Yani cok yanlis anlamamissin irkcilik artinca yine de memleketimize donelim bari deyip kacacak yabancilar Avrupa'dan. Basta da Turkler muhtemelen bahsettigim sebepten oturu.Ah anladim
Ben yabancilar gidecek diyorsunuz sandim sasirdim neden biraksinlar Avrupayi durduk yere diye :)
Yani cok yanlis anlamamissin irkcilik artinca yine de memleketimize donelim bari deyip kacacak yabancilar Avrupa'dan. Basta da Turkler muhtemelen bahsettigim sebepten oturu.
Dogru katiliyorum aynen.Bir önceki mesajımdan memleketteki ortalama refahın gurbettekinden daha iyi olduğu sonucuna varanlar çıkmış. Valla öyle demek istemedim açıklayayım:
Bizim memleketre evler daha geniş ferah doğru ama trafik stresi çok ve işe gitme saatlerinde toplu taşıma iyi değil ve çok kalabalık. Arabasız büyük şehir çile.
Genel olarak yeşil alan şehiriçinde çok yok, akşam işten sonra koşuya çıkamazsınız mesela. Spor yapacak alan zaten çok çok az.
Kreş pahalı, devlet okulları kalitesi iyi değil, özel okulluk paranız yoksa kötü yani.
Cinsel taciz, tecavüz çok; saat 9dan sonra kadınlar sokakta yürümeye korkuyor.
İstihdamda hak çok yeniyor, torpil, adam kayırma, ihalelerde yeğen kayırma, akrabayı işe koyma derken buraya hiç girmicem.
İyi taraflar da var tabi kuaför çok ucuz:) Yiyecek içecek çok.
Kısaca güzel eviniz, arabanız yoksa hayat her yerde aşağı yukarı aynı ortadirek her yerde süper olmayan şartlarda yaşıyor. Arabana bin arabandan in Çayyolundaki evine git yaşıyorsan hayat güzel. Hele İstanbul'da ortadirek olmak istemezdim paran yoksa öl yani.
Yok ben Almanlar falan göç edecek diyorsunuz sandim
Kuzeyi bilmiyorum ama ben şimdiye kadar ırkçılığa maruz kalmadım, dönem dönem dış politika sebebiyle endişeleniyorum ama henüz olmadı.
Umuyorum olmaz, belki Almanya, Hollanda Türk sayısı çok diyedir
Dogru katiliyorum aynen.
Sahsi olarak cok ciddi irkciliga maruz kalmadim ama bir tirmanis var gozlemleyebiliyorum. Bir de holokost gercegi var yine bir tirmanis yapacak diye dusunuyorum en iyi zaman gosterir tabi.Yok ben Almanlar falan göç edecek diyorsunuz sandim
Kuzeyi bilmiyorum ama ben şimdiye kadar ırkçılığa maruz kalmadım, dönem dönem dış politika sebebiyle endişeleniyorum ama henüz olmadı.
Umuyorum olmaz, belki Almanya, Hollanda Türk sayısı çok diyedir
Ben de maruz kalmadım çünkü beyazım
Biraz koyuca biriysen ne ev bulabiliyorsun ne adam yerine konuyorsun
Allah affetsin bunu dediğim için ama beyaz olduğuma bazen şükrediyorum
Sahsi olarak cok ciddi irkciliga maruz kalmadim ama bir tirmanis var gozlemleyebiliyorum. Bir de holokost gercegi var yine bir tirmanis yapacak diye dusunuyorum en iyi zaman gosterir tabi.
Hanslar'da bizle kiyaslayinca kayirma cok cok az sifir degil ama. Bilimsel anlamda pek hak yenmiyor. Cok sacma seyleri de yok degil. Bizim bir arkadas biraz sakin bir kasabada yasiyor. Polisler gelmis birden olay mi var diye cikmis bizimki meger mahallede daha once hic gormedikleri iki yabanci kisi gormusler hemen polisi aramislar. Herhangi bir tesebbus yok sadece dolasiyorlarmis. Cok artilari da var Turkum diye canim diyen teyzeler bile gordum Turk komsu cok diye Turkce ogrenen bile var :)Paran varsa hayat her yerde güzel panpa kısaca bunu yazdım
Evet ya çok garip ben de bembeyazım
Koyu renkli bir Türkün maruz kaldığı tavır ile açık renkli birininki farklı oluyor
İnsanlar bazı şeyleri aşamamışlar hala demek ki
Arkadaslar ben de beyazim :))) Hatta reelde cok fazla Turk tanidigi olmayan Turkleri esmer koyu sacli insan toplulugu zanneden Avrupalilar sasirip bana premses muamelesi yapiyor.Ben de maruz kalmadım çünkü beyazım
Arkadaslar ben de beyazim :))) Hatta reelde cok fazla Turk tanidigi olmayan Turkleri esmer koyu sacli insan toplulugu zanneden Avrupalilar sasirip bana premses muamelesi yapiyor.
Walla ayni tepkiyi Almanya'da da gordum baska ulkelerde de cok da ayrinti vermek istemiyorum ifsa olurum. Rus ya da Ingiliz misin diye soran bile olduYa Almanyada olması garip sonuçta Türk çok var insan bilir yani
Beyazı da olduğunu
Benim yaşadığım yerde o kadar yoğun değil hayatında hiç Türk tanımamışlar var
En çok duyduğum
"Hiç Türke benzemiyorsun"
Kendince iltifat mı hakaret mi ediyor bilmiyorum artık
Açıklıyorum, sabırla öğretiyorum ben de tanıtıyorum bizi
Yok çok çok daha iyi imkanlara sahibiz Türkiye de. Avukat mısınız doktor mu? Ben bu meslek gruplarından birindeyim de , son derece iyi imkanlara sahibim Allah'a şükür. Her ne ise mesleğiniz kendinizi pek geliştirememişsiniz sanırım. Ha bir de size de küçükken Almanya'dan çikolata geliyordu herhaldeAlmanya'da işçilik gerçeğini hala tam kavrayamadığınıza göre , Alman çikolata büyüsünden çıkamamışsınız
Aynen
Yani şartlar süper değilse Almanya'da hayat hiç de güzel değil.
Nüfusun çoğu dediğiniz gibi tek göz odada, paylaşılan evlerde yaşıyor
Benim dairem mesela, dünyanın parası ona rağmen cücük kadar, eski bina tesisatı da eski banyo klozet her hafta tıkanıyor
2-3 odalı evlerin kirası 2000 eurodan başlıyor onları da göçmenleri geçtim hansların çoğu karşılayamıyor
Zaten karanlık, iç karartıcı bir yer güzel restoranlara gitmiyorsam, istediğimi giyip takamıyorsam ne anladım burda çile çekmekten.
Genel olarak ortalama bir hansın hayatı pek güzel değil bence. Ucuz diye murdar domuz yiyorlar, hiç de güzel olmayan evlerde yaşıyorlar, 1 euronun hesabını yapıyorlar cimrilik dizboyu. Toplu taşıma çok iyi, doğa güzel, şehirler yeşil parklı bahçeli orası doğru. Lakin balkonumda oturayım keyif yapayım gibi bir şey yok insanlar evlerde 2 3 kişi tıkış tepiş yaşıyorlar burası beni itiyor.
Dediğim gibi ben ortalama üstü olmasam burda takılmazdım herhalde
miss sen hamburg`da falan misin.Benim yasadigim bölge de oldukca pahali sayilir ama burada gayet güzel bir eve 1500 civarinda ödüyorsun.Evet bazi konularda cok tutumlular.Is yemege gelince özellikle.Bizim gibi sicakkkanli ve eglenceli degiller.Ama yine de hayatlainin kiymetini biliyorlar.Kendilerine cok zaman ayiriyorlar,En kücük problemi dünyanin sonu saniyorlar.
Fakat mis düsünce özgürlügü, inanc özgürlügü, kanunlar karsisinda esitlik, cevre bilinci, insanlarin biz de oldugu kadar kibirli olmamasi burda yasamayi tercih edilecek bir duruma getiriyor.
+1sorun da burada iste.Sadece kücük bir yüzde cok iyi imkanlara sahip.Herkes sizin gibi doktor avukat degil:Zaten uslubunuzdan baska insanlari nasil kücümsediginiz belli.
Iste almanya`yi sevmemin baska bir nedeni de bu.Insanlari sizin gibi kibirli degil.Daha hümanistler.Burada sosyal devlet kavrami var.Cok zor durumda kaldiginiz da sosyal devlet imdadiniza yetisiyor.Tabi bizim uyanik türlerin bir cogu isin suyunu cikarmis durumda ki o da ayrgi bir mesele.O cikolata getiren türk iscilerini böyle elestirdiniz ya siz de hic vicdan olmadigini anladim.
Siz o zaman Turkiye'de hic duramazsiniz. Kendimi Suriye'ye göc etmis gibi hissediyrm.. Cezaevlerinde yer kalmadigi icin sapiklar vs. sokaklarda .. yani ordaki olan olaylarin fazlasi var burda..Merkel ne b.k yedi kimse anlayamadı zaten
2 milyon mülteciyi hangi hissiyatla aldı anlayamadık
2 milyon ipsiz sapsız ne olduğu belirsiz insan her türlü suça karışıyor
Geldiklerinden beri cinsel suçlar %500 arttı kadınlar akşam sokakta yürümeye korkar oldu
Hanslar salak sanırım bolca arap zenci göçmen almışlar sonra da şikayet ediyorlar. Neden bilmiyorum o kadar çok nijeryalı var ki?!? Onların hepsi de ya uyuşturucu ya dolandırıcılık işinde....Geçende gazete okudum okuyucular Berlindeki Alman polisi ibiş yazmışlar. Pekçok parkta gündüz gündüz uyuşturucu satılıyor herkes bilmesine rağmen polis bir şey yapmıyor yazmışlar.
Hükümete kızıp Macaristana Çekya'ya yerleşen hanslar var darısı başıma. Parası olan artık burdan da kaçıyor. İngiltere ABye postasını koymakla çok iyi yaptı bence. İpsiz sapsız tipleri almaktansa postasını koydu geçti.
İnsanlar yabancılardan nefret eder oldu onlar da bir yerde haklılar. Gelenler eğitimli kalifiye olmayı geçtim, suça karışan insanlar. Özellikle kadınlar usandı bıktılar yani dertsiz başlarına dert açıldı. İnsanlar istemiyor söyleniyor, hükümet ipsiz sapsız tipleri aldıkça alıyor ne kafayla nereye kadar bilmiyorum yani.
Ben de maruz kalmadım çünkü beyazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?