- 7 Kasım 2023
- 2.015
- 3.487
- 53
- 41
- Konu Sahibi psikolojikdanismannisa
-
Psikopatlarla - lohusaları karıştırmayınHer şeyi psikolojiye bağlarsak çocuğuna türlü işkenceler yapana da saygı duymamız lazım. Kimseye kızmamalıyız o zaman bu mantığa göre.
Olamayacak, olduğunu iddia edecek. Çocuğu hep bebek kalmayacak, büyüdükçe dertleri de büyüyecek. Ergen olacak. Kundaktaki bebeğe çok zor bir bebek değilse tahammül edebilir belki ama sorunlu bir ergene karşı bu kafadaki bir insan ne yapabilir bilemiyorum. Daha şurda hiç tanımadığı bir insanın psikolojik sorunlarından tetiklenen bir insan kendi evindeki ergenin sorunlarına sağlıklı çözüm bulabilir mi? Hiç sanmıyorum. Annelik üç beş yıl değil, bir ömür. kızı olur, gelini olur doğum yaparlar onlara da bakamayacaksan doğurmasaydın der. Sonra da travmadan falan bahseder işte böyle tipler.Bundan zevk alıyorlar.
Bana da kayınvalidem emzirmek şöyle şahane böyle güzel, harika dedi. Emzirmek için aldım bebeği ilk kez, damağının arasında ezdi direkt. Gözümden şimşek çaktı öyle bir acı. Sonrası mastit ve meme ucu yaraları. Kan emzirdim hatta.
Dedim kayınvalideme hani çok güzeldi çok acıyor diye. Ehe ehe acıyor tabii ooo benim ucundan parça kopmuştu dedi. Dedim başından neden o zaman anlatmıyorsun. Yani bana güzelleyip durdunuz gerçekler çok başka dedim. E ne deseydik diyorlar.
Buradaki kişide benzer şeyleri içinden geçirecek ama her zaman zorbalayacak kötü hissettirecek. Bir annelik yarışında mertebe alıyorlar sanki.
Aman en şahane en muhteşem anneler siz olacaksınız. Bravo buyurun madalyanız!!
Benim oğlan diş çıkarınca direk batırdı. Allahım nasıl bir acı. Bi baktım delinmiş kanıyor. O memeden emziremedim tek emdi.Bundan zevk alıyorlar.
Bana da kayınvalidem emzirmek şöyle şahane böyle güzel, harika dedi. Emzirmek için aldım bebeği ilk kez, damağının arasında ezdi direkt. Gözümden şimşek çaktı öyle bir acı. Sonrası mastit ve meme ucu yaraları. Kan emzirdim hatta.
Dedim kayınvalideme hani çok güzeldi çok acıyor diye. Ehe ehe acıyor tabii ooo benim ucundan parça kopmuştu dedi. Dedim başından neden o zaman anlatmıyorsun. Yani bana güzelleyip durdunuz gerçekler çok başka dedim. E ne deseydik diyorlar.
Buradaki kişide benzer şeyleri içinden geçirecek ama her zaman zorbalayacak kötü hissettirecek. Bir annelik yarışında mertebe alıyorlar sanki.
Aman en şahane en muhteşem anneler siz olacaksınız. Bravo buyurun madalyanız!!
Doğum yaptıktan sonra gelip burda yazdıklarınızı da okursunuz. Böyle tepeden tepeden büyük büyük konuşmak nasılmış o zaman anlarsınız. Uzun uzun yazıp da laf anlatmakla uğraşmayacağım çok sabit fikirlisiniz.Siz de benzer kelimeler kullandıysanız sizin için de aynı fikirdeyim.
Kesinlikle öyle.Olamayacak, olduğunu iddia edecek. Çocuğu hep bebek kalmayacak, büyüdükçe dertleri de büyüyecek. Ergen olacak. Kundaktaki bebeğe çok zor bir bebek değilse tahammül edebilir belki ama sorunlu bir ergene karşı bu kafadaki bir insan ne yapabilir bilemiyorum. Daha şurda hiç tanımadığı bir insanın psikolojik sorunlarından tetiklenen bir insan kendi evindeki ergenin sorunlarına sağlıklı çözüm bulabilir mi? Hiç sanmıyorum. Annelik üç beş yıl değil, bir ömür. kızı olur, gelini olur doğum yaparlar onlara da bakamayacaksan doğurmasaydın der. Sonra da travmadan falan bahseder işte böyle tipler.
Tamam gelirim.Doğum yaptıktan sonra gelip burda yazdıklarınızı da okursunuz. Böyle tepeden tepeden büyük büyük konuşmak nasılmış o zaman anlarsınız. Uzun uzun yazıp da laf anlatmakla uğraşmayacağım çok sabit fikirlisiniz.
Evet doğru. Bakamayacaksa doğurmayacak kimse. Ne güzel dediniz.Olamayacak, olduğunu iddia edecek. Çocuğu hep bebek kalmayacak, büyüdükçe dertleri de büyüyecek. Ergen olacak. Kundaktaki bebeğe çok zor bir bebek değilse tahammül edebilir belki ama sorunlu bir ergene karşı bu kafadaki bir insan ne yapabilir bilemiyorum. Daha şurda hiç tanımadığı bir insanın psikolojik sorunlarından tetiklenen bir insan kendi evindeki ergenin sorunlarına sağlıklı çözüm bulabilir mi? Hiç sanmıyorum. Annelik üç beş yıl değil, bir ömür. kızı olur, gelini olur doğum yaparlar onlara da bakamayacaksan doğurmasaydın der. Sonra da travmadan falan bahseder işte böyle tipler.
Bu kafadan devam edin siz. En azından lohusalardan uzak durursunuz.Evet doğru. Bakamayacaksa doğurmayacak kimse. Ne güzel dediniz.
Benim bir tanidigim dogumdan sonra silahla kendini vurarak intihar etti. Hafife alinacak bir durum degil lohusa depresyonuDoktor olan bir kadın , bebeğini camdan aşağıya atmaya kalkmış, bebeğin babası son anda kurtarmış. Çok ağır lohusa depresyonu geçiriyordu. Tedavi olmuş. İyi sanırım şimdi. Normal değil… çünkü kadın hasta.
Evet birçok şey etki ediyor. Hormonlar , uykusuzluk, azalan demir depoları, diğer vitamin ve mineraller… birde çevredeki insanımsı yaratıklar da eklenince…Benim bir tanidigim dogumdan sonra silahla kendini vurarak intihar etti. Hafife alinacak bir durum degil lohusa depresyonu
Cok hafife aliyor insanlar, o hormanlarin insanlara neler yaptirabilecegini kestiremiyorlar. Ben yurtdisindayim ve bir arkadasim burada suclu olan insanlara psikolojik destek veriyor. Bir tane hastasi var. Kadin yeni anne oldugu zaman sokakta cocuguna kizan bir adamin agzini yuzunu kirmis. Normal bir zamanda olsa cocugunu elinden alip hapse girmesi gerekirken kadina psikolojik destek vermek icin hastaneye yatirmislar.Evet birçok şey etki ediyor. Hormonlar , uykusuzluk, azalan demir depoları, diğer vitamin ve mineraller… birde çevredeki insanımsı yaratıklar da eklenince…
Her doğum her bebek her anne farklı… bazısının kafası buna yetmiyor
Siz umurumda olacak bir tip değilsiniz ki fikrinizi dikkate alayım. Çok şanslıymışım ki lohusa zamanlarımda sizin gibi zehir saçan birileri olmadı etrafımda. Nefretle düşmanlıkla beslenen birisiniz. 6-7 aydan sonra iletişim kurabildim çocuklarımla. Gezmeye yemeğe kafeye yürüyüşe gidebildim. Göğüs yaralarım iyileşti, saatli uyutmaya başlayabildim, akşam oturup bir şeyler izleyebildim kitap okuyabildim. Benim kızlarım boyuma geldi. Parmaklarımla tırnaklarımla kazıyarak her ihtiyaçlarını gördüm. Eksik kalmasınlar diye gerektiği yerde yemedim yedirdim. Eğitimi sağlığı beslenmesi sosyalleşmesi... Yetişemediğim yerde de uzmanından yardım aldım. Cahil cühelanın lafını kafama taksam çökerdim, depresyondan çıkamazdım heralde. Siz kin nefret kusmaya devam edin, ben konu sahibini desteklemeye yardım etmeye, yalnız olmadığını hissettirmeye gidiyorum.Siz de benzer kelimeler kullandıysanız sizin için de aynı fikirdeyim.
Kesinlikle kucağına aldığında aman iyi ki doğurdum diye bir şey yok yani en azından bende öyle olmadı .. sevgi emek gerçekten emek harcadıkça zaman geçirdikçe o bağ oluşuyor bir anda oluşmuyor.Kim o ilk günden iyi ki doğurmuşum diyenler?
Doğumdan sonra kendinize gelmeniz zaman alıyor, bebek emdi mi emmedi mi, doydu mu, doymadı mı,derken bir sürü düşünceyle yeni durumla karşı karşıya kalıyorsunuz. Benim ilk çocuğum doğdugu gün sabaha kadar hiç uyumadı. Ben nereye düştüm dedim.
İkinciyi de doğurdum bu arada, büyük bir depresyon da yaşamadım ama yeni doğum zamanları toz pemde değil. Daha doğum yapmamışsınız, ben öyle olamayacagım muhabbetleri yapıyorsunuz havadan.
Umrunuzda olmadığım için bu kadar açıklama yapma gereği duydunuz :)Siz umurumda olacak bir tip değilsiniz ki fikrinizi dikkate alayım. Çok şanslıymışım ki lohusa zamanlarımda sizin gibi zehir saçan birileri olmadı etrafımda. Nefretle düşmanlıkla beslenen birisiniz. 6-7 aydan sonra iletişim kurabildim çocuklarımla. Gezmeye yemeğe kafeye yürüyüşe gidebildim. Göğüs yaralarım iyileşti, saatli uyutmaya başlayabildim, akşam oturup bir şeyler izleyebildim kitap okuyabildim. Benim kızlarım boyuma geldi. Parmaklarımla tırnaklarımla kazıyarak her ihtiyaçlarını gördüm. Eksik kalmasınlar diye gerektiği yerde yemedim yedirdim. Eğitimi sağlığı beslenmesi sosyalleşmesi... Yetişemediğim yerde de uzmanından yardım aldım. Cahil cühelanın lafını kafama taksam çökerdim, depresyondan çıkamazdım heralde. Siz kin nefret kusmaya devam edin, ben konu sahibini desteklemeye yardım etmeye, yalnız olmadığını hissettirmeye gidiyorum.
P psikolojikdanismannisa ; çocuğuna musibet dediysen üzülme içten gelerek söylemediğini biliyorum, benim de ağzımdan hoş olmayan kelimeler çıktı ama çocuğum için canımı verirdim, eminim sen de verirsin. Bizler anne olanlar seni anlıyoruz. Derdini sıkıntını bizlerle paylaşmaktan vazgeçme.
Dedikleriniz çok doğru ama bu konu da o kadar masum değil.konu sahibi ben hamile kalmadan önce de çok isteyerek severek hamile kaldım demiyor.eşinin istemesi teşvik olmuş.yani dur bakalım ne olacak? Yaşayarak göreceğiz kafasıyla bu işlere girişmiş.çocuk biraz daha büyüyüp bu günleri atlatsa bile iyi ki yapmışım diyecek kadar sevmeyecek bu durumu bence.öyle bir enerji veriyor.Cok hafife aliyor insanlar, o hormanlarin insanlara neler yaptirabilecegini kestiremiyorlar. Ben yurtdisindayim ve bir arkadasim burada suclu olan insanlara psikolojik destek veriyor. Bir tane hastasi var. Kadin yeni anne oldugu zaman sokakta cocuguna kizan bir adamin agzini yuzunu kirmis. Normal bir zamanda olsa cocugunu elinden alip hapse girmesi gerekirken kadina psikolojik destek vermek icin hastaneye yatirmislar.
Bu tarz durumlarin cezai indirimleri oluyor. Sekerin dustugunde de insan kendinde olmuyor. Lohusa iken de ayni durum var.
Bunların bir üst versiyonu da bakıcı tutma, kreşe verme, otur kendin bak ne biçim annesin modunda. Kaynana terörü yaşadığı için bakıcı arayıp bulanlara suçluluk aşılıyor. Sabahın karanlığında işe gitmek zorunda olan annelere zorbalık yapıyorlar. Ben de ignore listeye aldım.Ay hanımlar şunu alıntılamayın da kendi kendine konuşup gitsin artık. Resmen zehir saçmaya gelmiş. Bir kişi daha girdi ignore listeme.
Ferhans, ben ilk çocuğumu bile isteye yaptım ikinci sürpriz oldu. Hatta doğurup doğurmamayı bile düşündüm çünkü ilk çocuk beni yerde süründürdü. Eşimin ısrarı ve desteğiyle ikinciyi doğurdum. İki çocuğuma da gram hesabı hassasiyetle eşit davrandım. Birini diğerinden az fazla sevmedim, ikisi de benim çocuğum ben dünyaya getirdim. Biri kucağımdayken diğerine yok demedim. Birine sarılıp uyurken diğerine git odanda uyu demedim ve bence hiç bir anne diyemez bunu. Doğurduktan sonra, ben bu çocuğa bilerek isteyerek hamile kalmadım sevemem diye bir şey yok.Dedikleriniz çok doğru ama bu konu da o kadar masum değil.konu sahibi ben hamile kalmadan önce de çok isteyerek severek hamile kaldım demiyor.eşinin istemesi teşvik olmuş.yani dur bakalım ne olacak? Yaşayarak göreceğiz kafasıyla bu işlere girişmiş.çocuk biraz daha büyüyüp bu günleri atlatsa bile iyi ki yapmışım diyecek kadar sevmeyecek bu durumu bence.öyle bir enerji veriyor.
Yazmadan edemeyecgım umarım öyle bir lohusa depresyonu geçirirsin ki ben neden böyle kınadım diye kendı kendini yer bitiirirsin hak ettın normalde asla yazmam ama sen anca kötülükten beslenırsın senin gibiler anne olmasın asılUmrunuzda olmadığım için bu kadar açıklama yapma gereği duydunuz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?