Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Bugün itibariyle tam 1 aylık oldu bebeğim ve bu 1 ay günde 3-4 saat anca uyudum. Annem, ablam,görümcelerim sırasıyla yanımda kalıyorlar. Haydi sen uyu, biz bebekle ilgileniriz diyorlar ama ben vicdanen rahat edemiyorum ve bebekle kendim ilgilenmeye çalışıyorum.
Size ben de yeni anne olmuş biri olarak şunu tavsiye edebilirim, koklayın yavrunuzu, onu koynunuza alıp yatın, gözlerinizi kapatıp koklayın. O koku sizi yavrunuza bağlayacaktır.
O küçük yavrunun size çok ihtiyacı var, ona bu kötülüğü yapmayın.
İyi haberlerinizi bekliyoruz

Evet Allah biliyor çocuğuma neler söylediğimi. Nedense siz de Allah gibi biliyormuş gibi konuşmuşsunuz. Çocuğuma asla böyle şeyler söylemedim. Sesimi bile yükseltmedim. Uyurken özür diledim, onun suçu olmadığını annesinin zor durumda olduğunu, zorlandığını ama çabaladığını söyledim. Birbirimize bu süreci kolaylaştıralım, sen ana rahmini özlüyorsun ben senden önceki hayatımı dedim. İkimiz de rahatımızdan olduk ikimiz de aynı sebepten ağlıyoruz dedim. Ama tabi siz haşa Allah sıniz ya bu dediklerimi de duymuşsunuzdur

Önce bir sakin olun. Burada depresyona girmiş, çocuğunu benimsemekte zorlanan ve bundan suçluluk duyduğu için çözüm arayan genç bir anne var. Siz onun bu durumunu anlamak yerine neredeyse katil ilan edeceksiniz kadını.
Ayrıca mune değil siz arayın bakalım sosyal hizmetleri. Size çok güzel cevaplar vereceklerine eminim.

Konuya ortasından dalmış olucam ama psikoloğunuz yeni moda olan spiritüel delilerden falan mı? Psikolog gibi değil de falcı, tarotçu gibi konuşmuş. Bu duygular sana ait değil falan. Bu duygular tabiyki size ait. Genetik olarak bazı insanlar bazı duygulara daha meyilli olabilir tabiyki ama bu sorunu yaşayan ve iyileşmesi gereken sizsiniz. Bu psikologun size iyi geleceğini sanmıyorum. Geride psikiyatr doktor olan bir arkadaş ilaç kullanmanızı tavsiye etmiş. Bence dikkate alabilirsiniz yorumunu.

Ben de ilk 3 ay kendimi oldurmeyi düşünmüştüm.Bebegime veda ediyordum içimden .Bol bol öpüp özür diliyordum basaramdigim için.Ama zaman geçtikçe herşey daha normale döndü.Evet eskisi gibi olmuyor hayat.Zaten nasıl olsun ki? Gün içinde dalgalanmalar yaşıyorum.Keske yapmasaydim diyorum.daha 27 aylık.Ama samimi olduğum annelerle konuştuğumda ilk zamanlar bu duyguları hisseden bir çok anne olduğunu gördüm.Cok iyi imkanları olanlardan bahsetmiyorum ama kendi kendine yetenlerde bu hep var.Kadinlar yorgun.Ama annelikten anladığım elinden geleni yap , öp sev kokla.

İlk zamanlar bana da anne olmak çok garip gelmişti bir de.Sanki rol yapiyormusum gibi.Ama hayatta bunu çok hissettim.İyi bir anne olup günü geçirmeye çalışıyorum.Artik dişleri bitti, emzirme bitti.Cogunlukla gece deliksiz uyuyor.Sizin de daha iyi günleriniz gelecek.Hayat böyledir zaten

Umarım kendinizi daha iyi hissedersin.Yoruldukca yardım alın annenizden , olabildiğince eşinizden.Guclu olmak zorunda da değilsiniz.Elinizdeki imkanları kullanın.İsteyen aklı yerinde herkes bebegine iyi anne olabilir.

Ben sizi gayet gerçekçi ve akıllı buldum.Sizin sevginize aklınıza bebeğinizin çok ihtiyacı var.Mutlu bir hayat dilerim

İleride bu lafları dediğinize çok pişman olacaksınız .
Tam olarak “ONUN BİR GÜLÜŞÜ DÜNYAYA BEDEL” çünkü :))

Güzel yüreğinize teşekkür ederim

Psikologunuzun söylediği şeyler çok tuhaf ve hiç inandırıcı gelmedi. Duygusal bocalama yaşayan yeni bir anneye hemen " bu duygular sana nesiller öncesinden aktarılmış" demesi çok korkunç geldi bana. Neye dayanarak bunu söylüyor mesela? Ayrıca kendi ablam 8 yıl önce anne olduğunda 32 yaşındaydin ve sizden daha beter durumdaydı. Yaklaşık bir sene önce tekrar anne oldu ve hiç bir sorun yok. En iyisi psikologunuzu değiştirin.

Kesinlikle tarapi mi, psikiyatri mi ne gerekiyorsa yapın tedavi olun.

Doğan çocuk neden rahminizi özlesin? Onun değil sizin rahatınız bozulmuş. Neyse şimdi emziriyor olabilirsiniz. Daha fazla bir şey yazmak istemiyorum.

Burda insanlar neler yazmış hala direniyorsun, anlamak istemiyorsunuz

Hemen demedi zaten bazı çalışmalar yaptık. Zaten sağlık problemi yaşadığı için sonlandırmak zorunda kaldık. Yeni bir psikolog araştırıyorum lohusa depresyonunda uzman birisini

Bebekler ana rahmini özler bunu ilk benden mi duydunuz gerçekten? Hayır olabilir. Yadırgamıyorum. Ama böyle bir durum var. O yüzden ana rahmindeki gibi bir ortamda rahat ederler. Karanlık, sessiz, biraz sıkışık, anne kokusunu alarak, pışpışlandığında anne kalbinin ritmi gibi hissederek gibi gibi

Hayır kendisi psikodrama ekolünde çalıştı. Zaten sağlık problemleri sebebiyle ara vermek zorunda kaldı, başka bir uzman arayışındayım.

Hemen demedi zaten bazı çalışmalar yaptık. Zaten sağlık problemi yaşadığı için sonlandırmak zorunda kaldık. Yeni bir psikolog araştırıyorum lohusa depresyonunda uzman birisini

Ne zaman söylediğinin önemi yok. psikolojik sorunlarla ilgili kesin sonuçlara varmak hiç kolay değil. İnsan pisikojisini etkileyen olumlu olumsuz bir çok değişken var.

Geçmiş olsun demek istiyorum çünkü geçecek Allah'ın izini ile hiç birşey kalıcı değil zaten bebek dunyaya geldiği zaman zorluklar başlıyor ama o istemedi ki dünya ya gelmeyi yani genel anlamda da soylim çocuğun suçu yok ki böle durumda onun günahı ne sizin anneniz var mış bir şekilde yardım ediyor Muş benim etrafımda kimsede yoktu bende zorlandım bir şekilde kızım şimdi 6 yasinda tabi... (Yasin suresini okuyun) rahatlarsiniz biraz maneviyat bu anlamda çok iyi gelicek Allah'ın izini ile sakın yenik düşmeyin imtihan dünyasında yaşıyoruz hem bebginiz sizin bu duygularınızı da hisseder onu gelecege yönelik ve güçlü bir annesi var olduğunu bilsin. Kendinizi toparlayin lütfen.

Ben de öyle düşünmüyorum. Orada ironi yapıyorum ama millet anlamak istediği gibi anlıyor. Ben gitsem annem bırakmaz beni. Kendisi yapayalnızmış bana bakarken ve ben de kolikmişim. 9 ay yalnız bakmış. Ne kadar zor olduğunu biliyor

Çok zor durumlarla çok güzel başaçıkmışsınız tebrik ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…