Almanyaya gitmek - İş - Yeni hayat ( Yardımcı olabilecek yada fikri olanlar lütfen bakabilir misini)

Hagkkisi
Çok teşekkür ederim. Bende eğitim yoluyla gitmeyi düşünüyorum

Almanya'da üniversite olarak hangi bölümü okumak mantıklı. Sonrasında oraya yerleşmek iş bulmak adına soruyorum.

Yok çok çok daha iyi imkanlara sahibiz Türkiye de. Avukat mısınız doktor mu? Ben bu meslek gruplarından birindeyim de , son derece iyi imkanlara sahibim Allah'a şükür. Her ne ise mesleğiniz kendinizi pek geliştirememişsiniz sanırım. Ha bir de size de küçükken Almanya'dan çikolata geliyordu herhalde Almanya'da işçilik gerçeğini hala tam kavrayamadığınıza göre , Alman çikolata büyüsünden çıkamamışsınız

Almanya'da üniversite olarak hangi bölümü okumak mantıklı. Sonrasında oraya yerleşmek iş bulmak adına soruyorum.

Geldim yorumumu yapıyorum:)

İşsizlik eyaletten eyalete değişiyor, Batı eyaletlerinde istihdam daha çok, Doğu eyaletlerinde büyük şirket, sanayi vb yok. Dili kaptıktan sonra iyi kötü iş bulursun merak etme ama bulduğun iş paralı olur mu orası önemli:) Şöyle diyeyim Almanyada hayat çok pahalı değil ama maaşlar da genelde düşük ve en az maaşın 1/3ü vergiye kesiliyor. Zengin olmazsınız ama ortalama, rahat yaşarsınız böyle diyeyim. Bizim memleket ya da ABD gibi kapitalist bir sistem yok, zaten insanların zengin olma dertleri de yok mal mal yaşayıp gidiyorlar. Hayatboyu aynı işte çalışmış insanlar var ?! Kariyer için iş değiştirmek, şehir değiştirmek vb almanlara çok uzak kavramlar. Maddi olarak yine bizim kafaya uzaklar misal ev sahibi insan çok az. 20-30 yıl aynı evi kiralayanlar var?!? Ev almak yaygın değil. Evler zaten büyük değil, bizim memleketteki gibi büyük ev yok.

İyi gelir getiren meslekler tıp ve hukuk ama onları da göçmen birine yar etmezler öyle söyleyeyim.

Maddi şartlar böyle, bir de sosyal şartlara değineyim :) Almanlar gerçekten mal gibi. Beni ne zaman görseler yüzüme mal mal bakarlar mesela. Bu insanları sevmek mümkün değil avrupalı amerikalı kimse almanlardan hazzetmiyor. İtalyan bir abi bana almanlar avrupanın köylüleri demişti çok gülmüştüm:)

Nasıl diyeyim hayat statik ve sıkıcı. 2-3 ayda bir kere ya Türkiye ya İtalya bir yerlere akıyorum yoksa çekilmiyor. Ben kaymak kesimden olmasam, gelirim iyi olmasa burda yaşamazdım yani gezmeye yetecek para yoksa bence iyi bir fikir değil. Ama çocuğu olan insanlar için durum farklı tabi eyvallah sıkıcı ama güvenli, kreş , okul bedava.

Her şey randevuyla kuaför bile, her şey mektupla telefon email müşteri servisi vb yok, tüm sistemler 1950lerden kalma e-devlet stili şeyler yok devlet dairesine iş düştüyse ben intihar. Dandik bir belgeyi 1 günde almak mümkün değil 2-3 hafta sonra evinize mektupla yolluyorlar. Her şey mektupla inanılmaz kağıt israfı var şaka gibi.

Maddiyat iyi değil, bürokrasi berbat, insanlar mal gibi yani geçin bence. Göçecekseniz, dil öğrenicem diyorsanız İtalya, Malta derim en azından yiyecek adam gibi bir şeyler var, güneş var. Ben Maltada iş bakıyorum bulursam dimdirekt çantamı toplayıp kaçıcam. Maddi şartlarım ve işim iyi o yüzden kalıyorum. Bakalım İrlanda, Londra stili bir yer ya da güneyde iyi maaşlı iş bulursam basıp hemen kaçıcam.

Son düzenleme:
Bir avukat ya da doktor olarak Almanya'daki temizlik işçisinden daha iyi imkanlara sahip olabilirsiniz. Ben Almanya'daki bir doktor ya da avukatla kıyaslamıştım. Beni sordunuz söyleyeyim o halde. Yaşım 29, henüz öğreciyken başladım çalışmaya, son 5 yıldır da yönetici konumunda çalışıyordum. Avukat ve doktor arkadaşlarımdan da daha iyi imkanlara sahiptim, son üç yılda çalışma saatlerimi azalttığım halde. İki ayda bir seyahat ederiz eşimle, senede iki de yurtdışı tatili yaparız. Euro arttığı için bunu yapmak biraz daha zorlaşacaktı. Hayatımda hiç iş başvurusu yapmadım, hiç işsiz kalmadım. Hala da dışarıdan Türkiye'ye iş yapıyorum. Buraya da yaşam koşullarımı daha da iyileştirmek ve daha uluslararası kurumlarla çalışmak için geldim. Türkiye'de yapabileceğimi yapmıştım zaten, en fazla öyle devam ederdim. Elimde taşınma imkanı varken değerlendirmek istedim. Daha önce bir süre Almanya'da yaşadığım için buradaki hayata aşinaydım zaten.

Alıntı yapamamışım, bir önceki mesajıma bakabilirsiniz.

Ah anladim
Ben yabancilar gidecek diyorsunuz sandim sasirdim neden biraksinlar Avrupayi durduk yere diye :)

Merkel ne b.k yedi kimse anlayamadı zaten

2 milyon mülteciyi hangi hissiyatla aldı anlayamadık

2 milyon ipsiz sapsız ne olduğu belirsiz insan her türlü suça karışıyor

Geldiklerinden beri cinsel suçlar %500 arttı kadınlar akşam sokakta yürümeye korkar oldu

Hanslar salak sanırım bolca arap zenci göçmen almışlar sonra da şikayet ediyorlar. Neden bilmiyorum o kadar çok nijeryalı var ki?!? Onların hepsi de ya uyuşturucu ya dolandırıcılık işinde....Geçende gazete okudum okuyucular Berlindeki Alman polisi ibiş yazmışlar. Pekçok parkta gündüz gündüz uyuşturucu satılıyor herkes bilmesine rağmen polis bir şey yapmıyor yazmışlar.

Hükümete kızıp Macaristana Çekya'ya yerleşen hanslar var darısı başıma. Parası olan artık burdan da kaçıyor. İngiltere ABye postasını koymakla çok iyi yaptı bence. İpsiz sapsız tipleri almaktansa postasını koydu geçti.

İnsanlar yabancılardan nefret eder oldu onlar da bir yerde haklılar. Gelenler eğitimli kalifiye olmayı geçtim, suça karışan insanlar. Özellikle kadınlar usandı bıktılar yani dertsiz başlarına dert açıldı. İnsanlar istemiyor söyleniyor, hükümet ipsiz sapsız tipleri aldıkça alıyor ne kafayla nereye kadar bilmiyorum yani.

Son düzenleme:

Eee o zaman Türkiye'de doktor olacağıma Almanya'da temizlik işçisi olurum demeye gerek Yok millete boşuna gaz verip elin memleketinde perişan etmeyin. Mesleği olan hemen her yerde rahat zaten. Türkiye'de gelip mesleğini yapabilecek olan adamların sırf Almanya'da bir göz odada yaşamak uğruna temizlik işçisi olması mantığa aykırı.

Sizinle imkan yarışına girecek değilim , ben senede 15 tatile çıkarım falan gibi komik duruma düşmek istemiyorum sizin gibi

İlk mesajını aç oku , Almanya'daki doktor ile Türkiye'de ki doktoru mu kıyaslamışsın, Türkiye'deki doktor ile Almanya'daki temizlik işçisini mi? Ha Türkiye de olmamana da ayrıca sevindim, istemeyen herkes gitsin güzel ülkemden , nerede mutlu ise gitsin orda yaşasın siz gibi.

Aynen
Yani şartlar süper değilse Almanya'da hayat hiç de güzel değil.

Nüfusun çoğu dediğiniz gibi tek göz odada, paylaşılan evlerde yaşıyor

Benim dairem mesela, dünyanın parası ona rağmen cücük kadar, eski bina tesisatı da eski banyo klozet her hafta tıkanıyor

2-3 odalı evlerin kirası 2000 eurodan başlıyor onları da göçmenleri geçtim hansların çoğu karşılayamıyor

Zaten karanlık, iç karartıcı bir yer güzel restoranlara gitmiyorsam, istediğimi giyip takamıyorsam ne anladım burda çile çekmekten.

Genel olarak ortalama bir hansın hayatı pek güzel değil bence. Ucuz diye murdar domuz yiyorlar, hiç de güzel olmayan evlerde yaşıyorlar, 1 euronun hesabını yapıyorlar cimrilik dizboyu. Toplu taşıma çok iyi, doğa güzel, şehirler yeşil parklı bahçeli orası doğru. Lakin balkonumda oturayım keyif yapayım gibi bir şey yok insanlar evlerde 2 3 kişi tıkış tepiş yaşıyorlar burası beni itiyor.

Dediğim gibi ben ortalama üstü olmasam burda takılmazdım herhalde

Son düzenleme:
Vazgeçmeye başladım yavaş yavaş . . .

Ben konu sahibinden özür dileyerek aradan çekiliyorum. Bilgi almak amacıyla açılmış bir konuyu uzun açıklamalar yaparak dağıtmayacağım. "Türkiye'deki doktorlar, avukatlar gidip Almanya'da temizlik yapsın" diye bir mesajım olmadığı bence çok açık ortada. Hangi imkanları bırakıp geldiğimi de sırf siz "Oraya giden cahiller milletin tuvaletini temizliyor burada da hava atıyorlar" diyip gönül rahatlığıyla köşeye çekilmeyin diye yazdım. Bir de fikir arayanlara cesaret vermesi için. Kuzenlerim Almanya'da temizlikçi ve fabrika işçisi olarak çalışıyorlar, çok şükür rahatlar. Üçer çocuk büyüttüler, yaşı geleni iş sahibi yaptılar. Geçinip giden de var, kendi evlerini yaptıran da. Ben de burada işsiz kalırsam temizlik de yaparım, garsonluk da. Tutunana kadar elimden geleni yapmaktan hiç gocunmam. Çünkü buradaki hayatı seviyorum.
Neticede konu sahibinin kendi deneyimleyip görmesi gerek. Ben tavsiye ediyorum. Birileri öncelikle kısa dönem yaşayıp sonra karar vermesini tavsiye etmişti. En mantıklısı o sanırım. Yolu açık olsun.

Bence bu konuda yaniliyorsun..turkiyede dedihin gibi trmizlikciler askeri ucret aliyor ondada canlari cikiyor..
Ama devlet memurlari bence bal gibi maasini tikirinda aliyorlar..
Bence sukretmeyi bilmeyene devlet napsin..
Ben memur olsam elimi opupte basimin ustune koyarim..

Bununla ilgili ikinci yorum geldiğine göre demek ki yazdığım yanlış anlamaya açıkmış. Türkiye'deki bir avukat, doktor ya da yüksek memur Almanya'daki bir temizlik işçisinden daha iyi şartlara sahiptir tabii. Ben iki ülkedeki aynı meslek gruplarını karşılaştırmıştım. Almanya'daki kayınvalide ve kayınpederim bu meslek gruplarından, tanık olduğum için söylüyorum. Ama istisnalar da olabilir. Sonuçta işinden, gücünden, hayatından memnun olan taşınmasın tabii.

Orda ilk basta part time temizlige gidebilirsin mesela duzenin oturana kadar..
Bilmiyorum orda kac para..

Memur olmak için dünyanın torpili gerekiyor artık
Devlette hakkı olan nitelikli insanlar değil, arkası olan boş beleş insanlar çalışıyor
Hakedenlerin hakkı yeniyor
Adam kayırma torpil tepelerde. Ben bu yüzden memleketi terk ettim hiç pişman değilim.

Çok pardon yaşınız kaç acaba ve orda işiniz nedir tam olarak

Merkel'de de kabahat var ama onceki donemlerden basliyor problem. Hanslarin calisan kesimi cok calisiyor kaymagini da baskalari yiyor. Zengin Almanlar'in Macaristan ve Cek'ten gayrimenkul aldigi dogru kanka ama orada yasamiyorlar. Onlar da durumu sezdikleri icin ne olur ne olmaz diye ileriye donuk yatirim yapmislar anlasilan bu arada sadece Hanslar degil zengin ruslar da mulk sahibi bahsi gecen ulkelerde. Buyuk konusmayayim ama sahsen ben pek yasamak istemem su an oralarda. Macaristan bir Turk icin biraz daha yasanilir ama Çek cikss diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…