Doğuma Hazırlık Anne kucağı mı ? Puset mi? Oto koltuğu mu? hangisini almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kafam çok karışık hangisini almalıyım?

• Ankete Katılan
    190
Benim için hepsi elzemdi.
Kızım 11 aylık. Doğdu doğalı ana kucağında sallanarak uyuyor. Hareket edemezken yanıma koyuyordum. Sallanan oyuncaklarıyla oynuyordu. Biraz oyalanıyordu.
Puset küçükken taşımada kullanılıyor. Yazın elim ayağım oldu. Her yere taşıdım. Bizimki sallanan bir model. Ana kucağı niyetine kullandım. Arabaya emniyet kemeriyle bağlanabiliyor. Oto koltuğu olarakta kullandım. Benim kız 9 kg şu an. Ben pusette taşıyamıyorum. Bebek arabasında bazen durmuyordu. Eşim pusetle getiriyordu. Son bir kaç aydır mama koltuğuna oturmaya başladı.
Oto koltuğu güvenlik açısından zaten şart. 7 yaşına kadarda zorunluymuş.

Eklentiler

• 685FF841-DB61-48E6-A56E-668DF43FA764.jpeg
    222,4 KB · Görüntüleme: 56
  • 148AF358-3679-48D2-AC65-FD06E240137A.jpeg
    119,8 KB · Görüntüleme: 80
  • D9DE534D-EF14-4F52-B273-336083139F6A.jpeg
    107,7 KB · Görüntüleme: 72
Allah yaşatmasın kimseye inşallah öyle şeyler izleyip psikolojimi bozmak istemem zaten izlemeden de tahmin edebiliyoruz o yüzden can güvenliğini sağlamak için bütün imkanları sağlıyoruz…kimsenin de şart koşmasına gerek kalmıyor. Rabbim kimseyi de böyle acılarla sınamasın.

Ana kucagi olarak bahsettigim sey şu , bazi yorumlarda puset olarak bahsedilmis, puset tekerlekleri olan bebek arabasi kismi degil mi ben mi yanlis biliyorum
Bunların hepsi teknik olarak oto koltuğu ama herhalde aramalarda çıksın diye böyle ortaya Allah ne verdiyse karısık yazmışlar :///

Çok haklısınız, ben ilk dogumumda pandemi dönemiydi,refakatçi yasaktı bu arada devlet hastanesinde doğurdum Ankara etlikte, çocuku getirdiler virüs var ama 10-12 kişiyle aynı odadayiz, maske filan yok, dikislerim çok fazlaydı yattigim yatak bozuktu doğrulup çıplak bebeğimi giydiremedim, hemşireden yardım istiyorum , bak herkes kendi giydiriyor diyo, yatağı değiştirin yok deniliyor Allah onların belasını versin , aynısını onlarda yaşasın hala hatırladıkça sinirleniyorum, hele doğumda yeni bı stajyer destek olmak için elimi tuttu, şefi nasıl azarladı , o yüzden aklı olan kendini ve çocuğunu seven o hastaneye gitmesin bütçesi olanda kesinlikle devlet hastanesinde doğurmasınn...

Bu arada bu üçünün smacı farklı
Oto koltuğunu sadece otoda veya kısa süreli kullanacaksınız, 2 saatten fazla yenidoğan ın o pozisyonda durması omurga sağlığı açısından riskli o yüzden oto koltuğuyla evde yanımda takılsın diyemezsiniz.
Puset tam böyle durumlar için yani gün içinde bebek uyuyunca bi yerlere taşımak için. Ben ana kucağı da alacağım yanımda takılsın öyle diye babybjorn marka aklıma yattı ama bunlar bütçeye de bağlı işler

Puset ve otokoltuk arasındaki farkı anlamadım ikisi de araçta kullanılmıyor mu
Bazı Pusetler otokoltuğu olarakta kullanılıyor ama bebeğiniz içine bi süre sonra sığmaz ama otokoltukları 4 yaşa kadar kullanılıyor, bebekken kullanılanı varmı bilmiyorum

Çogu puset gereksiz demiş ama 2 çocuk büyüttüm elim ayağım di ilk 3-4 ay.Zaten fazla gitmiyorlar.Benimki oto koltuğu olarakta kullanılıyordu.Zaten en dandik puseti bile arabanın keberini üzerinden geçirerek oto koltuğu olarak kullanabilirsiniz.
Ana kucagida gerekli aslında.Ozellikle ikinci kiizmda titreşimli ana kucağı almıştım.baya baya işime yaramıştı.
Mesela çamaşır aşarken,banyo yaparken,iş yaparken yanıma alıyordum.beni izliyordu bende rahatça iş yapabiliyordum.hic biri gereksiz değil özet olarak.
Bütçeniz yetersizse sadece puset alın.hem evde hem arabada kullanabilirsiniz.Tek önerim çok hafif birşey alin

Ana kucagi olarak bahsettigim sey şu , bazi yorumlarda puset olarak bahsedilmis, puset tekerlekleri olan bebek arabasi kismi degil mi ben mi yanlis biliyorum
Bu puset yerine kullanılabilen oto koltuğu.
Ana kucağı çocuğu oyalamak için kullanılan sağa sola ya da öne arkaya hareket eden, bazıları bebeği rahatlatan müzikler çalan bir alet.

Bu puset yerine kullanılabilen oto koltuğu.
Ana kucağı çocuğu oyalamak için kullanılan sağa sola ya da öne arkaya hareket eden, bazıları bebeği rahatlatan müzikler çalan bir alet.
Ana kucagini biliyorum ev tipi olanlari sizin bahsettiginiz. Bu oto koltuğu/ana kucagi diye gecen sey, internette puset olarak gorunuyor o ilginc geldi. Tekerlekli surulen kisim puset olarak biliyordum, oto koltugu kismi da internette puset olarak gosteriyor.

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Aileden gördüğüm tecrübelerimi söyleyeyim puset çok kullanışlı değil taşımak için bi erkeğin yanında olması gerekiyo sürekli bi kaç günden sonra d abebek içinde iki büklüm oluyor ana kucağı en güzeli 6 7 aya kadar belki daha fazlada kullanılır. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Bende 6 aydır evliyim çocuğumuzun olmasını çok istiyoruz bizim de olur inşallah merak ettiğim bir şey de var yardımcı olursanız çok sevinirim ben geçen ay ilk defa 5 gün geciktim çok ümitlendim 6. Gün adet oldum bana rahim kendisini gebeliğe hazırladığı için gecikme olabilir dediler böyle bir şey var mı sizce?

Travel sistem bebek arabalarının pusetleri oto koltuğu olarakta kullanılıyor biz öyle almıştık büyüdükten sonra mecbur büyük oto koltuğu aldık. Ama araçta sabit isterseniz isofixli olanlardan alabilirsiniz.

Yok

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Hepsini aldim ana kucagini evde ullaniyotum cok isime yaradi temizlik yaparken ordan oraya tasiyorum bebisim benimle takiliyor bazen sling de takiyorum oto koltugu aldik ama henuz oturamadi icin kullanmadik biz zaten puseti oto koltugu olabilen modelde almistik suan onu kullaniyorum bence eger bebeginiz durursa burda hicbirisi gereksiz degil

Oto koltuğu olan benek arabası bakın bir seferde hepsini aradan çıkmış olursunuz.

Biz de aynı bu şekilde yaptık. Konu sahibi gibi ben de fazla hiçbir şey almak istemiyordum.

İlk etapta oto koltuğuna yeni doğan bi bebeğin konulması biraz zor olabilir. Ben 8 aylık bebeği zor koyup çıkarıyorum.

Puseti taşıma için çıkarıp takılabilen, aynı anda yine puseti çıkardığında oto koltuğu olan, puset kullanım ömrünü doldurduğunda (6-9 aya kadar) bebek arabasının büyük aparatına geçip (zaten alırken ikisi de veriliyor) arabaya da sabit oto koltuğu alıyorsunuz. Biz böyle yaptık. Puset taşıma vs için inanılmaz işimize yaradı. Çok çok kullandık

Puset.. cocuk arabasina monta edilenlerden.. ayrica puset cocugun guvenligi icin gerekli 9 aya kadar oturabiliyor (cocugun buyukluguylede ilgili) ayrica arabaya o sekilde oturtuluyor zaten..yani cocugu paket yapiyorsun evin icinde ve hoop oldugu gibi arabaya koy. Geri cikartiyorsun disarda mi isin var? Oturtuyorsun pusetini bebek arabasina oh mis.. cocugun sirti usumuyor paket gibi gidip geliyor..

Zaten Direkt
Oto koltuguna nasil koyacaksin kucucuk yavruyu kafasini bile tutamiyor daha.. 9-10 ay gibi ayri araba koltuga monta edilen oto koltugu alirsin.

hepsi çok gerekli değil mi kavramların isimlerini doğru kullanıyorsak.
Oto koltuğu 6. -9. Aylardan sonra özellikle arabada şart.
Puset bebek arabası olarak soruyorsanız tamamen keyfi ama çocukla tek başına dışarı çıkabilmeniz için çok lazım.ilk zamanlar ben sağlık ocağına falan kanguruyla gitmek zorunda kaldım sürekli ağladığı için ama puset candır.
Ana kucağı evde kullanım için bir şey olduğunu anlıyorum. Ana kucağı almasaydım wc ye banyoya gidemezdim muhtemelen.

Bu cok fazla takinti haline getiriliyor yeminle oyle dikkat ettim cocuklarimda.. ama kucuk kizimi fizyoterapistine goturdugumda bazi zamanlar kendi cocugunu saatlerce icinde uyuttugunu soyledi.. yani anne karninda pozisyonlarida ayniydi o yuzden sakinlestiklerini soylemisti… ve gunumuzde bu 2 saat olayinin abartildigini soyledi.. kadin manuel fizyoterapist ondan iyi bilecek degili herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…