- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
Ben almanlarin turkleri sevmedigini duydum..Dil çok önemli.Özelike bu meslekte.
Eğitimcilerde araniyor.Sadece gercekten sürekli burdaki hayata adepte olmak istemelisin.
Ben almanyada yaşiyorum.
Burdaki hayat daha mütevazi , coğunun misafirlikten ve piknikten başka sosyal hayati yok.
Burasi yalniz yaşamak ve yalniz kalmak için cok güvenli.
Fakat insanlari soğuk .
Evlenerek gele bilirsin.
Bana özelden yaz istersen
Herkesin bakis acisi farkli.Kimisi memnun kimisi değil. Hiç görmediğim için bende yorum yapamıyorum. Ama yaşayıp görmek mantıklı geliyor
Bence almanya artik turklerinistemiyor..Nereden gittiğine bağlı. Sosyal bir şehirden mesela İzmir İstanbul antalya gibi bir yerden gidersen zorlanırsın. Ailem hamburgta yaşıyor arada yanlarına gidiyorum ki liman şehridir çok kalınca sıkılıyorum. Havası soğuk ve dengesiz. Mesela bugün hamburg 9 dereceydi ve ağbim yazmış bıktım artık diye. Bunlar da çok önemli. Ha sağlık hizmetleri, eğitim vs sosyal devlet olduğundan dolayı iyi. Yani oraya gitmekte artık zorlaştı. Evlensen bile 2 yılı buluyor evraklar dil kursu sertifikası ekstra sınavlar. Yasaları değişti.
Sende su yaptigin yoruma bak..Almanya'ya gıderım demekle olmmuyır daha dil sınavına gireceksin
Almanyada çok büyük ana okulu öğretmeni açığı var. Egitiminiz bu yöndeyse iş sahibi olabilirsiniz, tabii cok azimlu ve istekli bir şekilde dil öğrenmelisiniz. Diplomanız almanyada gecerli olurmu önce onu arastirin.
Uzaklasmak istiyorum derseniz au pair araciligi ile bir görun. Sonuçta farkli bir mentaliteye sahip insanlar.
Örneğin biz markette sira beklerken ufak bi cocuk bize elini uzatip sirinlik yapinca turk insani olarak kanimiz kaynar karsilik veririz. Almanya öyle degil cocuga dokunmak diye birsey yok. Ha bayansaniz hareketleriniz cok agir ve kibarsa annesiyle goz temasi kurarak baska bilmem anlatabildim mi. Kimse kimsenin hayatina burnunu sokmaz. Nereye gidiyorsun nersen geliyorsun bu saate cikilirmi kac para kazaniyorsun gibi seyler yok.
Gideceginiz sehirede cok bagli. Kucuk bir kasabada sıkılabilirsiniz zaten baska ülkeden gelmissiniz, insan carsi/ merkez görmek istiyor.
Okul yolu ile de almanyaya gidebilirsiniz.
Bana sorsaniz ben size ama mesela skandinav ülkelerini tavsiye ederim isvec gibi...farkli bir deneyim olur
Amin canım....Bence hic gelme, hele ki cocukla burda yapamazsin, cok zor olur senin icin, hem cocugun icin ayri ugrasirsin hem de kendin icin, üstelik dil de yok, ne kadar ders görsen de burdaki insan o kadar yavas konusmuyor, anlamayabilirsin...almanlar bu aralar asiri derecede yabancilara karsi (malum mülteciler cok kötü bi izlenim birakti), ben kendim belediyede sosyal hizmetler bölümünde calisiyorum ve bizde cok fazla basvuruda bulunmak isteyen vatandaslar geliyor, yabancilar geldiginde onlara almanlarin nasil davrandigini kendi gözümle görüyorum. bi yabanci olarak, hele ki dil bilmeyen bir yabanci olarak almanya cooook zor, cok iyi düsün derim.
almanya yerine bence türkiyenin baska bi iline tasinsan? yagmurdan kacarken doluya tutulma. Cocugun da cok ufakmis. Gelmeden önce cok iyi arastir derim.
Ne garip...ben türkiyeye gelme derdindeyim , sen de almanyaya....hemde ayni sebeplerden ötürü.
Hakkinizda hayirlisi olsun
O eskidendi. İki ay önce İstanbul'dan Almanya'ya taşındım. Domatesi, salatalığı bile daha ucuza yiyoruz burada. İstanbul manavlarında en kötüsüne ödediğim paraya organiğini alıyorum buradaki marketlerden. Temel gıda maddeleri zaten herkesin karşılayabileceği uygunlukta. 8-9 sene önce burada kalırken ben de sizin gibi düşünürdüm ama artık değişti. Almanya ucuzlamadı ama Türkiye'de fiyatlar alıp başını yürüdü maalesef.Hayat zor burda. Havalar hep kötü. Meyveyi sebzeyi gramla alıyorsun. İnsanlar da havası gibi soğuk. Ama eğitimi iyi sosyal imkanlar çok fazla. Artsıda var eksisi de yani. Ayrıca almanca zor bir dil
Eşinizin akrabaları orada temizlik personeli olarak elde ettikleri imkanlara Türkiye'de benzer bir iş yaptıkları takdirde ulaşamayacaklarını biliyorlar. Üzerine bir de çocuklarının geleceği için kara kara düşünmek zorunda kalmıyorlar. O yüzden de dönmüyorlar. Hoş bir avukata, doktora da daha iyi imkanlar sunmuyor Türkiye.Almanya'da baya akrabası var eşimin. Gözlerinde büyüte büyüte bir hal olmuşlar çocukken şeker çikolata getirdiklerinden hala da çıkamamışlar o psikolojiden.
Türkiye'de olsa çok çok daha güzel imkanlara sahip olabilecekken orda temizlik personeli olarak kalmayı tercih ediyorlar. Elbette herkesin kendi hayatı. Ama ben asla -temelli - gitmeyi düşünmem. Geçici bir süre için ise neresi olsa gitmek isterim. Yeni yerler görmek yeni kültürler öğrenmek için
Is tecrubesi yoksa her yerde zor olur calismak. Cok calisirim vs demissin ama kendi memleketinde gelemedigin sikintiya orada hic gelemezsin. 1970li yillar yok artik. Bir kere artik dil bilme zorunlulugu var diye biliyorum. Eee dogdugun buyudugun memlekette aileme bisey olursa ortada kalirim diyorsaniz dilini dininj irkini bilmedginiz bir yerde ne yapmayi planliyorsunuz. Acilar. Sorunlar yasamissaniz bulundugunuz yere en uzak gelismis bir ile gidin orada tutunmaya yeni hayatinizi kurmaya calisin. Hem Almanya oncesi tecrube olur. Dilini kulturunu bildiginiz bir ulkede sehir degistirdiginizde bile adaptasyonun ne kadar zor oldugunu gorunce Almanya fikri o kadar da cazip gelmeyecektir. Bu arada soyle soyleyim. Bircok akrabam Almanyada 30 - 40 yildir. Hicbirisi tutunmus degil. Kac yasindalar hala onun bunun ayak islerini yapiyor. Bir suru azarini hakaretini isitiyorlar. Hele hele su anki diplomatik sikintilar icinde Turkleri pek de sevdiklerini zannetmiyorum. Yasin bu tarz gercekleri toz pembe hayale donusturmek icin buyuk. Ayrica acik ogretim okurken neden calismadigini da anlamadim. Is tecrubesi cok onemlidir. Bana kalirsa oldukca gec kalmissin.Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi akşamlar diliyorum. Ben 23 yaşında bir bayanım. Şuan acikogretim 4 yıllık bir bölüm okuyorum. Okuduğum bölüm iç açıcı değil. Lisede meslek lisesi çocuk gelişiminden mezun oldum. Şuanda durumum ve Türkiye şartlarında bana iş yok doğru düzgün. Sıkıntılı travmali dönemler yaşadım. Buradan da uzaklaşmak istiyorum. Yurtdisinda işler beni beklemiyor bununda farkındayım ama fikirlerinize çok ihtiyacım var ne yapabilirim? Almanyaya ne şekilde gidebilirim? Gitsem bir iş bulma ve geçinme şansım nedir ? Hem çalışmaya hem uzaklaşmaya ihtiyacım var. Çok afedersiniz gerekirse essek gibi çalışıp mutlu iyi yaşamak istiyorum. Türkiyede yasamak da istemiyorun. Bu tamamen kisisel yasadigim aci olaylarla alakali. Yoksa memleketinde herkez kalmak ister. Hayatımda çok zorluklar çektim. Hayata tutunmak bir yerden başlamak istiyorum. Ayaklarım üstünde durmak istiyorum. Başarmak istiyorum. Eğitim durumum şuan üniversite bitmedi henüz. Herhangi bir iş tecrübem de yok. Ne yapabilirim bilmiyorum. İmkansız mi oraya yerleşmek ve düzen kurmak. Bilgisi olanlar lütfen tecrübenizi paylaşın. Şimdiden çok teşekkür ediyorum
Soguk havayi sevmek farkli ben de severim soguk ama bir degisiktir hava Almanya'da tabi ulke buyuk her yerinde ayni degil iklim. Ama sunu ekleyeyim Turkiye 10 yil sonra ne olur tahmin etmek cok kolay degil ama bana oyle geliyor ki 10 sene icinde Turkiye'ye goc cok olacak hem Almanya'dan hem civar Avrupa ulkelerinden. Almanya 10 sene onceki Almanya degil. Benim ongorum bu yonde.
Teşekkür ederim oldukça mantıklıDil eğitimi almak için önce bir gidin sonra kalmanın yollarını orda bulabilirsiniz.Ama para biriktirmeniz şart.Maalesef euro da aldı başını gitti.Sizin durumunuzda aklıma baska bir çözüm gelmedi.Bol şans.
Donem donem irkcilik artiyor Almanya Hollanda gibi ulkelerde. Bazen de asiri artis gosteriyor tarihten de bildigimiz uzere. Almanya her zaman goc alan bir ulkeydi ama son yillarda iyice artti gocmenler ve cogunlugu da kalifiye degil. Almanya bir Amerika degil bu kadar gocmeni kaldiramaz. Patlayacak diyorum ben. Gecmisten de gelen bir rahatsizliklari oldugu icin once Turklere patlayacak bence ama umarim ben yaniliyorumdur.Neden boyle bisey ongordunuz merak ettim
Rica ederim, dilerim gönlünüze göre olur.Gittiğinizde orada ek işler de yapıp para kazanabilirsiniz.Teşekkür ederim oldukça mantıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?