Doğuma Hazırlık Anne kucağı mı ? Puset mi? Oto koltuğu mu? hangisini almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kafam çok karışık hangisini almalıyım?

• Ankete Katılan
    190
Evet gerçekten bende hep pusete bırakırdım temizlik yemek vs hep içinde uyurdu gerçekten kambur duruyor ben altta destekleyici bırakırdım biraz yüksek dursun diye. Bir zaman a kadar kullandım 4 aya kadar mecbur ne yapalım

hepsini almış biri olarak yorum yapıyorum.

ana kucağı dediğiniz şey hani salıncak tarzı olansa ilk aylarda iş yaparken çok rahat oldu. Bebeği ona koyup, istediğim yerde konumlandırıp, şarkısını açıp sallandırdım. Çok da rahat ettim. Kaç aya kullandım dersem, normalde 7-8 aya kadar gidiyor herhalde ama benim oğlan biraz önden gittiği için 5. Ayın sonuna kadar kullandım.

puset çok işimize yaradı. Bebek arabasına takılıp çıkartılabilen tarzdaydı. Yazın sürekli pusete koyup fıldır fıldır gezdik. Üstelik puset normal binek arabaya da emniyet kemeri ile bağlandığı için ilk 6 ay oğlum hep üstündeydi. bebek arabasının kendi üstünü yeni yeni kullanmama başladık. Puseti de yine 6. Aya kadar filan kullandık.

oto koltuğunu da bu sebeple 9-36 ay olarak aldık. 0 aydan itibaren olanı alsaydık puseti almazdık, oğlum çok küçük olduğu için de bebek arabasının kendi üstüyle yazın dışarıda gezdiremezdik. Şu an oğlum 8 aylık ve 11 kiloya yakın. Oto koltuğunu da son 1 aydır kullanmaya başladık.bu Arada oto koltuğunun isofixli olmasına ve isofixlerinin de Demirden olmasına dikkat edin.

hiçbirini aldığıma pişman olmadım. Şimdi puseti de ana kucağını da satıyorum. Annemlere kalsa 2. Çocuk için sakla diyorlar ama ver Allah ömür, et nasip ki 2. çocuk olsun 2. çocukta da aynı şekilde yaparım sanırım.

içlerinde en uzun kullanılacak olan oto koltuğu. bence hepsini alın.

aldığım ürünleri de yazayım belki fikir olur: arabası joie Chrome, puseti joie gemm. ana kucağı (otomatik sallanır) ve oto koltuğu (isofixli) ebebek‘in kendi markası baby plus.

Belki markadan markaya değişiyor olabilir bizimki kanz in ama yok yani olmuyor şu an 5 aylığız. 3.5-4 e kadar ancak oldu. Yenidoğana uygun oto koltukları da var puset gibi. Ben sonradan öğrendim onu alırdım yoksa

Yani bir de kış geliyor. Minicik bebek dışarı çıkarken filan kucakta nasıl olur bilemedim

Çok sagolunn

Puset aldım ve oğlum hiç sevmedi çok hareketli bi bebek, ana kucağına ihtiyaç duymadım hep kucağımdaydi çünkü oto koltuğu almadık alsak da oğlum durmaz arabada kucağımda bile rahat durmuyor zaten, bebeğin huyuna göre değişiyor bence ihtiyaçlar

oto koltuğu almadık alsak da oğlum durmaz arabada kucağımda bile rahat durmuyor zaten, bebeğin huyuna göre değişiyor bence ihtiyaçlar
Oto koltuğu 7 yaşına kadar zorunlu. Cezası var. Uygulanıyor mu bilmiyorum. Trafik kazalarına bakarsanız bebeklerin arabadan fırladığını görürsünüz. Yetişkin insanların ağırlığı kendini koruyor ama bebekler annesinin kucağınında ani frende fırlıyor.

Çocuk alışma sürecinde birkaç gün ağlar ama alışır. Ben ağlayacağıma o ağlasın derim hep. Alışma sürecinde yanına oturun, şarkılar, oyunlar vs oyalayın. Oto koltuğu hem güvenli, hem de anne için büyük rahatlık. Kucakta kıpır kıpır durmayan bebek, koltukta kuzu gibi oturuyor. 3 çocuk annesiyim, ilk ikisini sonradan alıştırdım, üçüncüyü doğumdan itibaren alıştırdım.

Acaba farkli seylerden mi bahsediyoruz? Benim cocuklarin hepsi ayni pusette buyuduler ve hatta 10 aya kadar oturdular

Bi fotograf var mi neyi kastediyorsun?

Chicco liteway plus aldım ben ikinci el puset oto koltuğu olarak da kullanılabiliyor arabanın alt kısmı baston araba oluyor iki işlevli çok memnunum
Ana kucağı da ev içi için kesinlikle 6 aya kadar lazım

Hemen bakacağım söylediğiniz modele de inşallah odama göre bulurum 2/3 sene kullansam da yeter bana:)

Oto koltuğu zorunlu ve bebek için en güvenli yolculuk şekli. Mecbur sevecek alışacak. Benimki de kıyametleri koparıyordu zamanla alıştı

3ünü de kullandım, bebek arabası olarak pusetiyle birlikte satılanlardan aldık, ilk 6-7 ay puseti hem bebek arabasına takarak hem de oto koltuğu olarak kullandık, çok sık hastane ziyareti yaptığımız için çok işimize yaradı. Ayriyeten her gün bebeğimi dışarı çıkarıp gezdirdiğim için de benim işimi gördü lakin puset en fazla ilk 7 ay kullanılıyor. Sonrasında mecburen 9-36 kg arası kullanılabilen oto koltuğu aldık şu an onu kullanıyoruz.

Zaten arabanız varsa oto koltuğu almayayım deme lüksünüz yok ama oldu mu bir kez olsun derseniz doğumdan itibaren 36 kg’ye kadar olan oto koltukları var onları tercih edebilirsiniz, puset almanıza gerek kalmaz. Direkt yatabilme özelliği olan bir bebek arabası da alırsanız yeterli olur.

Ana kucağı daha çok evde kullanılan bir şey, onu da kullandım ve 6 ay boyunca bu da çok işime yaradı diyebilirim sürekli yatağında yatırmak yerine hangi odaya gidersem onunla götürdüm. Çoğu insan kullanmadığını söylüyor ama bebekten bebeğe değişiyor. Kimi bebek kolik vs oluyor annesinin kucağından inmiyor kimi bebek daha sakin oluyor. Siz bebeğinize göre karar verebilirsiniz

Belli bir aya kadar pusetler oto koltuğu olarak kullanılıyor zaten. Travel sistem bebek arabamızın pusetini kızımda 9 ay kadar kullandım hem oto koltuğu olarak hem de bebek arabasının üstüne takarak çarşı pazar vs gezmesinde. Şimdi de oğlumda aynı şekilde kullanıyorum. Aldığınız bebek arabasına göre daha iyi cevap verebilirim aslında kabin tipi bi bebek arabası aldıysanız oto koltuğu almanız lazım. Ana kucağı da elzem değil bana göre puseti evde ana kucağı olarak da kullanabilirsiniz. Zaten her üç kombinasyonda da max 2 saatten fazla oturtulmamalı bebekler.

Oto koltuğu, puset, ana kucağı hepsinde max 2 saat oturabilirler.
Bende babtbjörn ana kucağı kullanıyorum diğer markalardan bi farkı yok aklınızda olsun

Ben bebek arabası ve puseti birlikte almıştım. Ama puseti neredeyse hiç kullanmadım. Hiç olmasa da olur bence. Ama oto koltuğu şart tabiki.

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Oto koltuğu kesin gerekiyor. Büyüdükçe kucakta durmak istemeyecektir zaten tehlikeli cezası var falan.

Ana kucağı 9 kg (10ay kadar) kadar taşıyordu benim aldığım çok kullanışlı değil bebeğim sevmemişti. Gereksiz bir alışveriş oldu bizim için.

Pusette eğer bebek arabasını travel sistem alırsanız içinde oluyor, eğer yoksa da ayrıca almayın. Sadece 6 ay kullanıyor sonra ayaklar dısarda kalıyor cocuk içine gömülüyor rahat edemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…