- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.237
- Konu Sahibi zumruduanka_90
Okulda arkadaşlarıyla falan çözemediği Bi sorun olabilir. Biraz sorular sorun okulla arkadaşlarıyla öğretmeniyle ikardeşleriyle ilgili altındaki sebebi bulmaya çalışın.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba kızlar, benim konum oğlumla yaşadığımız problemler.
Bu sene 1.sinifa giden bı oğlum var. hem benimle hem babasıyla çatışma halinde maalesef. Ve bu çatışma 2haftadir artık içinden çıkamadığımız duruma dönüştü. 2hafta içinde yaşadıklarımızi anlatayım size ben nerde yanlış yapıyorum söyleyin.
Oğlum dönemin başından bu yana akıllı saat istiyor. Bizde her defasında akıllı saat almayacağımizi istiyorsa normal bı saat alabilecegimizi söylüyoruz oda inatla akıllı saat demeye devam ediyor ki hiç bı şekilde bu tutumuzdan vazgeçmedik. Geçen hafta okuldan çıktık yine aynı konu açıldı. Evimiz ile okul arası yakın olduğu için yürüyerek dönüyorduk yol boyunca bağıra çağıra ağladı resmen herkes dönüp bize baktı. Zorla eve girdik gittim güzelce anlattım şu an akıllı saat kullanmanı doğru bulmuyorum ilerleyen zamanlarda biraz daha büyüdüğun zaman alabiliriz diye anladı hatasını diye düşündük özür diledi parka indiler babası ve kardeşleriyle orda yine bu seferde bir oyuncak için ağlamış hatta kardeşine vurmuş. Yine bı sinirle eve geldiler biz sert bı şekilde tepkimizi koyduk yanlışini anlattık Bı kaç gün normale döndü.
Bu hafta Pazartesi bu sefer ödev yaparken sıkıntı çıkarmaya başladı. Beraber ödev yapıyoruz sürekli mız mız ağlıyor. Dedim oğlum yorgunsan sabah yapalım hayır şimdi yapacam diyor ama sadece yapmak için yapıyor yanlışıni söyleyince silince bağırıp çağırıyor yine kardeşine vuruyor falan. Babasına da aynı tepkiler. En son ben kızdım git yat yapma diye. Odevi yapmadan asla gitmez ama ödevi de sadece yapmak için yapıyor. Ben arkama dönünce benim saçımı cekeye başladı bırak dedim bırakmadı bende elini sıktım ki bıraksın diye ben sıkınca daha çok sinirlendi yine vurmaya çalıştı. Kızdım gitti yattı uyudu. Sabah yine güzellikle anlattım oğlum çözümün dayak değil biz bu güne kadar sana bı kere bile elimizi kaldirmadik. Sen kardeşlerine vuruyorsun falan diye. Kardeşlerin küçük belki anlamazlar seni ama sen derdini bize söyle ben çözerim istediğini falan dedim. Yine 3gun iyiyiz
Bugün akşam kaynima davetliydik. Sabahtan başladı zaten surekli yine kardeşini sıkıştırıyor bende sürekli yapma diyorum. Akşama eltime geçtik orda kardeşini saçından tuttu resmen yerde süründürdu. Dedim ben eve gidelim aynısını yapayım bakalim nasıl oluyor diye yine dinlemedi bı bana vuruyor bı kardeşine falan. Eve geldik ben bı yandan evi toparlıyorum. Telefon istedi bende sen hakkını sabah kullandin veremem dedim. Yine basladi kardeşlerini ağlatmaya esim bı kaç kere uyardı en son kızdı sonra yine bı öfke patlmasi eşim zor zaptetti iyice ağladı Sonra da ağlayarak yattı uyudu.
Bu güne kadar hiç ağladı diye birşeye önce hayır diyip yapmadım kuralların hep nettir ve bunu hep net bı şekilde dile getiririm. Her istediğine de hayır demem makul olanları yaparım. Sürekli konuşarak anlattım sen Abisin büyüksün hiç demedim ucune de tek cocukmus gibi davranıyorum ama. Okulda herhangi bi davranış problemi yok ama bize karşı bı öfkesi var cozemedigimiz. Rehber öğretmene annem bana çok kızıyor demiş. Ama burda nerde hata yapıyorum nerde fazla kızdım bilmiyorum
Aslında sert değiliz sadece bişeye hayır diyince o ağladığı için hiç bi zaman fikir değiştirmedik. Ama istediği ve olabilecek şeyleri yapıyoruz. Mesela bı oyuncak istediğinde eğer fiyatı pahalıysa yada benzeri evde varsa ona hayır diyorum ve ona ne olursa olsun evet demiyorum. Ama başka bı oyuncağa yönlendiriyorum. Eğer yeni oyuncak almişsak diyorum şu kadar zaman sonra alalım. Kurallarımız net. Günlük 30dk telefon hakkı var bizim gözlerimiz altında kullanıyor ama sabah kullandığı için akşam müsade etmiyorum. Bunun dışında bı sinema olur bı müzikal olur bı park olur ne zaman isterse götürüyoruz zaten.
okulda gayet uyumlu herhangi bi problemi yok dedi öğretmenimiz.
O zaten var ama onu da anlatmaya çalışıyoruz ve nasıl cozecegimizi bulamadık
Bende araştırıyorum.artik bı psikolog. Valla ben parasına razıyım 3gune bı böyle kendimi yiyip bitirmektense
Yok okulla ilgili hiç bi problemimiz olmadı 3sene de anaokuluna gitti. İlk başlarda arkadaslarina yetişemediği yerde bize de evde verdi odevimizi. Öğretmenini çok seviyor koşarak gidiyor okula. sadece yorgun olduğu zaman ödevi yapmaya zorlanıyor sabaha bırak diyorum ama o yapıp bitireyim derdinde. Bı tehdit durumu zaten yok
Yani tek bu durumda tepkimi sert bı şekilde dile getiriyorum artık. Çünkü kızımda 4yasinda ve onun şiddet görmesine izin veremem. Ona kizmazsam oda kardeşine aynisini yapacak.
Valla bilmiyorum artık hangi davranış nerde doğru nasıl davranacağınız. Üstelik eğitimciyim ve velilerime verdiğim tavsiyeler bende işe yaramıyor
Araştırmaya başladım zaten ama o zamana kadar belki bilmediğim bı yöntem yada başka bı annenin başına gelip.cozdugu bı durum vardir diye dusundum
Çocuk üzerinde sürekli bir şiddet var. Çocuk üzerindeki bu şiddeti bağrış, çağrış ve etrafına anlık vurmaların ötesinde sürekli şiddet ile gösteriyor. Böyle anlık öfke patlaması değil çocuğun yaşadığı. Şiddet gördüğü, izlediği için şiddet gösteriyor.
Konu sahibi buraya zaten yazmış bağırdığını, kızdığını, elini sıktığını, babasının çocuğu zor zapt ettiğini, ona öyle göz dağı vererek bak ben de seni yerde sürüklicem vs demelerini yazmış. Annenin ve babanın tavrı sert ve yanlış.
Hiçbir anne baba pamuk şeker değil sabır konusunda. Elbette sabırları çok sınanıyor. Ama bir çocuk sürekli şiddet gösteriyorsa evinde ailesinde şiddet vardır bunun değişmesi gerekir. Yoksa yeri gelecek siz de çocuğunuza anlık olarak çok yüksek sesle kızacaksınız, kontrolünüzü kaybeder gibi olacaksınız. Ama sürekli şiddet yanlış. Bunun bir dengesi olmalı.
Ben burda zaten olanı biteni anlatıyorum çözüm arıyorum kendimi aklama gibi bı durumum yok ben ev ortamımizi da anlatıyorum ki daha net görülsün olay diye. Rehber öğretmene ben gittim önce durumu anlattım rehber öğretmenimiz benim isteğim üzerine konuştu oğlumla.Şimdi konu sahibi, biz seni tanımıyoruz, buraya yazdıkların kadar tanıyoruz. Bir çocuk hırçınlaştığında anlık tepki gösterip, şiddet gösterebilir. Ama sizin evinizde sürekli bir şiddet durumu var. Bu bir saat olayı ile başlamaz. Belliki öncesinde evde çocuğa karşı gergin ortam oluşmuş, gerginlikler yaşanmış. Özür dileyene kadar konuşmayacağını söylemen bile yanlış. Çocuğun kalbi kırık. Ne küsmesi. Çocuk gitmiş rehber öğretmenle de durumu paylaşmış.
Siz anne baba olarak pamuk şekersiniz ama çocuğun içinden şiddet mi çıkacak? Olur mu hiç öyle şey. "Eve gidelim aynısını yapacağım gör bakalım" diyerek tehditle, göz dağı vermişsin. Çocuk ne bekler bundan?
Senin burada kendini pamuk şeker bir anne olarak göstermenin sana etkisi olmaz, burası kimsenin kimseyi tanımadığı bir yer, biz senin komşun değiliz. Bizr kendi yanlışlarını aklamana gerek yok. Senin belliki öfke kontrlünde çocuğa davranışlarında yanlışlar var. Bunu düzelt çocuk için, böyle olmaz. Gerekirse destek al.
Daha öncede yazdım her çocuğun dili farklıdır. Çocuğun dilinden anlamaya çalış. Kendisini ifade edeceği alan yarat.
Aynı konuyu yaşadım benim kızım 2.sinifa gidiyor. Siniftakiler bu yıl bı akıllı saat modasidir tutturmuş herkesin kolunda var. Ama ben bunu bilmiyorum tabi. Bı gün kızım okuldan geldi. Anne ben akıllı saat istiyorum diye. Bende sizin gibi başta yok olmaz kızım senin ihtiyacın yok dedim ama başka normal saat alırız beğenirsin dedim konu kapandı sandım. Bı kaç gün sonra tekrar geldi anne ben normal saat değil akıllı saat istiyorum sınıfta herkeste var birbirlerine gösteriyorlar dersleri kötü olan kıza bile almışlar bana senin yok diyip güldüler kızdım bende dedim falan dedi. Eşimde tamam kızım ben bir arastirayim annenle konusalim hallederiz dedi. Snra eşimle konuştuk almaya karar verdik. Başta saati bı alalım hat hemen almayız dedik. Saati aldık hattı almadık. Cocugumunda gönlü oldu. Siz hiç çocukken birinde bişey görüp imrenmedinizmi devir eskisi gibi değil önceden koca sınıfta herşeyi olan çocuk sayısı 5 parmağı geçmezdi ama şimdi olmayanın sayısı 5 parmak kadar bile değil. Akıllı saat 300tlyede var 3000tlyede yani maksat gönül yapmak. Çocuğun davranışları saat yüzünden bence sizde bundan sebep olduğunu düşünüyorsunuz. Evet çocuk dediğinin de her dediğini yapılmaz ama böyle şeyler içinde çocuğu kırmayı doğru bulmuyorum.Merhaba kızlar, benim konum oğlumla yaşadığımız problemler.
Bu sene 1.sinifa giden bı oğlum var. hem benimle hem babasıyla çatışma halinde maalesef. Ve bu çatışma 2haftadir artık içinden çıkamadığımız duruma dönüştü. 2hafta içinde yaşadıklarımızi anlatayım size ben nerde yanlış yapıyorum söyleyin.
Oğlum dönemin başından bu yana akıllı saat istiyor. Bizde her defasında akıllı saat almayacağımizi istiyorsa normal bı saat alabilecegimizi söylüyoruz oda inatla akıllı saat demeye devam ediyor ki hiç bı şekilde bu tutumuzdan vazgeçmedik. Geçen hafta okuldan çıktık yine aynı konu açıldı. Evimiz ile okul arası yakın olduğu için yürüyerek dönüyorduk yol boyunca bağıra çağıra ağladı resmen herkes dönüp bize baktı. Zorla eve girdik gittim güzelce anlattım şu an akıllı saat kullanmanı doğru bulmuyorum ilerleyen zamanlarda biraz daha büyüdüğun zaman alabiliriz diye anladı hatasını diye düşündük özür diledi parka indiler babası ve kardeşleriyle orda yine bu seferde bir oyuncak için ağlamış hatta kardeşine vurmuş. Yine bı sinirle eve geldiler biz sert bı şekilde tepkimizi koyduk yanlışini anlattık Bı kaç gün normale döndü.
Bu hafta Pazartesi bu sefer ödev yaparken sıkıntı çıkarmaya başladı. Beraber ödev yapıyoruz sürekli mız mız ağlıyor. Dedim oğlum yorgunsan sabah yapalım hayır şimdi yapacam diyor ama sadece yapmak için yapıyor yanlışıni söyleyince silince bağırıp çağırıyor yine kardeşine vuruyor falan. Babasına da aynı tepkiler. En son ben kızdım git yat yapma diye. Odevi yapmadan asla gitmez ama ödevi de sadece yapmak için yapıyor. Ben arkama dönünce benim saçımı cekeye başladı bırak dedim bırakmadı bende elini sıktım ki bıraksın diye ben sıkınca daha çok sinirlendi yine vurmaya çalıştı. Kızdım gitti yattı uyudu. Sabah yine güzellikle anlattım oğlum çözümün dayak değil biz bu güne kadar sana bı kere bile elimizi kaldirmadik. Sen kardeşlerine vuruyorsun falan diye. Kardeşlerin küçük belki anlamazlar seni ama sen derdini bize söyle ben çözerim istediğini falan dedim. Yine 3gun iyiyiz
Bugün akşam kaynima davetliydik. Sabahtan başladı zaten surekli yine kardeşini sıkıştırıyor bende sürekli yapma diyorum. Akşama eltime geçtik orda kardeşini saçından tuttu resmen yerde süründürdu. Dedim ben eve gidelim aynısını yapayım bakalim nasıl oluyor diye yine dinlemedi bı bana vuruyor bı kardeşine falan. Eve geldik ben bı yandan evi toparlıyorum. Telefon istedi bende sen hakkını sabah kullandin veremem dedim. Yine basladi kardeşlerini ağlatmaya esim bı kaç kere uyardı en son kızdı sonra yine bı öfke patlmasi eşim zor zaptetti iyice ağladı Sonra da ağlayarak yattı uyudu.
Bu güne kadar hiç ağladı diye birşeye önce hayır diyip yapmadım kuralların hep nettir ve bunu hep net bı şekilde dile getiririm. Her istediğine de hayır demem makul olanları yaparım. Sürekli konuşarak anlattım sen Abisin büyüksün hiç demedim ucune de tek cocukmus gibi davranıyorum ama. Okulda herhangi bi davranış problemi yok ama bize karşı bı öfkesi var cozemedigimiz. Rehber öğretmene annem bana çok kızıyor demiş. Ama burda nerde hata yapıyorum nerde fazla kızdım bilmiyorum
Ben burda zaten olanı biteni anlatıyorum çözüm arıyorum kendimi aklama gibi bı durumum yok ben ev ortamımizi da anlatıyorum ki daha net görülsün olay diye. Rehber öğretmene ben gittim önce durumu anlattım rehber öğretmenimiz benim isteğim üzerine konuştu oğlumla.
Evet kızıyorum ama defalarca konuştuğum konuda hala aynı davranışı sergiliyorsa ve bunun sonunda kardeşi zarar görüyorsa bırakayım kardeşini hırpalayip sinirini ondan mı çıkarsın.
Ben bu seneye kadar hep onun anlayacağı dilden konuştum hep konuşarak anlattım ve kardeşine şiddet gösterene kadar ona hiç bı konuda kızmadım sesimi yükseltmedim. Evet başka bı sıkıntısı var belli ki bende onun arayisindayim zaten buraya yazmadan önce de pedagog araştırmaya başladım belki de yaşlarının gereği yaptığı bı davranış
Üstelik öğretmenim ve bilinçli olduğumu düşünüyorum bu konularda da sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Evet yasak öğretmenimiz kesinlikle müsade etmiyor. Rehber ogretmenden ziyade daha uzman bı yardim almayı düşünüyorum.Okulda akıllı saat yasak değil mi ?
Çünkü benim arkadaşlarım sınıf öğretmeni,aynı zamanda ortaokulda müdür arkadaşım da söylemişti yasak diye.
Okuldaki çocuklardan özendi istedi diyeceğim ama devlet okullarının çoğunda yasak diye biliyorum.
Sadece ders ve okul dışında kullanılabiliyor.
Bu arada ben okul öncesi öğretmenliği yaptım tecrübem o yönde.
Okul öncesi de karşılaşmıştım ama kıskançlık sendromu oluyor genelde.
Rehber öğretmenle daha fazla iletişim halinde olun bana kalırsa okulla değil aile ve kardeşiyle alakalı sorunu var.
İnanın zamanımızin cogunu onlarla geçiyoruz. Öğretmenim ben de ders saatimiz aynı anda başlıyor aynı anda evde oluyoruz. Tüm islerimi falan onlar uyuduktan sonra yapıyorum.Çocuk bana ilgi istiyor gibi geldi. Siz de çocuğun üstüne çok gidiyorsunuz sanki. Çocuklar hırçınlaştığında zıtlaşmak yerine sevgi ve şevkat göstermek gerekir. Akıllı saat konusunda durumunuzu bilmiyorum, sizin kararınız ama alınabilir bence. Ben oğluma almak istiyorum kendisi istemiyor. Benim oğlum 10 yaşında 4. Sınıfa gidiyor, akıllı telefon istiyor. Biz liseden önce kesinlikle akıllı telefon almayacağımızı söyledik, almayız da. Ama akıllı saat aynı değil, okula giden çocuklar için uygun. Hatta sadece 10 numara arayabildiği çocuklar için hatlar var. Siz neden almak istiyorsunuz merak ettim.
Ben zaten onları koruyorum sürekli gözetimim altındalar ama bı anlık bişe mesela oyun oynuyorlar o arada istediği bişey olmadığında direk kardesine vuruyor. Anında müdahale ediyorum tabi ki ama bı evin içinde ne kadar ayrı tutabiliriz kardeşindenBenim konuyla ilgili sizi suçladığım nokta şu. Çocuk kardeşlerine şiddet gösteriyor ayırıyorsunuz tamam sonra tekrar şiddet gösteriyor. Sizin sorumlulugunuz sadece büyüğe değil ki. Küçükleri onun şiddetinden korumanız gerekir. Aynı odada bulundurmayın. Aynı odada bulunacaksa da gözetim altında tutun. Ve iyi bir pedagoga götürün bence. Bu kadar şiddet eğilimi normal değil. Desteğe ihtiyacı var.
O kadar rahatlattı ki tek olmadığımı bilmek.Oğlum 7 yaşına girecek ve 1. Sınıfta.
Aynı süreçten geçiyoruz ve ben hemen hemen çoğu çocuğun (etrafımda gördüğüm ve duyduğum kadarıyla) tam da bu dönemlerde bir sendromdan geçtiğini düşünüyorum.
Geçirdiğimiz şu son 1 senede öfke nöbetleri, ödev yapamamak için ağlamalar, yaparken silah zoruyla yaptiriliyormus gibi davranışlar Hepsi mevcut.
Kardeşiyle çatışmalar, hatta gücünü onun üstünde denemek istemeler… Ama sürekli değil, bu durum 1-2 hafta sürüp normale dönüyor.
Bence yavrularımız hayatta açtıkları bu yeni sayfada kendilerinin de içlerinde çözemedikleri duygular yaşıyorlar şu sıralar ve bunu yönetmekte zorluk çekiyorlar. Okul hayatı disiplin hayatı demek, evde yani güvenip ‘sığındıkları limanda’ biraz olsun esneklik istemelerini ben anormal karşılamıyorum ve alan açmaya çalışıyorum.
Ha, baş etmek kolay mı? Hayır, zaman zaman anne-baba olarak davranışlarımızda sınıfta kaldığımız da çok oluyor. Ama biz sabırlı olmazsak ilerde işin icinden hiç çıkamayiz gibi geliyor.
Kısacası yalnız değilsiniz, zor bir dönem ama kesinlikle geçici olduğunu düşünüyorum
Yanı sıra bir uzmandan tavsiye alma şansınız varsa alın derim.
.
Yok hic bı şekilde ifade etmiyor. Kardeş kıskançlığı olabilir diye düşünuyorum ama bugün niye ortaya cikti.hatta kızlarin odası yoktu daha onlara oda yaptim ondan olabilir mi diye düşündüm ona çalışma masası falan aldım daha önce yoktu diye perdesini falan gittik beraber aldık. Dönemsel biseydir belki ama uzman yardımı alacağımAy benim melek oğlumda 1. Sınıfa baslayınca çemkirmeye sordugum normal sorulara bagıra çağıra cevaplar vermeye başladı. Ama o ifade ediyo bana karsı sinirli oldugunu. Herkesi annesi götürüyo benim annem yok yanımda. Sana kızgınım diyo. Bu sebep küçük çocugun dünyasında çok çok büyük bi sıkıntı.
Benzer seyler olmasada görmezden geldiğiniz bişey olabilir mi? Kendisi neden söylemiyor acaba
Benim oğlum da 6 yaşında benzer tepkileri var,oyun terapistine başladık..bizim seans 500..psikolog..bin lira çokmuş hakketenBöyle durumlarda uzman desteği size çocuğunuzun anlatmak istediğini daha iyi anlamanızı saglayabilir. Çocuğunuzun davranışlarına burada normal diyenler olmuş ama normal değil. Bizde de baska sıkıntılar oldu en iyi gelen terapiler oluyor. Çocuk birşey anlatmaya çalışıyor ama kendisi bile ne anlatmak istediğini çözümleyemiyor bu açıdan çok yardımcı. Ama haftada bin lira veriyoruz. Ben deli olcam artık
Ben burda zaten olanı biteni anlatıyorum çözüm arıyorum kendimi aklama gibi bı durumum yok ben ev ortamımizi da anlatıyorum ki daha net görülsün olay diye. Rehber öğretmene ben gittim önce durumu anlattım rehber öğretmenimiz benim isteğim üzerine konuştu oğlumla.
Evet kızıyorum ama defalarca konuştuğum konuda hala aynı davranışı sergiliyorsa ve bunun sonunda kardeşi zarar görüyorsa bırakayım kardeşini hırpalayip sinirini ondan mı çıkarsın.
Ben bu seneye kadar hep onun anlayacağı dilden konuştum hep konuşarak anlattım ve kardeşine şiddet gösterene kadar ona hiç bı konuda kızmadım sesimi yükseltmedim. Evet başka bı sıkıntısı var belli ki bende onun arayisindayim zaten buraya yazmadan önce de pedagog araştırmaya başladım belki de yaşlarının gereği yaptığı bı davranış
Üstelik öğretmenim ve bilinçli olduğumu düşünüyorum bu konularda da sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Ah canim benim ya :) Benim yavrumun da var akilli saati. Imkanim varsa direkt alırım, dusunmem bile. Niye çocuğumun boynu bukuk kalsin, 1 saat icin 2letmem bile, bizim icin basit ama cocuklar icin cok onemli bu durumlarAynı konuyu yaşadım benim kızım 2.sinifa gidiyor. Siniftakiler bu yıl bı akıllı saat modasidir tutturmuş herkesin kolunda var. Ama ben bunu bilmiyorum tabi. Bı gün kızım okuldan geldi. Anne ben akıllı saat istiyorum diye. Bende sizin gibi başta yok olmaz kızım senin ihtiyacın yok dedim ama başka normal saat alırız beğenirsin dedim konu kapandı sandım. Bı kaç gün sonra tekrar geldi anne ben normal saat değil akıllı saat istiyorum sınıfta herkeste var birbirlerine gösteriyorlar dersleri kötü olan kıza bile almışlar bana senin yok diyip güldüler kızdım bende dedim falan dedi. Eşimde tamam kızım ben bir arastirayim annenle konusalim hallederiz dedi. Snra eşimle konuştuk almaya karar verdik. Başta saati bı alalım hat hemen almayız dedik. Saati aldık hattı almadık. Cocugumunda gönlü oldu. Siz hiç çocukken birinde bişey görüp imrenmedinizmi devir eskisi gibi değil önceden koca sınıfta herşeyi olan çocuk sayısı 5 parmağı geçmezdi ama şimdi olmayanın sayısı 5 parmak kadar bile değil. Akıllı saat 300tlyede var 3000tlyede yani maksat gönül yapmak. Çocuğun davranışları saat yüzünden bence sizde bundan sebep olduğunu düşünüyorsunuz. Evet çocuk dediğinin de her dediğini yapılmaz ama böyle şeyler içinde çocuğu kırmayı doğru bulmuyorum.
Okulda arkadaşlarıyla falan çözemediği Bi sorun olabilir. Biraz sorular sorun okulla arkadaşlarıyla öğretmeniyle ikardeşleriyle ilgili altındaki sebebi bulmaya çalışın.
Oyun terapistini de araştırayım.Ben akran zorbalığı yaşadığını düşündüm
Oyun terapisi dilini cozermi, iyi gelirmi denemeye değer mi
Tecrübesi olan arkadaşlar yazsa
Bizim sınıfta kullanan yok şu an özellikle sordum öğretmene yanında kullanan arkadaşı var mı diye. Çevresinde kullanan da yok. Ben zaten olabilecek makul şeyleri alıyorum ama akilli saatleri güvenilir de bulmuyorum. O yüzden almak istemedim. Bı pedegog ya da oyun terapisi araştıracağımAynı konuyu yaşadım benim kızım 2.sinifa gidiyor. Siniftakiler bu yıl bı akıllı saat modasidir tutturmuş herkesin kolunda var. Ama ben bunu bilmiyorum tabi. Bı gün kızım okuldan geldi. Anne ben akıllı saat istiyorum diye. Bende sizin gibi başta yok olmaz kızım senin ihtiyacın yok dedim ama başka normal saat alırız beğenirsin dedim konu kapandı sandım. Bı kaç gün sonra tekrar geldi anne ben normal saat değil akıllı saat istiyorum sınıfta herkeste var birbirlerine gösteriyorlar dersleri kötü olan kıza bile almışlar bana senin yok diyip güldüler kızdım bende dedim falan dedi. Eşimde tamam kızım ben bir arastirayim annenle konusalim hallederiz dedi. Snra eşimle konuştuk almaya karar verdik. Başta saati bı alalım hat hemen almayız dedik. Saati aldık hattı almadık. Cocugumunda gönlü oldu. Siz hiç çocukken birinde bişey görüp imrenmedinizmi devir eskisi gibi değil önceden koca sınıfta herşeyi olan çocuk sayısı 5 parmağı geçmezdi ama şimdi olmayanın sayısı 5 parmak kadar bile değil. Akıllı saat 300tlyede var 3000tlyede yani maksat gönül yapmak. Çocuğun davranışları saat yüzünden bence sizde bundan sebep olduğunu düşünüyorsunuz. Evet çocuk dediğinin de her dediğini yapılmaz ama böyle şeyler içinde çocuğu kırmayı doğru bulmuyorum.
Bizim evimizde şiddet hiç bı zaman olmadi bu döneme kadar sesimizi de yükseltmedik ki bizden öğrensin. Önce kardeşini hirpalayarak başladı zaten bu olay onun bı çok kere devam etmesi üzerine bizim kizmalarimiz başladı. Artık içinden çıkılmaz bi durum haline geldi. Bugun eve gelmeden amcasinda kardeşine vurmaya başladı eve geldik devam etti.ben eve geldiğimizde ona telefon verseydim bı dahakine yine bunu kullanacakti. O yüzden kurallarımi esnetmek istemiyorum ben bugün ödev yaptığın için sana 1saat telefon desem mesela yarında aynısını bekliyecek. Onun yerine hadi bu hafta ödevlerimizi güzel yapalım çok güzel bı animasyon film gelmiş onu izleyelim. Ya da işte kardeşlerini uyutup film gecesi yapalim falan diyorum.Kurallarımız olabilir ama bu kurallar yanlışsa,çok katiysa ,çocuğu evde gereksiz mutsuz yapıyorsa çok yanlış.Çocugunuz şiddeti sizden öğrenir.7yas çocuğu kardeşine şiddet uyguliyorsa anne babadan öğrenir.Bu psikolojik şiddet de olabilir.
Akıllı saat o yaş grubunda cok kullanılıyor,ozenmistir,uygulamadan kontrol sağlıyorsunuz,normal saatle eşdeğer fiyatlilar da var,Kısıtlı numaraları arayabilir,yani sakıncalı değil alabilirsiniz.
Ödev yaparken mizildamasi,istememesi çok normal.Benim oğlumda öyleydi gazlaya gazlaya ,dil döke döke yaptiriyorduk,çok normal.
Zamanımızın çocukları bizim gibi değil,çok uyaran var,çocuklar bir çok şeye sahip,önce döneme inip ona göre kural belirleyin ama esnekte olabilir,kanun mu sonuçta.Bazen yarım saat değil, bı saat izleyin.Ornegin ödevini yapalım sonra yarım saat daha hak kazani aksın deyin vb.Ama en önce çocuk için değil kendiniz için bir destek alın.Cocuk davranışlari ebeyn tutumundan kaynaklanir
Bı iki tane isim aldım yarın birebir görüşüp hemen götüreceğimOglumu cocuk psikologa götürdüm. Onlar bir iki seans oglumla konusup onu sıkan ve bize anlatmadigi konular var mi diye bakacaklar. Okula basladiktan sonra baska ortamlara da giriyorlar ve yeni durumlarla karsilasiyorlar haliyle. Pedagog ile görüsün muhakkak.bizde ne olur ne olmaz gözümüzden birsey kacmasin diye gidiyoruz.
Ama özellikle akıllı saatten bahsetmişsiniz yani ozaman genelde böylemi istediği birşey alınmadığında bu tepkileri veriyormu. Çocuklar genelde baskı altindaysa istedikleri olmadıysa falan şiddete başvuruyorlar. Yani kendi huzursuz ise etrafinida öyle yapıp sinirlendirmeye çalışıyorlar. Herangi bir derdi varsa öğrenmeye çalışın. Sizin doğru olarak gördüğünüz tepkiler çocuğa değişik sertte geliyor olabilir. Evde çocuklar arasında eşitsizlikte biri diğerine vurması için bı sebep. Herşey olabilir yani umarım cozersizin kısa zamamdaOyun terapistini de araştırayım.
Bizim sınıfta kullanan yok şu an özellikle sordum öğretmene yanında kullanan arkadaşı var mı diye. Çevresinde kullanan da yok. Ben zaten olabilecek makul şeyleri alıyorum ama akilli saatleri güvenilir de bulmuyorum. O yüzden almak istemedim. Bı pedegog ya da oyun terapisi araştıracağım
Normal diyen üyeleri garipsedim açıkçası.
Çocuk duygularını şiddete başvurarak gösteriyor. Bunu hem kardeşine hem anneye karşı sergiliyor. Sinir krizi geçiriyor. Bu normal filan değil.
En kısa zamanda bir uzmana danışmak lazım.
Her olayda sinirini genelde kardeşinden çıkarıyor muhtemelen onu kıskanıyor olabilir. Siz cidden eşit davranıyor olabilirsiniz ama kim bilir neyden ne anlam çıkarıyor kendi içinde ne dusunuyor.Merhaba kızlar, benim konum oğlumla yaşadığımız problemler.