Doğuma Hazırlık Anne kucağı mı ? Puset mi? Oto koltuğu mu? hangisini almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kafam çok karışık hangisini almalıyım?

• Ankete Katılan
    190
Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmi

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla k

3 aylık anneyim bebeğin yaşına göre değişiyor simdlik sadece bebek arabasini kullanıyorum evde uyanıkken ona koyuyorum her yere götürüyorum evin içinde .Esimlede otomobille bir yerlere gidiceksek küçük bir minder alıyorum dizlerimin üstüne bebeğimi öyle koyuyorum tabiki arka koltukta. Bu arada puseti daha küçük olduğu icin oto koltuğu olarak kullandım sürekli al çıkar al çıkar asiiri yordu.puseti aynı zamanda evin içinde ana kucagi olarakta kullanayım dedim oda birşey ifade etmedi bebek arabasiyla yapıyoruz herşeyi evde yani sadece bebek arabasi iş gorur gereksiz diğerleri gerçekten benim için en azindan.
Oto koltuğu da zaten oturmaya başlayınca çok lazım olursa tatilde falan alınabilir .

ilk etapta alınan puset oto koltuğu olarak kullanılıyormuş ama büyüyünce kullanılmıyormuş yeni oto koltuğu almak gerekiyormuş

burada birkaç mağaza gezdim travel sistem bebek arabası önerdiler özellikle pierre cardin’in bi modeli var çok hoşuma gitti ama çok pahalı mağazada 10bindi internette baktım 9bin. 2.el almayı düşünüyorum eşimi ikna edebilirsem

hangi modeldi. ben voyageri cok begenmiştim. ana kucagını cıkarıp takması cok kolaydı tipide guzeldi. amma velakin katlanırken arabayla cebelleşmiştim. babymall d e 8 bindi o modelse peg peego new book modeline de bakabilirsinbiz katlaması daha rahat. goruntusu de cok guzel. ben şuan kabin boy aldım ama aklım hala alamadıklarımda

Bebeğimin neredeyse herşeyi hazır ama bebek arabası-puset-anakucağı-oto koltuğu konularını halledemedim hala. Araştırmaktan bakmaktan yoruldum.Hala kararsızım. Babyjörn tarzı bir ana kucağı kesin al diyorlar, pusette hastaneye dr'a giderken lazım. Oto koltuğu zaten kesin gerekli. Arabalara bakıyorum bakıyorum hiçbirşey anlamadım kaldım öyle.

twist plus modeli dediler
ben de ona baktıktan sonra internette gördüğüm kadarıyla kabin boy daha kullanışlı imiş. galiba ben de kabin boy alacağım sen hangisini aldın

twist plus modeli dediler
ben de ona baktıktan sonra internette gördüğüm kadarıyla kabin boy daha kullanışlı imiş. galiba ben de kabin boy alacağım sen hangisini aldın
bence voyagera da bi bak twist katlanırken puseti(puset dediğim port bebe gibi olan ksıım) cıkarmak gerekiyordu die hatırlıyorum. voyagerda gerek yok birlikte katlanıyor. twist sanırım kolu dier tarafa atıp cift yon olabiliyodu. ama o da yolda giderken buyuk teker one gelediginden randımanlı değil. bebegimin teyzesi dedesi destek cıkınca o rahatlıktanmıdır artık biraz fiyatı yukseltip cybex aldım. başka bi marka. katlanınca daha kucuk daha hafif diye. çift yonlu kullanım da var. benim için onemli mevzu cift yon olsun. katlaması kolay olsun tasıyacagım hafiflikte olsun du. bir de anakucagı ve puset üst üste olan bi model olmasındı. joie de falan var oyle modeller pusetin ustune ana kucagını koyuyorsun . ikisi birlikte üt üste. işte o benim hiç istemediğim bi özellikti o kadar cok araba baktım ki satıcılar kadar iyi pazarlıycak kıvama geldim galiba .

herkesin her dediğine de bakmayın gerçekten. siz asansorlu evde oturuyorsunuzdur. bebeği arabaya koyup direk sokakta yurumeye başlıyorsunuzdur ozaman size daha korunaklı buyuk tekerli travel sistemler cok kullanışlı gelir. hem saglam hem bebegi sarsmaz hem siz rahat sürersiniz. arabaya katla koy katla eve cıkar . katla merdiven in çık derdi olmadıgından arabanın agırlıgı cok rahatsız etmez. ama kendi arabanız vardır. ya da yollarınız nispeten daha duzgundur. cok soguklarda değilsinizdir ya da cok yolculuk aypıyorsunuzdur. otobus ucak kullanıyorsunuzdur.hafif bi kabin boy sizin işinizi daha cok gorur. kimisi ana kucagını toplasan 3 kez kullanmamıştır doktordan doktora evden cıkmıştır. e o hatun der tabi ana kucagı gereksiz diye( aslında anakucagı bebegin dogdugu anda kullanılmaya başlanan kolumuza canta gibi taktıgımız( annelerin bebek büklülüyo dediği) o parça- puset kısmı da bebek arabasına takılan genelde dik hafif yatar ve tam yatar pozisyon olan kısmı- ) bebek arabasının agırlıgından cocugu hep kucagında tasıyan hatun da bebek arabası gereksiz der.
yukarda biri bu anakucaklarının oto koltugu olarak kullanılması uygun değil falan yazmıs ama benim baktıgım ana kucakları oto koltugu olarak kullanılıyor ve hatta evde bebek arabasının ana kucagının yanlarda ve arkasında emniyet kemeri yuvaları var. baktıgım cogu anakucagında da vardı. bizdeki model adac testinden de gecmiş bi model. ben bu anakucagını cocuk büyümese 2 3 yıl kullanmak isterdim sahsen.. ama cocuk buyuyunce mecbur bebek arabası pusetini takıcaz. kimi cocuk hemen uzayıp kilo alıyo kimi daha kucuk o sebeple kullanım süresi değişir tabi. ben şuan anakucaklı ikili bebek arabası aldım. çünkü şimdiden oto koltugu almak istemiyorum ve şu anda almıycamda 2-3 aylık bebe nasıl otursun oto koltuguna ana kucagı zaten oto koltugu yerine geciyor. allah izin verirse şubatta doğum var seneye artık oto koltugunu dusunuruz. 1 yıl sonrasının yatırımını şimdiden yapamam sizin yazdıgınız puset dediğinz ana kucagı da oto koltugu yerine geciyor zaten ters bi şekilde arka koltuga bakar pozisyonda baglıycaksınız. ben babyjorn muadili bir ürün aldım ev içim. karşılaştırdım baya baya aynı ürün . tipi tazrzı falan aksamları aynı fark varsa kullanırken cıkar ortaya. ama bana yok gibi geliyor. ,
ve ayrıca oto koltugu kuralıda vardır efenim araçta yoksa cezasıda vardır.
buyrunuz link emniyet genel müdürlüğünün.
ay yok ben de yoktu ceza yemedim. yok benim kucagım daha emniyetli . yok falanca cocugu battaniyeyle cıkardı falan. bunları gecmek lazım. nasıl ki her hız yapan her cep telefonuyla konusan her kırmızı ısıkta gecen ceza yemiyorsa tabiki de her oto koltuksuz aile de ceza yemiyor. ama bu kural yok demek değil

bu arada baya erken haftalardasın. ben 21 lerde bakmaya başlamıstım. ozaman rahat gelen arabalar şu anda biraz agır geliyor ağırlaşma dedikleri bu galiba . modellere karar verme olayını bence son haftalara bırakmayın. bol bol araba bak bide farklı markalara bak. ama içinde bebek agırlıgını hayal etmeyi unutma. şimdi 15 kiloluk araba oo ,yi tasırım falan deniyor da 5-10 kilo cocugu koyunca allah kolaylık versin

yaaaa gerçekten hiç bebişin ağırlığını düşünmemiştim yukarıdaki mesajda yazdıkların da bana çok yol gösterici oldu. ben de 2li yanında puset olan bir araba alacağım bu arada yaşadığım yerde çok seçenek yok o yüzden muhtemelen internetten alacağım ama olsun

selammm cybex hangi modelini aldınız? sizce şimdiden araba almak mantıksız mı? 13.haftadayız daha

selammm cybex hangi modelini aldınız? sizce şimdiden araba almak mantıksız mı? 13.haftadayız daha
Cybex eezy2 aldık biz. 13. Hafta bence biraz erken. Hoş olmuyor bunu duymak ama Daha rüskli donemleri atlatmıs değilsiniz. E tabi her donem risk var o ayrı ama aksi bir durumda çok yıpranırsınız. Haa doğmamıs cocuguna bebek arabası yatırımı yapanlar o ayrı

çok teşekkür ederim aklımda bulunsun biraz daha araştırıp iyi bi ürün bulabilirim inşallah

çok teşekkür ederim aklımda bulunsun biraz daha araştırıp iyi bi ürün bulabilirim inşallah
Başka markalara da bak mutlaka biraz daha hafifken iyi oluyor ilerleyen zamanlarda bütün arabalar zor geliyo zaten. büyük il ilçelere gittiginizde bakın. Bize izmir yakın ben baktıgım modellerin 100 de 85 ini izmirde gordum. Belki 95 hatta alırken internetten aldım

Kesınlıkle oto koltugu.Bebek arabası ıcınde yenıdogan dan ıtıbaren kullanılan hafıf bebek arabaları alın bence.Sakın hantal travel sıstem arabalardan almayın ben aldım pısmanım :)satıcam

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
bebek arabasında da kullanılan o bebegin hafif kıvrımlı oldugu(doktorlar zaten bunu onerir) o kolumuza da taktıgımız aparat aslında anakucagı. genelde arabaya sabit olan bazılarında cıkıp takılan o buyuk parça da puset. herkes ayrı bişey yazmıs kafalar ondan da karısıyor. ama cogu markada puset ve anakucagı boyle ayrılıyor. bazılarında değişebilir. bebegin buyuklugune gore 9-12 ay kadar anakucagı kullanılıyor. bazı bebekler cok hızlı buyurse 6-7 lere dusebiliyormus süreç. ama ilk dogdugu andaki omurga yapısı içinde ozellikle anakucakları kullanıma uygun oluyor. bu anakucagını evde direk bebegi yatırıp sonra bebek arabasına takabılıyorsıunuz. araç içinde bebegi bozmadan bebek arabasından cıkarıp koltuga sabıtleyebılıyorsunuz. ( cogu markada kemer için oyuntuları da var. internette bır suru videodan bulabılırsınız nasıl sabitlendigini. cocukları belli bir yaşa kadar arabada tek başına veya kucakta tutmak kanunen yasak. paylaşmıstım daha once de. arada başaka durumlşar olabılır tabi( mesela ben kemer takılı değilken ufak bı kaza gecırmıstım yan koltuktaydım. eger kemer takılı olsaydı airbag patlardı ben egilemezdim yandan carpmaydı belki cam kırıgı yuzume gelirdi vs vs ve muhtemelen daha cok zarar gorurdum. ama tutupta kimse emniyet kemeri takmasın diyemem. o sebeple annenin bebegi kucakta tasıması 100de 5 ihtimalle koruyucuysa 100de 95 ihtimal arac koltugu gibi onlemlerdir.) bu anakucagını 9 ay 1 yaşa kadar kullanabiliyorsunuz zaten o sebeple o süreç içinde oto koltugu almanıza gerek yok. ilk aydan beri uygun deneen oto koltukları var fakat bebegın oturma kemikleri uzerine basınc uygulamaması lazım. nasıl çözüyor bu durumu bılmıyorum. dediğim gibi anakucagını arabada evde kullanabilirsiniz. mutfakta iş yaparken cocugu içine oturtup yanınızda tutabilirsiniz. içine sıgmayı bıraktıgı tarihten itibaren ise mecburen arabada bir otokoltugu ve pusetli bir bebek arabasına geciş yaparsınız. ve maalesef bebeklerde kabullenemesekte uzun sureli kullanım saglamaya calısmak cok zor . kıyafetleri bıle max 3aylık periyotlarda yenilenecek :)tepe tepe kullanırım diyorsanız hafif arabalara yonelin. eşiniz yokken rahat edersiniz. bence ana kucagı olmazsa olmaz bir ürün . içinde bebekle o agırlıgı orda burda gezerken hastanede vs tasıyamayacagınız için mecbur altına araba şart. seçmeniz gereken pusetin ustune anakucagı oturtulan araba modeli mi ikisi bırlıkte kullanılıyor. puseti cıkartıp anakucagını takabıldıgınız model mi. bunlardan sonra da araba çift yonlu mu katlanınca kucuk mu agırlıgı nasıl gibi şeyler de onemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…