Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Yorumunuzu okumak iyi hissettirdi teşekkür ediyorum

Trt'de bir çifti izlemiştim, kadın ve eşi 6 yıl boyunca çocuk olması için uğraşıp tüp bebek tedavisi yaptırıyor, en son kadın hamile kalıyor, çok mutlu oluyorlar. Fakat çocuk doğunca işler değişiyor. Anne çocuğu yanında istemiyor, ona verilince çok rahatsız oluyor. Doktora gidince öğreniyorlar ki bu lohusa depresyonu.

Sevgili kadınlar, belki siz şanslıydınız. Ağır bir lohusalık geçirmediniz ama bu kimseyi yargılama hakkı vermiyor. Eski insanlar lohusa 40 gün yalnız bırakılmaz diye boşuna dememiş. .

Ama yine de ısrarla yapmaya devam edeceğiz.çünkü evlat sevgisi gibisi yok.

Haklısın kimisi için koca imtihandan kimisi için koca bulamamak imtihan.bir koca bir de çocuğun zaten varlığı bir dert yokluğu yara.

5 seneden sonra tüp bebek ile gebeyim zaman zaman daha doğmadan banada oluyor kısıtlanmışlık hissi geliyor çünkü eşimle baya aktif bir hayatımız vardı şuan sadece yürüyüş, kafe oturmaları ,sinema gibi şeyler yapabiliyoruz en fazla benimde annem 5 aydır yanımızda şimdiden kahvaltı temizlik hiç bir iş yaptırmıyor Allah razı olsun ama yinede çoğu zaman boğuluyorum sonra pişman oluyorum çok zor bir dönem tek temennim yaz gelmesi biraz psikolojimizi rahatlatacak gibi sende yeni atlatmışsın daha doğumu inan çok normal hayatın değişiyor tamamen Allah yardımcısı olsun tüm gebelerin ve annelerin kendini suçlu hissetme zamana bırak yaz gelsin biraz yürüyüşler yap yalnız vakit geçir bebeğinle alışmana yardımcı olur bence annelerimizin desteği çok iyi ama onlara güvenerek bunu aşamayız gibi

Çocuktan sonra hayat zaten tepetaklak oluyor. Hiç mi duymadınız veya şahit olmadınız? Bir de psikolojik danışmandınız sanırım. İlginç. Çok da negatif ve saldırgansınız. Size destek verilebilecekken kendiniz saldırıya geçmişsiniz. Şu olmayan suçlamalara karşı teyakkuza geçmeyi bırakın ilkin.

Başıma gelse ben de geçmişimi özlerim ama bebeğe suçlu muamelesi yapmam. Eşiniz niye ortalıkta yok? Eve olabildiğince erken gelip o da ilgilensin. Siz çileyi çekerken onun uzakta kalması, ileride daha az hatta hiç sorumluluk almasına yol açar.

Birkaç aya kolik zamanı geçer. Sonra keyifli vakit geçireceğiniz zamanlar gelecek. 2-3 yaşa kadar yapışık gibi sizle yaşar ama bu süreçte genelde karşılıklı yapışıklık (!) yaşayanlar ileride daha iyi ilişkilerin yaşamasına vesile oluyor. Güvenli bağlanmanın gelişmesi için biraz feragat edeceksiniz ama bir ömür belki de tadına varacaksınız.

Kan değerlerinizde düşüşlük varsa o da sizi agresif ve depresif yapıyordur. İhmal etmeyin.

Bebeğimi hiçbir zaman suçlamadım. Onun ne suçu var ki.

Ben sizi biraz anladım galiba. Pisikojik olarak çocuk yapacak yada bakacak olgunluğa gelmeden anne olmuşsunuz buda doğal olarak çocuğu benimsemenize engel oluyor. Yenide anne olmuşsunuz bunuda etkisi var tabi. Birde bazı kadınlar 32-40 yaş arasında ancak anneliğe hazır hale geliyor.

Bebeğim 1 ay küvözde kaldı tek isteğim ona sağlıklı bir şekilde kavuşmaktı 1 ayım ağlamakla geçti buna rağmen ben de hep eski hayatımı özledim çünkü eski hayatımda ağlayacak sürekli bişey olur mu diye düşünecek bir bebek yoktu.
Şimdi 18 aylık, hala fırsat verilse eski hayatıma döner miydim diye sorgularım. Ama her anne şimdi sorsalar asla geriye dönmem diyor
Ama şöyle söyleyim en gereksiz şey her gün bebeğimle ilgili sürekli bir şeylere takılmak oldu, şunu yaptı bunu yapamadı şurası şöyle bir şeyi mi var gibi. Doktora sorar yine ikna olmazdım. Bunlar çok gereksiz yere stres yaratıyor. Şimdi olsa böyle yapmam diyeceğim hala yeni şeyler bulup yaptığım oluyor ama azaldı
Bir de evet eskisi gibi özgürlük yok yine de siz daha yolun başındasınız havalar da iyi olacak dışarı çıkacaksınız biz her fırsatta bebeğimizi de
alıp dışarı çıktık.
Ben ilk başta tek başıma 2 aylıkken bebek arabasını süremiyorum dış kapıyı açıp çıkamıyorum kapı çok ağır diye ağlamıştım o kadar bir cesaretsizlik çok şükür kısa sürede aştım
Kabullenme ve alışma süreci oluyor daha çok küçük sizin ki. Ben bile bebek 1.5 yaşa gelmiş artık hala evet kabul ediyorum bu benim yeni hayatım diyorum sonra birden çok aşırı yorulduğum günlerde sorgularken buluyorum kendimi.
çok güzel o bebeğin sizden bir şeyler öğrendiğini, bir kelimesi bir hareketiyle sizi taklit ettiğini göreceksiniz daha. Ben kitap okumaya çok önem veriyordum önceleri bebeğim çabuk sıkılıyordu şimdi sürekli kitap alıp yanıma geldiği dönemler geldi çok mutlu oluyorum . Bitiriyorum yenisini getiriyor sürekli . Bu normal hareket bile benim için çok özel geliyor belki bir başkası için çok basit bir olay.

Bence destek almalısınız. Lohusa depresyonu olabilir. Uzun da sürebilir bu durum. O sebeple kendi kendine geçmesini beklemeden destek almanizi öneririm. Annenizin bulunması büyük şans sizin için. Bence de bu süreci yalnız atlatmaktan iyidir. Kolaylıklar dilerim .

Keşke esınız ıcınde olsa gebe kalmasaydınız. Aklınızı kullanabılseydınız. Üzüldüm bebek ve sızın adınıza.

Bebeğimi hiçbir zaman suçlamadım. Onun ne suçu var ki.
Bence sizin hayalinizdeki gibi olmadı annelik, belki görmüşsünüzdür instagramda, benim defalarca karşıma çıktı. Lohusalığın aslında bir yas süreci olabileceği temalı şeyler..eski kendinizin yasını tutuyor olabilirsiniz..Siz de bilirsiniz yas sürecinin aşamalarını. En az hasarla çıkmaya bakın bu süreçten. Çünkü şu an temel güven-güvensizlik döneminde de bir birey var hayatınızda artık.

Psikoloğumla yaptığımız çalışmada bu duygunun bana nesiller öncesinden aktarıldığını söyledi zaten. Annem de anneannem de çocukken ağır sorumluluklar almış. O yüzden çocukluğunu yaşayamamış. Ben de aynı hisleri yaşıyorum istemeden. Ama bana ait değilmiş bu hisler. Değişik karmaşık bir durum

Ne üzücü o Dünyadan bihaber bebek için Annesi ona Müsibet diyor. Burda böyle ifade etmiş. Allah bilir çocuğun yanında daha neler diyor
Bu lohusa sendromunun ötesinde bir şey kesinlikle bebeğin huzuru için tedavi olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…