ortak tapu oluyor da kredi ile alınan eve evlilik boyu ödeme olacak benim de katkım olacak diyerek istenebilir bu.
Para tam belki ailesinin yardımı ile ev sahibi olacakken nasıl istenir ki bu?
Nişanlınızın yerinde olsam çok huylanırdım bu tekliften.
Hadi iş bozulmasın diye tamam dediler annenize saygı sevgi kalmaz benden demesi.

Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.
Bir uyanık anneniz değil. Aile bunu kabul etmez.
Ben oğluma evlenmeden önce ev alacaksam tapuyu asla eşitle ortak yaptırmam. Asla bakın. Kayınvalide adayı da ısrarcı olursa ev vermekten de vazgeçerim. Çıksınlar kiraya kendileri kredi çekip alabiliyorsa alsın derim.
Ailenin de kabul edeceğini sanmam.
Nişanlınızı seviyorsanız ailenizi susturun, sonu kötü biter haberiniz olsun. Şu devirde kimse böyle bir şeyi kabul etmez

Tam acaba çocuk yapsak mı diyorum hop böyle bi konu açılıyor valla sinirlerim tepeme çıkıyor vazgeçiyorum. Ben essek gibi çalışayım bu avel gitsin nisanliya versin yarısını. Zıkkım yesinler veya inanılmaz sinir oldum olmayan çocuğa 😂
Valla ben bu konulardan sonra net karar aldım, ben ölmeden oğluma bir tane bile tapu geçirmem. Tek mirasçım oğlum zaten, benden sonra alır mirasını. Elin kızı gelsin yesin diye mal verecek kadar da salak değilim.

Ben olsam oğluma da tapuyu vermem, madem kendi param o zaman benim üstüme olsun oğlum otursun. Dünyanın türlü türlü hali var
Biz de eşimle annemin evinde oturuyoruz. Biz nisanliyken pandemi döneminde üniversite okuyordum öğrenci evi vs sıkıntı oldu. Miras olarak bana kalsın diye aldığı bir ev vardı başka şehirde onu satıp bunu aldı kafamız rahat olsun diye. Eşimin de birikimi yoktu kiradaydi o yüzden burada kaldık. Kalacağımız da belliydi ama annem benim üstüme bile yapmadı kendi aldı evi... Keşke direkt nişanlıma alsaymis 😂😂😂

Back
X