Avrupa'da yaşayanlar bakabilir mi?

Örnek veriyorum sizin daireleriniz 30-60 kw ile ısınıyosa bizimki 17.000 kw ile ısınıyor. Kapattığımızda sıcaklık uçuyor.

Yapacağımız seçeneklerimiz sınırlı, sizin de söylediğiniz gibi hukuki destek, yeni ev aramak...
 
Yetersiz anlattım sanırım ilk başta hepinizin gözünde güzel modern bir yer canlandı 😂
Evin dış cephesi, bahçesi vs hiç yenilenmemiş.
Dışardan görseniz korku filmi gibi.

Bunu söylemeye gerçekten çok utanıyorum ama sorduğunuz için söylüyorum ev sahibimiz Türk.

Yeni ev yaptırdığı için arttırdığını düşünüyoruz açıkçası.
Bence sen ne yap et baska ev bak
Valla istisna haricinde turklerden iyi evsahibi olmuyo
 
Elektrik ve gas kullanimiz yillik ne kadar? Eviniz kac mertre kare? Ödemelerde kullanim onemli kisi sayisi ne fark eder? Odalar isinmasa ve havalandirma yapilmasa tabiki nem olur. Banada 620 euro nebenkosten cok fazla geldi. Ben bu sartlarda yeni ev bakardim malesef bulmasida cok zor.
 
%1000
Konut tipip isinma icin 300euro zam cok degil mi??? Isınmaya o kadar zam gelmedi. Benim 60m2 ye 40euro kira zammı geldi bu yıl. 3+1 eve max 120euro zam gelmesi lazım.
Yani yer kasabaymis, ev de kotuymus zaten bilemedim.
Küfü ev sahibi temizletiyor normalde, ya da siz temizleyip faturayı gösteriyorsunuz kiradan düşülüyor. Küf temizleme işi yapan firmalar oluyor onlar geliyor duvarları bir naneyle temizliyorlar.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Sosyal konut burada yok ne yazik ki :KK43:
Almanya'da yaşıyorum. Ev sahibiyle yeniden konuşacağız.

Bu arada mieterverein hukuk danışmanlığı alacağız gerçekten bu aklımıza gelmemişti.

Ayrıca küf oluşan evlerin kira bedellerini düşürebiliyormuşuz bunu da araştırıyorum.

Yazmayayim dedim ama adam firsatci gibi geldi bana, 300euro asla adil olmayan bir zam. Bence yeni ev bakin acilen.
Dogalgaz, ev kirasina dahil- degil ise, Vertrag kiraci ustuneyse, bu zam olayi maalesef farkli. Benim dogalgaz 57'den 198 € oldu 🙉🙊🙈 mart ayinda bir indirim gelecekmis, bakalim neler olacak.

Mieterverein daha aciklayici bilgi verecektir ama Ben yine de diyeyim. Evle ilgili bir durum varsa, bir tadilat (küfun temizlenmesi) once ev sahibine bildirip, ev sahibine Frist veriyorsun. Bu arada benim de ev sahibim Türk oldugu icin, hem de arkadas, is baska arkadaslik baska olayi yuzunden Mieterverein avukati araciligiyla iletisim kurar olduk.

Bu arada küf sagligi ilgilendiren bir durum oldugu icin, ve bu Almanya'da cok hassas bir konu oldugu icin, avukattan ev sahibine gidecek bir mektup ile aninda cozulecek, emin olabilirsin. 300€ nun da ne oldugunu yine o avukat bulur cikarir.
 
Almanya'da şehir merkezine 20 km kasaba gibi bir yerde 50 metrekare apart eşyalı evde 6 ay için aylık 500 Euro + elektrik, su parası verdim. Elektrikli kombili ve yerden ısıtmalı toplam 700 Euro maliyeti vardı. Konu sahibine acilen kendilerine küçük apartman dairesi 75 metrekare öneriyorum. Hayat Almanya'da da zorlaşıyor, Suriyeli Araplar yüzünden iş bulmak da sorun. Ama her şeye rağmen kalifiye bir özelliğiniz varsa ve çalışmaya niyetiniz varsa asla aç kalmazsınız. Sosyal devlet olduğundan birçok avantajı da var. 12 aylık sözleşmelerini feshetmek için evin şartlarını öne sürebilirsiniz.
 
Konuyu okurken, tek odayı ısıtıyoruz yazınca evde küf olacağını düşündüm, ne yazık ki olmuş da. Bu çok büyük bir sorun sağlık için, ne yazık ki türkiye’de alıştığımızdan belki siz kendiniz temizlemeye başlamışsınız ama acilen danışın konuyu ve başlı başına sözleşme fes etme nedeni. Bir de bebek gelecek, yaz bile olsa küflü duvarlardan bebek etkilenir. Gözle görülmemesi önemli değil, belki içine de işlemiştir. Ev sahibiniz güven veren bir tip değil gibi.

Almanya’da yaşamadığım için kira, ayrımcılık durumlarını bilmiyorum ama bence doğru düzgün daha ufak bir yer bulabilirseniz taşının.

Gerçekten özellikle Türkiye’den taşınanlarda büyük ev isteği ya da karşılaştırmada büyük evleri önceliklendirme çok oluyor. Kendimde de gözlemlediğim bir şey bu. İyi yalıtımlı, yeni, ufak bir yere metrekaresine göre bir tık daha fazla verin, hem hayat kaliteniz de yükselir.

Umarım çözüm bulursunuz ama kesinlikle ev bakın, hamileyken canınızı sıktığınıza değmez. Küf de elinize geçen harika koz.
 

İncelemek isterseniz burada basın açıklaması var küflü eve dair.
 

İncelemek isterseniz burada basın açıklaması var küflü eve dair.
Örnek veriyorum sizin daireleriniz 30-60 kw ile ısınıyosa bizimki 17.000 kw ile ısınıyor. Kapattığımızda sıcaklık uçuyor.

Yapacağımız seçeneklerimiz sınırlı, sizin de söylediğiniz gibi hukuki destek, yeni ev aramak...
Harika bir yazi 👍

Mietvertrag'da evdeki tadilat/ hasar vs ile ilgili bir bolum olmasi gerekiyor. Standard sozlesme disinda, sizi ilgilendiren extra bir madde olup olmadigini okuyun ve bunu iyice ogrenin.
 
Mieterverein her konuda çok yardımcı oluyor. Esiniz dogma büyüme oraliymis madem dili vardır, rahatça halledersiniz. Sizin bence yapmanız gereken en işi şey eşinizin tam zamanlı ise girmesi ve yeniden ev bakmaya başlamanız olur. 2500 euro ile 3 kişi zor yani.
Ayrıca bu turkler büyük ev görünce tutuyor diyenler Avrupa'da onlarca seçenek içinden biz seçiyoruz sanıyorlar sanırım ama zaten aylarca ev baktıktan sonra size kim ev verirse onu mecbur tutmak zorunda kalıyor insan. Türk olmakla ne ilgisi var bunun. Kim ister harabe evde büyük diye yaşamayı.
 
Merhabalar,
Öncelikle amacım Avrupa ya da Türkiye kötülemesi yapmak değil, gerçekten bilen insanlardan fikir almak, danışmak bunu belirtmek isterim.
Hayat zorluğu her yerde artmış durumda.
Çok uzun yazmışım ama fikirlerinize ihtiyacım var.

Eşimle birlikte 6 aydır 2 katlı 3+1 bahçeli bir evde yaşıyoruz. Ev çok eski 1950'li yıllarda yapılmış, sadece içi yenilenmiş. (Mantolama, ısı yalıtımı yok) (Bahçeyi ve kileri kullanmıyoruz)

Elektrik, su, gaz ve kira bedeli olarak toplam 1100 Euro ödeme yapıyoruz. (Elektrik ve gaz ev sahibinin üstüne)
Eğer elektrik, gazı fazla kullanmışsak 2. Veya 3. Ayda üstüne toplu ödeme yapmamız gerekiyor.
(Ev m2si ve yaşayan kişi sayısı da önemli)

Ev eski olduğu için ısıtması çok zor kaloriferi kapattığımız anda buzhaneye dönüyor.
Avrupa'da gaz fiyatları arttığı için (fazla kullanmayalım toplu ödeme isterlerse diye) inanın bu sene sadece oturduğumuz odanın 1 kaloriferini açarak idare etmeye çalıştık. (Ki o da hamileyim diye)

Bir türlü ısıtamadığımız için yorganla sıcak su torbasıyla gezdik. Bahçe için kullanılan gaz sobalarından satın aldık, anlık olarak açıp hemen ısıtmak için. Yine de kapattığımız an sıcaklık gidiyor.

Köydeki dedemin evi bile gerçekten bizim evden daha sıcaktır.
Lütfen abartı bulmayın bahsettiğim sıcaklıklar -5, -10 derece.

Isıtamadığımız ve havalandıramadığımız için evin duvarları rutubet oluyor. Duvarları solüsyonla siliyoruz.

Şükür ki bebeğimiz yaz aylarında doğacak. Gerçekten buna dua ediyorum bu ev kışın bebekle düşünülemez.

Asıl sorum,

Bizden önceki bu evde oturan ev sahiplerimiz bu evde 5 kişi yaşamışlar. Ve doğalgaz tarifesi onlar eski kullanıcı olduğu için daha düşük fiyatlı sağlanıyor.
Ev sahibimiz bu evin bahçesine yeni ev yaptı. (Yeni evlerde ısıyla ilgili bir sorun yaşanmıyor çünkü ısı yalıtımı var)
Gaz ve elektrik tarifesini ev sahibi bizim üzerimize vermek istiyor. Konuştuğumuzda aynı fiyattan sizin aboneliğiniz olacak yani ekstra ödeme yapmayacaksınız dedi.

Fakat bugün gaz/elektrik şirketinden gelen kağıtta fiyat kiramızın üzerine 300 Euro daha yükseliyor.
Ve bu bizim gücümüz için sadece ev kirasına 1400 Euro ödemek ( üstüne böyle bir eve ) bizi katbekat aşar.

Zamanında tarifeleri fiyat yükselmeme garantili olduğu için 5 kişi bile otursalar daha ucuza denk geliyordu.
Ev sahibimizin neden böyle bir şey yaptığını anlamıyorum.
Yeniden konuşacağız ve hesaplanacak.

Kira sözleşmesi gereği 12 Ay dolmadan evden çıkamıyoruz ve özel durumlarımızdan dolayı (hayvanlarımız var, burada yabancıyız, eşimin çalıştığı iş yerinden sınırsız iş sözleşmesi yok) ev sahipleri kolay kolay ev vermiyorlar. Ev bulmak çok zor bu evi bile yaklaşık 9 ayda bulabildik.

Düşünmekten sıyırmak üzereyim, fikri olan var mı bu durumda ne yapabiliriz?
Gaz ve elektrikteki artis çok normal. Bu ev sahibi ile alakalı değil Rusya/ Ukrayna savaşından kaynaklı Avrupa'daki genel sıkıntı kaynaklı öncelikle.

Sonra da bir sürü dağıtım şirketi var, düşünülen abonelik şirketi dahi durumu inanılmaz değiştiriyor. Aradaki fark yarı yarıya dahi olabiliyor. Yani size kağıt gönderen sirket dışında da şirketlere bakmanızı ve kullanım miktarına göre talep ettikleri değerleri de bir incelemenizi ayrıca öneririm.

Ev sahibiniz yeni ev yaptıysa ve oraya yeni hat cekecekse bundan kaynaklı ikinci bir başvuruya kendilerince ihtiyaç duymuş olabilirler bu nedenle de sizin adınıza devretmek istiyor olabilir bilemiyorum. Ancak bu gaz/ elektrik sorunu zaten maalesef bu sene başlayan bir sıkıntı olduğu için fiyatlarin artisi biraz da bu yüzden. 6 ay önce farklı anlaşmış olsanız da ev sahibinin de bu konuda yapabileceği bir şey yok, bu durum onu da etkiliyor genel olarak şu anda herkesi etkilediği gibi ve emin olun onun da faturası arttı.

Bu nedenle madem siz evden de memnun değilsiniz bence bu genel olarak daha büyük bir sorun. Bu nedenle direkt yeni eve odaklansaniz daha iyi olabilir sizin için ve tabii gelirinizi nasıl artirabilirsiniz ona da odaklanmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu gaz/ elektrik sorunu ne zamana kadar devam edecek belli değil.
 
X