EvetBen mesela puseti sadece yolculukta kullandım dışarda yani. Çünkü çocuk içinde çok kambur gibi yatıyor uzun süre içinde kalsın istemedim. Ama ana kucağı 40 günlükten itibaren en az 1 yaşa kadar evde kullandım. Sürekli ondaydı, kucağa da alıştırmadım.
Belki markadan markaya değişiyor olabilir bizimki kanz in ama yok yani olmuyor şu an 5 aylığız. 3.5-4 e kadar ancak oldu. Yenidoğana uygun oto koltukları da var puset gibi. Ben sonradan öğrendim onu alırdım yoksa11 aylık kızım, 9 kg pusete sığıyor hala. Maxi cossi bizimkisinin markası.
Oto koltuk güvenli ama konforlu değil. Benim kız uzun yolda perişan oldu oto koltukla. 2 büklüm uyudu. Pusete emniyet kemeri taktığımda daha rahat ediyor.
Yani bir de kış geliyor. Minicik bebek dışarı çıkarken filan kucakta nasıl olur bilemedimPuset.. cocuk arabasina monta edilenlerden.. ayrica puset cocugun guvenligi icin gerekli 9 aya kadar oturabiliyor (cocugun buyukluguylede ilgili) ayrica arabaya o sekilde oturtuluyor zaten..yani cocugu paket yapiyorsun evin icinde ve hoop oldugu gibi arabaya koy. Geri cikartiyorsun disarda mi isin var? Oturtuyorsun pusetini bebek arabasina oh mis.. cocugun sirti usumuyor paket gibi gidip geliyor..
Zaten Direkt
Oto koltuguna nasil koyacaksin kucucuk yavruyukafasini bile tutamiyor daha.. 9-10 ay gibi ayri araba koltuga monta edilen oto koltugu alirsin.
Çok sagolunnhepsini almış biri olarak yorum yapıyorum.
ana kucağı dediğiniz şey hani salıncak tarzı olansa ilk aylarda iş yaparken çok rahat oldu. Bebeği ona koyup, istediğim yerde konumlandırıp, şarkısını açıp sallandırdım. Çok da rahat ettim. Kaç aya kullandım dersem, normalde 7-8 aya kadar gidiyor herhalde ama benim oğlan biraz önden gittiği için 5. Ayın sonuna kadar kullandım.
puset çok işimize yaradı. Bebek arabasına takılıp çıkartılabilen tarzdaydı. Yazın sürekli pusete koyup fıldır fıldır gezdik. Üstelik puset normal binek arabaya da emniyet kemeri ile bağlandığı için ilk 6 ay oğlum hep üstündeydi. bebek arabasının kendi üstünü yeni yeni kullanmama başladık. Puseti de yine 6. Aya kadar filan kullandık.
oto koltuğunu da bu sebeple 9-36 ay olarak aldık. 0 aydan itibaren olanı alsaydık puseti almazdık, oğlum çok küçük olduğu için de bebek arabasının kendi üstüyle yazın dışarıda gezdiremezdik. Şu an oğlum 8 aylık ve 11 kiloya yakın. Oto koltuğunu da son 1 aydır kullanmaya başladık.bu Arada oto koltuğunun isofixli olmasına ve isofixlerinin de Demirden olmasına dikkat edin.
hiçbirini aldığıma pişman olmadım. Şimdi puseti de ana kucağını da satıyorum. Annemlere kalsa 2. Çocuk için sakla diyorlar ama ver Allah ömür, et nasip ki 2. çocuk olsun2. çocukta da aynı şekilde yaparım sanırım.
içlerinde en uzun kullanılacak olan oto koltuğu. bence hepsini alın.
aldığım ürünleri de yazayım belki fikir olur: arabası joie Chrome, puseti joie gemm. ana kucağı (otomatik sallanır) ve oto koltuğu (isofixli) ebebek‘in kendi markası baby plus.
Rica ederim.Çok sagolunn
Oto koltuğu 7 yaşına kadar zorunlu. Cezası var. Uygulanıyor mu bilmiyorum. Trafik kazalarına bakarsanız bebeklerin arabadan fırladığını görürsünüz. Yetişkin insanların ağırlığı kendini koruyor ama bebekler annesinin kucağınında ani frende fırlıyor.oto koltuğu almadık alsak da oğlum durmaz arabada kucağımda bile rahat durmuyor zaten, bebeğin huyuna göre değişiyor bence ihtiyaçlar
Çocuk alışma sürecinde birkaç gün ağlar ama alışır. Ben ağlayacağıma o ağlasın derim hep. Alışma sürecinde yanına oturun, şarkılar, oyunlar vs oyalayın. Oto koltuğu hem güvenli, hem de anne için büyük rahatlık. Kucakta kıpır kıpır durmayan bebek, koltukta kuzu gibi oturuyor. 3 çocuk annesiyim, ilk ikisini sonradan alıştırdım, üçüncüyü doğumdan itibaren alıştırdım.Puset aldım ve oğlum hiç sevmedi çok hareketli bi bebek, ana kucağına ihtiyaç duymadım hep kucağımdaydi çünküoto koltuğu almadık alsak da oğlum durmaz arabada kucağımda bile rahat durmuyor zaten, bebeğin huyuna göre değişiyor bence ihtiyaçlar
Acaba farkli seylerden mi bahsediyoruz? Benim cocuklarin hepsi ayni pusette buyuduler ve hatta 10 aya kadar oturdular9 aya kadar mı minyon bi bebeğim var sığmıyor pusete 3.5 aya kadar ancak oldu 9 ay imkansız.
Bebeğin güvenliği için demişsiniz de kimse zaten kucağınızda gezdirin demiyor başka öneriler sunuyor.
Grup 0 ve Grup 0+ araba koltuklarına gayet de yenidoğan bebek oturtulabilir.
Hic olacak gibi degil..Yani bir de kış geliyor. Minicik bebek dışarı çıkarken filan kucakta nasıl olur bilemedim
Hemen bakacağım söylediğiniz modele de inşallah odama göre bulurum 2/3 sene kullansam da yeter bana:)Ben chicco next2me forever alıcam gibi. 4 yaşa kadar kullanım veriyor en son ayaklarını çıkarıp montesorr yatak yapabiliyorsunuz. Diger anne yanlarını 9 aya kadar anca kullanabiliyoruz. Ayaklanmaya donmeye başlayınca daha tehlikeli oyuzden daha kısa süre kullanıyorlarmış. Park yataklar da benim yatagıma yapışmıyor oyuzden tercih edemedim.
Puset aldım ve oğlum hiç sevmedi çok hareketli bi bebek, ana kucağına ihtiyaç duymadım hep kucağımdaydi çünküoto koltuğu almadık alsak da oğlum durmaz arabada kucağımda bile rahat durmuyor zaten, bebeğin huyuna göre değişiyor bence ihtiyaçlar
inşallahhh. ben de indirim bekliyorum.Hemen bakacağım söylediğiniz modele de inşallah odama göre bulurum 2/3 sene kullansam da yeter bana:)
Oto koltuğu, puset, ana kucağı hepsinde max 2 saat oturabilirler.Bu arada bu üçünün smacı farklı
Oto koltuğunu sadece otoda veya kısa süreli kullanacaksınız, 2 saatten fazla yenidoğan ın o pozisyonda durması omurga sağlığı açısından riskli o yüzden oto koltuğuyla evde yanımda takılsın diyemezsiniz.
Puset tam böyle durumlar için yani gün içinde bebek uyuyunca bi yerlere taşımak için. Ben ana kucağı da alacağım yanımda takılsın öyle diyebabybjorn marka aklıma yattı ama bunlar bütçeye de bağlı işler
Oto koltuğu kesin gerekiyor. Büyüdükçe kucakta durmak istemeyecektir zaten tehlikeli cezası var falan.Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim