Doğuma Hazırlık Anne kucağı mı ? Puset mi? Oto koltuğu mu? hangisini almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kafam çok karışık hangisini almalıyım?

• Ankete Katılan
    190
Travel sistem bebek arabası aldım sağdaki puseti arabaya bağlayabiliyorsunuz emniyet kemeri ile. Tek de satılıyor. Bebeğin boyu ve kilosuna göre değişir 3 4 aydan sonra kullanılmıyor sığmıyor bebek
Eki Görüntüle 3161861
Sonra bu travel sistem zor geldi tek başıma hem puset hem bebek arabası olan modeli aldım hala onu kullanıyoruz çok memnunum

Eki Görüntüle 3161862

Geçenlerde de oto koltuğu aldım bebek arabası ile gitmediğim yerlere, uzun yolda vs kullanmak için

Eki Görüntüle 3161864

Puset gerçekten gereksiz kullanım ömrü kısa. Ama bir yere giderken kucakta gitmeyeceği için ucuza bulursanız alın çok fazla para vermeye gerek yok. Oto koltuğunun yenidoğandan itibaren kullanılabilir olmasına bakıp alabilirsiniz.
Oto koltugu derken su sondakimkirmiziyi kastediyorsan mumkun degil yeni dogan icin boyle birsey yok. Puset gerekiyor yani.. 3-4 ay degil 9 ayliga kadar kullaniliyor grnelde tabii mega buyuk cocuk dogurmadiysaniz…

🙄 zaten puseti alip bos bos gezdirin elinizde denmiyor tabiiki agirlasiyor bebek puset kendisi 4-5 kilo zaten. Yani bebegin guvenligi icin gerekli birseye nasil gereksiz gozuyle bakiliyor ben bunu anlamadim. Gezdireceksen bebek arabasinida alacaksin ki puseti gezerken kullan.. yoksa carsida pazarda elinde pusetle gezecek halin yok.

Ha ben arabasini almam sadece arabanin icinde oturtup kullanicam dersen ok sade pusette is gorur 9 aya kadar.

Oto koltugu derken su sondakimkirmiziyi kastediyorsan mumkun degil yeni dogan icin boyle birsey yok. Puset gerekiyor yani.. 3-4 ay degil 9 ayliga kadar kullaniliyor grnelde tabii mega buyuk cocuk dogurmadiysaniz…

🙄 zaten puseti alip bos bos gezdirin elinizde denmiyor tabiiki agirlasiyor bebek puset kendisi 4-5 kilo zaten. Yani bebegin guvenligi icin gerekli birseye nasil gereksiz gozuyle bakiliyor ben bunu anlamadim. Gezdireceksen bebek arabasinida alacaksin ki puseti gezerken kullan.. yoksa carsida pazarda elinde pusetle gezecek halin yok.

Ha ben arabasini almam sadece arabanin icinde oturtup kullanicam dersen ok sade pusette is gorur 9 aya kadar.
9 aya kadar mı minyon bi bebeğim var sığmıyor pusete 3.5 aya kadar ancak oldu 9 ay imkansız.

Bebeğin güvenliği için demişsiniz de kimse zaten kucağınızda gezdirin demiyor başka öneriler sunuyor.

Grup 0 ve Grup 0+ araba koltuklarına gayet de yenidoğan bebek oturtulabilir.

9 aya kadar mı minyon bi bebeğim var sığmıyor pusete 3.5 aya kadar ancak oldu 9 ay imkansız.

Bebeğin güvenliği için demişsiniz de kimse zaten kucağınızda gezdirin demiyor başka öneriler sunuyor.

Grup 0 ve Grup 0+ araba koltuklarına gayet de yenidoğan bebek oturtulabilir.
11 aylık kızım, 9 kg pusete sığıyor hala. Maxi cossi bizimkisinin markası.
Oto koltuk güvenli ama konforlu değil. Benim kız uzun yolda perişan oldu oto koltukla. 2 büklüm uyudu. Pusete emniyet kemeri taktığımda daha rahat ediyor.

Oğlum bir yaşını bitirdi ana kucağı aldım e bebekten..ileri geri sallananlardan..ise yaradimi evet orda uyudu birkaç ay ama ileri geri sallandigi için uyutmak için ise yaramadi. Arkadaşının dediği gbi ana dizi sağa sola sallanıyorsa evde ise yarar....ama en fazla beş altı ay..
puset oto koltuğu olmayanlara deniliyor..benimki pusetti ama oto koltuğu olanlardan.onuda en fazla on ay kullandık 13 kiloya kadar ama 11 kilodan sonra bebek rahat edemiyor..arabanız varsa 0_36 ay araba koltuğu varsa öyle bakın...

Benim pusetim hem bebek arabama monte oluyor hem oto koltuğu oluyor hem de evde kullanılabiliyor. O tiplerden alın. Ama bebek büyüdükçe ona sığmaz ayrı bir oto koltuğu alırsınız.

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
ben oto koltuğunu evde de kullandım oğlum çok sever kendi kendine onda sallanırdı ona yatırırdım, aynı ana kucağı görevi de görüyor zaten...puseti olan bebek arabaları çok yer kaplıyor, küçük bagajlara falan da olmuyor bebeğin eşyası bir de bebek arabası bir yere giderken çok sıkıntı çekenleri görmüştüm çevremde o nedenle ben bebek arabası baston model aldım çokta memnundum...2.ci de yine onu kullanacağım

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
bir de şunu belirtmek isterim "oto koltuğu" bir seçenek değil, amerikada falan oto koltuğu yoksa bebeği hastaneden dahi çıkaramıyorsunuz,bunu bizzat kendim yaşadım yurt dışında doğum yaptığımdan....öyle olmadığını bile varsaysak çocuğu arabaya bile sokmayın oto koltuğu almayacaksanız.... yurt dışında hemşireler indirip kendileri oto koltuğuna oturtuyorlar hatta, 40 km hızla bile yapılacak kaza çocukta fil çarpmış kadar etki yaratıyor, o nedenle çocuğunuzu tehlikeye atmayın

Biz hepsini kullanıyoruz. :anne:
Ama hiç birine tek kuruş vermedik.
Hep tanıdıklarların eskilerini kullanıyoruz.:KK31:
Geç yaşta ana baba olmanın avantajları!!! :KK73:

Kabin boy bebek arabasına takıp çıkarılabilen aynı zamanda oto koltuğu olarakta kullanılabilen pusetlerden aldık belli bir aya kadar bu şekilde kullanıp daha sonra ayına uygun oto koltuğu almayı düşünüyoruz. İlk etapta büyük oto koltukları konforlu olmaz bence güvenlik açısından da sorun yaşanabilir.

Kabin boy bebek arabasına takıp çıkarılabilen aynı zamanda oto koltuğu olarakta kullanılabilen pusetlerden aldık belli bir aya kadar bu şekilde kullanıp daha sonra ayına uygun oto koltuğu almayı düşünüyoruz. İlk etapta büyük oto koltukları konforlu olmaz bence güvenlik açısından da sorun yaşanabilir.
evet canım zaten bence burda sorduğu konuyu açanın puset tipi oto koltuğu, diğerleri belli bir aya kadar zaten kullanılamıyor.

Benim pusetim vardı doğmadan önce arabasını aldığım için. Sadece hastaneden çıkarken kullandık. Sonra ilk günler evden çıkmadık zaten doktor kontrollerine puset ile götürdük. 40 günlükken ana kucağı aldık evde sürekli onda yattı. 1 yaşına kadar onu kullandık. oto koltuğunu belki bir buçuk yaşına yakın almışızdır. 2.çocuğumu bekliyorum ilk işim ana kucağı almak olacak.

Farklı şeyler, puset yaklaşık konuşuyorum 1-2 aya kadar kullanılırken oto koltuğu kg bağlı olarak okul çağına kadar kullanılıyor. Biri arabaya sabitlenirken diğeri portatif takıliyor araca(pusetin araca takılanı da var ama çok para). Poşeti asla öneriyorum çok net.
Son cumleniz net deil puseti onermiyormusunuz

Puset yerine bebek arabası daha iyi deilmi
Travel sistem bebek arabalarında zaten pusette oluyor
Puset benim elim ayağım valla. Hizmetini yaptıktan sonra koyuyorum mutfağa yanıma alıyorum ben de yemeğimi yiyorum misal
Ya da odaya geçiyoruz ben iş yapıyorum o pusette duruyor
Hep göz önünde oluyor böylelikle
4 aylık çocuk ne oturabilir ne başka bisey içerde bırakıp da işimi göremem ki. Zaten birini görmeyince sıkılıp bağırıyor.

Belli bir aya kadar oto koltuğu olarak kullanılıyor puset
Zaten ana kucağından da bi farkı yok bence

Ben mesela puseti sadece yolculukta kullandım dışarda yani. Çünkü çocuk içinde çok kambur gibi yatıyor uzun süre içinde kalsın istemedim. Ama ana kucağı 40 günlükten itibaren en az 1 yaşa kadar evde kullandım. Sürekli ondaydı, kucağa da alıştırmadım.
Arabanız varsa tabiki oto koltuğu ama pusette bence çok kullanışlı neden diye soracak olursan mesela mutfağa gidecekseniz kendinizle birlikte götürebilirsiniz gözlemlemek amacıyla yada misafirlikte vs

Bu arada hazır konu açılmışken sormak isterim kızlar yatak odam çok geniş değil anne yanı beşikler var ne kadar süre kullanılabiliyor. Çünkü kızmın odası var ablası var onunla aynı odayı paylaşacaklar ama belli süre yanımızda yatacağı için anne yanı beşik yetecek bana normal park yataklar büyük beşikler kesinlikle sığmaz odama. Kullananlar oldu mu hiç?
Ben chicco next2me forever alıcam gibi. 4 yaşa kadar kullanım veriyor en son ayaklarını çıkarıp montesorr yatak yapabiliyorsunuz. Diger anne yanlarını 9 aya kadar anca kullanabiliyoruz. Ayaklanmaya donmeye başlayınca daha tehlikeli oyuzden daha kısa süre kullanıyorlarmış. Park yataklar da benim yatagıma yapışmıyor oyuzden tercih edemedim.

X