• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Yazmadan edemeyecgım umarım öyle bir lohusa depresyonu geçirirsin ki ben neden böyle kınadım diye kendı kendini yer bitiirirsin hak ettın normalde asla yazmam ama sen anca kötülükten beslenırsın senin gibiler anne olmasın asıl
Benim hayatımda bir yeriniz olmadığı için ettiğiniz duanın ya da bedduanın da hayatımda önemi yok. Şu zamana kadar gerçekçi bakış açısıyla yaptığım hiçbir yorumdan pişman olmadım şükürler olsun. Asıl duygusal düşünenler hüsrana uğruyor hep. Realist olun biraz.

Benim hayatımda bir yeriniz olmadığı için ettiğiniz duanın ya da bedduanın da hayatımda önemi yok. Şu zamana kadar gerçekçi bakış açısıyla yaptığım hiçbir yorumdan pişman olmadım şükürler olsun. Asıl duygusal düşünenler hüsrana uğruyor hep. Realist olun

Gerçekçi mi realist mı alta oku o zaman lohusa depresyonu neden var neden oluyor gerceklermıs asıl gercek bunlar sanada lazım olacak sonra sudan cıkan balıga dönme ne yaşıyorum diye

Mesajınızı görünce eski sandım.
Ama baktım ki yeniymiş.
Öncelikle insan karmaşık bir varlık.
Ve nefis rahat etmekten hoşlanıyor.
Lohusayken ve kolik bir bebekle vücut doğumun yorgunluğunu atamamışken çok berbat hissetmeniz aşırı normal.
Psikolojik destek alın , kendinize zaman ayırmaya çalışın , sevdim sevemedim kısmını çok önemsemeyin şimdilik ilgilenin bağ kurun oyun oynayın sevgi yeşerecektir zamanla.
Ben kızımı bebekken seviyorum sanırdım bağ kurdukça zaman geçtikçe yıllar içinde daha çok sevdim.
İlk çocuk zor anne olmak zor.Bekar halinle vedalaşmak ve yeni bi kimlik kazanmak zor( tıpkı yas gibi taşınma gibi iş değiştirmek evlenmek gibi bi geçiş bu da sadece biraz ani ve aşırı zorlayıcı oluyor sonunu da göremeyince insan kötü oluyor)
Ama aslnda hayat kendi başına zaten zorluklarla dolu.
Bunlarla baş edebilmek için psikolojik dayanıklılık resilience kavramıyla ilgili araştırmalar yapın dediğim gibi profesyonel destek de alın.
Kendinize aşırı yüklenmeyin kimse gibi bi anne olmak zorunda değilsiniz.
Dİnlenin sevdiğiniz bi filme bakın çocukluğunuza götüren güzel hissettiren anlar yaşayın.
Sevdiğiniz arkadaşlarınızı arayıp dertleşin veya başka hoş şeylerden bahsedin.
Kısaca söylemek istediğim bir annelik hedefi var ve ben ona oturamadım diye düşünmekten ziyade akışa odaklanın günler geçsin ay bugün güldü bugün ağladı şöyle iyiydi böyle kötüydü günler hep öyle geçicek zamanla gücünüz artıcak çocuğunuz büyüyüp güzelleşicek ve bir süre sonra kendinizi toparlayınca diceksiniz ki ne güzel bi ailem oldu iyi ki emek vermişim.
Çok şükür bunu da atlattık diceksiniz.
Çocuğunuzla dondurma yiyip okulda kim kimin saçını çekmiş diye sohbet edip film izliceksiniz.
Üzme kendini güzel anne

Bende size şunu söylemek isterim. Çocuğunuzdan özür dileyerek hamilelikten önceki ve hamilelik sürecinizi ona anlatın ama kavga eder gibi değil. Önce zihninizi susturun bunu meditasyonla yapabilirsiniz sonra çocuğunuzdan özür dileyin ve olup biteni anlatın duygu durumlarınız değişebilir anlatırken ancak anlatmaktan vazgeçmeyin. Sonra çocuğunuz ile barışın onu sevmek istediğinizi ve onunlada hayatın çok güzel olacağını düşünün. Ve ona sımsıkı sarılın. Aranızda ki bağın şu an istediğiniz gibi olmadığını ama olması için çaba sarf ettiğinizi anlatın. Buraya yazdıklarınızı onunla konuşun.

Kolik bebek olması sizin de stresinizden de kaynaklanıyor olması kuvvetli muhtemel. Kendinize bir kanguru edinin koyun bebeğinizi içine sağlıklı yürüyüşler yapın, yemeği birlikte yapın, yana yaklaşıp kucağınıza aldığınızda gözlerinin içine bakın bunu o ağlarken bile yapın.

Zor bir süreçten geçiyorsunuz ve size destek olan anneniz ve eşiniz var çocuğa onlar bakarken giyinin süslenin makyaj yapın. Zihin ve ruh sağlığınız için meditasyon yapıp dinlenin.

Kolik bebekler kanguru içerisinde dans etmeyi çok sever koyun çocuğu kanguruya açın müziği çılgınlar gibi dans edin. Hayatın onunla daha güzel olduğunu hayal edin. Muhteşem bir anne olduğunuzu eğlenceli ve keyif dolu olduğunuzu hayal edin.

Evet herkesin söylediği gibi çocuk anneden bağımsızlığını kazandıkça GEÇİYOR geçmeyen tek şey o çocuğa hissettiğiniz ve hissettirdiğiniz duygular kalıyor. Çocuğunuza sizinle ilgili güzel hisler bırakın.

İntihar kısmına yorum yapamıyorum hiç bu duyguya sahip olmadığım. Çünkü ben ölürsem çocuğuma kim bakacak kimin eline kalacak duygusu hep bende daha ağır basmıştır.

Sağlıklı ve neşeli günler diliyorum. Umarım herşey yoluna girer

Dedikleriniz çok doğru ama bu konu da o kadar masum değil.konu sahibi ben hamile kalmadan önce de çok isteyerek severek hamile kaldım demiyor.eşinin istemesi teşvik olmuş.yani dur bakalım ne olacak? Yaşayarak göreceğiz kafasıyla bu işlere girişmiş.çocuk biraz daha büyüyüp bu günleri atlatsa bile iyi ki yapmışım diyecek kadar sevmeyecek bu durumu bence.öyle bir enerji veriyor.
Ben de kocam cok istedi diye cocuk sahibi oldum. Cocuk sahibi olmanin cok agir bir yuk oldugunu bilerek cocuk sahibi oldum. Her gun ayni kaygilarla kalkiyorum ve kendimi sakinlestirip gune basliyorum. Cok seviyorum cocuklarimi, bana gore dunyanin en komik bebeleri. Basta hic istemedim, kocam israr etti hatta ve hatta sadece 1 cocuk diye anlastik. Ikiy olduklarini ogrenince kocamin dunyasini zehir ettim, senin yuzunden butun bunlarin hepsi diye. 2 sene olacak neredeyse ve ben 1 gun bile cocuklarimdan ayri yatmadim.
Yeri geliyor sabrinizi cok zorluyorlar, gozunuzun icine baka baka yapmamalari gerektigi seyleri sirf siz sinir olun diye yapiyorlar. Yine de birakmam cocuklarimi. Ben de ayni mantikla hamile kaldim. Dogduklarinda etrafa ofke saciyordum. Herkese satasip agliyordum. Bir sure alisamadim, emzirmekten hala nefret ederim. 4 aylik olana kadar emzirebildim.
Konu sahibinin durumu cok farkli, hormonlarin bir insanin dusuncesini ve hareketlerini ne kadar degistirebileceginin farkinda degilsiniz. Bu sartlar altinda dedigim gibi islenilen suclarda bile cezai indirim oluyor.
Demek istedigim herkesin hayatinin dinamigi farkli. Konu sahibinin acilen cok ciddi yardim almasi lazim. Intihar dusuncelerini kafasindan geciren bir kisi kendisi ne kadar saglikli oldugunu dusunuyorsunuz. Biz burada oturup bos keseden salliyoruz. Bizim yaptigimiz osur osur ipe diz oluyor. Insan basina gelmeden anlamiyor bazi seyleri.

İnanın sizin yazdıklarınızı yazasım geldi, hanim efendinin üsten üsten atıp tutmalarını okudukça...
Ama sonra dedim ki yok yazma, öyle derin bir kuyu ki Allah düşmanımın bile başına vermesin...
Öyle bir yalnızlık ve çaresizlik duygusunu.

Artık kızım altı buçuk yaşına geldi, gözlerim dolmadan bir iki kelam edebilirim.

Benim ki iki yıl sürdü. Ilk altı ayi hatırlamıyorum bile, çok zorgünlerdi. 55 kilo hamile kaldım, doğumdan üç ay sonra 48 kiloya düşmüştüm. Ne zaman ki emzirmeyi kesip bir kaç saat kesintisiz uyuyabildim, o zaman normalleşmeye başladım. Şimdi ki aklım olsa üç ayda emzirmeyi kesip coktan antidepresan başlamıştım.

Hiç intihar etmeyi düşünmedim, ama her gece ölsem ne güzel olur diye düşündüm..
Arabama biri çarpsa, yalnız ben ölsem, bir anda kalp krizi geçirip gitsem...Covid olup ölenlere bile imrenerek bakıyordum, ne şanslılar diye...
Sonra ölmeyi düşünüp istediğim ve bebeğimi yalnız bırakıp gitmeyi dilediğim için ne kadar kötü bir anneyim diye ağlıyordum. Velhasıl ağlıyordum da ağlıyordum....

Canım kızım 6,5 yaşında. O benim canım, uğruna ölebileceğim tek varlık.

Konu sahibi gelelim size, keşke yanınızda olup size sarılabilseydim ve zor ama geçecek diyebilseydim...

Terapilerinize devam edin. Gerekirse psikiyatrist desteği alın...
Ve lütfen buradaki kötü yorumları dikkate almayın...

Yahu bu ramazan ayında nasıl bunları yazabildiniz yok birisi demiş Allah sana vermedi birisi demiş birine inşallah sende aynısını yaşarsın kızlar kendinize gelin çocuğunuz var ama Allah istediği sürece bu beddualarınız yarın çocuklarınıza dönerse ne yapacaksınız kime ekimseye Allah sana vermemeiş demesin Allah elindekini alırsa ne olacak Ramazan ayının hürmetine ağzınızdan çıkana sahip çıkalım dilerim Allah kimseye acı yaşatmaz aratmaz verende Allah alanda Allah unutmayın bu kadar keskin Allah sana vermedi işte gibi ithamlarda bulunan anneler Allah’ın gücüne gider evlat acısı yaşamayın yapmayın 🤲🏻

Annelik fedakarlık demek deği mi zaten. Konu sahibinin en büyük sorunu eşi istedi diye yapmış olması. fink atmaya meraklıysanız sorumluluk sahibi değilseniz doğurmayın o zaman. dışarı hayatına alışık ve sonrasında zor gelen o olmuş . benim çocuğum 3 yaşında dışarı hayatın her türlü kısıtlanıyor zaten bunun bilincinde nasıl olamıyorlar anlamıyorum. Lohusa kafası değil aslında kendi sosyalliğinin kısıtlanma korkusu bu sadece.

Hanımefendi anne olan tek kişi siz değilsiniz. Etrafımızda eşimizde dostumuzda görüyoruz anneliği dimi. Yani şahit olmadığımız bir durum değil annelik. Sizin gibi ayyy ilk başlarda hiç sevemedim diyeni veya çocuğunu musibet olarak göreni ben burda ilk kez gördüm. Günahsız ufacık bir yavruya musibet demek ne demek ya. Annesi bile olsa böyle bir yorum yapması haddine değil. En çok buna takıldım zaten. Kesinlikle anne olmayı hak etmeyenlere nasip etmemeli Allah anneliği.

Sizin gibi insanlar varken kim gercek hayatinda cocugumdan pismanim biktim yoruldum diyebilir ki ölene kadar konuşursunuz hatta ayni seyleri yaşayan ama dile getirmeyenler bile yargilar. Cocuk büyür cocuga da annen seni sevmiyordu diyen cikar insanlar agziniza laf vermemek icin bisey demiyor herkes ilk gunden iyi ki dogurdum moduna girdiginden degil.

Cook yakin arkadasim whatsapp grubunda (yargilanmayacagini bildigi icin) annelik bana göre degilmiş diye yakinirdi ama sosyal medyada instada ele güne karsi "en cok anneligi sevdim" temali paylasimlar yapar. Özetle bu yani

Son düzenleme:
Sizin gibi insanlar varken kim gercek hayatinda cocugumdan pismanim biktim yoruldum diyebilir ki ölene kadar konuşursunuz hatta ayni seyleri yaşayan ama dile getirmeyenler bile yargilar. Cocuk büyür cocuga da annen seni sevmiyordu diyen cikar insanlar agziniza laf vermemek icin bisey demiyor herkes ilk gunden iyi ki dogurdum moduna girdiginden degil.

Cook yakin arkadasim whatsapp grubunda (yargilanmayacagini bildigi icin) annelik bana göre degilmiş diye yakinirdi ama sosyal medyada instada ele güne karsi "en cok anneligi sevdim" temali paylasimlar yapar. Özetle bu yani
Eee yapmasın kimse bu kadar zorsa madem.akıllarindan zorları mi var bunların? Kimse kimseye ah balım gülüm canım cicim hepsi geçecek gidecek falan filan diye teselliler vermek zorunda değil.donem eski dönem gibi değil ki.görüldüğü üzere herşey konuşuluyor artık.baksınlar okusunlar.bak sen öyle yapmışsın mesela.öz evladına da atıp tutarsan insanlar tepki gösterir yani.insan biraz da kendini tanıyacak.eski dönemlerdeki gibi 20,22 yaşında anne olunmuyor ki.bir zahmet herşeyiyle bir düşünüp taşınsınlar 30, 32 yaşındq insanlar.gökten zembille mi indi bu?

Anadilinizde asgari okuyup anlamayı bilin lütfen ya valla. Orada "Musibet" kelimesini gördünüz diye çıldırmak yerine, bağlamından koparmadan, konu sahibinin içinde bulunduğu şartlarla cümleyi anlamaya çalışın:
*Ben çocuğumu bana gönderilen bir musibet gibi hissediyorum. İnsanlar evlatlarını nasıl seviyor da "nimet" gibi davranıyorlar anlayamıyorum.
"Böyle hissediyorum, bu his beni rahatsız ediyor ve bu histen kurtulmak istiyorum"

Tüm konu bu aslında, bunun için açılmış ve kadın da duygularını sansürlemeden, olduğu gibi yazmış, maksimum faydalanım alabilmek adına. Bunu görmemek için sığ olmanız lazım.

Bir taktınız musibet lafına, vay insan el kadar bebeğe nasıl der vay ne biçim anasın, ben ana olunca göreceksiniz ulti açacağım, mega anayım en anayım... Şu kadının lohusa depresyonu üzerinden gelen geçen kendi analığını parlattı ya, helal olsun. Psikolojik olarak çökmeye görün, ne kadar insan ruhundan anlamayan tip varsa gelir üzerinizde kendini parlatır cilalar görmüş olduk. Zaten kadın kendini yargılıyor bir de siz gelin yargılayın, yıkıcı eleştirin tabii en kolayı. Oysa sadece "Anlıyorum, bizler de yaşadık/yaşayabilirdik, geçecek, destek almayı sürdür" demek bu kadar zor olmamalıydı.

Son düzenleme:
Konu başlığını görünce anlam veremedim doğrusu.
Herkesin yaşadığı tecrübesi muhakkak farklıdır.
Ben de ilk oğlumda çok sorunlar yaşadım, hem hamileliğim sorunlu geçti hem de 2 yıl kolik ile uğraştım.
Uykusuz gecelerim, günlerim oldu ve hiç büyümeyecek ben de hiç çocuğumu büyütemeyeceğim sandım.
2 sene uyumadım, ne doğru düzgün rahat bir duş alabildim, ne rahat bir kahvemi içebildim.
Desteğim de kısıtlıydı o dönemde. Sizin gibi destek verenim yoktu, ama eşim elinden gelenin en iyisini hep yaptı bu süreçte hakkını yiyemem. Karı-koca bir başımıza üstesinden gelmeye çalıştık.
Çocukları 2-3 yaş büyük olan arkadaşlarımla görüştüğümde ağlardım, ben de bu kadar büyütebilecek miyim diye.

Tam rahata erdim, 3 yaşında oğlum bezden kurtuldu, kreşe başladı, iş hayatına geri döndüm ve gayet güzel bir denge kurdum diye sevinirken, sürpriz bir hamilelik ile karşılaştım ve 2. oğlum dünyaya geldi.
Aman Allah ım ne yapacağım, nasıl altından kalkacağım, yaşadıklarımı yine mi yaşayacağım derken, Allah dağına göre kar veriyor işte, ilk oğlumun tam tersi bir bebeklik geçirdik.
Rahat uyuyan, gaz sorunları olmayan, melek gibi bir bebekti yavrum.
Ama o da 1-2 yaşından sonra gerçekten hareketli, yaramaz bir çocuk oldu, abisinin tersine.

O günler bitmeyecek sanıyoruz, ama şimdi oğullarımın biri 11, diğeri de 8 yaşında.
Allah uzun ömür versin.

Hiç pişman olmadım.
En zor günlerinde bile hep varlıklarına şükrettim.
Allah yoklukları ile sınamasın, anne olmak başka bir şey, o otomatik yükleniyor insana.
Fedakarlık yaparken evladına, gözün görmüyor yapılan fedakarlığı, ihtiyaçlarını giderirken aklına gelmiyor evladına verdiklerin.
Tam tersine, yetememe duygusu oluyor daha çok, evladım için daha neler yapabilirim diye yiyor insan kendini.
Her anne evladına her alanda en iyisini vermeye çalışır.
Maddi, manevi, fiziksel, aklınıza ne gelirse.

O yüzden hala bana başlık saçma geliyor.
Yapmayın, ummadığınız yerden sınanırsınız.
Allah esirgesin.

Hanımefendi anne olan tek kişi siz değilsiniz. Etrafımızda eşimizde dostumuzda görüyoruz anneliği dimi. Yani şahit olmadığımız bir durum değil annelik. Sizin gibi ayyy ilk başlarda hiç sevemedim diyeni veya çocuğunu musibet olarak göreni ben burda ilk kez gördüm. Günahsız ufacık bir yavruya musibet demek ne demek ya. Annesi bile olsa böyle bir yorum yapması haddine değil. En çok buna takıldım zaten. Kesinlikle anne olmayı hak etmeyenlere nasip etmemeli Allah anneliği.
He sana kaldı bunun tayini.

Siz herkesin içinde neler yaşadıklarını nereden biliyorsunuz. Kadınlar yargılanma ve eleştirilme korkusuna, zorlansalarda bunu dile getiremiyorlar. Bir çoğumuzun kendi annesi bile anlamıyor. Ben de herkesin içinde iyi ki doğmuş deyip yalnızken ağlardım. Başınıza gelmeyen hiç bir şey için peşin konuşmayın derim. İnsan evlenirkende eşinin ve ailesinin nasıl çıkacağını, neler yaşayacağını kestiremiyor. Şimdi kalkıp evlenmeseydin mi diyelim. Kadın kadına destek olsun bari lütfen yapmayın ya

Siz herkesin içinde neler yaşadıklarını nereden biliyorsunuz. Kadınlar yargılanma ve eleştirilme korkusuna, zorlansalarda bunu dile getiremiyorlar. Bir çoğumuzun kendi annesi bile anlamıyor. Ben de herkesin içinde iyi ki doğmuş deyip yalnızken ağlardım. Başınıza gelmeyen hiç bir şey için peşin konuşmayın derim. İnsan evlenirkende eşinin ve ailesinin nasıl çıkacağını, neler yaşayacağını kestiremiyor. Şimdi kalkıp evlenmeseydin mi diyelim. Kadın kadına destek olsun bari lütfen yapmayın ya
O kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz.

O kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz
Merak etmeyin, herkes biliyor zorluğunu da bilerek dünyaya getiriyoruz. Güzellikleriyle de, zorluklarıyla da kabul ediyoruz. Ama insan arada yorulamaz mı? Havasız bir ortamda kalıp ara ara hava almak isteyemez mi, iş stresinden bunalıp arada arkadaşınızla, dostunuzla buluşup kafa dağıtmak iyi gelmiyor mu? Tatile gitmek iyi gelmiyor mu? Bu da böyle birşey. İnsanın arada yorulma ve bebekten ayrı bir zaman geçirmeye ihtiyacı oluyor ama bu onu asla kötü anne yapmaz

O kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz.
Nato kafa nato mermer

Back
X