Doğuma Hazırlık Anne kucağı mı ? Puset mi? Oto koltuğu mu? hangisini almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kafam çok karışık hangisini almalıyım?

• Ankete Katılan
    190
Doona alın tüm hepsini karşılar. Yenidoğan pedi sonradan takılma da değil hem kendinden mışıl mışıl uyuyor bebek.
Doona muhteşem bi bebek arabası
Kullanıyorum hee seferinde kim icat ettiyse Allah razı olsun diyorum
1 yaşına girecek dışarda hala kullanıyoruz. Tabi 6. Sonrasında oto koltuğuna geçiş yaptım

Acaba farkli seylerden mi bahsediyoruz? Benim cocuklarin hepsi ayni pusette buyuduler ve hatta 10 aya kadar oturdular

Bi fotograf var mi neyi kastediyorsun?
Attığım ilk yoruma foto koydum travel bebek arabasının puseti işte. Evin içinde ona koyuyorum bazen uyutmak için asla sığmıyor kollar falan iki büklüm kalıyor

Benim oğlum oturmaz imkansız yani, uzun yolculuk da yapmıyoruz yapsak aliriz belki

Oto koltuğu zorunlu ve bebek için en güvenli yolculuk şekli. Mecbur sevecek alışacak. Benimki de kıyametleri koparıyordu zamanla alıştı
Uzun yolculuk yapmıyoruz sanırım ondan ihtiyaç duymadık

Uzun yolculuk yapmıyoruz sanırım ondan ihtiyaç duymadık
Uzun ya da kısa farketmez. Siz arabaya bindiğinizde kısa mesafe de olsa emniyet kemerinizi takıyorsanız bebeğinizi de mutlaka oto koltuğuna koymalısınız. Onun güvenliği için bu

Attığım ilk yoruma foto koydum travel bebek arabasının puseti işte. Evin içinde ona koyuyorum bazen uyutmak için asla sığmıyor kollar falan iki büklüm kalıyor
Tamam gordum iyice baktim simdi.. gorunurde fark yok gibi ama demek ki markadan markaya degisiklik gosteriyor. Diger arkadasta demis gerci, benimkide maxi cosi ve tum cocuklarim oturdu 9-10 aya kadar demek ki buyuklugunde fark var.

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Puset bu sepet gibi olan mı?ben 3 ay kullanmadım,bebek biraz hızlı gelişince içinde rahat edemedi..aşıya giderken kullandım,sonraları iyi bir markanın oto koltuğu almıştım onda da durmadı..bebek durursa araçtaki can güvenliği çok önemli tabii..şimdi 10 yaşında hep araçta kemerini baglayan bir çocuk oldu çok şükür

Uzun ya da kısa farketmez. Siz arabaya bindiğinizde kısa mesafe de olsa emniyet kemerinizi takıyorsanız bebeğinizi de mutlaka oto koltuğuna koymalısınız. Onun güvenliği için bu
Ben de şaştım kaldım herkes çocuk durmaz diye otokoltuğunu sallamıyor bile yurtdışında yaşıyorum, hastaneden çıkış olmuyor onsuz, hele bi de trafik polisine denk gelirseniz acımadan yapıştırıyorlar cezayı. Bizim bir Türk arkadaş da ayy benimki durmuyor diyordu bilmem kaç Euro cezayı ödeyince çocuk duruvermeye başladı

Türkiye'de oto koltuğunu bir çok aile gereksiz görüyor. Benim kucağımda o çocuk ne kadar güvende olabilir ki Allah korusun. Kendimiz arabada kemer takarken çocuğa hiç bir önlem almamak doğru değil

Merhaba, ben de sizin gibi sadece gerekli olduğunu düşündüğüm şeylere para vermek istedim. Araştırdım ve yoyko 'nun travel sistemini aldım. Puseti emniyet kemeriyle bağlanarak oto koltuğuna dönüştürülebiliyor, yenidogan bel desteği var ve 13kg a kadar bebek içine sığıyor. Ben puset örtü seti de aldım, onun elyaflı minderi vardı ve oturmaya baslayincaya kadar bebegim çok rahat etti. Puseti bebek arabasına takılabildigi için çok işimize yaradi. Bu arada travel sistemin bebek arabasi da yenidogana uygun olarak ana kucagi gibi düz hale gelebiliyor. Pusete evde iş yaparken de oturttum gözümün önünde oldu. Bebeğimiz 8 aylik, henuz sehir disina cikmadik. Önümüzdeki yaz tatile giderken kullanmak için oto koltuğu almayı düşünüyoruz. Yani o zamana 1 buçuk yaşında olacak inşallah. Şimdiden hayırlı dogumlar

Hem oto koltuğu olan pusetler var hemde bebek arabasına takılıyor öyle daha pratik öyle bişey alman daha mantıklı iki amaçlı

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Dışarı çıkacaksanız anakucağı şart. Oto koltuğu olarakta kullanılıyor zaten 13 kilo olana kadar bebek. Daha sonra klasik oto koltuklarına geciliyor.
Chicco liteway set alırsanız uzun ömürlü kullanırsınız. Baston puset alt kısmı,üzerine anakucağı konulup kullanılıyor bebek büyüyünce anakucagıni kaldırıp kullanabiliyorsunuz,sırt kısmı yatıyor zaten,4 yaşa kadar kullanılır.
Kızıma travel sistem almıştım ben arabasını memnun kalmadım,sonra baston almam gerekti biraz büyüyünce. Ama ogluma chicco liteway aldım,arabada da kullandım anakucağını,bebek arabasına da takıp kullandım,oglum büyüyünce de baston puset olarak kullandım. Tavsiye ederim,uzun süre kullanabileyim diyorsanız özellikle ben.

100 babaya sorduk hepsi birden şu popüler cevabı verdi,

- hepsi para tuzağı
Babalar bebek taşımadığı için bu cevabi vermeleri gayet normal. Anneler çanta gibi taşıyor bebegi oradan oraya,adeta bir uzvu gibi
Ben oğlumu anakucağına koyup haftanın 5 günü atlayip arabaya sabah,akşam kızımı okuldan almaya gittim, geldim. Yetmedi cumartesi bale okulu vardı oraya gittim geldim,pazar günleri eşimle gezdik,tozduk ama kucağinda bebekle o bile gezemezdi bence, 1 günde olsa zira tombul bir bebekti,sadece anakucağıyla elimizde yada kucakta taşımak bence mümkün degildi. Ha markete de gittim sık,o anakucağı ekli bebek arabasıyla marketten aldıklarımı da taşıdım kasaya kadar, benim için elzemdi zira kucağimda bebekle araba kullanamaz,alisveriş yapamazdım ki.
4 yaşında oğlum,bebek arabasına binmek istemeyince , anakucağıyla bebek arabasını satıp yerine ebeveyn kontrollü bisiklet aldım bu da ihtiyaçti bence zira bugün uzun bir sahil yürüyüşü yaptık,oglum imkanı yok o bisiklet olmasa yürumezdi onca yolu. Anne kucak,anne yoruldum diyip çökerdi yere eminim. 18 kilo bir çocuk kucakta ne kadar taşinabilir.
Hepsi ihtiyaçtı,elzemdi benim icin.
Sadece akıllı secimler yapmaya dikkat ettim ikinci çocukta. İlkinde travel sistem almıştım,buyüyünce kızım,baston almam gerekti,sığmıyordu artık icine,birde eziyet yani o arabayı ikiye ayır sığdır bagaja,kucakta bebekle. 2.de anakucağı altina baston takılan model baktım alırken,travel sistem hiç düşünmedim bile.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…