- 27 Kasım 2024
- 155
- -202
- 13
- 33
- Konu Sahibi psikolojikdanismannisa
-
Benim hayatımda bir yeriniz olmadığı için ettiğiniz duanın ya da bedduanın da hayatımda önemi yok. Şu zamana kadar gerçekçi bakış açısıyla yaptığım hiçbir yorumdan pişman olmadım şükürler olsun. Asıl duygusal düşünenler hüsrana uğruyor hep. Realist olun biraz.Yazmadan edemeyecgım umarım öyle bir lohusa depresyonu geçirirsin ki ben neden böyle kınadım diye kendı kendini yer bitiirirsin hak ettın normalde asla yazmam ama sen anca kötülükten beslenırsın senin gibiler anne olmasın asıl
Benim hayatımda bir yeriniz olmadığı için ettiğiniz duanın ya da bedduanın da hayatımda önemi yok. Şu zamana kadar gerçekçi bakış açısıyla yaptığım hiçbir yorumdan pişman olmadım şükürler olsun. Asıl duygusal düşünenler hüsrana uğruyor hep. Realist olun
Ben de kocam cok istedi diye cocuk sahibi oldum. Cocuk sahibi olmanin cok agir bir yuk oldugunu bilerek cocuk sahibi oldum. Her gun ayni kaygilarla kalkiyorum ve kendimi sakinlestirip gune basliyorum. Cok seviyorum cocuklarimi, bana gore dunyanin en komik bebeleri. Basta hic istemedim, kocam israr etti hatta ve hatta sadece 1 cocuk diye anlastik. Ikiy olduklarini ogrenince kocamin dunyasini zehir ettim, senin yuzunden butun bunlarin hepsi diye. 2 sene olacak neredeyse ve ben 1 gun bile cocuklarimdan ayri yatmadim.Dedikleriniz çok doğru ama bu konu da o kadar masum değil.konu sahibi ben hamile kalmadan önce de çok isteyerek severek hamile kaldım demiyor.eşinin istemesi teşvik olmuş.yani dur bakalım ne olacak? Yaşayarak göreceğiz kafasıyla bu işlere girişmiş.çocuk biraz daha büyüyüp bu günleri atlatsa bile iyi ki yapmışım diyecek kadar sevmeyecek bu durumu bence.öyle bir enerji veriyor.
Hanımefendi anne olan tek kişi siz değilsiniz. Etrafımızda eşimizde dostumuzda görüyoruz anneliği dimi. Yani şahit olmadığımız bir durum değil annelik. Sizin gibi ayyy ilk başlarda hiç sevemedim diyeni veya çocuğunu musibet olarak göreni ben burda ilk kez gördüm. Günahsız ufacık bir yavruya musibet demek ne demek ya. Annesi bile olsa böyle bir yorum yapması haddine değil. En çok buna takıldım zaten. Kesinlikle anne olmayı hak etmeyenlere nasip etmemeli Allah anneliği.
Eee yapmasın kimse bu kadar zorsa madem.akıllarindan zorları mi var bunların? Kimse kimseye ah balım gülüm canım cicim hepsi geçecek gidecek falan filan diye teselliler vermek zorunda değil.donem eski dönem gibi değil ki.görüldüğü üzere herşey konuşuluyor artık.baksınlar okusunlar.bak sen öyle yapmışsın mesela.öz evladına da atıp tutarsan insanlar tepki gösterir yani.insan biraz da kendini tanıyacak.eski dönemlerdeki gibi 20,22 yaşında anne olunmuyor ki.bir zahmet herşeyiyle bir düşünüp taşınsınlar 30, 32 yaşındq insanlar.gökten zembille mi indi bu?Sizin gibi insanlar varken kim gercek hayatinda cocugumdan pismanim biktim yoruldum diyebilir ki ölene kadar konuşursunuz hatta ayni seyleri yaşayan ama dile getirmeyenler bile yargilar. Cocuk büyür cocuga da annen seni sevmiyordu diyen cikar insanlar agziniza laf vermemek icin bisey demiyor herkes ilk gunden iyi ki dogurdum moduna girdiginden degil.
Cook yakin arkadasim whatsapp grubunda (yargilanmayacagini bildigi icin) annelik bana göre degilmiş diye yakinirdi ama sosyal medyada instada ele güne karsi "en cok anneligi sevdim" temali paylasimlar yapar. Özetle bu yani
"Böyle hissediyorum, bu his beni rahatsız ediyor ve bu histen kurtulmak istiyorum"*Ben çocuğumu bana gönderilen bir musibet gibi hissediyorum. İnsanlar evlatlarını nasıl seviyor da "nimet" gibi davranıyorlar anlayamıyorum.
He sana kaldı bunun tayini.Hanımefendi anne olan tek kişi siz değilsiniz. Etrafımızda eşimizde dostumuzda görüyoruz anneliği dimi. Yani şahit olmadığımız bir durum değil annelik. Sizin gibi ayyy ilk başlarda hiç sevemedim diyeni veya çocuğunu musibet olarak göreni ben burda ilk kez gördüm. Günahsız ufacık bir yavruya musibet demek ne demek ya. Annesi bile olsa böyle bir yorum yapması haddine değil. En çok buna takıldım zaten. Kesinlikle anne olmayı hak etmeyenlere nasip etmemeli Allah anneliği.
Siz herkesin içinde neler yaşadıklarını nereden biliyorsunuz. Kadınlar yargılanma ve eleştirilme korkusuna, zorlansalarda bunu dile getiremiyorlar. Bir çoğumuzun kendi annesi bile anlamıyor. Ben de herkesin içinde iyi ki doğmuş deyip yalnızken ağlardım. Başınıza gelmeyen hiç bir şey için peşin konuşmayın derim. İnsan evlenirkende eşinin ve ailesinin nasıl çıkacağını, neler yaşayacağını kestiremiyor. Şimdi kalkıp evlenmeseydin mi diyelim. Kadın kadına destek olsun bari lütfen yapmayın yaHanımefendi anne olan tek kişi siz değilsiniz. Etrafımızda eşimizde dostumuzda görüyoruz anneliği dimi. Yani şahit olmadığımız bir durum değil annelik. Sizin gibi ayyy ilk başlarda hiç sevemedim diyeni veya çocuğunu musibet olarak göreni ben burda ilk kez gördüm. Günahsız ufacık bir yavruya musibet demek ne demek ya. Annesi bile olsa böyle bir yorum yapması haddine değil. En çok buna takıldım zaten. Kesinlikle anne olmayı hak etmeyenlere nasip etmemeli Allah anneliği.
O kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz.Siz herkesin içinde neler yaşadıklarını nereden biliyorsunuz. Kadınlar yargılanma ve eleştirilme korkusuna, zorlansalarda bunu dile getiremiyorlar. Bir çoğumuzun kendi annesi bile anlamıyor. Ben de herkesin içinde iyi ki doğmuş deyip yalnızken ağlardım. Başınıza gelmeyen hiç bir şey için peşin konuşmayın derim. İnsan evlenirkende eşinin ve ailesinin nasıl çıkacağını, neler yaşayacağını kestiremiyor. Şimdi kalkıp evlenmeseydin mi diyelim. Kadın kadına destek olsun bari lütfen yapmayın ya
Merak etmeyin, herkes biliyor zorluğunu da bilerek dünyaya getiriyoruz. Güzellikleriyle de, zorluklarıyla da kabul ediyoruz. Ama insan arada yorulamaz mı? Havasız bir ortamda kalıp ara ara hava almak isteyemez mi, iş stresinden bunalıp arada arkadaşınızla, dostunuzla buluşup kafa dağıtmak iyi gelmiyor mu? Tatile gitmek iyi gelmiyor mu? Bu da böyle birşey. İnsanın arada yorulma ve bebekten ayrı bir zaman geçirmeye ihtiyacı oluyor ama bu onu asla kötü anne yapmazO kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz
Nato kafa nato mermerO kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?