Almanyaya gitmek - İş - Yeni hayat ( Yardımcı olabilecek yada fikri olanlar lütfen bakabilir misini)

Ah anladim
Ben yabancilar gidecek diyorsunuz sandim sasirdim neden biraksinlar Avrupayi durduk yere diye :)
Yani cok yanlis anlamamissin irkcilik artinca yine de memleketimize donelim bari deyip kacacak yabancilar Avrupa'dan. Basta da Turkler muhtemelen bahsettigim sebepten oturu.

Bir önceki mesajımdan memleketteki ortalama refahın gurbettekinden daha iyi olduğu sonucuna varanlar çıkmış. Valla öyle demek istemedim açıklayayım:

Bizim memleketre evler daha geniş ferah doğru ama trafik stresi çok ve işe gitme saatlerinde toplu taşıma iyi değil ve çok kalabalık. Arabasız büyük şehir çile.

Genel olarak yeşil alan şehiriçinde çok yok, akşam işten sonra koşuya çıkamazsınız mesela. Spor yapacak alan zaten çok çok az.

Kreş pahalı, devlet okulları kalitesi iyi değil, özel okulluk paranız yoksa kötü yani.

Cinsel taciz, tecavüz çok; saat 9dan sonra kadınlar sokakta yürümeye korkuyor.

İstihdamda hak çok yeniyor, torpil, adam kayırma, ihalelerde yeğen kayırma, akrabayı işe koyma derken buraya hiç girmicem.

İyi taraflar da var tabi kuaför çok ucuz:) Yiyecek içecek çok.

Kısaca güzel eviniz, arabanız yoksa hayat her yerde aşağı yukarı aynı ortadirek her yerde süper olmayan şartlarda yaşıyor. Arabana bin arabandan in Çayyolundaki evine git yaşıyorsan hayat güzel. Hele İstanbul'da ortadirek olmak istemezdim paran yoksa öl yani.

Yani cok yanlis anlamamissin irkcilik artinca yine de memleketimize donelim bari deyip kacacak yabancilar Avrupa'dan. Basta da Turkler muhtemelen bahsettigim sebepten oturu.

Yok ben Almanlar falan göç edecek diyorsunuz sandim

Kuzeyi bilmiyorum ama ben şimdiye kadar ırkçılığa maruz kalmadım, dönem dönem dış politika sebebiyle endişeleniyorum ama henüz olmadı.

Umuyorum olmaz, belki Almanya, Hollanda Türk sayısı çok diyedir

Dogru katiliyorum aynen.

Ben de maruz kalmadım çünkü beyazım

Biraz koyuca biriysen ne ev bulabiliyorsun ne adam yerine konuyorsun

Allah affetsin bunu dediğim için ama beyaz olduğuma bazen şükrediyorum

Sahsi olarak cok ciddi irkciliga maruz kalmadim ama bir tirmanis var gozlemleyebiliyorum. Bir de holokost gercegi var yine bir tirmanis yapacak diye dusunuyorum en iyi zaman gosterir tabi.

Evet ya çok garip ben de bembeyazım

Koyu renkli bir Türkün maruz kaldığı tavır ile açık renkli birininki farklı oluyor

İnsanlar bazı şeyleri aşamamışlar hala demek ki

Sahsi olarak cok ciddi irkciliga maruz kalmadim ama bir tirmanis var gozlemleyebiliyorum. Bir de holokost gercegi var yine bir tirmanis yapacak diye dusunuyorum en iyi zaman gosterir tabi.

Hanslar yine Yahudi avında bu sefer de Zuckerbergi avladılar

Gerçekten akıllanmıyorlar

Paran varsa hayat her yerde güzel panpa kısaca bunu yazdım
Hanslar'da bizle kiyaslayinca kayirma cok cok az sifir degil ama. Bilimsel anlamda pek hak yenmiyor. Cok sacma seyleri de yok degil. Bizim bir arkadas biraz sakin bir kasabada yasiyor. Polisler gelmis birden olay mi var diye cikmis bizimki meger mahallede daha once hic gormedikleri iki yabanci kisi gormusler hemen polisi aramislar. Herhangi bir tesebbus yok sadece dolasiyorlarmis. Cok artilari da var Turkum diye canim diyen teyzeler bile gordum Turk komsu cok diye Turkce ogrenen bile var :)

Son düzenleme:
Evet ya çok garip ben de bembeyazım

Koyu renkli bir Türkün maruz kaldığı tavır ile açık renkli birininki farklı oluyor

İnsanlar bazı şeyleri aşamamışlar hala demek ki

Arkadaslar ben de beyazim :))) Hatta reelde cok fazla Turk tanidigi olmayan Turkleri esmer koyu sacli insan toplulugu zanneden Avrupalilar sasirip bana premses muamelesi yapiyor.

Arkadaslar ben de beyazim :))) Hatta reelde cok fazla Turk tanidigi olmayan Turkleri esmer koyu sacli insan toplulugu zanneden Avrupalilar sasirip bana premses muamelesi yapiyor.

Ya Almanyada olması garip sonuçta Türk çok var insan bilir yani
Beyazı da olduğunu
Benim yaşadığım yerde o kadar yoğun değil hayatında hiç Türk tanımamışlar var
En çok duyduğum
"Hiç Türke benzemiyorsun"

Kendince iltifat mı hakaret mi ediyor bilmiyorum artık
Açıklıyorum, sabırla öğretiyorum ben de tanıtıyorum bizi

Walla ayni tepkiyi Almanya'da da gordum baska ulkelerde de cok da ayrinti vermek istemiyorum ifsa olurum. Rus ya da Ingiliz misin diye soran bile oldu

sorun da burada iste.Sadece kücük bir yüzde cok iyi imkanlara sahip.Herkes sizin gibi doktor avukat degil:Zaten uslubunuzdan baska insanlari nasil kücümsediginiz belli.

Iste almanya`yi sevmemin baska bir nedeni de bu.Insanlari sizin gibi kibirli degil.Daha hümanistler.Burada sosyal devlet kavrami var.Cok zor durumda kaldiginiz da sosyal devlet imdadiniza yetisiyor.Tabi bizim uyanik türlerin bir cogu isin suyunu cikarmis durumda ki o da ayrgi bir mesele.O cikolata getiren türk iscilerini böyle elestirdiniz ya siz de hic vicdan olmadigini anladim.

miss sen hamburg`da falan misin.Benim yasadigim bölge de oldukca pahali sayilir ama burada gayet güzel bir eve 1500 civarinda ödüyorsun.Evet bazi konularda cok tutumlular.Is yemege gelince özellikle.Bizim gibi sicakkkanli ve eglenceli degiller.Ama yine de hayatlainin kiymetini biliyorlar.Kendilerine cok zaman ayiriyorlar,En kücük problemi dünyanin sonu saniyorlar.

Fakat mis düsünce özgürlügü, inanc özgürlügü, kanunlar karsisinda esitlik, cevre bilinci, insanlarin biz de oldugu kadar kibirli olmamasi burda yasamayi tercih edilecek bir duruma getiriyor.

Kankacım dikkat edersen o son paragraftaki meselelere hiç hiç hiç değinmedim. Nedeeeeen, çünkü banlanıyorum hem de taşlanıyorum:) Dikkat edersen yeme içme ulaşım ev bark yazdım bu kadar.

Güneydeyim ama Münih değil:)
Münihte iş bakıyordum ev de bakayım dedim 40 m2lik ev hem de şehrin dışında 1500euro höh. Benim ev 35m2, 900 euro.

+1

okey mis:)biliyorum deginmedigini.Senin elestirdigin noktalara ben de katiliyorum.münih zaten asiri pahali.Esimin kardesi merkezde kücük bir daire icin 1300 ödüyor.Ama cok merkez arabaya ihtiyaci yok.buralara gelirsen haber ver görüselim:)
Simdi cikmam lazim.
iyi günler.

Siz o zaman Turkiye'de hic duramazsiniz. Kendimi Suriye'ye göc etmis gibi hissediyrm.. Cezaevlerinde yer kalmadigi icin sapiklar vs. sokaklarda .. yani ordaki olan olaylarin fazlasi var burda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…