- 23 Ağustos 2012
- 50.606
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.231
- 898
Siz o zaman Turkiye'de hic duramazsiniz. Kendimi Suriye'ye göc etmis gibi hissediyrm.. Cezaevlerinde yer kalmadigi icin sapiklar vs. sokaklarda .. yani ordaki olan olaylarin fazlasi var burda..
Evet bende üzülüyorum gercekten.. Cok zor onlar icinde .. Ordan tecavuzden ölümdrn kacip gelip burda 9 aylik hamile bir suriyeli bayana tecavuz edip ve 1 yasindaki cocugunu basini tasla ezerek öldüren katliamcilar var.. Malesef kotu insanlar her yerde.. Bende kendim icin degil kizim ivin Turkiyeden gitmeyi cok dusundum. Abimler Almanyada hic zorluk yasamadilar. Abimin kayinpederinin apartmanlari var cok abartili bir maasi olmadigi halde bodrumda evleri yerleri herseyleri var. Sorsan onlarda Turkiyeyi cok seviyor ama donmuyor kimse :)Valla sormayın
En iyisini İngiltere yaptı, iti kopuğu almaktansa ABye koydu postasını geçti
Savaş bitse de ülkelerine dönseler artık bu insanlara da yazık yersiz yurtsuz perişan oldular
Evet bende üzülüyorum gercekten.. Cok zor onlar icinde .. Ordan tecavuzden ölümdrn kacip gelip burda 9 aylik hamile bir suriyeli bayana tecavuz edip ve 1 yasindaki cocugunu basini tasla ezerek öldüren katliamcilar var.. Malesef kotu insanlar her yerde.. Bende kendim icin degil kizim ivin Turkiyeden gitmeyi cok dusundum. Abimler Almanyada hic zorluk yasamadilar. Abimin kayinpederinin apartmanlari var cok abartili bir maasi olmadigi halde bodrumda evleri yerleri herseyleri var. Sorsan onlarda Turkiyeyi cok seviyor ama donmuyor kimse :)
Evet oyleymis ben okumadim ama duymustum. Allah yardimcisi olsun onlarinda.. Konu sahibinin konusunu dagittim :) yaşam heryerde zor bende 23 yasindayim ailemden hic uzakta kalmadim. Ama Almanyada bana egitim yonunden daha cazip geliyor. Gecinebildigin mutlu oldugun heryer guzeldir senin icin. Kimse sıkınti cekmezse baska yere ozlem duymaz diye dusunuyorum.. Basaracagina inaniyorsa arkadas gitmeyi denemeni tavsiye ederim..Ben de üzülüyorum durduk yere yerlerinden yurtlarından oldular. Gittikleri yerlerde horlanıyorlar...bunları geçtim o zavallı kadına da çocuğuna da herkes çok üzüldü zaten. Müftü cenazı namazını kıldırırken ağlamış haberde gördüm.
Evet Türkiye'de okuyup meslek sahibi olmuş , kendi işini yapabilecek kendi işini kurabilecek insanların sırf Almanya'da yaşamak için temizlik personeli olmayı seçmesini küçümsüyorum. Küçümsediğim meslek değil mantıksız Almanya tutkusu. 1 odada yaşıyorlar 3 kişi , karı koca günde 12 saat çalışıyor. Sebep? Almanya'da yaşayacaklar. Yaşasınlar hayat kendilerinin. Ben mesleğimi yapıyorum ve çok şükür imkanlarım gayet iyi. Geçerli olmayan diplomamla sırf Almanya'da yaşayacağım diye kalkıp gidip temizlik personeli olursam siz de beni küçümseyebilirsinizsorun da burada iste.Sadece kücük bir yüzde cok iyi imkanlara sahip.Herkes sizin gibi doktor avukat degil:Zaten uslubunuzdan baska insanlari nasil kücümsediginiz belli.
Iste almanya`yi sevmemin baska bir nedeni de bu.Insanlari sizin gibi kibirli degil.Daha hümanistler.Burada sosyal devlet kavrami var.Cok zor durumda kaldiginiz da sosyal devlet imdadiniza yetisiyor.Tabi bizim uyanik türlerin bir cogu isin suyunu cikarmis durumda ki o da ayrgi bir mesele.O cikolata getiren türk iscilerini böyle elestirdiniz ya siz de hic vicdan olmadigini anladim.
Üniversiteler ücretsiz derken. Hepsi değil sanırım bazıları değil mi ?Almanya'da üniversiteler ücretsiz. İngilizce de öğrenim görebilirsiniz ama Almancanız olursa daha iyi tabii. Geçiş mümkün olmazsa en baştan bir lisans programına başvurabilirsiniz. Yaşınız genç henüz. daad Almanya'da yükseköğrenim programlarıyla ilgili bilgi veriyor.
Üniversiteler ücretsiz derken. Hepsi değil sanırım bazıları değil mi ?
Üniversiteler ücretsiz derken. Hepsi değil sanırım bazıları değil mi ?
Dil bilmeden nasıl gittiniz ki. Dili şart koşmuyorlar mıBende Almanya da yim dil bilmiyorum. Ücretsiz dil kursu icin nereye başvuru yapmam gerekiyor
Harika. Yani barınma beslenme özel ihtiyaçlarımin masrafı olacak bir tek. .Devlet üniversitelerinin çoğunluğu ücretsiz
250-300 Euro gibi bir rakam ödersin
Onda da sana semesterticket verirler
Bu kartla eyalet içi toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanırsın bir dönem boyunca, bazı bir takım indirimlere de dahil olabilirsin eyaletine göre
Eşim Hollanda vatandaşı olduğu icin gerek kalmadı dile, normalde tabi ki şartDil bilmeden nasıl gittiniz ki. Dili şart koşmuyorlar mı
Sadece Türklere değil tüm yabancılara karşı aynı kurallar geçerli. Tabi ki Türklerin sayısı fazlaBence almanya artik turklerinistemiyor..
Cunku adamlar korkuyorlar..
Turkler cok orda..
Bu yuzden zorlastirmislardir..
Demekki yaşadığın sehre göre fiyatlar değişiyor. Ben kuzey bölgesindeyim büyük şehir olmasına rağmen 300 gram domatesi bioysa 3 euroya alıyorum. Bana pahalı geliyor dediğim gibi.O eskidendi. İki ay önce İstanbul'dan Almanya'ya taşındım. Domatesi, salatalığı bile daha ucuza yiyoruz burada. İstanbul manavlarında en kötüsüne ödediğim paraya organiğini alıyorum buradaki marketlerden. Temel gıda maddeleri zaten herkesin karşılayabileceği uygunlukta. 8-9 sene önce burada kalırken ben de sizin gibi düşünürdüm ama artık değişti. Almanya ucuzlamadı ama Türkiye'de fiyatlar alıp başını yürüdü maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?