Almanyaya gitmek - İş - Yeni hayat ( Yardımcı olabilecek yada fikri olanlar lütfen bakabilir misini)

Neden Almanya onu anlamadim ?
O kadar guzel ,huzurlu ulkeler varken Almanya dikkatimi cekti ..

Orda dogdum büyüdüm okudum yaklasik iki yildir türkiyedeyim ve asla oraya dönmek istemem Allah göstermesin.. Arada iki hafta ailemi görmeye gidiyorum yinedr dayanamiyorum ne havasina ne suyuna. Üniversite mevzunlari bile is bulamiyo artik irkcilik cok heleki sen yarim yamalak türkcenle cook zor.. Kücümsemek adina demiyorum ama en basiti temizlikciyi bile özene bözene seciyorlar ben 3 yila kdr is bulamadim dogru dürüst senin bide cevren yoksa hic tavsiye etmem türkiyenin diger ucuna git böyle kafa dagitabilcen bi yere bence karadeniz gibi yesillik falan

Robot gibi bir hayatin olacak tir. Ev is dogru duzgun almanca bilmedihin icin cok zevk te alamayacaksin. Uzun yillar yasadim .tabiki bazi haklar turkiye ye gore daha iyi en azindan nizami kuralli..

Akademisyenler gidemiyor üç-dört dil bilen insanlar bunlar. Tabi çok uğraşan gider ama o kadar kafalı kadınlar adamlar bu derde düşmüyorlarsa vardır bir bildikleri.

Ben almanlarin turkleri sevmedigini duydum..
Ama almanlar hakkinda bir fikrim yok..
Ama musluman icin cok zor bir ulke bir arkadasim vardi..
Disari cikinca namaz kilmak icin mescid bile zor buluyorlarmis bu acidan zormus..
Diger yonlerini bilmiyorum..
Ama orda gayet rahat yasayan turkler cok..
Maddi yonden..

Kimisi memnun kimisi değil. Hiç görmediğim için bende yorum yapamıyorum. Ama yaşayıp görmek mantıklı geliyor
Herkesin bakis acisi farkli.
Bana sorsalar gitmeyi dusunecegim enson ulke almanya olur..
Ne bileyim..
Bana soguk geliyor..

Bence almanya artik turklerinistemiyor..
Cunku adamlar korkuyorlar..
Turkler cok orda..
Bu yuzden zorlastirmislardir..

Almanya'ya gıderım demekle olmmuyır daha dil sınavına gireceksin
Sende su yaptigin yoruma bak..
Kizcagiz bir umut fikir aliyor..
Hop gidiyim demiyor ki yikici degil yapici olalim arkadasim..
Zor diye diye birsey yok..
Azim gayret..
Birde Allah bir kapi acarsa kimse o kapiyi kapatamaz...

Amin canım....

Iyi de 1.5 yaşında çocuğu var onu işleri duzeltiyim yanıma alırım diyor
Ona deginmemis kimse
El kadar çocuğu bırakıp gidecek konu sahibi Almanya'ya
Şahsen bu konuda ben olumlu bir yorum yapamam
Turkiye'deki şartlarınızı düzeltin derim sadece
Almanya hayalleri kurmayi birakin

Hayat zor burda. Havalar hep kötü. Meyveyi sebzeyi gramla alıyorsun. İnsanlar da havası gibi soğuk. Ama eğitimi iyi sosyal imkanlar çok fazla. Artsıda var eksisi de yani. Ayrıca almanca zor bir dil
O eskidendi. İki ay önce İstanbul'dan Almanya'ya taşındım. Domatesi, salatalığı bile daha ucuza yiyoruz burada. İstanbul manavlarında en kötüsüne ödediğim paraya organiğini alıyorum buradaki marketlerden. Temel gıda maddeleri zaten herkesin karşılayabileceği uygunlukta. 8-9 sene önce burada kalırken ben de sizin gibi düşünürdüm ama artık değişti. Almanya ucuzlamadı ama Türkiye'de fiyatlar alıp başını yürüdü maalesef.

Eşinizin akrabaları orada temizlik personeli olarak elde ettikleri imkanlara Türkiye'de benzer bir iş yaptıkları takdirde ulaşamayacaklarını biliyorlar. Üzerine bir de çocuklarının geleceği için kara kara düşünmek zorunda kalmıyorlar. O yüzden de dönmüyorlar. Hoş bir avukata, doktora da daha iyi imkanlar sunmuyor Türkiye.

Is tecrubesi yoksa her yerde zor olur calismak. Cok calisirim vs demissin ama kendi memleketinde gelemedigin sikintiya orada hic gelemezsin. 1970li yillar yok artik. Bir kere artik dil bilme zorunlulugu var diye biliyorum. Eee dogdugun buyudugun memlekette aileme bisey olursa ortada kalirim diyorsaniz dilini dininj irkini bilmedginiz bir yerde ne yapmayi planliyorsunuz. Acilar. Sorunlar yasamissaniz bulundugunuz yere en uzak gelismis bir ile gidin orada tutunmaya yeni hayatinizi kurmaya calisin. Hem Almanya oncesi tecrube olur. Dilini kulturunu bildiginiz bir ulkede sehir degistirdiginizde bile adaptasyonun ne kadar zor oldugunu gorunce Almanya fikri o kadar da cazip gelmeyecektir. Bu arada soyle soyleyim. Bircok akrabam Almanyada 30 - 40 yildir. Hicbirisi tutunmus degil. Kac yasindalar hala onun bunun ayak islerini yapiyor. Bir suru azarini hakaretini isitiyorlar. Hele hele su anki diplomatik sikintilar icinde Turkleri pek de sevdiklerini zannetmiyorum. Yasin bu tarz gercekleri toz pembe hayale donusturmek icin buyuk. Ayrica acik ogretim okurken neden calismadigini da anlamadim. Is tecrubesi cok onemlidir. Bana kalirsa oldukca gec kalmissin.

Neden boyle bisey ongordunuz merak ettim

Dil eğitimi almak için önce bir gidin sonra kalmanın yollarını orda bulabilirsiniz.Ama para biriktirmeniz şart.Maalesef euro da aldı başını gitti.Sizin durumunuzda aklıma baska bir çözüm gelmedi.Bol şans.

Teşekkür ederim oldukça mantıklı

Neden boyle bisey ongordunuz merak ettim
Donem donem irkcilik artiyor Almanya Hollanda gibi ulkelerde. Bazen de asiri artis gosteriyor tarihten de bildigimiz uzere. Almanya her zaman goc alan bir ulkeydi ama son yillarda iyice artti gocmenler ve cogunlugu da kalifiye degil. Almanya bir Amerika degil bu kadar gocmeni kaldiramaz. Patlayacak diyorum ben. Gecmisten de gelen bir rahatsizliklari oldugu icin once Turklere patlayacak bence ama umarim ben yaniliyorumdur.

Zamaninda bizim arkadaslar yuksek lisansa gidip sonra da is bulup calisma izni oturum derken yerlesti kaldilar. Ama artik daha zormus galiba.
Aralarinda pisman olan yok, pisman olan geri gelir zaten. Hatta cocugu olduktan sonra izne turkiyeye gelmeyen arkadaslarim var, neyse, keske zamaninda ben de yapsaydim, henuz gencken karartin gozunuzu gidin, en kolayi egitim icin gitmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…