Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Bir insan şu tavsiyenin neyini eksiler? İlkokul çocuğu gibi sen beni eksiledin ben de seni eksileyeceğim diye hareket etmek komik. Neyse konu sahibi görmediyse görsün diye alıntı yapıyorum :)

En doğru yorumlardan birisi. İntihar ihtimali bile var depresyon hastasının, saçma sapan yorumlar yapmışlar. Eski insanlar keyfinden 40 gün lohusanın yanında kalmıyordu.

Psikolog olduğu meçhul

Kadın kendisi yazmış zaten annem istiyor beni yalnız bırakmak istemiyor diye. Siz de kendi kendinize çalıp oynayın burada.
Ayrıca istediğime yazar istediğime yorum yaparım.Şu avukatı mısın sanane tarzı yorumlar kadar saçması yok. Burası forum herkese açık, yaptığınız yoruma herkes karşılık verebilir öğrenin artık şunu.

Benim de oğlum kolik doğdu. Sizin gibi yanımda annem falan da yoktu. Oğlum doğduğunda kızım 1 buçuk yaşındaydı. Kolikliği ayrı bir mevzu, kızıma yetemiyor olmak, o his beni yedi bitirdi.... Aylarım ağlamakla cinnet geçirmekle geçti. Üstelik benim sizin gibi yanımda yöremde annem kimsem de yoktu. Aylarca halisülayon gördüm uykusuzluktan, eşimle düşman olduk.. çok zor, hemde çokkkkk zor. Ama geçti mi. Geçti....

En doğru yorumlardan birisi. İntihar ihtimali bile var depresyon hastasının, saçma sapan yorumlar yapmışlar. Eski insanlar keyfinden 40 gün lohusanın yanında kalmıyordu.
Yeni doğum yapmış yorgun desteksiz anneler vardır o annelere eşinde yardım etsin, evinde alış vs denir. Bu durum tamamen farklı, intihar düşünmesi, başına gelen kötülük olarak hissetmesi, kendisini içten içe suçlaması ama bi yandanda bu duygudan kurtulamaması zihin karmaşası yaşadığını gösteriyor.
Böyle bi kadının yanında destek verecek annesi varsa şanstır ve sonuna kadar kullanmalıdır. Bebekle tek kalmaya zorlamak, illa bakacaksın seveceksin demek çözüm değil bu durumda.
Böyle yargılandığı için duygularını söyleyemeyen, annesin katlanacaksın, bilmiyo muydun böyle olacağını diye zorbalanan ve işin içinden çıkamayıp kendine bebeğine zarar veren kadınlar var.

Siz de SİZE NE şeklinde bir üslupla geldiniz bana yorum yaptınız dikkatinizi çekerim. Herkes her şeye SAYGI çerçevesinde cevap verirse, aynı şekilde de cevap alır.

Siz de SİZE NE şeklinde bir üslupla geldiniz bana yorum yaptınız dikkatinizi çekerim. Herkes her şeye SAYGI çerçevesinde cevap verirse, aynı şekilde de cevap alır.

Kadının annesi gibi yorum yapan sizsiniz. Dönün bakın bana ne yorum yazmış kendi kendinize yazıp çiziyorsunuz.
İyice saçmalıyor burada bazı üyeler artık. Kadının annesi yerine kendini koyup yazmış ki kadının annesi sizin tersinizi söylüyor.

Kadının annesi tamamen tersini söylüyor diyorsunuz, annesi gibi yorum yapmışsınız diyorsunuz auhsdhhd bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.
İlk olarak Size ne diyen sizsiniz burası bir forum avukatı mısınız size ne lafına da sinir oluyorum diyorsunuz ajfjfjgha

Türkçe öğretemeyeceğim , eğitmen/öğretmen değilim.
Sırf bir kadını ezmek için şekilden şekile girmeyin, biraz duruşunuz olsun.

Türkçe öğretemeyeceğim , eğitmen/öğretmen değilim.
Sırf bir kadını ezmek için şekilden şekile girmeyin, biraz duruşunuz olsun.
Hala hakaret etme çabasındasınız. Turkceyi ben size öğretebilirim. benim duruşum var çok şükür şekilden şekle de girmiyorum. neticenizden yorum yapmayın. Konu sahibi daha yazmadı tasası size düştü ya nasi sabote ettiniz ya nasıl bir öfke. Sizde lohusa mısınız? Ya da çocuğunuza anneniz mi bakiyor? Bakın bende sığ yorumlar yapayım sizin gibi nasıl kaliteli mi iletişim ??

O sizin seviyeniz ben o kadar aşağı inemem , size kolay gelsin orada. Ignore'ladım bile.
Sırf kadına bilenmek için annesini kullandınız, sizin tersinizi yazdığı halde dönüp bir ''haksızmışım'' bile demiyorsunuz neden çünkü her şeyi bilmek bunu gerektirir.

Canım benim, ne sen kötü bir insansın ne de evladın bir musibet. Bebişim 3 aylık olmak üzere. Biz artık onların en ufak bir sesinde tedirgin olacak olan anneleriz. Başına gelebilecek her şeyi şimdiden düşünüp endişeleniyoruz çünkü anneyiz. Eskiden olduğumuz kadın, kocası ile baş başa vakit geçiren kadın da hala biziz. Ancak ufak bir ara verdik bu başbaşa zamanlara. Kolik bir bebeğin zorluğu seni yıpratan. Yanlış hatırlamıyorsam doktorum 6. ayda geçiyor kolik sancıları demişti. O zamana kadar ailenden alabildiğin tüm desteği al. Ne büyük bir konfor ve ne kadar şanslı olduğunu unutma. Kendimden bildiğim için sana da söyleyeyim ailenle de aranı iyi tut kalp kırsan bile gönüllerini almayı da bil. Şuanki hormonlarımız çok çalkantılı. Ruh halimiz değişken. Bu şekilde düşünmen seni suçlu hissettirmesin. Bu hissiyatın üstesinden gelmeye odaklan. Kendinle zaman geçirmeyi sevmen ve istemen çok normal bak ben de gecenin bir vakti burada konuları okuyor yorum yapıyorum :) çocuk gece uykusuna yatalı çok oldu :) Psikolojik destek almaya devam etmeni tavsiye ediyorum. Bu arada Bn de annem kayınvalidem eşim kardeşim kim olursa çocuğu ona verip biraz kafamı dinleme işini yapıyorum. Bu da normal. Ama bana iyi gelen güçlü hissettiren şey şu ki, bebeğimin ihtiyaçlarını kendim karşılamak. Emzirmek, altını değiştirmek, ağlıyorsa sakinleştirmek, oyun istediğinde oyun oynamak ve bol bol gözlerinin içine bakarak sohbet etmek. Bunları yapmanı öneririm inan ki iyi gelecek. Bebişin kolik bir bebek evet bunu da aklımda tutarak bunları öneriyorum. Bir dk ile başlarsın bu sohbetlere oyunlara sonra bir bakmışsın dakikalar olmuş. Yapamıyorum olmuyor diye düşünüp pes etme. Olacak, kendine güven

Anne desteği olmasına rağmen bu şekilde zorlanmanız, kendi bencilliğinizden dolayı eşim için yaptım deyip musibet olarak gördüğünüz masum yavru varken, sizin durumunuzu basit bir lohusa depresyonu olarak göremiyorum. Bu dusuncelerden arınmadan bebekle tek kalmayın. Mümkünse annenizin evinden hiç ayrılmayın. Eve git alışırsın diye birsey yok ne haberler görüyoruz günde !!

Anne değilim ama cevremde anne olup cok zorlananlar var.Çocuktan sonra yeni bir hayatınız oluyor neticede ve buna alışmanız biraz zaman alabilir.Bu süreçte anneniz varmış yanınızda , yalnız da değilsiniz ve bu çok iyi bir şey. Olumlu yanlarını görmeye çalışırsanız daha da iyi olabilir.İnanıyorum ki biraz zaman geçtikçe bağınız kuvvetlenecek ve mutsuzluğunuz mutluluğa dönüşecek.Hiç bitmeyecekmiş gibi geldiğinin farkındayım arkadasım her gün şikayet ederdi, erken olduğunu düşünürdü, ama su an cok mutlu iyi ki doğurmuşum diyor.
Uzun lafın kısası , umarım bu ruh halini zamanla atlatırsınız ve sizin için her şey daha da kolaylaşır demeye geldim Sağlıkla büyütün bebişinizi

Evet bakmak zorunda belli yaşa kadar ve ömürlük farklı sorumlulukları devam ediyor edecek. Lohusalık süreciniz çok çok zor geçiyor olabilir. Destek anlamaktan çekinmeyin buradaki yorumların zaten bir faydasi olmaz, annenizin de size belli bir noktaya kadar faydası olur . Siz kendi kendinizi sabote ediyorsunuz iç savas veriyorsunuz kendinize hırçın davranıyorsunuz mesela. Bazı soyledikleriniz çok tehlikeli cümleler mutlaka görüşün terapistle .. allah yardım etsin
S

Sizin mantığınıza göre ben doğmak istemedim annem doğurdu beni o zaman bana bakmak zorunda ve benim yaptığım sömürmek değil. Tabii sizin mantığınıza göre

Ablam böyleydi bir süre sonra çocuğu sakinleş ti oda sakinleşti çok şükür bebeğin zor bir bebek ondan böyle düşünüyorsun ve şuan sana hiç fırsat vermiyor anladığım kadarıyla Allah'ın izniyle geçecek ve sen onu çok seveceksjn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…